- 5 Aralık 2017
- 417
- 183
- 40
Allah razı olsun inşallah öyle olur.Evet donmuş embriyolardan transfer yaptırdım. Zaten ilk bebekten önce tüplerim alınmak zorunda kalındı doğal yolla gebelik şansım kalmadı maalesef.
İnşallah sizde kucağınız dolu dolu ayrılırsınız merkezden.
E2 hastanade mi bakılıyor ve ücrete dahil mi?Ben 2. İçin başlayacağım da bu sy kist olduğu için e2 değerim yüksek geldi o yüzden başlayamadım. Artık önümüzdeki ay o kistin durumuna ve hormon düzeyine göre hareket edeceğiz.
Benim çok eski tarih 2017’de opu oldum ben. O dönemde kalan yücel hoca ve gönül hoca var sadece diğerleri gitt hep. Bütün doktorlarda ilgilendi randevuma hangisi denk geldiyse. Kendimi en rahat yücel hocanın yanında hissediyordum.Allah razı olsun inşallah öyle olur.
Sizinle ilgilenen doktor kimdi?
Tavsiyeniz öneriniz var mı?
Ne kadar ödediniz?
İkili test değil nifty (nipt) demek mi istedin acaba? Nipt de pgt gibi ama pgt de plasenta hücrelerine bakılıyor, sağlıklı bir plasentada sağlıksız bebek olma ihtimali var. Gerçi nipt de yanılma durumları varmış. Kimsenin kafasını karıştırmak istemem ama ben yaptıracağım. Memorial dan pubmed e bildirilmiş bir çalışma var. % 35 Mozaik monozomi 2 li embriyo transfer ediliyor, amniyosentezde mozaik trizomi 2 çıkıyor, tüm usg kontroller normal, sağlıklı doğuyor, test yapılıyor, % 2 mozaik monozomi 2 çıkıyor, bunu okuduğumda sormuştum, tamamen sağlıklı olduğu söylendi bu bebeğin. Testlerin hiçbiri garanti değil.Aslında ikili test pgt ile aynı kromozomlara bakıyo bildiğim kadarıyla. Ama olsun fazla tahlil göz çıkarmaz sonucu daha rahat beklersin:) en önemlisi detaylı usg en ideal zamanıda 21-22. Haftalarmış. Çok iyi bir perinatologa yaptırmak hayati değer taşıyor bence.
Benim ablamın oğlu mesela bir böbreğinde sorun varmış 2 yaşında farkedildi oysa detaylıyı yapan doktor dikkatli ve işinin ehli biri olsaydı bu sorunu daha anne karnında farkedip bildirseydi doğumda hemen tedavisine başlanır bir böbreği çürümemiş olurdu 2 yaşına kadar. 2 yaşında da normal grip olup tahlillerinr bakıldığında farkedildi. O yüzden detaylı usg çok mühim. Allah hepimize hayırlı sağlıklı sonuçlar almayı nasip etsin inşallah.
Nipt değil ama normal free beta hcg ve pappa değerine bakılıp nazal kemik-ense kalınlığı karışıkaştırılıp bi kombinasyon oluşturuluyor ya down için. Trizomi 18 için. Bunlar pgt’de de bakılıyor diye biliyorum. Yani ikili testte bakılan bu iki anomoliye pgtde de zaten bakılmış diye biliyorum ama inan eminde değilim. Belkide bakılmıyordur yaptırmadığım için net kouşmayayım. Ama benimde pgt’li olsa sanırım bende yaptırırdım ama içim rahat beklemiş olurdum tedirgin olmazdım beklerken:)İkili test değil nifty (nipt) demek mi istedin acaba? Nipt de pgt gibi ama pgt de plasenta hücrelerine bakılıyor, sağlıklı bir plasentada sağlıksız bebek olma ihtimali var. Gerçi nipt de yanılma durumları varmış. Kimsenin kafasını karıştırmak istemem ama ben yaptıracağım. Memorial dan pubmed e bildirilmiş bir çalışma var. % 35 Mozaik monozomi 2 li embriyo transfer ediliyor, amniyosentezde mozaik trizomi 2 çıkıyor, tüm usg kontroller normal, sağlıklı doğuyor, test yapılıyor, % 2 mozaik monozomi 2 çıkıyor, bunu okuduğumda sormuştum, tamamen sağlıklı olduğu söylendi bu bebeğin. Testlerin hiçbiri garanti değil.
