Yöresel Tarif Sivas Mutfağından-Patatesli ve Kıymalı Hingel-Bağdat Baharat Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Evet karstada başka isimle yemistim azeri bir arkadaşım sa bildiğini söyledi ama adı baskaydi Doğu anadoludan doğusu kesin biliyor tokat Sivas tarafında hingel denir ama doğru ogrenmissin yapılışı da doğru ben onayliyorum bizim buralarda böyle sade tereyağı döküpte yeriz biz pda çok hoş oluyor boş yani

Evet haklısın, ben de kendi açtığım konumda da belirtmiştim. Kurzunuşun kafkas boylarına özgü pek çok ismi
var; Piçek,kıbın,kurze,hınkal,psihaluj,mantaz,mayez bunlardan bazıları.Anadolu'da ise kazan böreği adıyla da biliniyor.(Enteresan bir şey daha şu ki buna benzer bir yemek olarak İtalya'da Pierogi,Japonya'da Gyoza isminde varmış.) Temelde malzeme aynı,sadece şekilleri,iç malzemeleri ya da sosları farklı olabiliyor.
Tekrar başarılar diliyorum sana

NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye. Gel bi merasim yapta ella bana yemek yollasin karnim cok ac
Yok öyle üç kuruşa beş köfte Tolin hanım
Sana yemek yok hadi çekil bakalım şurdanO kadar uğraşmış yapmışDiyetide bozuldu zatenSana niye yollasın
Nevreste canım sen iste yeniden yapayım Ama Tolin kazana düştü,ona yok
Çok güzel görünüyor canımellerine ssağlık yarışmada başarılar :)
Çok teşekkür ederim canım
İste bana yollasinki diyeti bozulmasin nihahahhaha
Sen hep yiyon zaten, avatarından belli,habire bişeyler çiğniyor
Teşekkür ederim
Evet çin mantısı var birde haklısın, aklımdaydı ama yazmamışım. Oda benzer şekilde yapılıyor.
Muhakkak benzerlikler olacaktır,temel malzemelerimiz aynı zaten,et yiyoruz,karbonhidrat yiyoruz standart,tariflerde böyle benziyor haliyle.

Sağolasın canım. Yapmadan önce birazcık bakmıştım,rastladığım tarifleri karşılaşırdım,hepsi aynı zaten temelde,sadece dediğin gibi sunumda farklılıklar oluyor. Bize ikram edildiğinde yanlış hatırlamıyorsam ezme domates turşusuda verilmişti yanında,üzerine sadece tereyağı dökülerek konulmuştu tabağa hingel. Senin bahsettiğin gayet doğru ama benim o turşum yok,yapılışını bilmiyorum,satılan birşeyse dahi ben görmedim,bu sebeple diğer tariflere uydum aslında.

Yok sana kıyamam zaten yarışma yüzünden diyetin bozuldu

Ooo cin mantisi dedin de, Kazakistanli bir arkadasim vardi, onda da Kazak mantisi yemistim, o da muhtesem bir lezzetti. O manti da kiymali ve boyle iriydi. Yalniz mantilar ozel bir tencerede buharda pisiriliyor ve kremayla servis ediliyordu. Tarifini yazmamistim ama muazzam bir lezzetti.
Ya kusura bakma arkadasim, konu yemekler olunca fazla muhabbet edebiliyorum, kusura bakma cok uzattim, hakkini helal et

Yok estafurullah,hiç sorun yok,bende severim dünya mutfağını,değişik tatları.
Bahsettiğin yemeği bilmiyorum ama bu mantı buharda pişirilse eminim çok daha güzel olur,hem şekli şemali değişmez,hemde besin değerleri içinde kalır,biz suda haşlıyoruz suya gidiyor hepsi
Ne kadar çok mantı,dolgulu hamur tarifi var değil mi? Demekki her yerde seviliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…