• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Sivas Mutfağından-Patatesli ve Kıymalı Hingel-Bağdat Baharat Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Aaaa bu sivas mutfagi miii?
Bi kere malatyali bir arkadasim yapmisti bana. Ben de malatya yemegi sanip kvyi "ne guzel yemekler var sen hep bulgur hep bulgur yeter ulen" diye darliyordum :D
Ellerine saglik nefis görünüyor.

Bi kere malatyali bir arkadasim yapmisti bana. Ben de malatya yemegi sanip kvyi "ne guzel yemekler var sen hep bulgur hep bulgur yeter ulen" diye darliyordum :KK70:
Ben Sivas'lı bir tanıdığımızda yemiştim bu yemeği,araştırdım ,Dağıstan,Azerbaycan da dahil olmak üzere birçok yörede yapılıyormuş,ben Sivas dedim öyle bildiğim için,işin içinden çıkamadım başka türlü:KK70:
Buda İçli köfte gibi birçok yerde yapılıyor ama üzgünüm Malatya'da yapılmıyor diye biliyorum. Ama Malatyada da ne güzel içli köfteler,analı kızlılar vardır,onlarda leziz olur:kk77:
Çok teşekkür ederim :KK200:

Çok teşekkür ederim canım :KK200: Dene muhakkak,umarım seversin,zaten mantıya benziyor. Ben nedense patateslisini daha çok sevdim.

Çok teşekkür ederim ablacım:KK68:

Çok teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim,bilip yapan birinin beğenmesi başka oluyor. Evet çok farklı katlama şekilleri gördüm araşırırken,tortelini gibi (üçgen yapıp uclarını birleştirerek)katlayanda var,bohça gibi katlayanda var,üçgende var ama bu şekil çok tatlı oldu bencede. Bir dahakine hamuru şekilli kesiciyle kesip,üzerine bir kat daha hamur koyup kenarlarını yapıştırarak denemeyi düşnüyorum ravioli gibi,oda güzel olur bence:KK66:Birde ben ilk kez yaptım bunu,el oyalıyor ama sunum şık oluyor,özel durumlarda yapılabilir

Sağolasın canım :KK200: Bende diyettetim ,4 tanecik yedim,akşam yemeği yemeyeceğim,yarında 2km fazladan yürürsem yakarım herhalde:KK70:
Bahsettiğin yemek aynısıdır,ben araştırırken farklı farklı isimler gördüm. En çok duyduğumu kullandım.

Hepinize tekrar teşekkür ederim :KK68::KK68::KK68:

Rica ederim hayatım çok beğendim yemeği bir tabak rica ediyorum :KK60:

