siz geçinebilirmiydiniz?

latifeelif

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
801
5
38
kızlar çalışan ve evli bir bir bayanıma ama temmuz ayı sonu itibariyle işten ayrılmaya karar verdim hatta bu kararımı yöneticilerimlede konuştum.ikna etmeye çalıştılar ama bu şirkette çalışmak çok zor helede evli olarak calışlmak daha zor organizasyon şirketi ben satınalma birimindeyim .

hem satınalma biriminin işlerini hemde düzenlenen organizasyonlara katılmam gerekiyor haliylen organizasyonlar gece gec saatlerde olabiliyor..eşim ise isyanları oynuyor..

eşimin işi akşam 17:30 dedimmi bitiyor,haftasonuda tatil ayrıca benim ise akşam kaçta çıkacağım bile belli değil,evim ise o kadar düzensizdiki...:çok üzgünüm:

maaşımın iyi olması beni motive etti ve tam 2 sene çalıştım.. ama artık eşimde bende düzenli bir hayat istiyoruz gece 3 te evde olduğum günler çok oldu karşılığını maaşıma çok iyi yansıtıyorlar ama düzenin olmayınca insan mutlu olamıyor..:çok üzgünüm:

açıkça söylemek gerekirse ikisini aynı anda yürütemedim tam 2 sene denedim olmadı..

evimi temizleyip toparlasam eşimle ilgilenemiyorum eşimle ilgilensem evime bakamıyorum ee zaten en erken geldiğim saat akşam 22.00..

aslında kısacası şu; eşimin maaşı allah bereket versin 750 ytl ev kendimizin ufak tefek borçlarımız var ama kapatabiliriz....

ve ben işten cıkıyorum, sizce geçinilebilirmi yada sizler böyle bi gelirle geçinebilirmiydiniz?
bana fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim..fisfisfis

canımcım.. gelir ne kadar çoksa giderde o kadar oluyor emin ol... gül gibi geçinirsin... hemide... sadece belki biraz kısıtlanırsın hepsi oo.. ama huzurn herşeyden önemli...

birde arkadaşlar çevremdekiler o kadar iç karartıcı konuşuyorlarki; erkeğin eline bakmak kendi ayakların üzerinnde duramayacaksın falan gibi mesleğim kolumda bileziğim benim 2 tane uzmanlık alanım var..neden herkes böle düşünüyorki ayrıca aşılama tedavisine başlanıyor agustos ayında huızurlu bi hamilelik dönemi geçirmek istiyıorum eğer allah nasip ederse bize bi evlat..

ne bilim kafamı karıştırıyorlar çok sıkılacaksın pişman olacaksın diye...

bencede geçinebilirsin tabi biraz daha dikkatli harcayarak allah korusun işine devam etsen evliliğin bitse daha mı iyi ama bana sorarsan bence sen başka saatleri düzenli bir işe girebilirsin o zaman iki sorunuda çözmüş olursun.

zorluğunu yaşarsınız cnm çünkü sen iyi para alıyormuşsun bu birden yok olucak kısıtlamalar baya bi başlıcak ben 450 ytl alırken bile işten çıktığımda zorlandım ki eşimin kendi işi para durumu hiç belli olmuyot bazen milyarları alırken bazen hiç alamıyor ama çok uzun sürmez bi süre sonra ona da alışırsınız işin baya zormuş çünkü 2 sene iyi bile dayanmışsınız parası iyide olsa aile huzuruda çok önemli şimdi evliliğinizi tadını çıkarın paranız az olsun ama huzurunuz yerinizde olsun

ev kendi eviniz mi?
ufak borçlar her evde olur
yemenize içmenize genel giderlerinize yetiyorsa 750.00 Ytl
birazda idareli olursan tabi ki geçinilir
sen pişman olmayacaksan başkaları umrunda olmasın

gecinirsin be gulum,,,simdiki gibi bolluk olmaz ama.......baktin cok darlandiniz tekrar baslarsin calismaya..nasi olsa meslegin vara.s.

çok zor olacaktir mutlaka, ama geçinebilirsiniz. Sikilabilirsin bu çok dogru. Ben bir bayanin herzaman çalismasindan yanayim. Ekonomik özgürlük çok önemli. Baska bir is bulup çalissan daha iyi olur diye düsünüyorum.

