• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz nasil birikim yaparsiniz? Ben yapamiyormuyum?

yaşlanınca hedefim1 artı 1 rezidans minicik olsun iş olmasın evde devamlı kadın eve yemek temizlik vs.ha bir de gözlerim az göreceği için arabama şoför lazım.gezmeden yapamam çünkü.özel sağlık sigortası da şart.çokkk para biriktirmemm lazım daha çokkk ha ha
Dalga gecilecek bir durum değil bu
Herkesin bakış açısı

Ev alabilirsiniz bence.
Kardeşim mesela 19 yaşında güne girerek ev aldı. Ama onun günü biraz yüksek meblalıydı.
Ben şahsen bankaların altın hesabı var altın hesabı açtım altın düşünce altın alıyorum.
Altın yükselince bozduruyorum.
Elimde para olunca tak hemen yatırırım.
3 ayda 350 TL kar yaptım mesela
Borsa gibi bişey :kahve:
bunu ben yazsam varya ne tiye alırsınız haa bak günlere giererek ev alınır

etiketledim ama konuun sizle alakası yok

Dalga gecilecek bir durum değil bu
Herkesin bakış açısı
aa yanlış anlaşılmışım çok özür dilerim dalga geçmedim ki tamtersi her konuda sizle aynı fikirdeyim.hatta aaa sanki ben yazmışım diye yorum bile yaptım yazdıklarınıza

Yaaa yok cildirtiyor beni bu konuda eşim.Bir de milletin içinde gerile gerile " ben anamnezin maaşıni bilmem" demiyor mu!! İşte o zaman ıslak odunla dovesim geliyor
dışarı da başka evde başka erkek tipi.konu sahibi bunu boşasan çevre şöyle der:aaaa sen şaşırdın mı adam melek gibi ne sana karışıyor ne parana sende ki rahatlık kimse de yok

26 yaşında evlendim o zamana kadar har vurup harman savururdum. Sürekli gezer tozar keyfine yaşardım ama aldığım maaşın 500unu hep bir kanera atardım maaşım yatar yatmaz. Kilit nokta aldığım gün.. sizin gibi yardim bagis onlari da yapardim. Ama şimdi olsa birikim için ayırdığımi da harcar gezerdim. Zira evlendikten sonra ne kadar sosyal olacağım desende olmuyor. Sorumluluklar para harcamani bile etkiliyor. O yüzden şimdi ye iç gez bence :)

dışarı da başka evde başka erkek tipi.konu sahibi bunu boşasan çevre şöyle der:aaaa sen şaşırdın mı adam melek gibi ne sana karışıyor ne parana sende ki rahatlık kimse de yok
Aynen oyle:KK45:Anlatsam kimse inanmaz bana zaten !!!görseniz nasıl herkese beyefendi,yardımcı,ileri görüşlü.Millete musluk tamirinde yardim eder ama kendisinin evinde ki boşa akar..öyle bişey yani

Aynen oyle:KK45:Anlatsam kimse inanmaz bana zaten !!!görseniz nasıl herkese beyefendi,yardımcı,ileri görüşlü.Millete musluk tamirinde yardim eder ama kendisinin evinde ki boşa akar..öyle bişey yani
rahmetli babam öyleydi annem boşandı herkess aa adam melek gibiydi dedi ya şaka gibi.melek gibi adam 30 yıldır beni arayıp sormadı yasarkende rahmetli benim için ha ha.ha arada 10 yılda bi hortluyor aasen lüks yaşıyorsun aasen musrıfsın dıyor.ulan adam kursağımda bi kuruşun yok sanane:halay::halay:

Merhaba bayanlar,

Yaklasik 10 yildir Calisiyorum gelirim Iyi eskiden 20 yaslarinda Iyi birikim yapardim. Ozamanlar daha okulum falan bitmemisdi herneyse simdi 28 yasindayim afedersiniz simdi hic tutumlu degilim. Istedim herseyi aliyorum moda olsun tatil olsun giderim ve zekatimi Veririm ara ara bagis yaparim. Bunlar Normal olan harcamalar. Ailemle yasiyorum kendi evime cikmak istemiyorum yani rahatim. Ve merak ediyorum bekar ken ve bekarsaniz asiri birikim yapiyormusunuz? Birikim yapiyorum Ama aldim maasa bakilinca az birikim gibi geliyor ve evde ailemle kaliyorum mutfak alisverisine yardimci olurum. Daha dogrusu nasil birikim yapilir aliskanliklarim cok misal haftada 4 gun disarda bir seyler icerim ve ya yemek yerim. Sinema ve tiyatro tutkunuyum ve giderim: Cok uyeliklerim var: sinema, spor, dergiler, kurslar. Aliskanliklarimi mi azaltmam gerekiyor Acaba? Merak ettim Siz nasil yapiyorsunuz...Kafaya taktim galiba yada bosver hayatini yasa diyenlerdenmisiniz. Galiba ben oyleyim...

Araban yoksa araba alıp borç şeklinde birikim yapabilirsin. Ben bekar olsam ve ailemle kalsam ilk yapacağım şey araba almak olurdu. Onun dışında her ay altın alıp kenara koyabilirsin.. bekarken tl şeklinde birikim yapmıştım pişman etti hiç karım olmadı. O parayla araba aldım 1.5 yıl Sonra sattım 2bin tl kar ettim sayılır.. (tmm araba masrafları olabilir ama işime yaradı - tl olarak kalsa öylece kalkacaktı) her ay dolar Euro alıp bi kenara atabilirsin. Hiçbir şey yapamazsan BES yaptır diğerlerine göre sıkıntılı ama en azından birikim olur. Bi yerden başlasan birikim yaparsın canım

Yaaa yok cildirtiyor beni bu konuda eşim.Bir de milletin içinde gerile gerile " ben anamnezin maaşıni bilmem" demiyor mu!! İşte o zaman ıslak odunla dovesim geliyor

Çok cinsmiş gerçekten.
Toplum içinde ele güne karşı olmayan şeyleri niye söylüyor ki.
Karısının parasıyla ev almış olmanın verdiği eziklik mi diyeyim ne diyeyim.
Ona sordunuz mı neden böyle diyormuş

Çok cinsmiş gerçekten.
Toplum içinde ele güne karşı olmayan şeyleri niye söylüyor ki.
Karısının parasıyla ev almış olmanın verdiği eziklik mi diyeyim ne diyeyim.
Ona sordunuz mı neden böyle diyormuş
Sonuçta benim maaşım olmadan bu çarkın dönmeyeceği ortada. En sonunda bir gün ,"6 ayda bir arttığı için maasimin ne kadar oldugunu aklında mi tutamiyorsun"? dedim.Ama eşim akşama kadar konuş sana sabaha kadar laf yetiştirecek birisi.Napalim bu da bizim şansımız

Sonuçta benim maaşım olmadan bu çarkın dönmeyeceği ortada. En sonunda bir gün ,"6 ayda bir arttığı için maasimin ne kadar oldugunu aklında mi tutamiyorsun"? dedim.Ama eşim akşama kadar konuş sana sabaha kadar laf yetiştirecek birisi.Napalim bu da bizim şansımız
allah sabır versin kuçukken kocaları erken ölen komşu teyzelere kızardım adamlardan kurtulduk derlerken buyuyunce anladım ki valla çoğu haklıymış bazılarının varlığından daha hayırlı yokluğu.huzuru bulmuş kadınlar ondan mutlularmış

Back