Detaylı usg çok önemli gerçekten, yeğenine çok geçmiş olsun. Senin perinataloga bakmıştım, ben de ona gidebilirim 20 li haftalara gelebilirsek inşallah
Tedaviye başlamadan önce ve sonrasında sürekli rakip ediliyor ilaçla tedaviye başladıktan sonra yani ve paket içine dahil ama şöyle bir durum var eğer erteleme gibi bir durum oluyorsa her ay gidip verdiğiniz testler için bir miktar ödeme yapıyorsunuz ve paketten düşüyor ancak 3 aylık bir erteleme olursa o paketten düşmüyor ücretli bir şekilde test yaptırmış oluyorsunuz.E2 hastanade mi bakılıyor ve ücrete dahil mi?
Merhabalar, bende yeni tedavi görmeye basladim. Önce bülent hoca Takibi altindaydim ama simdi Yigit hocaya degissem mi diyorum. Sizinde yazdiginiz gibi zaten Bülent hoca herseyi takip ediyormus. Sadece muanneyi ve toplama veya prp yigit hoca yapiyormus dogrumudur?Teşekkür ederim, hepimiz güzel haberler alalim
İnsallahAcıbadem Maslak, benim Dr’um Yiğit hocaydı ama transferi ve dosya kontrollerini vs Bülent hoca yapıyor herkesin.. sen nerede tedavi görüyorsun? Belki isteyebilirsin bu serumdan, bağışıklık güçlendirici ama düşürücüde aynı şekilde diye okudum, rahim embriyoyu kabul etsin diye…
Merhabalar şuan paket fiyat 36 bin embriyo ya pgt yapılacaksa 1 embriyo ücreti 295 dolarArkadaşlar merhabalar, şuan tüp bebek fiyatı Şişli memorialde ne kadar acaba bilgisi olan var mı?
Merhaba öncelikle hayırlı olsun, insallah çok yıpranmadan olurMerhabalar, bende yeni tedavi görmeye basladim. Önce bülent hoca Takibi altindaydim ama simdi Yigit hocaya degissem mi diyorum. Sizinde yazdiginiz gibi zaten Bülent hoca herseyi takip ediyormus. Sadece muanneyi ve toplama veya prp yigit hoca yapiyormus dogrumudur?
Ilk toplama bende oldu, 21 folikel den 12 yumurta toplandi bundanda 5 yumurta da islem ypildigi söylendi ondanda tek 3 embryo 3. günü dondurulmus.
Simdi tekrar toplama olsun deniliyor. Sizdede böyle birsey yasandi mi?
Tekrar toplama yapsam mi veya 3. gün embryo yu transfer etirsem mi bilemedim.
Ama biraz daha toplaninca olma sanai daha da artiyormus.
Bilgisi olan bana yazar lütfen
Merhaba, cok cok tsk ederim ayrintili yazdiginiz icin. Bende o zaman yigit hocaya degistireyim cünkü özel bülent hocada muanne olmak iki kati fiyatini ödüyorsunuz.Merhaba öncelikle hayırlı olsun, insallah çok yıpranmadan olurçok iyi bir merkezdesiniz, her hoca orada çok çok iyi… Ben Yiğit hocayla başlayınca hep ona gitmeyi tercih ettim ve çok sevdim kendisini, normalde her gittiğinizde başka doktorada görünebiliyorsunuz…
Benim yumurtalarla ilgili problemim yoktu, çoğu 5. Güne ulaştı ama benim öncesinde başarısız denemelerim başka merkezde olduğu için genetik teste yolladık 5 tanesini, 3 tanesi sağlıklı geldi ve bir tanesi de transfer edildi ve çok şükür tuttu
Ben sizin yerinizde olsam doktorum ne derse onu yapardım… Ama tabi siz bilirsiniztransfer hazırlığı transfer edilmesi beklemesi vs belki yine 3-5 ayinizi alacak ve eğer olmazsa o sırada belki yumurtalarınızın kalitesi düşecek vs… Yani ben Yiğit hocama her konuda çok güveniyorum güvendim, ne dedilerse yaptım
Muayene toplama vs evet hepsini istediğiniz doktor yapıyor, transfere Bülent hoca giriyor… Dosyalarda hep Bülent hocadan geciyo ilaç kararı vs birlikte veriyolar….
