Siz nasil birikim yaparsiniz? Ben yapamiyormuyum?

Ay sonu zorlanmiyorum. Ve Azcik kenarda bi sey kaliyor. Ama fikriniz icin tesekkurler. Cok Dogru olabilir illa sart Almam gerekmiyor canta delisiyim diyebilirim ve ayakkabi :) bi denemek de yarar var

Arabam var :) ve avrupada yasadim icin euro aliyorum zaten avrupada altin daha pahali :))) altin hic almiyayim :) tesekkur ederim

Bazi aliskanliklarinizi azaltabilirsiniz. Sinema tiyatro gezme vs. Ben her zaman birikim yapma taraftariyim ki cok sukur iyi birikim yapabiliyorum. Ailemle yasiyorum tabi. Cok gezmiyorum daha dogrusu yorgunluktan gezemiuorum desem yeri. Ailemin durumu iyi oldugu icin benim eve para harcamami kabul etmiyorlar. 30 uma geldim ama ceyiz anlaminda yok denecek kadar az ceyizim var. Evlendigimde biriktirdigim parayla ceyiz almayi dusunuyorum. I ilya89 altin hesabi actirabilirsiniz. Ya da bireysel emeklilik. Bu sekilde de guzel birikim yapilabiliyor. Ya da her ay altin alip köseye atabilirsiniz.

Bende ev alırken eşime verdim bekarken biriktirdiğim tüm parayi;68 bin TL ,eşime babası 5 bin vermiş o esnada .120 bin de eşimle birlikte ödedik.Bana babam arkamdaydi öyle ev aldım dedi
Vaaay,zengin babası varmışO lafı yedirmediniz mi peki,ben olsam pek güzel yedirirdim

Bende muzdaribim hobi konusunda opera ve tiyatro biletleri ucuzlasa keske

Harcadığınız şeyleri almayarak birikim yapabilirsiniz. Mesela maaş yattı diyelim. Atıyorum 2500 tl. Hiçbirşey almadan sadece dışarıda yemek yiyerek bile çok kolay harcanır. Yada sadece tek bir çanta bile alsanız bitebilir. Parayı doğru şekilde ihtiyaçlar doğrultusunda kullanmak önemli. Elbette yiyip için gezin tozun. Açıkcası ben indirimleri takip ederim. Mesela telefon operatörlerinin sinema bileti kampanyasını değerlendiririz. Gereksiz alışveriş yapmayız. İhtiyaçlarımızı alırız. En basiti el kremi diyelim, %50 indirim bile olsa stoklamam. Bitsin nasılsa yine indirim olur derim ki olur zaten :) hani asgari ücret alıp kira ödeyip birikim yapamıyorum diyenlere zaten diyecek söz yok, birikim olması için geçinme ve para artması lazım. Ama bekar birisi pekala biriktirebilir. Maaşınız yatınca yarısını başka hesaba koyun, kalanıyla geçinin. Alışverişe gidince o ay paranız yoksa almayın. Kredi kartı kullanmayın.

Yaaa yok cildirtiyor beni bu konuda eşim.Bir de milletin içinde gerile gerile " ben anamnezin maaşıni bilmem" demiyor mu!! İşte o zaman ıslak odunla dovesim geliyor
Bilmesine ne gerek var,tıkır tıkır eline sayılmış zaten
yok vallahi bir kadın vardı tanıdığım çocukken,bir giysi az sökülse sobanın kapağını açıp içine atıverirdi
Haklıymış kulakları çınlasın

Birikim için hesap açın maaşınız yatar yatmaz o hesaba aktarın aylık 500 yada daha fazlası sizi yormayacak cinsten önce borçlarımı ödeyeyim dersen birikmez, ayrıca haftada 4 gün dışarıda yeme-içme bana göre çok hesap yapsanız dünyanın parası gidiyor,üyeliklerinizi azaltabilirsiniz mesela,ayrıca birikim sadece ev araba için değildir bana göre,ileride bir sağlık sorununuz olabilir mesela yada icralık olabilirsiniz mesela birikim olunca borcunuzu kapatırsınız yada bir sağlık problemin olduğunda anında verirsin parayı,ileride başına bir iş gelse acil paraya ihtiyacın olsa eşinden dostundan istesen inan kimse çıkarıp vermez zamanında doğru harcasaydın derler.

