Aynen katılıyorum bu çok işe yarayan bir yöntem.Örneğin 2 bin tl alıyorsan her ay bin tl bankaya yatır ,olmazsa olmaz bu benim borcum gibi düşün her ay sorumluluk duy yatırmak için.Geri kalan bin tl ile de bir ay geçinmeye çalış.Tasarruf bilincin de çok gelişir.Maaşınızdan kalanı biriktirmeyin, birikim için bir miktar ayırın kalanıyla geçinmeye çalışın diyorlar. Ben beceremesemde mantıklı geliyor. Hobilerinizden vazgeçmeyin, dışarıda yemeyi azaltın mümkün olduğunca. Hem çok pahalı hem sağlıksız. Bu ciddi bir tasarruf olur bence.
Sen kaç yaşında evlendin ki tontriko?Nankor kiz bunlar.. bunlari bagliycan verecen odunu altlarina :)) heyy diyorum hey gidi gencligim ne vardi evlencek laa.. her turlu somuru duzeni olmus. Gene en kiymetli aileleri..
27.. evlenmez olaydim esek arisi dilimi sokaydida o eveti demeyeydim :))))Sen kaç yaşında evlendin ki tontriko?
Öyle deme yaaa27.. evlenmez olaydim esek arisi dilimi sokaydida o eveti demeyeydim :))))
Bende ev alırken eşime verdim bekarken biriktirdiğim tüm parayi;68 bin TL ,eşime babası 5 bin vermiş o esnada .120 bin de eşimle birlikte ödedik.Bana babam arkamdaydi öyle ev aldım dedi
Eskiler “adamın 2 tabağı varsa birini kır” diye boşuna demiyor galiba:)))
Fakirlikle büyüdüm o yüzden cok ayaklarım yere basıyordu . Şu an ki aklım olsa yer içer gezerdim.Kayinvalidem hala evlendiğinde kayınpederinin onlara aldigi evde oturuyor.Evlilik hayatında tek derdi hangi güne ne giysem olmuş.Yazlari bir sene Cesmede diger yil Marmariste yazlık tutturmus.. simdi bana falancanin gelininin ceyizinden bahsediyorNankor kiz bunlar.. bunlari bagliycan verecen odunu altlarina :)) heyy diyorum hey gidi gencligim ne vardi evlencek laa.. her turlu somuru duzeni olmus. Gene en kiymetli aileleri..
Var cnm Allahim herkese versin ama inan cok zor...tek pisman olmadiklarim onlar..bosanmak istiorum egrisi dogrusuna gelmiyo bi turlu..gittikce kotuye giden bi evlilik. Gozumden sakindigim cocuklarim bu sekil devam edersede mutsuz buyuyecekler. Icim daraliyo cok zor evdeki huzursuzlukÖyle deme yaaa
Bak çocuklar falan da var senin galiba, evlenmeden de olmuyor-evlenince de..zor walla
Bu arada ben o masada 5 dakika o evet için beklettimÖyle deme yaaa
Bak çocuklar falan da var senin galiba, evlenmeden de olmuyor-evlenince de..zor walla
Amannnn bosver o zaman birikimi keyfine bak çatır çatır ye paranı sefan olsun tatlimSevindim Benim gibi dusunen var arabam var :)
Offf bu kötüymüşVar cnm Allahim herkese versin ama inan cok zor...tek pisman olmadiklarim onlar..bosanmak istiorum egrisi dogrusuna gelmiyo bi turlu..gittikce kotuye giden bi evlilik. Gozumden sakindigim cocuklarim bu sekil devam edersede mutsuz buyuyecekler. Icim daraliyo cok zor evdeki huzursuzluk
Aynen giden zmn geri gelmio cnm. Kocanla iyiysen bos ver diycemde.. kocanin iyisi olacagini sanmiyorum.. herseye evet dersen senden iyisi yok..kuyruklarina basinca is degisiyo :)Fakirlikle büyüdüm o yüzden cok ayaklarım yere basıyordu . Şu an ki aklım olsa yer içer gezerdim.Kayinvalidem hala evlendiğinde kayınpederinin onlara aldigi evde oturuyor.Evlilik hayatında tek derdi hangi güne ne giysem olmuş.Yazlari bir sene Cesmede diger yil Marmariste yazlık tutturmus.. simdi bana falancanin gelininin ceyizinden bahsediyor
Maaşınızdan kalanı biriktirmeyin, birikim için bir miktar ayırın kalanıyla geçinmeye çalışın diyorlar. Ben beceremesemde mantıklı geliyor. Hobilerinizden vazgeçmeyin, dışarıda yemeyi azaltın mümkün olduğunca. Hem çok pahalı hem sağlıksız. Bu ciddi bir tasarruf olur bence.