Siz bence doktorunuz ne derse onu yapın, onlar biseyler biliyorlar da söylüyorlar… Ve transfer hazırlığı oldu diyelim, benim 5 ay sürdü hazırlığım meselaMerhaba, cok cok tsk ederim ayrintili yazdiginiz icin. Bende o zaman yigit hocaya degistireyim cünkü özel bülent hocada muanne olmak iki kati fiyatini ödüyorsunuz.
Insaalllah bendede ilk denemede tutar. Ama haklisiniz ay gecince yumurta kalitesi düsme riskide olabilir. Cok yumurta vardi ama sadcee 5 ine islem oldu ve 3. embry 3. gün donduruldu. 5. güne beklemediler. Hayirlisi bakalim dediginiz aklima yati. Yigit hicaya gideyim ve bosuna önermiyorlar dinliyeyim dediklerini.
genetik tarama da o zaman önemli. Olmadi bende öyle yaparim. Benim ilk düsük oldu normal yollarda hamile kalmistim. Ama bakalim hayirlisi simdi.
Su satirlaeiniz beni suan o kadar morive ediyorki anlatamam. Kimseyle konusulmuyor zaten. Sonra buraya üye olayim dedim ve iyiki cevapliyorsunuz. Suan cok cok morive ettiniz. Insaalllah yigit hoca banada iyi gelir.Siz bence doktorunuz ne derse onu yapın, onlar biseyler biliyorlar da söylüyorlar… Ve transfer hazırlığı oldu diyelim, benim 5 ay sürdü hazırlığım meselave diyelim tutmadı, bu defa bi daha adet bekliiceksiniz yine ilaç tedavisi vs 3-5 aydan da fazla bi sure kaybınız olacak.. Emin adımlarla ilerleyin derim ve Yiğit hocadan eminim çok memnun kalacaksınız insallah sizin de güzel haberinizi alırız
Burada birbirimize yardımcı olmak için varız, hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz, moral çok önemli… yüksek tutun moralinizi, eşinizle birlikte yönetin bu süreci, insallah güzel olacakSu satirlaeiniz beni suan o kadar morive ediyorki anlatamam. Kimseyle konusulmuyor zaten. Sonra buraya üye olayim dedim ve iyiki cevapliyorsunuz. Suan cok cok morive ettiniz. Insaalllah yigit hoca banada iyi gelir.
Insaaalllah evet öyle. Cok sükür. Bakalim temuz ayinda tekrar bir toplama yaparim o zaman.Burada birbirimize yardımcı olmak için varız, hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz, moral çok önemli… yüksek tutun moralinizi, eşinizle birlikte yönetin bu süreci, insallah güzel olacakhaberlerinizi bekliyorum
Hemşireler ilgileniyo, hocaları sadece muayenede görüyorsunuz… ama toplamadan sonra sanki Yiğit hoca gelmişti yanıma diye hatırlıyorum emin olamadım.. onu sorun gittiğinizde..Bir sorum daha olacak, yigit hoca hep toplamadan sonra gelip hasta ile konusuyor mu yoksa hemsire mi yapiyor?
Tmm tsk ederimHemşireler ilgileniyo, hocaları sadece muayenede görüyorsunuz… ama toplamadan sonra sanki Yiğit hoca gelmişti yanıma diye hatırlıyorum emin olamadım.. onu sorun gittiğinizde..
Evet çoğu hasta başka yerlerde olmayınca Acıbadem e gidiyor.. insallah sizin de olacakTmm tsk ederiminsaallah bendede tutar. Acibadem ilk denene tutan cok hastalar olmus ondan orayi tercih ettik ins iyi gecer gersey.