- 23 Ekim 2011
- 19.406
- 23.887
- 598
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
İste bana yollasinki diyeti bozulmasin nihahahhahaSana yemek yok hadi çekil bakalım şurdanO kadar uğraşmış yapmış Diyetide bozuldu zaten Sana niye yollasın
Bak bu doğruİste bana yollasinki diyeti bozulmasin nihahahhaha
Evet karstada başka isimle yemistim azeri bir arkadaşım sa bildiğini söyledi ama adı baskaydi Doğu anadoludan doğusu kesin biliyor tokat Sivas tarafında hingel denir ama doğru ogrenmissin yapılışı da doğru ben onayliyorum bizim buralarda böyle sade tereyağı döküpte yeriz biz pda çok hoş oluyor boş yaniTeşekkürler ,evet bir yakınımızda yemiştim,Sivas'lıydı ama ilk kez yaptım,yapmadan öncede araştırdım ,Sivas olarak gördüm. Muhakkak dediğiniz gibi sizdede vardır bu yemek ama çok normal bu zira aynı mantıkla İtalyanlar ravioli,tortelini adında yine farklı iç malzemelerle,kendilerinin pasta dediği,bizim içinde adı mantı olan yemekler yapıyorlar. Aynı şekilde İçli köfte de birçok yörede yapıliyor,anne tarafım Adanalı,bizde yapılır ama bize özgüdür diyemiyorum zira Arap mutfağından gelmiş hatta adıda Kıbbe imiş ama bizdede Bitlis,Osmaniye ,Maraş,Elazığ,Şanlıurfa, Gaziantep ve daha sayamadığım birçok yerde yapılıyor. Kime sorsan kendi yöresinin yemeği.
Şimdi vikipediden baktım Gürcistan,Azerbaycan ve Dağıstanda dahil olmak üzere Doğu Karadeniz,Artvin,Sivas ve birçok yerde yapılıyormus bu yemek.
Teşekkürler ,evet bir yakınımızda yemiştim,Sivas'lıydı ama ilk kez yaptım,yapmadan öncede araştırdım ,Sivas olarak gördüm. Muhakkak dediğiniz gibi sizdede vardır bu yemek ama çok normal bu zira aynı mantıkla İtalyanlar ravioli,tortelini adında yine farklı iç malzemelerle,kendilerinin pasta dediği,bizim içinde adı mantı olan yemekler yapıyorlar. Aynı şekilde İçli köfte de birçok yörede yapıliyor,anne tarafım Adanalı,bizde yapılır ama bize özgüdür diyemiyorum zira Arap mutfağından gelmiş hatta adıda Kıbbe imiş ama bizdede Bitlis,Osmaniye ,Maraş,Elazığ,Şanlıurfa, Gaziantep ve daha sayamadığım birçok yerde yapılıyor. Kime sorsan kendi yöresinin yemeği.
Şimdi vikipediden baktım Gürcistan,Azerbaycan ve Dağıstanda dahil olmak üzere Doğu Karadeniz,Artvin,Sivas ve birçok yerde yapılıyormus bu yemek.
Yok öyle üç kuruşa beş köfte Tolin hanım
Nevreste canım sen iste yeniden yapayımSana yemek yok hadi çekil bakalım şurdanO kadar uğraşmış yapmış Diyetide bozuldu zaten Sana niye yollasın
Çok teşekkür ederim canımÇok güzel görünüyor canımellerine ssağlık yarışmada başarılar :)
Sen hep yiyon zaten, avatarından belli,habire bişeyler çiğniyorİste bana yollasinki diyeti bozulmasin nihahahhaha
Teşekkür ederimEvet haklısın, ben de kendi açtığım konumda da belirtmiştim. Kurzunuşun kafkas boylarına özgü pek çok ismi
var; Piçek,kıbın,kurze,hınkal,psihaluj,mantaz,mayez bunlardan bazıları.Anadolu'da ise kazan böreği adıyla da biliniyor.(Enteresan bir şey daha şu ki buna benzer bir yemek olarak İtalya'da Pierogi,Japonya'da Gyoza isminde varmış.) Temelde malzeme aynı,sadece şekilleri,iç malzemeleri ya da sosları farklı olabiliyor.
