siz geçinebilirmiydiniz?

Huzur çok önemli canımm.Eğer masraflarını kısarsan çok rahat geçinirsin..Kira falnda vermiyormuşsunuz ee hamilelikte düşünüyormuşsun..

huzur ve düzenli hayat çok önemli ama belli bir gideriniz vardır bir anda maaşının olmaması sizi zorlayacaktır.Bir müddet idare edebilirsin ama bence bir yandanda parası biraz az olsun ama çalışma saatleri daha düzenli olan bir iş arayıp bulabilirsin.

geçinmek yaşam standartlarına bağlı yaşam standartları yüksekse ve öyle yaşamaya alışılmışsa kıt kanaat geçinmeye alışmak çok zor oluyo bence
maddi sıkıntılar beraberinde gerginlik ve tartışmaları getiriyor
huzur çok önemli ama maddi sorunlar varsa huzur da olmuyo malesef bu zamanda bir eve 2 maaş girmesi şart bence

Cnm evlendiğim günden beri çaliştim çakiştim diyorum çünki 2 hafta oldu işimden ayrildim bende güsel bir maaş aliyordum işimde herzaman elaman sorunu yaşanilan bir meslek yani şimdi gitsem işim hazir ...ama bende bebek tedavisi görüyorum yaklaşik bir sene oldu çaliştiğim yerde aldiğim izinlere bişey denmedi ama şirket içinde o kadar çok dedikodu döndüki bunaldim zaten tedavim olumsuz gelişiyordu her biten tedavi madden manen beni bitirmişti işime evime verimli olamiyordum işime olamiyordum herkes nerdesin senin neden maaşindan kesinti olmuyor laf sokmalar arkamadan iş çevirmeler benim açiğimi bulup patrounuma yetiştirmeler ...ve patrounumda bu insalara çikip benim bilgim dahilinde izinleri demedi onalarin laflarina sözlerine hiç bir yanit vermediler eee zaten başarisizliklarla süregelen tedaviler hastane kapisindan ayrilamamalar benim sinirilerimi bozdu işe gidiyor bunaliyor eve geliyor daraliyordum....sonunda eşim işten çikmami teklif etti ve tedaviye ara vermemizi önerdi....çünki beni kaybetmekten korktuğunu söyledi .....işe gidersen kafanin dağilacağini düşündüm dedi ama sen daha kötü oldun dedi eşim seni kaybetmek istmiyorum dedi....ve işimden ayrildim ben 1200 ytl maaş aliyordum eşimde 2000 ytl aliyor evimize giren bu para olduğu gibi gidiyordu çok lüx yaşiyorduk sonra bebek tedavisi girince varmiz yoğumuz oraya gitti....ama şunu söyleyim ben şuan çok mutluyum evimdeyim huzurluyum kocamda benim huzurumla mutlu bizimde borçalrimiz var ama yavaş yavaş ödüyoruz eskisi gibi hergün gezip tozmuyoruz alişveriş yapmiyoruz ama rahatim....

Sana gelince herkesin yaşama standartina göre değişir geçinebilirsinde geçinemezsinde ....ama şuan geçinirisin bebek olunca bişey diyemeyecem cnm
ama unutmayinki o paraya çalişip evine ve çocuklarina bakan çok kişi var türkiye burasi kimse bizim kadar şansli olamiyor..

geçinirsin tabiikide, başka düzenli bir işte bulabilirsin,ama huzurda önemli, yıprandım diyosun dinlen o zaman.

Son düzenleme:
arkadaslara katılıyorum huzur hepsınden onemlı gecınırsın allah verır kolaylıgını bundan daha az prayla gecınen okadar ınsan tanıuorumkı

tatlım geçinmesinede geçinirsinde ekstralar çıkmazsa ki sen bebek tedavisinden ve araba almakdan bahsediyorsun araba kullanmasan bile durduğu yerde para harcar bebek tedavisinden bahsetmek bile istemiyorum ....inş. hamile kaldın doğum yaptın bir bebeğin aylık masraflarıyla ilgili bir fikrin varmı biemiyorum çok zor bir durum bence çoookkkk iyi düşünmek lazımmCADIARZU inş. herşey gönlünce olurrra.s.

