eğer beni çok uğraştıran kötü bir öğrencimse ki çok nadirdir böyle öğrencide 44 olması,bırakırım.Genelde 38 üstü olan herkesi geçirmeye çalışıyorum,ona rağmen çok kalan oluyor.Düz lise ve meslek liselerinde öğrenciler benim branşım olan dersi umursamaz ve sevmez malesef,sayısal sınıflar da azaldı iyice zaten
Ben notları genelde fazla veririm. Bir puanı o kadar sorun etmem. Benim branş itibariyle çok ince ayar ölçme ve değerlendirme yapamıyorum. Bir matematik fen sosyal gibi derslerde evet önemlidir Öğrencinin durumuna göre öğretmen insiyatifini koyar. Bazen öğrenci çalışsın gayret sarf etsin diye de 44 puanda bırakabilir.
Gayret ettiğine inandığım yada ders durumu kötü dahi olsa davranışlarıyla edebini gösteren öğrencime notum sonsuzdur ancak hak etmediğine inanıyosam .değil bir not yarım dahi vermem.
birinci dönemm yaptım 44 de bıraktığımda oldu 69 da da ,tabi öğrenciye bağlı yani 40 ı 45 tamamladığımda oldu mesela ,ama ikinci dönem açtım kesenin ağzını mecburen çünkü maalesef bırakamıyoruz mecburen tamamlıyorum
öğrenci bırakma diye bir şey mi var ki?
geçireceksiniz deniyor en kötüyü bile geçiriyoruz.
ha ben nutunu yükseltmişim geçmiş ha şökle geçmiş aynı şey
en azından öğretmenim beni geçirdi diye sevinsin.
10yıllık öğretmenim ama şimdiye kadar en kötü öğrencime bile sözlü notu olarak asla 45 ten aşağısını vermedim. 44 ten de öğrenci hiç bırakmadım. ama belki 43 ten kalmış olablir.o da eminim ki benim zorlamamla 43 olmuştur ortalaması...
hiçbir ''şeye'' göre değerlendirmem. Notu neyse odur. Davranış notuyla da alakası olmaz puanlamanın. Sınav yapmanın ne anlamı var o zaman, yok.
Puanı neyse onu alır, eksik öğrenmişse, çalışmamışsa sorumluluğunu alacak; olmuyorsa kalacak ve öğrenecek.. Bırakmamak esas hata, çocuğu oh çalışmadan da yaparım havasına sokar. Eğitimcilikle ilişkisi olmaz bu tutumun. Ne çocuğa faydası olur ne öğretmene..
1 aydır her derste vurguluyorum ödevlerını yapmalarını ama ısrarla hala hıcc yapmayan ögrencıler var...Ben sımdı ne yapayım yani? 44 olursa 45 le gecıreyım mı şimdi...
ya aslında öğrencinin diğer ders notlarına da bakılsa. tek ders yüzünden kalıpta bir seneleri heba olmasa. kardeşim tek dersle lise 1 i iki defa okudu. hayatı boyunca o hocayı rahmetle mi anar artık bilmiyorum :) lise sonda iletişim fak. kazandı. zekiydi ama öğretmeniyle zıtlaştılar herhalde