sevgiler

Biraz kısarsın arkadaşım masrafları geçinirsin
Allah sağlık ve huzur ağız tadı versin yeter ki
yerimseniben

size fikrim çalışın ama şöyle ama böyle bence çalışın ..erkekler bizim gibi sağlıklı düşünemiyorlar.. az para olsun farketmez çalışma saatleri uygun olan başka iş bulun öyle bırakın işinizi..
evde oldukça masraf artıyor daha çok su elektirk harcıyorsunuz bide siz bu yoğun tempoya alıştınız evde napıcaksınız düşünemiyorum..ben hasta olduğumda 3 gün rapor aldığım halde evde fenalık geciriyorum..ilk zamanlar mutlaka güzel gelecektir biraz dinleneceksiniz evinizle ilgileneceksiniz vs sonrası sizi sıkabilir..evde işler değişmiyor işyerinde işler değişiyor ev ile işi birarada tutmamak lazım..
çalışmak her anlamda iyi insanın kendisi için eşi için geleceği için..eşimle çok sürekli görüşürsem kavga çıkıyor özlemek de güzel..
gerçi en iyi kararı sen verebilirsin 750 ile gecinir miyim diye bana sorsalar
kira vermiyoruz ama gecinemeyiz istersem geciniriz gezmeyerek evde oturarak az yiyerek.. a.s.

layd 34 ün dediği gibi saatleri daha uygun bir iş bulup öyle ayrılın işinizden.evde bu tempoan sonra kesinlikle bunalıma girersiniz.750 ytl ile geçinmek konusuna gelince çok zorlanırsınız o zamanda ekonomik sıkıntılar yüzünden eşinizle aranız açılır.ben 750 ytl ile geçinemem sanırım.fatura ve giderleri çıkınca size hiç birşey kalmazki

canım biz eşimle toplam 2400 alıyoruz evimiz kira ve maaşlardan az bişi ayırıp ancak geçiniyoruz bebek de olursa sanhırım 750 ye gecinmek zor olabilir daha uygun calısma saatleri olan bir iş bakabilirsbiz bende kısın ameliyat oldum 10 gun evde kaldım ilk 2 gun çok güxeldi ama evde kaldıkça hem bunaldım hemde çalısırken daha düzenli biri oldugumu fark ettim çalısrken yaptıgım temizlik 1.5 saate biterken evde oldugun o 10 gunluk dönemdeyaptıgım temizlik 4 saat sürdü neden mi nasılsa vakit var diyip oyalandım durdum butun öğleden sonram gitti sevgilerimle cnm

canım benim üzgünüm ama bence geçinemezsin
en azından borçlarınız bitene kadar çalışmalısın bence
hayat pahalı 750 ytl ile aysonunu kesinlikle getiremezsin
ne kadar kısarsan kıs
burda arkadaşların geçinirsin demesine de açıkcası çok şaşırdım

Geçinirsin tabi giderini ona göre ayarlarsın....
Ev kendinin kira falan da ödemeyeceksin zor ama olur bence yerimseniben

valla benım esımde 750 ytl alıyo ama bız gecınemıyoruz sımdı tecrubelı bayanlar acaba bu parayı nasıl kullansakta gecınsek fıkır verebılırmısınız?

evet sadece fatura ve yeme içme masraflarına yeter paran cnm bencede gecim zor

bence isterse geçinebilir neden olmasın evi kendininmiş zaten neden olmasın bazı giderlerinizi kısarsınız o kadar huzur herşeyden önemli bence...yapmayın arkadaşlar sadece asgari ücretle geçinenler var onlara ne demeliyiz onlar nasıl geçiniyo...bence paranızı dikkatlı kullanırsanız herşey hallolur...yada iş saatleri normal bi işe girin o sizin için daha iyi olcaktır...şimdi çalış çalış sonra eve kapan 2 3 gün iyi geçer ama sonra duvarlar üstünüze üstünüze gelir... herşeyin hayırlısı olsun genede..

seninle aynı durumdayım. buna dayanamayarak mayıs ayında istifa bile ettim.
ya EŞİM yada İŞİMdi son durum.
senin gibi bende bebek de istiyordum,
ama işyerinin işini- saatini sana göre ayarlaması mümkün müdür? asla

sana önerim
ev için acil bir aksiyon al, ailenden yardım alamıycakssan hemen bir yardımcı kadın tut madem çalışıyorsun kazanıyorsun- bu senin hakkın. yapsın temizliğini ,ütünü-
etrafta o kadar çok evişi yapmak isteyen insan varki, hem onları da sebeplendirmiş olursun

şimdilik ev yükünü omzundan at --evde zamanı nı eşinle verimli geçirirsin.
ayrıca hamile kalıp ayrıl ki sosyal güvencen işe yarasın (annelik sigortasını araştır göreceksin püf noktasını)

inşallah olur ama pat diye hamile kalamayabilrsin hamile kal ve 3 .ayına kadar çalış bu arada maaşı yok say at bankaya,hem para kısmaya alışmış hemde allah nasip ederse bebişe her istediğini alırsın
( 750 ytl maaş ile türkiyede iistediğini alamaz ve mutsuz olursun.)

Ha ben mi? istifamı geri aldım- bebek denemeleri 3.ayında :)bakalım nasip ama
hamile kalayım: işi bırakıp :eşimi ilgi manyağı yapıcam :))evimide temizlik manyağı :)
biraz daha sabır canım,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…