Evlenip çocuk sahibi olmak gibi bir düşünceniz varsa hiç kasmayın kendinizi şu an.
Zaten çocuk sahibi olunca ister istemez birikim yatırım yapmak zorunda kalıyorsunuz.
Dedelerim 100 yıl aynı yerde Dicle nehrini seyredip ölmüş. Çocuklar için geriye önemli yatırımlar bırakmanın ne kadar faydalı olduğunu anlıyorum.
Mübarek göçtün geldin yerleştin bir başka köye. Yaw insan 2 ağaç dikmez mi?
Tarla alıp ekip biçmez mi?
Onlardan kalan bir b.k yok. İnsan köylüyse köylülüğün de hakkını verir.
Şehirdeysen de zaten ev,imkan olursa bankada bir miktar para bırakırsın.
Bu yani olay.
Vizyon sahibi olmak lazım vesselam.
Şimdi ben bunları niye yazdım onu da bilmiyorum

Ye ic gez ne birikimi ya..bu yaşların bir daha gelmeyecek. O yuzden cok da kasma.
Git kapsamli bir özel saglik sigortası yaptir kendine.
Uc bes birşey atiyorsan da duyurma kimseye.
sevgiliye nişanlıya eşe kayınvalidecik adayına görümceke kesinlikle duyurma hele.unut birikimlerini evlenirken.lazımdı harcadım de.evliyken ev araba ne alacaksanız ortak alın ortak kazancınızla

sevgiliye nişanlıya eşe kayınvalidecik adayına görümceke kesinlikle duyurma hele.unut birikimlerini evlenirken.lazımdı harcadım de.evliyken ev araba ne alacaksanız ortak alın ortak kazancınızla
Peki kendi ailemizden birine söylemeli miyiz.

Peki kendi ailemizden birine söylemeli miyiz.
güvenilirlerse anne baba olabilir.burda ne konular okuduk ama baba anne kızım çalışsın tum parasını bize versin hatta evlenmesin evlense bile kıza kocası baksın gene kazancını bize versin diye ne yazılar okuduk

O ablayı önceden tanisam yaşam gurum olsun isterdimCiftler devlet memuruysa gelirlerini birleştirmeden hicbirsey yapamıyorlar bunda bir şikayetim yok ama taktir etmek,iyi ki bekarken biriktirmissin ,iyi ki o zorluklar içerisinde gidip okumuşsun bak ne güzel birlikte herseyimizi aldık demek çok zor olmamali

ben de 3 tane gün var ama sadece para dolaşıyor evlere gitme yok.ciddi birikim oluyor valla.bi sürü çeyreğim gram altınım oldu günler sayesinde
Bizde de evlere gitme yok , hesaba atiliyo direk.
Dediginiz gibi benimde o sayede param oldu :)biz borsada değerlendiriyoruz.
Allah bereket versin insallah.

Bizde de evlere gitme yok , hesaba atiliyo direk.
Dediginiz gibi benimde o sayede param oldu :)biz borsada değerlendiriyoruz.
Allah bereket versin insallah.
borsa da çok zarar ettim bu ara.sizinki iyidir umarım

Bizimki uzun vadeli ne kar ettik ne zarar 2019 yilinin sonuna dogru finans merkezi yapilana kadar sabit kalicak.
Sonrasinda da artis bekliyoruz hayirlisi.
Esim iyi anliyor borsadan su ana kadar bi kaybimiz olmadi.
anladım biz günlük alıp satıyoruz neredeyse hep zarardayız 2 aydır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…