Siz nasil birikim yaparsiniz? Ben yapamiyormuyum?

Bekar olup 10 yıllık çalışma hayatım olsaydı iyi bir maaaşa bile ihtiyaç duymadan arabam , evim kesin olurdu.

Her ihtimale karşı diyerek kenarda bir miktar param var, onun dışında bireysel emekliliğin iyi bir birikim aracı olduğunu düşünüyorum.

Bence şartlarınız uygunsa fazla kasmayın, ne demişler; yakışırken giymeli, hazmedebilirken yemeli, enerjin varken gezmeli...

evlenip çoluk çocuğa karışınca o imkanlarınız yarı yarıya azalacak, şimdiden tadını çıkartın derim

bireysel emeklilik genç yaşta fazla avantajlı değil 200 tl civarı en fazla yatırılmalı 56 yaşına yakın insanlar için süper fırsat mesela 45 te başla yatırmaya 500 1000 tl ister emekli ol 10 yılın sonunda ister toplu para al.hem çocuğuna miraz olarak kalıyor ssk emekli sandığı emeklisi gibi ölünce bitmiyor hakkın

yemeyenin parasını yerler derdi rahmetli babaannem akıllı kadınmış vesselam

günlük 50 100 mü maşallah diyelim nazar değmesin ben bozuk 1 tlleri aradada 5 tl atıyorum kumbişime

yaşlanınca hedefim1 artı 1 rezidans minicik olsun iş olmasın evde devamlı kadın eve yemek temizlik vs.ha bir de gözlerim az göreceği için arabama şoför lazım.gezmeden yapamam çünkü.özel sağlık sigortası da şart.çokkk para biriktirmemm lazım daha çokkk ha ha

çok haklısınız aynı ürünü hizmeti en ucuza elde etmekte birikimdir.ben tatili kıştan alırım kışı da yazdan .uçak biletlerini de öyle .yurtdışına çok çıktım komik bilet fiyatlarına otel fiyatlarına.kıyafette de en markaları giyerim ama yüzde yetmiş indirimi bekler hemen kaparım en hoşuma gidenleri.marka çantaları ayakkabıları da yurtdışından arkadaşlarıma ısmarlar getırtırım.

bir turizmci olarak tavsiye etmem apart.apartların çoğu batık.satılığa çıktı çoğu sahipleri tarafından

Bende ev alırken eşime verdim bekarken biriktirdiğim tüm parayi;68 bin TL ,eşime babası 5 bin vermiş o esnada .120 bin de eşimle birlikte ödedik.Bana babam arkamdaydi öyle ev aldım dedi
Ağzının üstüne kürekle vur birdaha aynı şeyi derse
68 defa

Dönemlik diyelim, rehberim ben. Şu an çalışmıyorum. Ama düzenli gelirim var.
meslektaş sayılırız ben de 8 yıl öncesine dek turizmciydim heyy gidi günler hey özlemişim.hazırlıkla 5.5 yılda okumuşum şimdi de ev hanımıyım ha ha

Halinizden memnunsanız,ay sonu gelince zorlanmiyorsanız devam edin bence aktivitelerinize,hobilerinize.
Abartıli birşey göremedim. Hepsini keyifle yapabiliyorsanız ne ala.
Birikim yapmak istiyorsanız illaki,sosyal hayatınızı etkilemeyecek şeylerden kısın,gereksiz alısveriş yapmayın mesela,siyah bir cantanız varsa ikincisini,üçüncüsünü almayın. Yada giyimde muadili varsa ikinciyi almayın. İndirim zamanıni bekleyin,indirimden alın. Böylece birikim yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…