Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Bende de 2 yumurta göründü ama biri hızlı büyüyünce tek yumurta ile devam ettik. Bana ilk muayenede ilişki ya da aşılama dediler ve diğer muayenelerde de havuz yöntemi olabilir dediler. Opu sonrası ise ilaçları kullan transfer dediler. 3.Gün de transfer için çağırdılar.

Embriyolog yumurtada 1.Gün de, 2 çekirdek olması gerekirken tek çekirdek göründü ya tek çekirdek ya da üst üste gelmis 2 cekirdek dedi. 10 Ağustos'da Grade 4 olarak transfer edildi.
Benim şüphelerim olsada embriyolog transferi önerdi, kabul ettik zaten ilki de Çapada orta kalite denilerek yapıldı.

İlk muayenede başka, opu günü başka söylendi. Bende sadece transfer yapmış olmak icin yaptıklarını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Yani şuan psikolojik olarak hassas bi dönemde olduğunuz için çok fazla sizi kaygılandırmak yada yanlış bir yorum yapmak istemem sonuçta daha transferiniz sonuçlanmadı inşallah olumlu olur öncelikle
Ama benimde size benzer bir durumum oldu ilk transferde. Ben özellikle aradım gönül hanımı bana yok yani embriyologlar iyi olmasa dondurmaz dedi. Transfer günü de embrotlog çok daha net bir şekilde orta seviye ve grade compaction olarak transfer oldu. Ben iyi kalite deyince çok teccürwbwsiz olarak bunun 4aa gibi vir kalitede olduğunu felan sanmıştım öyle değilmiş.
Ama şöyle bişey var. Sizin taze transfer olduğu için kesinlikle umutsuz olmayın. Dondurulmuş orta kalitede pek sıcak bakmıyorlar. O yüzden size direk transfer olması iyi olmuş. İnşallaj olumlu olur.

Merhaba, bende İpek hanımın hastasıyım ve çok memnunum kesinlikle. Endolarım var muayene olurken bile ağrı çekiyorum ağrıdığında anlıyorum ağrı yapıyor biraz dayan gibi çok sıcak cümleler kurarak rahatlatıyor insanı gerçekten :) şuanda opu öncesi iğnelerimi kullanıyorum. Semra hanım kesinlikle her noktada işin içinde beni ikinci iğneye başlatacaklardı ( cetrotide) bir tarafımda daha hızlı büyüyen foliküller olduğu için muayene sonrasında konuşulmuş Semra hanımda görmek istemiş ikinci iğneye başlatmadılar Semra hanım gördü geriden gelenleri de büyütmek istiyorum dedi cumartesiden beri hergün gittim bakalım yarın ikinci iğneye başlayacağım artık inşallah şuanda herşey yolunda gibi umarım çok güzel sağlıklı embriyolarımız olur Allah herkesin emeklerinin karşılığını versin inşallah

İnşallah, embriyolog tutma ihtimali %35 dedi bazen umutsuzluğa kapılıyorum ama Rabbim dilerse olur diyerek teselli buluyorum elimden baska birşey gelmiyor çünkü.
Belkide sizin dediğiniz gibidir dondurmaya değer görmediler. Yavaş ilerledigi icinde 3.gun transfer ettiler.
Sizin ki neden dondurulmuştu taze transfer olmadı?

Hayırlı güzel sonuçlar alırsnız inşllah

Benım adet agrılarımda oluyo ara ara ama değişik olan birkaç aydır hiç adet ağrısı yaşamıyordum. Fakat buay havuzda üşütmüş oldugumdan yaşıyo olablirim. Üşüttüğüm aylar olablıyp ağrım. Keşke sonuç bekleyen birileri belirtilerini yazsa

Salı ..
Bugün itibariyle transferinizin 5. Günü ..
Eski günlerime gittim bi an .
Ben dayanamayıp 6. Gün kötü bi kaset test yapmıştım çıkmamıştı .
Sonrasında 8. gün çok da iyi olmayan bi farklı bi testle yapmıştım ve gözle görünmesi zor olan silik bişey çıkmıştı

Her transfer kişide değişik sonuçlar bırakıyor . Benim 4.günümde sol kasığıma sancılı bişey saplandı 3/4 saniyelik ..
Hiç belirti vermeyen kişilerde var .

Hastalığa karşı dikkatli olun , umarım Cumartrsi günü sevinçli haberlerle gelirsiniz .

Dondurmaya değer görmediler olarak düşünmeyin. Tam tersi şansı arttırmak için dondurmuyorlar. Yani dondurup transfer olma da vücut dinlendiği için şans artıyor ancak direk gelişim gösteren bir embriyoyu rahme dondurmadan yerleştirmekte gelişimini hızlandırıyormuş mesela. O yüzden sizin için bence çok iyi olmuş. Dediğiniz gibi rabbim ol der inşallaj olur.
Benim e2 değerim yüksek çıktıgı için ve de cetrotide o zamanlar olmayıp tarlusal kullandığım için dondurmak zorunda kalmışlardı. Ama işte embriyologlarla görüşmek bence çok daha iyi oluyor transfer öncesi ona göre doktor kararına müdahale edebilir insan. ben onu fstkettim tsbi
Biraz geç oldu ama yapacak bişey yok.

