siz geçinebilirmiydiniz?

öncelikle işin değil evin önemli eşinde çalışıyormuş bak evde düzenimiz yok diyorsun.kararsız kalman normal arkadaşım eşinin maaşıyla geçine bilirmiyiz diye düşünüyorsun neden geçinilmesin eskiye göre biraz kısarsınız masraflarınızı aza indirirsiniz .evinde ol .evli bir erkek eve geldiğinde onu karşılayan önüne sıcak yemek koyan onunla ilgilelenen bir eş ister.sen bunlara bile zaman ayıramıyorsun .allah büyüktür canım kimseyi darda koymaz .ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız eşinin maaşıylada gül gibi geçinirsiniz.allah huzurunuzu bozmasın yeterki sağlık ve mutluluk herşeyden önce geliyor bence

cnm inş gecinirsinde saati daha uygun bir iş baksan derim...
hem kariyerin içinde iyi olur..5.30 memeur gibi biten işler var ..hem böylelikle eşine evinede daha rahat zaman ayırırsın..ama bencede işten cıkmalıısn ..
en azından eşinide düşünemen lazım ..
allah kolaylık versin cnm...

çalışarak eli bolluga alısan bı bayanın ayda yeme içme ftr ve buna bırde bebek masarfları eklenınce gecınmesı coook ama coook zor gıbı gelıyora.s.

cnm benim çalışan kadınlarda evde her işi yapıp eşleine sıcak yemek koyabiliyor ben hem doktora yapıyorum hem yogun bir işim hemde her gun en az 2 ceşit sıcsk yemeğim oluyor çalısan bayanın çalısmayı bırakıp evde oturması pekde kolay olmuyor kadın kendini kısıtlanmıs görüyor ben olsam biz eşimle 750 ile geçinemzdik kiradayız zaten

geçinirsin tabii canım...ama eskiden yapabildiklerini ve alabildiklerine veda etmen gerekiyor....buna kendini hazırlamalısın..çünkü alıştığın bir düzen ve gelirin varken birdenbire bunları kaybetmiş olacaksın...başta çok zor gelebilir........ama gerçekten çalışma şartların çok zormuş.....belki daha az maaş ama daha uygun saatlerde başka bir işe gireblirsin..:teselli:

canım çalışanlar yemek yapmıyor demedimki galiba ben anlatamadım.arkadaşımız eve geç geldiği için eşine zaman ayıramıyorum eşime zaman ayırsamda evle ilgilenemiyorum demiş .tabiki çalışan bayanlarda kendlerini ona göre ayarlıyor evine ve işine .ama arkadaşımızın iş saatleri okadar zorki oda ne yapacağını bilemiyor.eğerki eşi ben evin masraflarını idare edebilirim diyorsa işten çıksın yok ben eşimin maaşıyla geçinemem diyorsada kendisine saatleri uygun bir iş arasın

ne fedakar bir varlık şu kadınlar;
dengeyi kurmak için ,
parasını düşünecek kocasını düşünecek sigortasını düşünecek bebeğini düşünecek evini düşünecek

bitmez.. ama hayat çok kısa .bir şeye dalmamak gerekir

Madem işyerinde çok seviliyorsunuz,ben olsam daha az maaş alırım ama düzenli iş saatleri talep ederim..
Gerçekten çok yoğun çalışıyorsunuz. Artı 750lira çok çok iyi bir para değil maalesef günümüzde..
Allahım yardımcınız olsun inşallah..

geçinmek var geçinmek var güzelim.
senin nasıl yaşadığına bağlı olarak değişir 750 ytlye geçinip geçinemeyeceğin.ama bence zor.
bir de büyük şehirde yaşıyorsun daha zor.
kaldı ki işi bırakıp evde oturmak san zor gelir,bir de koca eline bakmak var tabi.
sonuçta sen şu anda kendi parasını kazanan bir insansın,işi bırakınca kocandan para istemek zorunda kalacaksın.
çalışma şartların çok zor seni anlıyorum ama bana kalırsa başka bir iş bulmayı dene,hem 2 tane uzmanlığın varmış.
illa ki o iş yerinde çalışacaksın ya da hiç çalışmayacaksın diye birşey yok.