Merhabalar,
Yine güzel bir kategoride buluştuk. Yayınlanacak tarifleri merakla bekliyorum ,eminim Türk mutfağının birbirinden güzel tarifleri ile çokça katılım olacak.
Bende sizlere Sivas yöresinde yapılan Hingel'i hazırladım. Hinkal,Hingal vb birçok söyleniş şekli var,ben duyduğum haliyle bahsetmeyi doğru buluyorum.
Gelelim tarifimize.
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ki biz iç harçlarımızı hazırlarken dinlensin ve daha kolay açılsın:KK66:
Hamur için malzemeler
(Tek beze için)
1 Yumurta
1 kase un
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı ılık su (yumurtanın boyutuna göre miktar artabilir,ben çeyrek bardak daha ekledim:KK66:)
Eki Görüntüle 1737061
Unu derin bir kaba alalım,ortasını havuz yapıp yumurtayı ve tuzunu ekleyelim
Eki Görüntüle 1737063
Yoğurmaya başlayalım,kıvamı tutturmak için ılık su ilavesiyle hamurumuzu toparlayalım,üzerine nemli bir bez örtüp kenarda dinlendirelim. Eki Görüntüle 1737066
Sıra geldi iç harçlarımıza,
Kıymalı iç harç için;
200gr dana kıyma (miktar fazla geldi tek beze için,tek beze yapacaksanız,yarısı yeterli olacaktır,hepsini kıymalı yapacaksanız,tamamı yeterli olur,32 adet hingel oluyor bu tariften)
1 soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı toz hardal (isteğe bağlı,ben ete yakışırıyorum)
1 çay kaşığı granül sarmısak (buda isteğe bağlı,ben kullandım yakıştırdığım için)
Eki Görüntüle 1737069
Malzemeleri yoğurup,köfte harcı gibi hazırlayıp kenara alıyoruz.
Sıra patatesli harcımizda
Malzemelerimiz;
1 Orta boy haşlanmış patates
1 çk tuz
1çk pul biber
Eki Görüntüle 1737077
Patatesleri ezip tuz ve biberi ekliyoruz ve kenara alıyoruz.
Hazırladığımız hamuru acmaya başlıyoruzEki Görüntüle 1737081
Hamurumuz dinlendiği için kolay açıldı. Mantı hamuru kadar ince açmak yeterli.
Eki Görüntüle 1737082
Hamurumuzu yuvarlak kesiyoruz,uygun bir bardak yardımıyla.
Eki Görüntüle 1737083
Tam ortasına iç harçlarımızdan bolca (yaklaşık tekirdağ köfte büyüklüğünde ) ekliyoruz. Sonra önce üstten bir köşesini kapatıyoruz ve yanlardaki hamurları bir sağdan, bir soldan kapatarak şekil veriyoruz.
Eki Görüntüle 1737086
Eki Görüntüle 1737088
Hepsini tamamlayıp,bolca tuz eklediğimiz suda,suyun üzerine çıkana kadar haşlıyoruz. Fazla tutarsak açılabilirler,takribi 7-8 dakika yeterli oluyor pişmeleri için.
Eki Görüntüle 1737090
Eki Görüntüle 1737092
Hingeller haşlanırken,sosunu hazırlayalım.
Sos için malzemelerimiz
1 yk domates salçası
İsteğe bağlı 1 çk granül sarımsak
1 yk tereyaği
Sarımsaklı yoğurt,3-4 yk kadar
Ve son olarak sos kıvamını ayarlamak ićin,3-4 yemek kaşığı mantının suyundan ekleyeceģiz.

Eki Görüntüle 1737093
Yoğurt hariç tüm malzemeleri tavaya alıp pisirelim. Sosumuz hazır.
Eki Görüntüle 1737098
Herşey hazır olduğuna göre,servis yapabiliriz.

Eki Görüntüle 1737102
Afiyet olsun:kk77::kk77::kk77:

Eki Görüntüle 1737103

Offff bu yemeği çok iyi bilirim benim annem, babannem yani büyüklerim yapar memleketimin yöresel yemeği ben sade yani teraygı döker yerdim ellerine sağlık harika görünüyor:KK19:

Bi kere malatyali bir arkadasim yapmisti bana. Ben de malatya yemegi sanip kvyi "ne guzel yemekler var sen hep bulgur hep bulgur yeter ulen" diye darliyordum :KK70:
Malatya'da hamur işi yapılıyor ama Malatya'ya özgü değil:kk77:Malatyalı mı kayınvalideniz:KK45:

Evet malatyali :)
Ben malatyali birinden yiyince oyle sandim iste.
Kombeyi de malatyaya ozgu saniyordum :KK70: onu da burda ogrendim degilmis.
Otlu ekmek olsa da yesek :kk77:
Ama kömbe bizim zaten:kk77:Yapılsa bile bizim yaptığımız gibi yapılmıyordur:KK39:

ben ilk defa görüyorum bu yemeği çok güzel duruyor ellerine sağlık tam benlikmiş başarılar dilerim
Çok teşekkür ederim :KK200:
Benimde ilk denemem,yemiştim ama denemek nasip olmamıştı.
Offff bu yemeği çok iyi bilirim benim annem, babannem yani büyüklerim yapar memleketimin yöresel yemeği ben sade yani teraygı döker yerdim ellerine sağlık harika görünüyor:KK19:
Çok teşekkür ederim:KK200:

Ne hos görünüyor ama tabi bunu yiyip kosarak türkiye turuna felan cikmak lazimdir zaar :KK70:
Ellerinze sağlık yarismada basarilar
Çok teşekkür ederim :KK200: Ben 4 tane yedim,2 km fazladan yürüdüm yani 6km'ye maloldu,pişman değilim:KK70:
Çok güzel olmuş, hakkını vermişsin, yarışmada başarılar:KK36:
Çok teşekkür ederim Pink'im:KK36:
Canım ellerine kollarıma saglık başarılar dilerim:KK60:
Canım çok teşekkür ederim :KK36:

Back