Siz nasil birikim yaparsiniz? Ben yapamiyormuyum?

ilya89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2018
169
130
53
35
Merhaba bayanlar,

Yaklasik 10 yildir Calisiyorum gelirim Iyi eskiden 20 yaslarinda Iyi birikim yapardim. Ozamanlar daha okulum falan bitmemisdi herneyse simdi 28 yasindayim afedersiniz simdi hic tutumlu degilim. Istedim herseyi aliyorum moda olsun tatil olsun giderim ve zekatimi Veririm ara ara bagis yaparim. Bunlar Normal olan harcamalar. Ailemle yasiyorum kendi evime cikmak istemiyorum yani rahatim. Ve merak ediyorum bekar ken ve bekarsaniz asiri birikim yapiyormusunuz? Birikim yapiyorum Ama aldim maasa bakilinca az birikim gibi geliyor ve evde ailemle kaliyorum mutfak alisverisine yardimci olurum. Daha dogrusu nasil birikim yapilir aliskanliklarim cok misal haftada 4 gun disarda bir seyler icerim ve ya yemek yerim. Sinema ve tiyatro tutkunuyum ve giderim: Cok uyeliklerim var: sinema, spor, dergiler, kurslar. Aliskanliklarimi mi azaltmam gerekiyor Acaba? Merak ettim Siz nasil yapiyorsunuz...Kafaya taktim galiba yada bosver hayatini yasa diyenlerdenmisiniz. Galiba ben oyleyim...

Amannn bekarken ne birikimi Allah askina ye iç keyfini çıkar maaşının bekarken ben de asla birikim derdinde olmadım kim bilir evlenince belki ister istemez yapmak zorunda kalirsin ben olsam asla kasmazdım birikim diye kafayı taktıysan araba al kendine

Sevindim Benim gibi dusunen var arabam var :)

Bu kadar çok şey sizi yormuyor mu eğer bu yazdıklarınızın tümünden keyif alıyorsanız bence bu şekilde devam edin. Zaman geliyor insan gerçekten nelerden keyif aldığını daha iyi seçebiliyor ve hayatı daha derli toplu hale geliyor. Bence bu durumdan rahatsızsanız alışkanlıklarınızda sadeleşmeye gidin. Size iyi geleceğini sanıyorum.

Ev alabilirsiniz bence.
Kardeşim mesela 19 yaşında güne girerek ev aldı. Ama onun günü biraz yüksek meblalıydı.
Ben şahsen bankaların altın hesabı var altın hesabı açtım altın düşünce altın alıyorum.
Altın yükselince bozduruyorum.
Elimde para olunca tak hemen yatırırım.
3 ayda 350 TL kar yaptım mesela
Borsa gibi bişey

Soru guzel oldu, dusundurdu yani... Yoruluyorumdur ama sevdim seyleri yaptim icin keyif aliyorum. Ama hakli olabilirsiniz biraz azcik azaltmam gerekiyor gibi. Tesekkur ederim

Maaşınızdan kalanı biriktirmeyin, birikim için bir miktar ayırın kalanıyla geçinmeye çalışın diyorlar. Ben beceremesemde mantıklı geliyor. Hobilerinizden vazgeçmeyin, dışarıda yemeyi azaltın mümkün olduğunca. Hem çok pahalı hem sağlıksız. Bu ciddi bir tasarruf olur bence.

Yemeyenin malini yiyolar.. zmninda calistim
Biriktirdim noldu dersin? Kocam gibi biriyle evlendim ve butun param ev dizerken bitti :)
Bende ev alırken eşime verdim bekarken biriktirdiğim tüm parayi;68 bin TL ,eşime babası 5 bin vermiş o esnada .120 bin de eşimle birlikte ödedik.Bana babam arkamdaydi öyle ev aldım dedi

Bende ev alırken eşime verdim bekarken biriktirdiğim tüm parayi;68 bin TL ,eşime babası 5 bin vermiş o esnada .120 bin de eşimle birlikte ödedik.Bana babam arkamdaydi öyle ev aldım dedi
Nankor kiz bunlar.. bunlari bagliycan verecen odunu altlarina :)) heyy diyorum hey gidi gencligim ne vardi evlencek laa.. her turlu somuru duzeni olmus. Gene en kiymetli aileleri..

Hayatınızdan keyif alıyorsanız çok da kasmayın bence
Ben de sizin gibi yaşadım gençken,ama ben hiç birikim yapmamıştım,az yapsaydım iyiydi:d
Ama ben iyi ki diyorum,şimdi çocuk var,gelecek kaygısı var..var da var yani..herşey zamanında güzel..yaşa güzel kardeşim:)

Eskiler “adamın 2 tabağı varsa birini kır” diye boşuna demiyor galiba:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…