şimdiki işinden ayrıldıysan, bikaç ay çalışma,duruma bak ona göre kendine yeni bir iş bakarsın ya da çalışmama kararı alırsın.

her ailenin geçineceği tutar farklıdır
biz sana geçinirsin veya geçinemezsin desekde bu gerçeği yansıtmaz
kimi var 500 ytl ye kira verip 2 de çocuk bakar
kimisi 5.000 ytl ye geçinemez
bu size bağlıdır yerimseniben

aşılama tedavisine başlayacağım yazmışsın canım bu tedavilerin masrafları çok tutuyor fisfisfisinşallah olur ama ilk seferde tutmayan çok kişi var.

çalışma saatleri daha esnek olan bir iş bulmanızı tavsiye ederim.zira bu yoğunluktan çıkıp ev hanımı olduğunuzda bocalayabilirsiniz.Şeniz

750,00 YTL ile geçinilebilir mi?
Ben geçinemem,
Herkes kendi hayat standartları ile yaşıyor,
Siz geçinebilirim diyorsanız geçinirsiniz..
Ama keşke bırakmasaydınız işinizi,
Hele de sevildiğiniz bir işyeri ortamı bulmuşken,
Ya da daha az tempoda çalışabileceğiz daha az maaş alabileceğiz ama yine de elinize her ay para geçecek bir iş arasaydınız keşke,
Eşiniz şuan isyan ediyor ama belki hayat şartları zor gelince de isyan edecek,
Ben iyi düşünün derim, çalışmamak istiyorsanız saygılıyım ama eşiniz istiyor diye vazgeçmeyin işinizden..

Son düzenleme:
üzgünüm ama içinizi karartmak pahasınada olsa açık konuşacağım.
bu parayla biraz zor geçinirsinizyasakkelime
evinizin kira olmaması bişey değiştirmez.
750 ytl nedir Allah aşkına.faturaları düşün hiç bişey kalmaz geriye.(kışın doğalgaz faturasınıda düşünün ama)
ha geçinmek var geçinmek var tabi..
hiçbir yere gitmeyecek,doğru dürüst bişey yemeyecek,giymeyecek,bir birikim yapmayı unutacaksanız geçinilir tabi.
ekstra bişey çıkmayacak ama.ne biliyim Allah korusun bi hastalık bişey.çocuğunuz oluncada her aklınıza estiğinizde hastaneye götürmeyeceksiniz,her aşıyı yaptırmayacaksınız mesela.(bilen bilir ilk aylarda yapılan bir aşı var.sadece o 150 ytl:1shok:devlette ödemiyor üstelik)
çocuğunuz bişey istediğinide almayacaksınız mesela.asgarininde altında tutacaksınız yaşam şartlarınızı.yada habire kartlara yükleneceksiniz...
kendinizi kandırmayın lütfen...alıştığınız standartlardan kopmak belki başta umurunuzda olmayacak.ama dinlenipte gerçeklere dönünce maddi sıkıntılar sizide eşinizide daha çok zorlayacak.
para önemli değil huzurun olsun diyenler boş hayallere kapılmışlar demektir.
para herşey değil ama çok şey.
maddi açıdan rahatsanız huzuru yakalamanız daha kolay dır.ama maddi sıkıntılar varsa iki gönül bir olunca samanlık pek seyran olmuyor.
benim size tavsiyem önce gerekirse maaşınızı düşürmelerini ve daha makul çalışma saatleri ayarlamalarını istemeniz.kabul etmezlerse (eğitimim iyi diyorsunuz) daha makul çalışma saatleri olan bir iş bulmanız.
ne olursa olsun bir bayanın çalışmasından yanayım ben.