Merhaba bende Çanakkale'deyim doktor ve merkez bakıyorum süreciniz hakkında bilgi alabilirmiyim sakıncası yoksa
Günaydın ben tüp bebeği Şişli memorial de yaptırdım ilk olarak ön görüşme yaptığımızda sizden gerekli olan tahlilleri rahim filmini istiyorlar onları yaptırıyorsunuz ben çomu de yaptırdım çıkmayanları da atlas tıp yapıyor rahim filmini de hasan çetine çektirmenizi tavsiye ederim bütün tahlillerimi yaptırdıktan sonra merkeze gittik orada 19 gün kaldık tabi taze transfer olmuştum eğer taze transfer yapmazlarsa opudan sonra eve de gidebilirsiniz ilk tedavi ise Şişli ye yaptırın derim belki farklı bir şey görürler onların bakması daha iyi olur ikinci transferde ben burda kontrole gidip transfer için merkeze gitmiştim burda da hep hasan çetine gittim

Teşekkrü ederim Benım öncekinde belirtilerim 6. Günden snra başlamıştı yemek yiyememeye başlamıştım. Sık sık tuvalete çıkıyordum aklıma gelenler bunlar ama bikaç tane daha vardı hatta eski msjlarda aradım bulamadım. Fakat o zaman böyle adet agrısı hiç yaşamamıştım hem üşşme ve ateş basması yaşıyorum hemde karın agrısı ara ara. Oyuzn çok ümitsizliğe kapıldım. Birşyler arıyorum ümit olacak

daha önce progestan kullanmış arkdşlar iterken vajina girişinde bir engel şişlik gibi farkettniz mi, hafif şişlikler var gibiydi zaten ama bugun daha zor ittim. Sanki şişlikler büyümüş gibi birşey. Anlam veremedim vajen içi böyle mi oluyor

Ahh işte bu kalma gitme gelme çok sıkıntı oluyor.hasan cetine gittik epey bı sure ama sonuç alamadık tabi eşimin varikosel olduğunu bilmiyorduk ozaman.aret kanatla görüştük takipleri Hasan cetin yapiyormus sevindim bunu duyunca ama fiyatları çok yüksek.sisli Memorial ne kadar masraf çıkardı size birde univ hastanesi tercih etmeme sebebinizi öğrenebilir miyim?

Bazen ne düşüneceğini şaşırıyor insan yine de aklimda soru işaretleri var. Benim ilk embriyolarimda orta kalitedeydi ama kalite icin bir tavsiyeleri de olmadı.
Bizimle transfer öncesi embriyolog Hakan Bey görüştü, çok kibar ve ilgiliydi. Siz gorusmediniz mi? Ilk transferinizdi sanırım maalesef insan bilmeyince onlar ne derse sorgulamıyoruz

Transfer öncesi işte hani tam transfer olacağınız gün fotoğrafını veriyorlar embriyolog bilgi veriyor ya. O şekilde bi görüşme oldu. Yumurta toplamadan hemen sonra çok daha detaylı görüşmek lazımmış yani embriyologlarla. Şimdi tecrübesiz olunca ilk zaman bilemedik ne sormalıyız nasıl yönlenmeliyiz doktora karışmayalım felan dedik ama müdahale etmek gerekiyor bazen.
Birde embriyologlarla o toplamadan sonra işte telefonda görüşmeler oldu o zaman Hakan bey değil bi bayanla görüşmüştüm ben. hakan beyle transfer günü görüşme sağlamıştık aslında Hakan bey doğruyu direk söyledi. Embriyologlarla telefonda görüşmelerde de muhtemelen sizden doktorunuz bir daha yumurta toplama ister demişt bizde doktorumuza sorduk ama ümitli konuşunca demekki iyi felan dedik. Ama Hakan beyle görüşme de kalitesinin aa seviyesine gelemediğini felan öğrendik işte acemilik.
Birde kalite konusunda da Memorial hep diyorum bu tarz bir önerileri maalesef olmuyor. Yani siz kendiniz belki araştırıp hormonlarınızı etkilemeyecek şekilde doğal işte arı sütü felan kullanırsanız fayda görebilirsiniz. Bitkisel şeyler de iyi olmuyor çünkü tedavi sırasında. Sadece omepa önerdi Memorial bana da. Ben ilk tedaviden sonra 2 3 ay kullandım arı sütü omepa felan sonra tedavim 6 ay ertelenince bıraktım kendi haline.

Zaman geçtikçe rahim kalınlıgı arttıkça sanırım artık daha zor itiliyor fitil. Buda iyi bişey sanırım burda çok fazla arkadaştan bu tarz bi yorum görmüştüm ben. Normalde hemşireler aparat kullanımını pek önermemişti bana buradaki arkadaşlar aparatla daha iyi ittiklerini söylemişlerdi artık zamanla zor girince sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…