- 18 Haziran 2008
- 1.340
- 67
-
- Konu Sahibi latifeelif
öncelikle işin değil evin önemli eşinde çalışıyormuş bak evde düzenimiz yok diyorsun.kararsız kalman normal arkadaşım eşinin maaşıyla geçine bilirmiyiz diye düşünüyorsun neden geçinilmesin eskiye göre biraz kısarsınız masraflarınızı aza indirirsiniz .evinde ol .evli bir erkek eve geldiğinde onu karşılayan önüne sıcak yemek koyan onunla ilgilelenen bir eş ister.sen bunlara bile zaman ayıramıyorsun .allah büyüktür canım kimseyi darda koymaz .ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız eşinin maaşıylada gül gibi geçinirsiniz.allah huzurunuzu bozmasın yeterki sağlık ve mutluluk herşeyden önce geliyor bence
geçinirsin tabii canım...ama eskiden yapabildiklerini ve alabildiklerine veda etmen gerekiyor....buna kendini hazırlamalısın..çünkü alıştığın bir düzen ve gelirin varken birdenbire bunları kaybetmiş olacaksın...başta çok zor gelebilir........ama gerçekten çalışma şartların çok zormuş.....belki daha az maaş ama daha uygun saatlerde başka bir işe gireblirsin..:teselli:
yaşadığın memleket çok önemli evet.birde sarıkafa bu düzende belli bir süre gidersin.ama hep yapamazsın.bende yapamam.şimdi biraz özel olacak ama biz eşimin işten ayrıldığı dönemde sadece benim maaşımla geçiniyorduk.o zaman prim de alamıyordum satışlarımız az olduğundan.
ikimizde şimdi o firmalarda değiliz artık..
benim maaşım 1150 idi.o dönem 550 ytl kira veriyorduk.600 elimize kalıyordu.
herşeyimizi çok fazla hesaplıyorduk.dışarda çok yemek yemiyorduk.ayda sadece bir defa yerdik(hala daha da çok dışarda yemek yemeyiz biz)
elektriğimize suyumuza dikkat ederdik.o dönem site aidatımız 70 ytl idi.
yani gereksiz para harcamıyorduk.her ay yine mutlaka birer kıyafet alırdık.
2 ay biz bu şekilde idare ettik.ettiğimiz halde bile bir ay 90,diğer ay 100 ytl kenara atmıştık.
istenirse yapılabilir.
haa şu an şükürler olsun çok iyiz ama gene aynı mantıkla hareket ediyoruz.birimizin maaşıyla geçinip,diğerimizin maaşını ve primlerimizi kenara atıyoruz.
ama yaşanılan memleketinde büyük avantajı var tabi.ben samsundayım.onu da gözardı etmemek gerek..
yorumlarınızı okudum teşekkür ederim belkide bu konuyu işten ayrılacağımı şirkete söylemeden evvel açmalıymışım..
her şey için çok geç çüğnkü ay sonu ayrılacağımı bildirdim..iş saatlerini bana göre ayarlayabilselerdi keşke ama olmuyor malesef maaşım 1200+100 yemek idi.. ve çalışma performanısma göre prim alıyordum bazen bu primler 800 ytl de olabiliyor 200 ytl de..
temizlik düzen ve yemek işine yardımcı almnayı cok düşündüm ama eşimde bende güvenemedik zaten haftasonu falanda yokum evde başında durupta temizlettirecek vaktim yok..
gece 3 te 3:30 da geldiğim zamanlar mesela arabada 5 erkek 1 ben kimi zaman tanıyorum şoförü kizi zaman tanımıyorum şirketin kiraladığı araçlardan bir tanesi.. eşim güvenemiyor,buda bi hzuursuzluk sebebi..
allaha şükür ki çalışırken eşimle baya bi birikim yaptık en azından çok yüksek bi model olmasada arabamızı alabilcek güçteyiz...
bu son 2 ayda ise aldığım primleri eşime söylememe kararı aldım bu zamana kadar hiç böyle birşey yapmadım ama lazım olursa yine ikimiz için kullanacağım o parayı...
açıkça söylemek gerekirse düşüncelerim çalışmamaktan yana belki birkaç sene sonra tekrar çalışabilirim ama şuan kendimi çok yıpranmış hissediyorum..herşeyin hayırlısı olsun inşallah ben bile bile lades dedim..
dün eşim uyumadan evvel bana dediki; seni iyi koşullarda yaşatmak için elimden gelen herşeyi yapacağım hiç kuşkun olmasın dedi...çok çabalıcam hatta senin sigortanı devam ettirmek istiyorum ek bi geliri nasıl saglayabilirim diye düşünüyorum dedi..
nasıl duygulandım anlatamma kızlar...hayırlısı herşeyin..