Siz olsanız bu insanlara para verir miydiniz

Hayır her şeyden çok kısıyorum. Faturalar, alışveriş aklınıza ne gelirse çok dikkat ediyorum. Daha yeni maaş aldı dün, hemen bugün aramış kaç aylık fatura var ödeyemiyoruz diye, eşim de geldi bana dedi çünkü biliyor verse bile kalan parayla ben idare ederim ama kesinlikle verme dedim

Idare etme bacim. Sen o kadar parayi idare edince adam sulalesine de verir. Madem oyle idate etme ki zorlansin bakalim. Kendi cocuklarinin rizkindan kisip sorumsuzlarin arkasini toplayan adam baska turlu akillanmaz.

Korkarım ki eşim benden gizli verir. O zaman ne onla konuşurum ne yemek yaparım sinirimden ama çözüm değil benim eşim hep enayi
Siz birşeylerden kismasaniz ki zaten kirayı ödedikten sonra kalan para belli neyine kısıyorsunuz anlamadım ama eşiniz kardeşlerine geri çevirmek zorunda kalmaz mi? Yoksa borç harç verir mi?

Bu şartlarda kardeşlerine para veriyorsa, kismayin hiçbirseyden, yazık size de çocuklarınıza da.

İki bekar aldiklari parayla gecinemiyor siz evde 2 bebek 4 kişi nasil geciniyorsunuz da daha 700 liralik fatura odeyecek paraniz kaliyor anlamadim. 🙄

Eşiniz de kuş kadar para kazaniyor, yarim yamalak ev gecindiriyor bir de "benim param" havalarina giriyor.
Siz tasaruf işini baya baya abartmişsiniz, siz tasarruf ettikçe kenara para koydukça eşiniz ev gecindirdigini zannediyor, kenara para bile artiyor zannediyor. Boyle adamlara tasaruf filan yapmayin cocuklarinizdan kismayin, bakalim kardeslerine para yedirebilecek mi o maaşla.

İki bekar aldiklari parayla gecinemiyor siz evde 2 bebek 4 kişi nasil geciniyorsunuz da daha 700 liralik fatura odeyecek paraniz kaliyor anlamadim. 🙄

Eşiniz de kuş kadar para kazaniyor, yarim yamalak ev gecindiriyor bir de "benim param" havalarina giriyor.
Siz tasaruf işini baya baya abartmişsiniz, siz tasarruf ettikçe kenara para koydukça eşiniz ev gecindirdigini zannediyor, kenara para bile artiyor zannediyor. Boyle adamlara tasaruf filan yapmayin cocuklarinizdan kismayin, bakalim kardeslerine para yedirebilecek mi o maaşla.
Ağlayasım geldi şu mesajınıza

Eşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?
Sakin ha sakin birinde esimde bana benim param dedi 4 yillik evliliğimizde 1 kez dedi hala burnundan gelir pisman ustelik 2 cocugunuz var
Biz Allah a sukur attik kenara birikimi aldik evi
Tabi benim esim cabuk akillanmis 6 abisindende olmadik kazik yiyince
Ben karsilik isterim eger ailesine karsi hastalik sayrilikta bile gitse bana para lazim deyip elindeki paranin yarisini ben alirim bence sende dene
Ustelik birikim yapamamissin git harca ye
Bende ilk zamanlar biriktir biriktir 40 gramlik maras burmasi almistik biz
Simdi aylik 2000 ev borcu oduyoruz 800 tl ile de geciniyoruz Allaha binlerce sukur olsun
Herseyide aliyorum milletin evinde muz olmaz ben 2 tane de olsa alirim cocuklarimim nefsi olmasin diye
Kiyafet konusunda zayiflamak icin almiyorum ama düğünler de sismankende aldim
Cocuklarima da dogduklarinda bayagi kiyafet birikmisti gundelikte de arkadasimin cocugunun kiyafetlerini giydiririm ara sira zaten gezmeliklerde bir sure sonra eskiyor

Ağlayasım geldi şu mesajınıza
Herkesin tepkisi eşinize.. Siz üzülmeyin . Geçim derdi her ailede var.
Eşiniz bulmuş sizin gibi tutumlu kadını daha Allah da belasını mı istiyor anlamadım.

Siz yorumları dikkate alın. Para falan artırmayın. Harcayın ki kardeşlerine verecek parası kalmasın...

Herkes hak ettiği hayatı yaşıyor belki de. Ben de çok enayilik ettim aşırı gereksiz şekilde iyi niyetli oldum eşime karşı. O bunu kesinlikle anlamıyor. Ben bu hayatı layık gördüm çocuklarıma ve kendime. Ama artık bunu aşıp içimden geldiği gibi rahat harcamak istiyorum, nasıl yaparım bilmem de

Yani bana kızdığınız gibi bir şey gelmedi aklıma, kendi halime yandım, dışardan biri tam olarak doğruyu gördüğü halde eşim bir türlü göremedi..