şimdi biraz özel olacak ama biz eşimin işten ayrıldığı dönemde sadece benim maaşımla geçiniyorduk.o zaman prim de alamıyordum satışlarımız az olduğundan.
ikimizde şimdi o firmalarda değiliz artık..
benim maaşım 1150 idi.o dönem 550 ytl kira veriyorduk.600 elimize kalıyordu.
herşeyimizi çok fazla hesaplıyorduk.dışarda çok yemek yemiyorduk.ayda sadece bir defa yerdik(hala daha da çok dışarda yemek yemeyiz biz)
elektriğimize suyumuza dikkat ederdik.o dönem site aidatımız 70 ytl idi.
yani gereksiz para harcamıyorduk.her ay yine mutlaka birer kıyafet alırdık.
2 ay biz bu şekilde idare ettik.ettiğimiz halde bile bir ay 90,diğer ay 100 ytl kenara atmıştık.
istenirse yapılabilir.
haa şu an şükürler olsun çok iyiz ama gene aynı mantıkla hareket ediyoruz.birimizin maaşıyla geçinip,diğerimizin maaşını ve primlerimizi kenara atıyoruz.
ama yaşanılan memleketinde büyük avantajı var tabi.ben samsundayım.onu da gözardı etmemek gerek..

esım 750 ytl maas alıyo ve bız gecınıyoruz ve su anda araba almayı dusunuyor kenara para atamıyoruz belkı ama mutluyuz bırbırımızı para ıcın kırmıyoruz ve esım hep benı dusunuyo kendıne özel hıçbırsey almaz ama benım ozel ısteklerıme cok onem verır en azından oldugu kadar yapmaya calısıyo.

ev kirası vermiyorsanız bence geçinebilirsiniz.benim eşim 800,ben 450 ytl alıyorum.300 kira veriyoruz.kışın ufo yaktım evde ve şantiye elektriğiydi.düşünün artık faturayı.11 ay oldu evleneli kendime bir bulaşık makinesi ve 34 gr altın aldım.bende çocuk istediğim için yılbaşı gibi işten çıkmayı düşünüyorum.düşün yani 800 ytl maaş ve 300 ü ev kirası.sizin en azından ev kiranız yok.biraz masraflarınızdan kısarsanız geçinebilirsiniz.baktınız olmuyo 2-3 sene sonra sizde çalışmaya başlayabilirsiniz.nasılsa mesleğiniz var elinizde.maddi imkansızlıklar yüzünden çocuk yapmayı ertelemek çok doğru değil galiba:1rolleyes:.en azından benim durumum için böyle

hangi işyeri ,saatlerini çalışana göre ayarlayacakmış şaşarım!

hazır maaşınız iyiyken biraz sabredip hamile kalana kadar birikim yapın

kendinize güveniyosunuz iş konusunda nasılsa
Sonraki zamanlar bebeğiniz büyürken isterseniz ev düzeninizi sarsmayacak saatler dahilinde bir iş bulursunuz,,

hakkınızda hayırlısı olur inşallah

canım 1 yıl önce 250 300 ytl ilede geciniyoduk şimdi 1500 ytl ilede önemli olan mutlu olmak duruma göre yaşamak ben o zaman mutsuz deildim şimdide uçuk harcama yapmıyorumcok sey deişmedi diyorum eşim gülüyor evt evt deişmedi die demekki kısıtlı zamanda mutluydum şimdi olanlarda gözümde büyümüyor evinle ilgilenmeye gelince ben hiç çalışmadım çok ilgilendigimsötlenemez :))))))) çok aşırı titiz deilim ama eşimle az görüşmeye ben katlanamam dogrusu en degerli şey bu bence