hehehe cok tesekkur ederimAmannnn bosver o zaman birikimi keyfine bak çatır çatır ye paranı sefan olsun tatlim
Ye, ic , giyin kusan gez bence. Genclik geri gelmiyor.
Birikimmi neydi oMerhaba bayanlar,
Yaklasik 10 yildir Calisiyorum gelirim Iyi eskiden 20 yaslarinda Iyi birikim yapardim. Ozamanlar daha okulum falan bitmemisdi herneyse simdi 28 yasindayim afedersiniz simdi hic tutumlu degilim. Istedim herseyi aliyorum moda olsun tatil olsun giderim ve zekatimi Veririm ara ara bagis yaparim. Bunlar Normal olan harcamalar. Ailemle yasiyorum kendi evime cikmak istemiyorum yani rahatim. Ve merak ediyorum bekar ken ve bekarsaniz asiri birikim yapiyormusunuz? Birikim yapiyorum Ama aldim maasa bakilinca az birikim gibi geliyor ve evde ailemle kaliyorum mutfak alisverisine yardimci olurum. Daha dogrusu nasil birikim yapilir aliskanliklarim cok misal haftada 4 gun disarda bir seyler icerim ve ya yemek yerim. Sinema ve tiyatro tutkunuyum ve giderim: Cok uyeliklerim var: sinema, spor, dergiler, kurslar. Aliskanliklarimi mi azaltmam gerekiyor Acaba? Merak ettim Siz nasil yapiyorsunuz...Kafaya taktim galiba yada bosver hayatini yasa diyenlerdenmisiniz. Galiba ben oyleyim...
Çalışıyor musunuzBen Manisa’dan açılmayan büyük bir kumbara aldım. Günlük 50-100 lira içine atıyorum. Açılmıyor da kırılmıyor da. Bakalım bir sene sonra açmak gibi bir düşüncem var. Büyük ihtimalle arsa falan alırım çıkan parayla. Yoksa ben de çok harcıyordum.
Gerek yokmuş aslında o kadar harcamanın sonu yok ama gezmemden, tatilimden ve yememden kısmam.
Bu arada ben evliyim tabi:)
bekarken bankada hesabım vardıMerhaba bayanlar,
Yaklasik 10 yildir Calisiyorum gelirim Iyi eskiden 20 yaslarinda Iyi birikim yapardim. Ozamanlar daha okulum falan bitmemisdi herneyse simdi 28 yasindayim afedersiniz simdi hic tutumlu degilim. Istedim herseyi aliyorum moda olsun tatil olsun giderim ve zekatimi Veririm ara ara bagis yaparim. Bunlar Normal olan harcamalar. Ailemle yasiyorum kendi evime cikmak istemiyorum yani rahatim. Ve merak ediyorum bekar ken ve bekarsaniz asiri birikim yapiyormusunuz? Birikim yapiyorum Ama aldim maasa bakilinca az birikim gibi geliyor ve evde ailemle kaliyorum mutfak alisverisine yardimci olurum. Daha dogrusu nasil birikim yapilir aliskanliklarim cok misal haftada 4 gun disarda bir seyler icerim ve ya yemek yerim. Sinema ve tiyatro tutkunuyum ve giderim: Cok uyeliklerim var: sinema, spor, dergiler, kurslar. Aliskanliklarimi mi azaltmam gerekiyor Acaba? Merak ettim Siz nasil yapiyorsunuz...Kafaya taktim galiba yada bosver hayatini yasa diyenlerdenmisiniz. Galiba ben oyleyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?