Çok geçmiş olsun sana da . İçimi ferah tutmaya çalışıyorum aslında korkuyorum da bakalım zaman ne gösterir :) Bu sabah da baş ağrısı başladı . Progesteronu kalcadana gecmistik ağır geldi sanırım . Benim ilaçlarla aram hiçbir zaman iyi olmadı zaten .Benimde lekelenmeler bir kaç gündür yok çok şükür. Ama çok ağrım var yerini çözemediğim göbeğimin üstünde göğüs kfesime yakın rahim büyüdükçe mideye baskı yapıyor sanırım midem ağrıyo bazen dayanılamayacak noktalara geliyo. Bulantılar tam gaz devam. Bugün eşimin eğitimi için İstanbula geldik 12+3’üm hazır bu haftaya denk gelmişken perinatologa ikili test ve ön detaylı ultrason için gidicem.
Seninde güzel haberlerini bekliyorum inşallah bak benim lekelenmeler kanamalar yaklşık 3 hafta sürdü. İçini ferah tut
Ah baş ağrısı. Progrstan kullandığım sürece baş ağrım ödemim sivilcelerim beni mahvetti bıraktım rahatladım. Bugünlerde geçecek inşallah. 2. Trimester balayı gibi geçsin hepimiz için:)Çok geçmiş olsun sana da . İçimi ferah tutmaya çalışıyorum aslında korkuyorum da bakalım zaman ne gösterir :) Bu sabah da baş ağrısı başladı . Progesteronu kalcadana gecmistik ağır geldi sanırım . Benim ilaçlarla aram hiçbir zaman iyi olmadı zaten .
İstanbul'a gelmişken halletmen çok iyi olur tabi iyi düşünmüşsün . Kime gidiceksin ? Aklında biri var mı ? Sonuçlarını yaz bize
Çok teşekkür edermÇok zor aşamalardan geçmişsiniz çok geçmiş olsun
Söylemen çok iyi oldu . Ben o haftalara hiç gelemedigim için bir bilgim yoktu . Güzel haberlerle gel insallah :)Ah baş ağrısı. Progrstan kullandığım sürece baş ağrım ödemim sivilcelerim beni mahvetti bıraktım rahatladım. Bugünlerde geçecek inşallah. 2. Trimester balayı gibi geçsin hepimiz için:)
Prof de ahmet gül var. Kızımda da ona gitmiştim kendisine hayranım:) cevizlibağ’da kliniği var ve sadece riskli haftalarda hasta kabul ediyor ve bebekte bir risk varsa amniyosentez falan bakıyor. Rutin hasta bakım doğum yaptırmıyor.
İnşallah geleceksin canım sağlıkla kucağınada alacaksın. bende bugün ön detaylı ultrasona girdim. Çok şükür oluşan organlarla ilgili yaşamsal anomali görünmedi. Pazartesi kendi takip doktorum kız gibi duruyor dedi bugün perinatolog yüzde 80-85 erkek dedi. En kesin sonucu 16. Haftada alıcaz dedi. Şuan yani 3 hafta sonrası gerçekten sürpriz olacak bana.ama perinatologun yanılma payını çok düşük görüyorum. Bir kızım var bir tane daha kız olsun isterdim ama öncelikle sağlık tabikii. İkili test sonucumda iyi çıktı çok şükür. Faktör 5 heterozigot oksapar 0.6 kullanıyorum . Bırak oksaparı dedi için rahat etmeyecekse ecopirin 100 iç her akşam ama oksapara hiç gerek yok şuan dedi hem faktör 5 yaşamsal bir durum değil geçmişte olumsuz bir öykü yoksa hemde şuan gereksiz dedi. Oksaparı bırakıp ecopirine dönücem. 21. Hafta detaylı ultrasona geldiğinde belki duruma göre ecopirinide keseriz tamamen dedi. Çok güvendiğim için kendisine dediklerini uygulicam.Söylemen çok iyi oldu . Ben o haftalara hiç gelemedigim için bir bilgim yoktu . Güzel haberlerle gel insallah :)
Cook sevindim güzel haberlereİnşallah geleceksin canım sağlıkla kucağınada alacaksın. bende bugün ön detaylı ultrasona girdim. Çok şükür oluşan organlarla ilgili yaşamsal anomali görünmedi. Pazartesi kendi takip doktorum kız gibi duruyor dedi bugün perinatolog yüzde 80-85 erkek dedi. En kesin sonucu 16. Haftada alıcaz dedi. Şuan yani 3 hafta sonrası gerçekten sürpriz olacak bana.ama perinatologun yanılma payını çok düşük görüyorum. Bir kızım var bir tane daha kız olsun isterdim ama öncelikle sağlık tabikii. İkili test sonucumda iyi çıktı çok şükür. Faktör 5 heterozigot oksapar 0.6 kullanıyorum . Bırak oksaparı dedi için rahat etmeyecekse ecopirin 100 iç her akşam ama oksapara hiç gerek yok şuan dedi hem faktör 5 yaşamsal bir durum değil geçmişte olumsuz bir öykü yoksa hemde şuan gereksiz dedi. Oksaparı bırakıp ecopirine dönücem. 21. Hafta detaylı ultrasona geldiğinde belki duruma göre ecopirinide keseriz tamamen dedi. Çok güvendiğim için kendisine dediklerini uygulicam.