Aslinda disardan gormesi daha kolay olur zaten, asil zor olan içeriden gorebilmek. Eşinizin görevi sizin, cocuklarinizin ihtiyaclarini eksiksiz gidermek once bunu yapsin sonra baskalarini dusunur.
Para benim diye birsey yok, evlenmeseydi o zaman.
Ayrica "benim param" diye soyledigi parayi da siz kendinizden kisip kenara atmissiniz, atmayabilirdiniz o para sizin de hakkiniz gayet.

Elin kadinlari kenari para atmayi birak saçma sapan istekler için kocasina gerekirse borca harca sokup aldiriyor. Kismayin bu kadar kendinizden kiymet bilsin. İnsallah anlar 🙏

Biri bilerek biri korunurken oldu ben de başa dönsem hiç yapmazdım, evlenmezdim hatta. Çok eziyetini çekiyorum maddi manevi
Tavsiyem açık açık tasarruf yapmayın. Para biriktiriyorsanız bile gizli yapın. Eşiniz sizin bi şekilde idare edeceğinize inandığı için o tarafa para veriyor.

Aslinda disardan gormesi daha kolay olur zaten, asil zor olan içeriden gorebilmek. Eşinizin görevi sizin, cocuklarinizin ihtiyaclarini eksiksiz gidermek once bunu yapsin sonra baskalarini dusunur.
Para benim diye birsey yok, evlenmeseydi o zaman.
Ayrica "benim param" diye soyledigi parayi da siz kendinizden kisip kenara atmissiniz, atmayabilirdiniz o para sizin de hakkiniz gayet.

Elin kadinlari kenari para atmayi birak saçma sapan istekler için kocasina gerekirse borca harca sokup aldiriyor. Kismayin bu kadar kendinizden kiymet bilsin. İnsallah anlar 🙏
Eşim o kadar sinir bozucu bir şekilde hayır demeyi bilmiyor ki büyük ihtimal yarın kaynım arayıp yine para isteyerek, o da benden gizli verecek. Buna nasıl engel olabilirim sizce

Herkes hak ettiği hayatı yaşıyor belki de. Ben de çok enayilik ettim aşırı gereksiz şekilde iyi niyetli oldum eşime karşı. O bunu kesinlikle anlamıyor. Ben bu hayatı layık gördüm çocuklarıma ve kendime. Ama artık bunu aşıp içimden geldiği gibi rahat harcamak istiyorum, nasıl yaparım bilmem de
Aman alisveriste bir noksan birakmadan al git kendine ust bas al gecelik takimi al
Cocuklarina ic camasirlarini yenilicem de 3 4 tane al ayakkabi al
Buzdolabina duzenleyici al mutfaga biraz renk kat

Bu dediklerimle de fazla para harcanmaz ama neyse

Ne diceksin ben cocuklarimin rizkini kardesin kardesim anne babalarimiz bile istese vermeni istemiyorum onlara yatirim yapmaliyiz de ajitasyon yap evde su yok bu yok fatura mi odeyeceksin de diger ayda sen para iste bakalim verecek mi de daha oncekileri odediler mi ki bunu odeyecekler de

Aman alisveriste bir noksan birakmadan al git kendine ust bas al gecelik takimi al
Cocuklarina ic camasirlarini yenilicem de 3 4 tane al ayakkabi al
Buzdolabina duzenleyici al mutfaga biraz renk kat

Bu dediklerimle de fazla para harcanmaz ama neyse
Canım benim diyesim geldi size 🤗fikirler için çok teşekkür ederim bunları aklıma yazcam hemen yarın ve öbür gün gidip bir sürü şey almak istiyorum hatta evde su arıtma cihazı yok onu aldırmak için defalarca söyledim almadı, ya da kendime altın yüzük aldırmak geldi aklıma şimdi inşallah gidip vermez yoksa bu evde kıyametler koparıcam. Evi bi görseniz hiç yeni evli birinin evi gibi değil yerler marley, bir çok yeri yırtılmış beton görünüyor mutfak dolapları çok eski ve kapağın biri yok, çökmüş yerleri var resmen döküntü dolaplar, sürekli temizlik yapıyorum ama ev çok eski, eğreti duruyor her şey. Bu evi nasıl kabul ettim bilmiyorum kimsenin oturduğu ev böyle değil bakıyorum da arkadaşlarıma

Ben çocuğuma beğendiğim bir üstü alamazken kalkıp da ailem bile olsa kimsenin hem de yüklü faturasını ödeyemem!
Bir kere haramdır o, çocuk rızkı çalmaktır...
Değil mi ya, çok zoruma gitti konu benim.
Kadın iki kurusun hesabını yapsın, eşi koca koca adamların faturalarını ödemek istesin, üstüne üstlük benim param desin. 😡
Kıymeti bilinmiyor böyle şeylerin Yalnizbiranne Yalnizbiranne kismayin bundan sonra. Eşiniz nankör, kıymet bilmez bir insan malesef.

X