Tekrar başarılar diliyorum sana
Sağolasın canım. Yapmadan önce birazcık bakmıştım,rastladığım tarifleri karşılaşırdım,hepsi aynı zaten temelde,sadece dediğin gibi sunumda farklılıklar oluyor. Bize ikram edildiğinde yanlış hatırlamıyorsam ezme domates turşusuda verilmişti yanında,üzerine sadece tereyağı dökülerek konulmuştu tabağa hingel. Senin bahsettiğin gayet doğru ama benim o turşum yok,yapılışını bilmiyorum,satılan birşeyse dahi ben görmedim,bu sebeple diğer tariflere uydum aslında.Evet karstada başka isimle yemistim azeri bir arkadaşım sa bildiğini söyledi ama adı baskaydi Doğu anadoludan doğusu kesin biliyor tokat Sivas tarafında hingel denir ama doğru ogrenmissin yapılışı da doğru ben onayliyorum bizim buralarda böyle sade tereyağı döküpte yeriz biz pda çok hoş oluyor boş yani
Yok sana kıyamam zaten yarışma yüzünden diyetin bozulduYok öyle üç kuruşa beş köfte Tolin hanım
Nevreste canım sen iste yeniden yapayımAma Tolin kazana düştü,ona yok
Çok teşekkür ederim canım
Sen hep yiyon zaten, avatarından belli,habire bişeyler çiğniyor
Teşekkür ederim
Evet çin mantısı var birde haklısın, aklımdaydı ama yazmamışım. Oda benzer şekilde yapılıyor.
Muhakkak benzerlikler olacaktır,temel malzemelerimiz aynı zaten,et yiyoruz,karbonhidrat yiyoruz standart,tariflerde böyle benziyor haliyle.
Teşekkür ederim
Evet çin mantısı var birde haklısın, aklımdaydı ama yazmamışım. Oda benzer şekilde yapılıyor.
Muhakkak benzerlikler olacaktır,temel malzemelerimiz aynı zaten,et yiyoruz,karbonhidrat yiyoruz standart,tariflerde böyle benziyor haliyle.
Yok estafurullah,hiç sorun yok,bende severim dünya mutfağını,değişik tatları.Ooo cin mantisi dedin de, Kazakistanli bir arkadasim vardi, onda da Kazak mantisi yemistim, o da muhtesem bir lezzetti. O manti da kiymali ve boyle iriydi. Yalniz mantilar ozel bir tencerede buharda pisiriliyor ve kremayla servis ediliyordu. Tarifini yazmamistim ama muazzam bir lezzetti.
Ya kusura bakma arkadasim, konu yemekler olunca fazla muhabbet edebiliyorum, kusura bakma cok uzattim, hakkini helal et
Çok teşekkür ederimCanım hingel cekti
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık
Rica ederim. Haftasonu yapmaya çalışacağım. Bizimkilere de değişiklik olurÇok teşekkür ederim
İnşallah seversiniz.Rica ederim. Haftasonu yapmaya çalışacağım. Bizimkilere de değişiklik olur
İnşallah sevmezsem sorarım sana dermisimİnşallah seversiniz.
Ben sevmeyen görmedim henüz mantı ve türevleriniİnşallah sevmezsem sorarım sana dermisim
Mantı Sevilmez mi yaBen sevmeyen görmedim henüz mantı ve türevleriniİlk olursun yani sevmedim dersen
Mantıyı sevmeyen ilk insan mı olmak istedin şimdi sen,oda iyiymişMantı Sevilmez mi ya
Bir yandan ilk olmakta fena olmaz hani
Bu arada Günaydın
Yok yok yapacam haftasonu dediğin gibi görünümü mantı ya benziyor. Bizimkiler de inş. Beğenir ben görüntüye bayıldım. Olsa yerim valla simdiMantıyı sevmeyen ilk insan mı olmak istedin şimdi sen,oda iyiymiş
Sanada günaydın,mutlu sabahlar
Hadi bakalımYok yok yapacam haftasonu dediğin gibi görünümü mantı ya benziyor. Bizimkiler de inş. Beğenir ben görüntüye bayıldım. Olsa yerim valla simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?