Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben de 3 tane gün var ama sadece para dolaşıyor evlere gitme yok.ciddi birikim oluyor valla.bi sürü çeyreğim gram altınım oldu günler sayesindeBence para toplamanin en iyi yolu günlere girmek :))
bireysel emeklilik genç yaşta fazla avantajlı değil 200 tl civarı en fazla yatırılmalı 56 yaşına yakın insanlar için süper fırsat mesela 45 te başla yatırmaya 500 1000 tl ister emekli ol 10 yılın sonunda ister toplu para al.hem çocuğuna miraz olarak kalıyor ssk emekli sandığı emeklisi gibi ölünce bitmiyor hakkınHer ihtimale karşı diyerek kenarda bir miktar param var, onun dışında bireysel emekliliğin iyi bir birikim aracı olduğunu düşünüyorum.
Bence şartlarınız uygunsa fazla kasmayın, ne demişler; yakışırken giymeli, hazmedebilirken yemeli, enerjin varken gezmeli...
evlenip çoluk çocuğa karışınca o imkanlarınız yarı yarıya azalacak, şimdiden tadını çıkartın derim![]()
yemeyenin parasını yerler derdi rahmetli babaannem akıllı kadınmış vesselamFakirlikle büyüdüm o yüzden cok ayaklarım yere basıyordu . Şu an ki aklım olsa yer içer gezerdim.Kayinvalidem hala evlendiğinde kayınpederinin onlara aldigi evde oturuyor.Evlilik hayatında tek derdi hangi güne ne giysem olmuş.Yazlari bir sene Cesmede diger yil Marmariste yazlık tutturmus.. simdi bana falancanin gelininin ceyizinden bahsediyor![]()
günlük 50 100 mü maşallah diyelim nazar değmesin ben bozuk 1 tlleri aradada 5 tl atıyorum kumbişimeBen Manisa’dan açılmayan büyük bir kumbara aldım. Günlük 50-100 lira içine atıyorum. Açılmıyor da kırılmıyor da. Bakalım bir sene sonra açmak gibi bir düşüncem var. Büyük ihtimalle arsa falan alırım çıkan parayla. Yoksa ben de çok harcıyordum.
Gerek yokmuş aslında o kadar harcamanın sonu yok ama gezmemden, tatilimden ve yememden kısmam.
Bu arada ben evliyim tabi:)
bekarken bankada hesabım vardı
o zamanlar cok yürüyus yapardım
banamatık onunden gecerken ordan 50-100 tl hesabıma aktarırdım
2011 senedınde 36 bın tl ye araba almıstım
yarı parasını ordan bırıktırmısım:)
şimdi 5 senelık evlıyım
az gib gelebilir ama 2 sene evvel 10 bın tl bırıktırmısım
ev aldıgımızda evin tapu parasını ordan vermıstım cok sıkısmıstık o ara
şimdi ev alalı 2 sene oldu
30 bın tl ye yakın yenıden bırıktırdım:)
ben biriktirmeyı seviyorum
mutlu oluyorum
dısarda yemege para vermem, yenı yerler gorup farklı sehırlere gıdeceksem parama acımam
dısarıda yer gezerım
ama süreklı aynı yerlerde aynı mekanlarda yorgunum argınım canım cekıyor dıye yemek yemem
begendiğim seylerı ben de alırım
pahalı marka takıntılarım var
ama ındırıme girmesini beklerım takıp ederim .
aracım var o da cok fazla para tuketıyor ama yıne de bırıkım yapıyorum
misal markete girdim diyelim
100 tl verdim kasaa ve 70 tl tuttu , kalan 30 u illa kenara atarım
pazara gittim diyelim yanıma 150 tl aldım
100 tl tuttu, o kalan 50 tl muhakkak bankaya yatırırım
maasımı alınca gider altın alırım o parayı yok sayarım sıkıssam da ortalıga cıkartmam
maasın ıyıyse , her ay yarım altın al, ya da tam altın al
ben bu ay mesele 2 tane tam altın aldım
birikmiş paramın yanında altın da biriktiriyorum cok mutlu oluyorum:)
cimri değilim bu arada.
ama fuzuli şeylere para vermem
Valla aynen öyleyemeyenin parasını yerler derdi rahmetli babaannem akıllı kadınmış vesselam
yaşlanınca hedefim1 artı 1 rezidans minicik olsun iş olmasın evde devamlı kadın eve yemek temizlik vs.ha bir de gözlerim az göreceği için arabama şoför lazım.gezmeden yapamam çünkü.özel sağlık sigortası da şart.çokkk para biriktirmemm lazım daha çokkk ha hagençlik geri gelmıyor evet ama
gencken calısıyorken ve kazancın ıyıyken de birikim yapman gerekli
basına bır hastalık gelse calısamaz olsan kenarda paran olur
işsiz kalsan kendını idare edersin
genclıkte ınsan yerini yapmalı ki yaslılıkta da rahat etsin
herseyden kıs demiyorum , genclıgını heba da et demiyorum ama , ileriyi düşünmek de gerekir
çok haklısınız aynı ürünü hizmeti en ucuza elde etmekte birikimdir.ben tatili kıştan alırım kışı da yazdan .uçak biletlerini de öyle .yurtdışına çok çıktım komik bilet fiyatlarına otel fiyatlarına.kıyafette de en markaları giyerim ama yüzde yetmiş indirimi bekler hemen kaparım en hoşuma gidenleri.marka çantaları ayakkabıları da yurtdışından arkadaşlarıma ısmarlar getırtırım.Aklima geldi bi senedir calisan gorumcem var gepegenc kiz bikac ay oncesinden alir ucuza ucak biletini yapar internetten otel ayarlar bi senede 3 ayri ulkeye gitti. bazen tek bazen bikac arkadas gidiyolar. Bunlar da onemli hayatta birikim sadece parayla olmaz.
bir turizmci olarak tavsiye etmem apart.apartların çoğu batık.satılığa çıktı çoğu sahipleri tarafındanMerhaba konu sahibi :)
Bir apart almanızı tavsiye ederim.
Kredi çekin , apartın kirası ile krediyi ödersiniz zaten.
İleride evlenince de oradan gelen kira ile çalışmadığınız zamanlar
-bebekli zamanlar-
eşinizin eline bakmazsınız.
Sadece tavsiye :)
Ağzının üstüne kürekle vur birdaha aynı şeyi derseBende ev alırken eşime verdim bekarken biriktirdiğim tüm parayi;68 bin TL ,eşime babası 5 bin vermiş o esnada .120 bin de eşimle birlikte ödedik.Bana babam arkamdaydi öyle ev aldım dedi![]()
meslektaş sayılırız ben de 8 yıl öncesine dek turizmciydim heyy gidi günler hey özlemişim.hazırlıkla 5.5 yılda okumuşum şimdi de ev hanımıyım ha haDönemlik diyelim, rehberim ben. Şu an çalışmıyorum. Ama düzenli gelirim var.
Yaaa yok cildirtiyor beni bu konuda eşim.Bir de milletin içinde gerile gerile " ben anamnezin maaşıni bilmem" demiyor mu!! İşte o zaman ıslak odunla dovesim geliyorAğzının üstüne kürekle vur birdaha aynı şeyi derse
68 defa
Bende ev alırken eşime verdim bekarken biriktirdiğim tüm parayi;68 bin TL ,eşime babası 5 bin vermiş o esnada .120 bin de eşimle birlikte ödedik.Bana babam arkamdaydi öyle ev aldım dedi![]()