• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz nasil birikim yaparsiniz? Ben yapamiyormuyum?

Gün işi, nefsine hakim olamayıp harcayan kişilerin işi bana göre :) neticede het ay taksit öder gibi gün parası veriliyor. Kendi kendinize güne girin her ay hesaba para atın aynı şey. Bana saçma geliyor açıkcası.
Anladım,onu yapıyoruz o zaman pek bir farkı yoksa gereksiz

Merhaba bayanlar,

Yaklasik 10 yildir Calisiyorum gelirim Iyi eskiden 20 yaslarinda Iyi birikim yapardim. Ozamanlar daha okulum falan bitmemisdi herneyse simdi 28 yasindayim afedersiniz simdi hic tutumlu degilim. Istedim herseyi aliyorum moda olsun tatil olsun giderim ve zekatimi Veririm ara ara bagis yaparim. Bunlar Normal olan harcamalar. Ailemle yasiyorum kendi evime cikmak istemiyorum yani rahatim. Ve merak ediyorum bekar ken ve bekarsaniz asiri birikim yapiyormusunuz? Birikim yapiyorum Ama aldim maasa bakilinca az birikim gibi geliyor ve evde ailemle kaliyorum mutfak alisverisine yardimci olurum. Daha dogrusu nasil birikim yapilir aliskanliklarim cok misal haftada 4 gun disarda bir seyler icerim ve ya yemek yerim. Sinema ve tiyatro tutkunuyum ve giderim: Cok uyeliklerim var: sinema, spor, dergiler, kurslar. Aliskanliklarimi mi azaltmam gerekiyor Acaba? Merak ettim Siz nasil yapiyorsunuz...Kafaya taktim galiba yada bosver hayatini yasa diyenlerdenmisiniz. Galiba ben oyleyim...
Ev için kredi çekin az bı birikiminin varsa ev çok büyük derseniz ufak yollu bı araba alın odeyin

Benim bı kısım akrabam para birikimi için kredi çekiyordu ve onu ay ay ödüyorlar diye çektiği para da bankada kalıyor harcamiyorlardi ama böyle faiz de ödemek zorunda kaliyorsun

En iyisi her ay yapabildiğim kadar altin yap at kenara bankada bı kasa aç 3 bin TL kazaniyorsan şayet bu ay 1000 TL ile gecincem diye şartlandır kendini ve kalan 2000 TL yi ya parayacevir yada altın yap

Bankalarda da artık altın hesapları var onları da kullanabilirsin

bunu ben yazsam varya ne tiye alırsınız haa bak günlere giererek ev alınır

etiketledim ama konuun sizle alakası yok

Evi güne girerek kasdetmemiştim ama o ayrı olarak yapılabilecek şey olarak.
O sebeple de satır altına yazdım :ıslık:

Back