• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz nasil birikim yaparsiniz? Ben yapamiyormuyum?

Maaşınızdan kalanı biriktirmeyin, birikim için bir miktar ayırın kalanıyla geçinmeye çalışın diyorlar. Ben beceremesemde mantıklı geliyor. Hobilerinizden vazgeçmeyin, dışarıda yemeyi azaltın mümkün olduğunca. Hem çok pahalı hem sağlıksız. Bu ciddi bir tasarruf olur bence.
Aynen katılıyorum bu çok işe yarayan bir yöntem.Örneğin 2 bin tl alıyorsan her ay bin tl bankaya yatır ,olmazsa olmaz bu benim borcum gibi düşün her ay sorumluluk duy yatırmak için.Geri kalan bin tl ile de bir ay geçinmeye çalış.Tasarruf bilincin de çok gelişir.

Eskiler “adamın 2 tabağı varsa birini kır” diye boşuna demiyor galiba:)))
Nankor kiz bunlar.. bunlari bagliycan verecen odunu altlarina :)) heyy diyorum hey gidi gencligim ne vardi evlencek laa.. her turlu somuru duzeni olmus. Gene en kiymetli aileleri..
Fakirlikle büyüdüm o yüzden cok ayaklarım yere basıyordu . Şu an ki aklım olsa yer içer gezerdim.Kayinvalidem hala evlendiğinde kayınpederinin onlara aldigi evde oturuyor.Evlilik hayatında tek derdi hangi güne ne giysem olmuş.Yazlari bir sene Cesmede diger yil Marmariste yazlık tutturmus.. simdi bana falancanin gelininin ceyizinden bahsediyor:KK57:

Öyle deme yaaa:KK37:
Bak çocuklar falan da var senin galiba, evlenmeden de olmuyor-evlenince de..zor walla
Var cnm Allahim herkese versin ama inan cok zor...tek pisman olmadiklarim onlar..bosanmak istiorum egrisi dogrusuna gelmiyo bi turlu..gittikce kotuye giden bi evlilik. Gozumden sakindigim cocuklarim bu sekil devam edersede mutsuz buyuyecekler. Icim daraliyo cok zor evdeki huzursuzluk

Var cnm Allahim herkese versin ama inan cok zor...tek pisman olmadiklarim onlar..bosanmak istiorum egrisi dogrusuna gelmiyo bi turlu..gittikce kotuye giden bi evlilik. Gozumden sakindigim cocuklarim bu sekil devam edersede mutsuz buyuyecekler. Icim daraliyo cok zor evdeki huzursuzluk
Offf bu kötüymüş:( ne mal bu adamlar yaaa:kızgın: tövbe tövbe
Kızın birikim konusunu daha fazla sulandırmamayayım ben:KK200:
Konu sahibi hayatın ilerde sana ne getireceği belli olmaz,gençliğini yala:KK54:

Fakirlikle büyüdüm o yüzden cok ayaklarım yere basıyordu . Şu an ki aklım olsa yer içer gezerdim.Kayinvalidem hala evlendiğinde kayınpederinin onlara aldigi evde oturuyor.Evlilik hayatında tek derdi hangi güne ne giysem olmuş.Yazlari bir sene Cesmede diger yil Marmariste yazlık tutturmus.. simdi bana falancanin gelininin ceyizinden bahsediyor:KK57:
Aynen giden zmn geri gelmio cnm. Kocanla iyiysen bos ver diycemde.. kocanin iyisi olacagini sanmiyorum.. herseye evet dersen senden iyisi yok..kuyruklarina basinca is degisiyo :)

O kv den bendede var.. Allah islah etsin onlari onsnki gucum yok laf dalasina bile girecek takatim yok

Maaşınızdan kalanı biriktirmeyin, birikim için bir miktar ayırın kalanıyla geçinmeye çalışın diyorlar. Ben beceremesemde mantıklı geliyor. Hobilerinizden vazgeçmeyin, dışarıda yemeyi azaltın mümkün olduğunca. Hem çok pahalı hem sağlıksız. Bu ciddi bir tasarruf olur bence.

Deniyebilirim bunu, mantikli geldi zorunlu bi sey de degil Yani Bakalim ne kadar tasarruf edicegim :) Tesekkur ederim.

Amannnn bosver o zaman birikimi keyfine bak çatır çatır ye paranı sefan olsun tatlim
hehehe cok tesekkur ederim

Ben maaşım yattığında belli bir kısmı direk başka hesaba aktarıyorum. Sonra onu da altın hesabında değerlendiriyorum. Ama ne yalan söyleyeyim ben de size özendim. Ne güzel keyfini sürüyorsunuz hayatın. Boş verin en güzelini yapıyorsunuz.:super:

Merhaba bayanlar,

Yaklasik 10 yildir Calisiyorum gelirim Iyi eskiden 20 yaslarinda Iyi birikim yapardim. Ozamanlar daha okulum falan bitmemisdi herneyse simdi 28 yasindayim afedersiniz simdi hic tutumlu degilim. Istedim herseyi aliyorum moda olsun tatil olsun giderim ve zekatimi Veririm ara ara bagis yaparim. Bunlar Normal olan harcamalar. Ailemle yasiyorum kendi evime cikmak istemiyorum yani rahatim. Ve merak ediyorum bekar ken ve bekarsaniz asiri birikim yapiyormusunuz? Birikim yapiyorum Ama aldim maasa bakilinca az birikim gibi geliyor ve evde ailemle kaliyorum mutfak alisverisine yardimci olurum. Daha dogrusu nasil birikim yapilir aliskanliklarim cok misal haftada 4 gun disarda bir seyler icerim ve ya yemek yerim. Sinema ve tiyatro tutkunuyum ve giderim: Cok uyeliklerim var: sinema, spor, dergiler, kurslar. Aliskanliklarimi mi azaltmam gerekiyor Acaba? Merak ettim Siz nasil yapiyorsunuz...Kafaya taktim galiba yada bosver hayatini yasa diyenlerdenmisiniz. Galiba ben oyleyim...
Birikimmi neydi o:-) birikim yapmanın tek yolu evden çıkmamak bence. 2 gün önce avmdeydim. 100 lira harcamışım. Şimdi marketten geldim 100 liraya yakında markette harcadım. Mecburiyetler dışında birşey almazsan ancak birikim oluyor. Tabi bizim gibi orta halli bir aile için geçerli bu. Her istediğini alıp üstüne birde birikim yapmak için ortalamanın üzerinde kazanmak lazım.

Ben Manisa’dan açılmayan büyük bir kumbara aldım. Günlük 50-100 lira içine atıyorum. Açılmıyor da kırılmıyor da. Bakalım bir sene sonra açmak gibi bir düşüncem var. Büyük ihtimalle arsa falan alırım çıkan parayla. Yoksa ben de çok harcıyordum.
Gerek yokmuş aslında o kadar harcamanın sonu yok ama gezmemden, tatilimden ve yememden kısmam.
Bu arada ben evliyim tabi:)

Ben Manisa’dan açılmayan büyük bir kumbara aldım. Günlük 50-100 lira içine atıyorum. Açılmıyor da kırılmıyor da. Bakalım bir sene sonra açmak gibi bir düşüncem var. Büyük ihtimalle arsa falan alırım çıkan parayla. Yoksa ben de çok harcıyordum.
Gerek yokmuş aslında o kadar harcamanın sonu yok ama gezmemden, tatilimden ve yememden kısmam.
Bu arada ben evliyim tabi:)
Çalışıyor musunuz

Merhaba bayanlar,

Yaklasik 10 yildir Calisiyorum gelirim Iyi eskiden 20 yaslarinda Iyi birikim yapardim. Ozamanlar daha okulum falan bitmemisdi herneyse simdi 28 yasindayim afedersiniz simdi hic tutumlu degilim. Istedim herseyi aliyorum moda olsun tatil olsun giderim ve zekatimi Veririm ara ara bagis yaparim. Bunlar Normal olan harcamalar. Ailemle yasiyorum kendi evime cikmak istemiyorum yani rahatim. Ve merak ediyorum bekar ken ve bekarsaniz asiri birikim yapiyormusunuz? Birikim yapiyorum Ama aldim maasa bakilinca az birikim gibi geliyor ve evde ailemle kaliyorum mutfak alisverisine yardimci olurum. Daha dogrusu nasil birikim yapilir aliskanliklarim cok misal haftada 4 gun disarda bir seyler icerim ve ya yemek yerim. Sinema ve tiyatro tutkunuyum ve giderim: Cok uyeliklerim var: sinema, spor, dergiler, kurslar. Aliskanliklarimi mi azaltmam gerekiyor Acaba? Merak ettim Siz nasil yapiyorsunuz...Kafaya taktim galiba yada bosver hayatini yasa diyenlerdenmisiniz. Galiba ben oyleyim...
bekarken bankada hesabım vardı
o zamanlar cok yürüyus yapardım
banamatık onunden gecerken ordan 50-100 tl hesabıma aktarırdım

2011 senedınde 36 bın tl ye araba almıstım
yarı parasını ordan bırıktırmısım:)

şimdi 5 senelık evlıyım
az gib gelebilir ama 2 sene evvel 10 bın tl bırıktırmısım
ev aldıgımızda evin tapu parasını ordan vermıstım cok sıkısmıstık o ara

şimdi ev alalı 2 sene oldu
30 bın tl ye yakın yenıden bırıktırdım:)
ben biriktirmeyı seviyorum
mutlu oluyorum

dısarda yemege para vermem, yenı yerler gorup farklı sehırlere gıdeceksem parama acımam
dısarıda yer gezerım
ama süreklı aynı yerlerde aynı mekanlarda yorgunum argınım canım cekıyor dıye yemek yemem

begendiğim seylerı ben de alırım
pahalı marka takıntılarım var
ama ındırıme girmesini beklerım takıp ederim .

aracım var o da cok fazla para tuketıyor ama yıne de bırıkım yapıyorum
misal markete girdim diyelim
100 tl verdim kasaa ve 70 tl tuttu , kalan 30 u illa kenara atarım

pazara gittim diyelim yanıma 150 tl aldım
100 tl tuttu, o kalan 50 tl muhakkak bankaya yatırırım
maasımı alınca gider altın alırım o parayı yok sayarım sıkıssam da ortalıga cıkartmam

maasın ıyıyse , her ay yarım altın al, ya da tam altın al
ben bu ay mesele 2 tane tam altın aldım
birikmiş paramın yanında altın da biriktiriyorum cok mutlu oluyorum:)
cimri değilim bu arada.
ama fuzuli şeylere para vermem

Back