21. Haftada tekrar detaylı ultrason için gelicem.
Merhabalar ,erkek faktörlü sorunları bilmiyorum açıkcasi . Dondurma ucreti 485 dolardı diye aklımda kalmış . İkinci regliniz de normal düzende olur . 28 de bir oluyorsaniz o da öyle olur sanırım . Hayırlı olsun tedaviniz ....Arkadaşlar 3. Güne yetişen 2 tane orta kalite embriyom var bir tanesini donduralım ve sonra transfere bırakalım 2. Adetten sonra transfer olacaksın dediler. İlk tüp bebek denemem bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
Erkek sorunlu olunca zaten embriyo fazla gelişmiyor bizim erkek sebepli ve 3. Gün embriyosu 6-8 hücreli lale hoca 6 hücreli iyi onu transfer edelim dedi. Böyle olup tutan var mı? Embriyo dondurma ücreti nedir şişlinin biliyor musunuz? Birde şu an ilk adetimi oldum ikinci adet tahmini ne kadar süre sonra oluyor. Çok soru sordum şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Teşekkür ederimMerhabalar ,erkek faktörlü sorunları bilmiyorum açıkcasi . Dondurma ucreti 485 dolardı diye aklımda kalmış . İkinci regliniz de normal düzende olur . 28 de bir oluyorsaniz o da öyle olur sanırım . Hayırlı olsun tedaviniz ....
2.bebeğiniz de tüp bebekle mi?Çikolata kistinden dolayı daha önce ameliyat olmuştum bekarken çünkü patlamıştı kistler. Buna bağlı rezerv azlığı ve tüplerde enfeksiyon karı. İçi yapışıklık yine tüplerde yapışıklı durumu vardı. Önce yumurtalar toplandı 26 yaşındaydım o zaman. 10 yumurta toplandı 5 tanesi 5. Güne gitti donduruldu. Sonra ameliyat oldum tüplerim alındı. Ameliyattan 3 ay sonra ilk transferimi oldum. 28 yaşında kızımı dünyaya getirdim. Şimdi 32 yaşında 2. Bebeğe gebeyim. Sürecim biraz uzun sürmüştü ama çok şükür.
Semra hocaya göre çok zor bi vakaydım tek elle tutulur yanım yaşımın genç olmasıydı.
Evet donmuş embriyolardan transfer yaptırdım. Zaten ilk bebekten önce tüplerim alınmak zorunda kalındı doğal yolla gebelik şansım kalmadı maalesef.2.bebeğiniz de tüp bebekle mi?
Benim de çikolata kisti var.
Semra Hoca umarım bana da yardımcı olur.
Ben memorial deki doktoruma ikili test için sordum herhangi bir genetik teste gerek yok dedi bende yaptırmadım embriyo pgt li olduğu için siz kendiniz mi yaptırmak istediniz? Embriyo pgt li miydi?Evet donmuş embriyolardan transfer yaptırdım. Zaten ilk bebekten önce tüplerim alınmak zorunda kalındı doğal yolla gebelik şansım kalmadı maalesef.
İnşallah sizde kucağınız dolu dolu ayrılırsınız merkezden.
Pgt’li değil embriyom. Ben ilk kızımda da 12. Ve 21. Haftalarımda perinatalogda detaylı baktırdım. Pgt’li ise 12. Hafta için perinatalojiye gerek olmayabilir ama 21. Hafta detaylıya yine girmek gerekiyor.Ben memorial deki doktoruma ikili test için sordum herhangi bir genetik teste gerek yok dedi bende yaptırmadım embriyo pgt li olduğu için siz kendiniz mi yaptırmak istediniz? Embriyo pgt li miydi?
Çünkü başka bir hekime de gittim pgt li olduğu için ikili test yapmıyorum dedi bende bir şey diyemedim, ilaç olarak ne kullanıyorsunuz şuanda vitamin vs?Pgt’li değil embriyom. Ben ilk kızımda da 12. Ve 21. Haftalarımda perinatalogda detaylı baktırdım. Pgt’li ise 12. Hafta için perinatalojiye gerek olmayabilir ama 21. Hafta detaylıya yine girmek gerekiyor.
11. Haftada fitilide progestan dexide bıraktım. Doktorum sadece multivitamin verdi onu kullanıyorum. 16. Haftada d vit ve demir eklicek. Birde perinatolog oksaparı kesti ecopirine geçtim. 21. Haftada ecopirinide tamamen kesebiliriz dedi.Çünkü başka bir hekime de gittim pgt li olduğu için ikili test yapmıyorum dedi bende bir şey diyemedim, ilaç olarak ne kullanıyorsunuz şuanda vitamin vs?
Aslında ikili test pgt ile aynı kromozomlara bakıyo bildiğim kadarıyla. Ama olsun fazla tahlil göz çıkarmaz sonucu daha rahat beklersin:) en önemlisi detaylı usg en ideal zamanıda 21-22. Haftalarmış. Çok iyi bir perinatologa yaptırmak hayati değer taşıyor bence.Benimki de pgt li. Aysu hanım ikili, üçlü ve nifty (nipt) teste gerek yok sadece 16 haftalıkken perinatalogda detaylı usg yaptır dedi. Benim rutin kontroller için gittiğim doktorum ise 12 ve 16 da detaylı bakarız, nifty testi de yaptırırız, Pgt %100 normal demek değil dedi. Bu arada kendisi de memorial Şişli de Pgt li tüp bebek yaptırmış, orası en iyisi dedi, lab ı da çok iyi dediBiraz araştırdım ve ben hepsini de yaptıracağım.