- 18 Eylül 2007
- 2.061
- 2.183
-
- Konu Sahibi French Oje
Ne alaka? Cocuk askerden geri gelince annesi dul olmayacakmı?
Bence dede kizin yanliz oturmasini istemiyor... yoksa kadin zaten yanliz oturacaksa ha şimdi oturmuş ha 1 sene sonra.
Dede zengin de çocuğu iyi okullarda okutmuş mu? Güzel bi üniversiteyi mi bitirmiş de askere gidiyor? Mesleği var mı? Askere gitmeden evlenmekteki amaç ne? Yaşlar kaç? Bu verilere göre yorum yapicam
Düğündeki paravan olayı bir inançtır./Saçmalık değil.Dedeye bak ya
Cok istiyorsa o yasasin geliniyle ne sacma salak bir durum.
Isterse saray versin huzur olmadiktan sonra neye yarar..
Ayrica dugunde paravan nedir ..ne sacma..
Kizi tebrik ederim durusunu bozmamis. Ama dugun gununu zehir etmisler .hep kotu anacak.bu cok uzucu.
Konu sahibi,
Evlenecek çocuk işi yok,birikimi yok
Ee? Dedeye güvenerek evlenmeye kalkmışlar..
Kızda bunu biliyordur herhalde,
Bazı şeyleri dedenin sahiplenmesi kaçınılmazdır.
Adam kendine göre düğün planı yapmış,bunlarda sırtını dedeye yaslamış..
Kısacası hepsinin birbirinden bir beklentisi olmuş görüyorum ben ..
Düğündeki paravan olayı bir inançtır./Saçmalık değil.
Keşke askerlikten sonra evlenselermis. Sorun çıkmazdı o zaman...Sevgilimin yiğeni kendisi evlendi geçen haftasonu. Bu konuyu sevgilimle aramızda istişare ettiğimiz için bide buraya sormak istedim görüşlerinizi merak ettim. Şimdi çocuğun (sevgilimin yiğeni) babası yok annesi hayatta... dedesi bütün sorumluluğu üstlenmiş düğünüde o yaptı evi de o alacak... bir nevi baba rolü üstlenmiş. Çocuk yakında askere gidecek... Dede bu çocuğa demiş ki senden tek bir isteğim var askerden gelene kadar annende sizle beraber otursun dul kadın tek başına kalmasın 1 sene sonra sen askerden geldiğinde size ev vereceğim. (Ev dubleks güzel bir yerde lüks bir ev. Dede zengin) Bu durumda tabi çocuk askerde, kız ve kv tek kalacak evde. Çocuk bunu nişanlısına söylüyor kız asla kabul etmiyor kavga gürültü oluyor sülale kıza kötü gözle bakıyor daha evlenmeden. Şimdi kiraya çıkacaklarmış galiba... bide düğünde de kavga ettiler dede haremlik selamlık düğün olsun istemiş erkekler ile kadınlar arasına paravan koydurtmuş... kız istememiş gelin odasından zor çıkarttılar asık bir suratla geldi dans etti... bence kız haklı ama sevgilime göre kız salakmış bir sene sabretseymiş sonra ne güzel evde oturacakmış... sizce kim haklı ? Merak ettim siz olsanız ne yapardınız bu durumda ?
O zaman dugun oncesi evlencek ciftin gorusu alinir. Emir vaki yapilmaz. Dinde zorlama yoktur. Demek ki kari_koca olcak cift icin sakinca yokmus ki dugun yapmak istemisler.Düğündeki paravan olayı bir inançtır./Saçmalık değil.