Ben Almanya'da oldugum icin 750 ytl ile neler yapilabilir pek kestiremiyorum ama kendimden anlatayim.Biz 9 ay önce bir lokanta actik burada.Ama bu lokantayi acmadan önce esimin maasi 2100 euro'ydu.Ama cok huzurluyduk,mutluyduk.Bu dükkani actik ortada ne maas kaldi ne huzur.Artik öyle bunaldikki,para mara istemiyoruz.Dükkani 1/3 ine satip eski huzurlu hayatimiza dönmek istiyoruz.Artik o kadar iyi anladimki huzur, mutluluk gibisi yokmus.

kırocan biz hala öyle çok büyük paralar harcamıyoruzki..:sm_confused:
şükürler olsun şu an çok çok iyi durumdayız ama aylık harcadığımız para 700-800 geçmez.bazen de bulmaz bile.
ne kadar beklentin olursa o kadar harcama yapıyorsun..
istendiği taktirde bence geçinilebilir.
manavdan almazsın,pazara gidersin..
migrosdan almazsın bime,şoka gidersin..
saçlarını sürekli yaptırmaz manikürünü kendin yaparsın..
sigaranı azaltırsın hem sağlığınada zararlı..
bilmiyorum bence yaşanılabilir böyle..a.s.

arkadaşım tek çalıştığın iş yeri senin çalıştığın yer mi sen de eşin gibi erken gelebileceğin bir işe gir 700-800 de sen alırsın olur biter yanii

bence eşinin sana ev işlerinde yardım etmesi lazım
eve beşbuçukta geliyor ve sen yoksun
ilgilensin biraz eviyle sen tek başına mı pisletiyorsun evi???
eger saatler sorunsa daha düzenli saatleri olan igeç
ama kocanın eline bakma
bütü dengler altüst oluyor
en iyi dediğimiz erkek bile inan
gün geliyor benim param beni evim moduna giriyor
etrafımd açok gördüm
750ytlye bir de bebeginiz olursa geçinirsiniz ama çok zor geçinirsiniz
çok kısmak zorunda kalırsınız
bence sen çalış
eşin evle biraz ilgilenmeyi öğrensin

canımcım bende senin yaşadığını yaşadım. ingilizce kursunda çalışıyrdum.Son derece düzensiz bir hayatım vardı. Kaçta çıkacağım belli olmadığı gibi pazar günleride çalışıyordum. Çıktım işten...
4 ay iş bulamadım eşim 1,000 ytl den fazla kazanıyor. ama bize yetmedi o dönemde. kenarda köşemizdeki 5 - 6 milyarıda yemişiz valla..
hayat kolay değil. Para kazanırken farketmiyorsun ama..
Bence iş bulmadan ayrılma işten

istenilirse zorda olsa bence geçinilebilir.ama kendi ekonomik özgürlüğüne alışmış bir kişi için belli bir süreden sonra evde durmakta çok sıkıcı gelebiliyor bence sen işten ayrıl bebeğini sağlıkla dünyaya getir birşeyleri oturtuktan sonra daha rahat bir işe girebilirsin ama tabiki bence öncelikle bebeğini dünyaya getir ve iş yüzünden hayallerini erteleme derim ben...her şey gönlünüzce olur inş.

Allah saglık mutluluk huzur versin gerisi boş hersey gönlünce olsun inş

canim her istediginizi alabilmeniz ve daha rahat edebilmeniz icin az bir miktar 750 ytl ama daha erken saatte biten bir is bulabilirsin sekreterlik mesela 6 dedinmi evinde olursun yada baska bir is ...hem esine vakit ayirirsin hem evini temizlersin hemde(eskisi kadar olmasada) para kazanirsin...

Bak canım iş ne kadar önemli olsa da sen en önemli zamanlarını eşinle değil çalışarak geçirdiğin için ilerde üzülebilirsin.
Eviniz kendinize aitmiş, ne güzel çok şükür dersiniz, eşinin maaşıyla iader edersiniz, ha olmuyor mu iş bakarsın, ordan çıkınca hiç iş bulamayacak değilsin, mesleğin var elbette bulursun, açıkçası eşinin yerinde bende olsam bu çalışma saatlerine dayanamam yani, hem senin bünyen nasıl kaldırıyor, bebekte düşünüyorsunuz düzenli bir hayatın olmalı.