bu maaşla geçinilir ama çok zor olur birde alıştığınız bir hayat var ondan vazgeçmek zorunda kalırsınız ilk günler çok güzel oluyor ama faturalar ödemeler üst üste gelince bütün büyü bozuluyor başlıyor huzursuzluklar gece yarısı kafada hesap yapmalar nisan ayında bende işten çıkartıldım 3ay 750 ytl ile geçindik bizde ama allaha şükür 2 katımızı kiraya verdik biraz rahatladık tabi marketler yerine pazarlara tercih ettik bütün gezme yeme içme herşeyi kıstık dolabıma baktım bugünde 2.5 senedir tek bi kyafet almamışım çalıştığım halde.allah yardımcın olsun ama saatleri size uyan bir iş bulma şansınız varsa çalışın derim

yorumlarınızı okudum teşekkür ederim belkide bu konuyu işten ayrılacağımı şirkete söylemeden evvel açmalıymışım..

her şey için çok geç çüğnkü ay sonu ayrılacağımı bildirdim..iş saatlerini bana göre ayarlayabilselerdi keşke ama olmuyor malesef maaşım 1200+100 yemek idi.. ve çalışma performanısma göre prim alıyordum bazen bu primler 800 ytl de olabiliyor 200 ytl de..

temizlik düzen ve yemek işine yardımcı almnayı cok düşündüm ama eşimde bende güvenemedik zaten haftasonu falanda yokum evde başında durupta temizlettirecek vaktim yok..

gece 3 te 3:30 da geldiğim zamanlar mesela arabada 5 erkek 1 ben kimi zaman tanıyorum şoförü kizi zaman tanımıyorum şirketin kiraladığı araçlardan bir tanesi.. eşim güvenemiyor,buda bi hzuursuzluk sebebi..

allaha şükür ki çalışırken eşimle baya bi birikim yaptık en azından çok yüksek bi model olmasada arabamızı alabilcek güçteyiz...

bu son 2 ayda ise aldığım primleri eşime söylememe kararı aldım bu zamana kadar hiç böyle birşey yapmadım ama lazım olursa yine ikimiz için kullanacağım o parayı...

açıkça söylemek gerekirse düşüncelerim çalışmamaktan yana belki birkaç sene sonra tekrar çalışabilirim ama şuan kendimi çok yıpranmış hissediyorum..herşeyin hayırlısı olsun inşallah ben bile bile lades dedim..

dün eşim uyumadan evvel bana dediki; seni iyi koşullarda yaşatmak için elimden gelen herşeyi yapacağım hiç kuşkun olmasın dedi...çok çabalıcam hatta senin sigortanı devam ettirmek istiyorum ek bi geliri nasıl saglayabilirim diye düşünüyorum dedi..

nasıl duygulandım anlatamma kızlar...hayırlısı herşeyin..

yaşadığın memleket çok önemli evet.birde sarıkafa bu düzende belli bir süre gidersin.ama hep yapamazsın.bende yapamam.
geçici dönemler olur böyle maddi açıdan sıkıldığın.ama Allah sürekli işsiz bırakmasın kimseyikafamçokkarıştı

şahsen ben eşime kıyamazdım.
çok yorulduğun ve eşine zaman ayıramadığın için işten çıkacağını söylüyorsun.e peki şimdi eşin senin sigortanı ödemek için ek iş yaparsa nasıl görüşeceksiniz.gene başa döneceksiniz o zaman.
işten ayrılmanın ne esprisi kaldıki o zaman:1closedeyes:
hiç diilse çalışınca daha çok para geçecek eline...
bu işte çalışmak istememeni anlarım.haklısında.gece 3 lere kadar eve gelmemek çok feci bişey.
ama sen hiç çalışmamaktan bahsediyorsun.
eşin sana kıyamıyor ama sen evde yan gelip yatarken eşinin senin sigortanı ödemek için ek işlerde çalışmasını kabullenebiliyor,ona kıyabiliyorsun.
kusura bakma ama bu bencillik bana göre.fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…