gençlik geri gelmıyor evet amaDogru giden genclik gelmiyor geri. Zaman su misali geciyor. Her gunumuzu aslinda yarin olmuyacak gibi yasamamiz gerekiyor. Cunku Yarin bugunun aynisi olmucak. Tesekkur ederim
bekarken bankada hesabım vardı
o zamanlar cok yürüyus yapardım
banamatık onunden gecerken ordan 50-100 tl hesabıma aktarırdım
2011 senedınde 36 bın tl ye araba almıstım
yarı parasını ordan bırıktırmısım:)
şimdi 5 senelık evlıyım
az gib gelebilir ama 2 sene evvel 10 bın tl bırıktırmısım
ev aldıgımızda evin tapu parasını ordan vermıstım cok sıkısmıstık o ara
şimdi ev alalı 2 sene oldu
30 bın tl ye yakın yenıden bırıktırdım:)
ben biriktirmeyı seviyorum
mutlu oluyorum
dısarda yemege para vermem, yenı yerler gorup farklı sehırlere gıdeceksem parama acımam
dısarıda yer gezerım
ama süreklı aynı yerlerde aynı mekanlarda yorgunum argınım canım cekıyor dıye yemek yemem
begendiğim seylerı ben de alırım
pahalı marka takıntılarım var
ama ındırıme girmesini beklerım takıp ederim .
aracım var o da cok fazla para tuketıyor ama yıne de bırıkım yapıyorum
misal markete girdim diyelim
100 tl verdim kasaa ve 70 tl tuttu , kalan 30 u illa kenara atarım
pazara gittim diyelim yanıma 150 tl aldım
100 tl tuttu, o kalan 50 tl muhakkak bankaya yatırırım
maasımı alınca gider altın alırım o parayı yok sayarım sıkıssam da ortalıga cıkartmam
maasın ıyıyse , her ay yarım altın al, ya da tam altın al
ben bu ay mesele 2 tane tam altın aldım
birikmiş paramın yanında altın da biriktiriyorum cok mutlu oluyorum:)
cimri değilim bu arada.
ama fuzuli şeylere para vermem
gençlik geri gelmıyor evet ama
gencken calısıyorken ve kazancın ıyıyken de birikim yapman gerekli
basına bır hastalık gelse calısamaz olsan kenarda paran olur
işsiz kalsan kendını idare edersin
genclıkte ınsan yerini yapmalı ki yaslılıkta da rahat etsin
herseyden kıs demiyorum , genclıgını heba da et demiyorum ama , ileriyi düşünmek de gerekir
Daha 28 yaşındasın. Birikim elbette önemli ama bir daha bu yaşta olmayacaksın . Dengelemeye çalış. Her ay minik miktarlarda da olsa bankaya mutlaka para yatır ya da bireysel emeklilik hesabı açtır. Çok abuk sabuk yerlere para harcama ama sinemandan, tatilinden de kısma.Merhaba bayanlar,
Yaklasik 10 yildir Calisiyorum gelirim Iyi eskiden 20 yaslarinda Iyi birikim yapardim. Ozamanlar daha okulum falan bitmemisdi herneyse simdi 28 yasindayim afedersiniz simdi hic tutumlu degilim. Istedim herseyi aliyorum moda olsun tatil olsun giderim ve zekatimi Veririm ara ara bagis yaparim. Bunlar Normal olan harcamalar. Ailemle yasiyorum kendi evime cikmak istemiyorum yani rahatim. Ve merak ediyorum bekar ken ve bekarsaniz asiri birikim yapiyormusunuz? Birikim yapiyorum Ama aldim maasa bakilinca az birikim gibi geliyor ve evde ailemle kaliyorum mutfak alisverisine yardimci olurum. Daha dogrusu nasil birikim yapilir aliskanliklarim cok misal haftada 4 gun disarda bir seyler icerim ve ya yemek yerim. Sinema ve tiyatro tutkunuyum ve giderim: Cok uyeliklerim var: sinema, spor, dergiler, kurslar. Aliskanliklarimi mi azaltmam gerekiyor Acaba? Merak ettim Siz nasil yapiyorsunuz...Kafaya taktim galiba yada bosver hayatini yasa diyenlerdenmisiniz. Galiba ben oyleyim...