ev kendinizin sonuçta kira ödeme derdi yok.tabi eskisi gibi rahat olmaz geçiminiz ama önemli olan ilk önce bence insanın evi düzeni meslegin çok yorucuymuş hem kendinde çok yıpranırsın bu tempoyla.herkesin söyledigine bakma canım gecinirsiniz bence de.

canım işten ayrıldığını bildirmişsin bence bu arada diğe arkadaşların da dediği gibi seni sıkıntıya sokmayacak bir iş bulabilirsin.hayat çok pahalı.ama gezme tozma yeme içme vs. onlardan taviz verirsen kıt kanaat geçinirsiniz.a.s.
ayrıca sarıböcek arkadaş o kadar parayla nasıl geçinip hem de para attınız açıklarsan sevinirim.tatlicadiarzunedir nu işin yöntemi?biz bir türlü para tutamıyoruz da:çok üzgünüm:

kızlar kafam öyle bi karıştıki...sadece duygularımı paylaşmak istiyorum sizlerle..

işten ayrılacağımı artık bütün iş yerim ve çevrem biliyor..genel müdürümde öğrendi herkes çok üzüldü..gitmeyim diye ikna etmeye çalıştılar ama aile huzurum daha önemli dedim..evet gerçekten önemli ama ben burayıda sevmişim iyi kötü çok günüm gecti tam 2 sene çalıştım aile ortamı var burda kimse kimsenin kuyusunu kazmaz ve çok sevildiğimi anladım..içim bi tuhaf oldu..

aileme çıkcağımı sölediğimde babam çılgına döndü annem çok üzüldü..annem diyoki kocanın eline bakacaksın esiri olacaksın sonun benim gibi olacak..babam ise nolmuş eve geç geliyosan diyor..babacım eşimle böyle daha iyi olcağını düşünüp kararaımızı verdik diyorum nasıl böle bişi yaparsın diyor..iş bulmak hiç kolay değil takdir edersinizki bi bayam öyle heryerde de çalışamıyor..güvenilir olması lazım başta....

herkes soruyor niye cıkıyorsun...söylüyorum çalışma saatleri uygun değil evimle ve eşimle ilgilenemiyorum diye.. bu sebep herkese bahaneymiş gibi geliyor...çok yanlış yaptığımı düşünüyorlar...

ben doğru olduğuna inanıyorum çevrem ise yanlış olduğuna şimdi kim doğru yapıyor kim yanlış yapıyor..

ay sonunda işten cıkıcağımı bildirdim geri dönüşü yok artık çünkü herşey konuşuldu..bitti yani...offf kafam çok karışık

Canım bekar olsan hiiiiç sorun değil ama sen evlisin. Şimdi şöyle düşün bir. Çalış bol para kazan evini temizlikçi temizlesin. eşinle az da olsa ilgilen. nasıl olsa iyi maaş alıyorsun. çünkü sadece para kazanmak için evlendin. çocuğun oldu doğum izni sonrası tekrar dön işe çocuğu bir yuvaya ver. derken bir baktın zaman geçmiş. peki sen eşinle ne paylaştın. çocuğuna ne kadar vakit ayırdın. çok az diyorsun değil mi?
Zaman akıp gider arkadaşım! gençlik akıp gider. eşinle şimdi güzel zamanlar geçirmeyeceksin de ömrün yeterse yaşlanınca mı gezip tozacaksınız?
Bence de eşine evine zaman ayır. geçim derdini eşin düşünsün. çocuğun olunca saatleri daha uygun bir işe girersin.
ev kira olmadığı için geçinilir canım. Biz ilk evlendiğimizde ben çalışmıyordum. ev kira borçlar var. eşya yok. kocam tek başına yetmeye çalıştı. sonra işe girdim. asgari ücret aldım ev kirasını ödeyip yardımcı oldum. ama ben de saat 9-9.30 da eve geliyordum. zor oldu. para içn katlandım sonra işten çıkarıldım. 2 yıldır çalışıyorum şimdi. asgari ücret ama yol parası vemiyorum. yemek işyerinde yiyorum. haftada 2 gün tatil. akşam 6 paydos.
resmi tatil var. rahatım şükür. eşimde çok para almıyor ama inan yetiyor şükür. aç kalmıyoruz.
hiç üzülme eşin ve evin daha önemlia.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…