Senin kocan olacak adamın derdi ne yorumlarını sevdiğim bir üyesin evlatların var aklı basında da bir kadınsın belli derdi ne peki yani özel değilse tabi üzülüyorum sen böyle yazınca da sormak istedimVar cnm Allahim herkese versin ama inan cok zor...tek pisman olmadiklarim onlar..bosanmak istiorum egrisi dogrusuna gelmiyo bi turlu..gittikce kotuye giden bi evlilik. Gozumden sakindigim cocuklarim bu sekil devam edersede mutsuz buyuyecekler. Icim daraliyo cok zor evdeki huzursuzluk
Aynen öyleEn güzel cevapları verdiniz bence.
Birikimin yaşlısı genci yok.Bence gencim yiyip içip gezeyim düşüncesi çok yanlış. Dediğiniz gibi yeni yerler görmek, tarihi mekanları gezmek daha mükemmel. Bunun için gezilir ancak.
Derdi; fazla rahatlik : ( fazlaca herseyi ona vermem.. kisaca ona bi kac beden buyuk gelmem : (Senin kocan olacak adamın derdi ne yorumlarını sevdiğim bir üyesin evlatların var aklı basında da bir kadınsın belli derdi ne peki yani özel değilse tabi üzülüyorum sen böyle yazınca da sormak istedim
E üç cümlede bir kendiniz söylemişsiniz harcamanız çok. Bu şekilde yapamazsınız. Haftada üç gün dışarda yemekten dergi aboneliklerine kadar harcamanız var. Bu şartlarda ne birikir?Merhaba bayanlar,
Yaklasik 10 yildir Calisiyorum gelirim Iyi eskiden 20 yaslarinda Iyi birikim yapardim. Ozamanlar daha okulum falan bitmemisdi herneyse simdi 28 yasindayim afedersiniz simdi hic tutumlu degilim. Istedim herseyi aliyorum moda olsun tatil olsun giderim ve zekatimi Veririm ara ara bagis yaparim. Bunlar Normal olan harcamalar. Ailemle yasiyorum kendi evime cikmak istemiyorum yani rahatim. Ve merak ediyorum bekar ken ve bekarsaniz asiri birikim yapiyormusunuz? Birikim yapiyorum Ama aldim maasa bakilinca az birikim gibi geliyor ve evde ailemle kaliyorum mutfak alisverisine yardimci olurum. Daha dogrusu nasil birikim yapilir aliskanliklarim cok misal haftada 4 gun disarda bir seyler icerim ve ya yemek yerim. Sinema ve tiyatro tutkunuyum ve giderim: Cok uyeliklerim var: sinema, spor, dergiler, kurslar. Aliskanliklarimi mi azaltmam gerekiyor Acaba? Merak ettim Siz nasil yapiyorsunuz...Kafaya taktim galiba yada bosver hayatini yasa diyenlerdenmisiniz. Galiba ben oyleyim...
Dönemlik diyelim, rehberim ben. Şu an çalışmıyorum. Ama düzenli gelirim var.Çalışıyor musunuz
Aynen öyle dışarda çok para harcamayı ben de bir türlü anlamıyorum. Her şey ateş pahası çünkü. Dışarda vakit harcayarak her gün bi 100 tl gider o 100 tl ler birikse neler olur.İnsanlara küçük geliyor bu meblalar sanırım.Aynen öyle
bazı bayanlar çalışıyorum diye her aksam dısarda yemek yıyıyor mesela bana cok değişik geliyor bu durum
en basitinden günde 100 tl ile çalıssa , iki kişi dısarda yemek yeme ücreti en az 50 tl olur
ben yemedim al sen ye:)
madem her aksam dısarıda yıyeceksen evınde otur , evinle ilgilen .
ben de calısyorum ama dısarda süreklı kimin ne yaptıgını bilmediğim yemeklere paramı harcamam
dolu sorlukla calısıyoruz kolay değil yani.
onun yerinde evimde tek çeşit yerim yapmaya mecalim yoksa
ya da eşimle hazırlarız
en kötüsü kahvaltı ederiz.
kazanıyorum gencim diye düşünseydim şuanda iyi bir aracım olmazdı
bir evim olmazdı
dengede tutmak önemli.
yaslanınca bize kim bakacak, gençlikte elimize gecen herseyı sonuna kadar tüketirsek.
Anladım. Günlük 50-100 olması güzel de ondan sordum. Bu şekilde esaslı birikir.Dönemlik diyelim, rehberim ben. Şu an çalışmıyorum. Ama düzenli gelirim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?