Az önce verdim 1 saate kadar çıkarPamuk17 merhaba ,kan verdin mi ? Nasılsın ?
Bu da vajinal baktı ama birşey demedi haftaya daha net konuşuruz dedi haftaya tekrar kontrol e geleceğiz bakalım Memorial da ne diyeceklerBaşlarda gerilik olabiliyor. Ne kadar geri dedi doktorun? Memorial vajinal bakar bakalımo ne diyecek. Evet yaa bir sürü tahlil istiyorlar
Yani işte sıralama olarak beşinci gen demek istedim sadece taşıyıcı olmak demekmiş yani kan sulandırıcı gerekli diyen de var gerek yok diyen de bu durumda kullanan arkadaşlar varsa bana yardımcı olurlarsa çok sevinirimPai den ziyade faktör 5 heterozigot ise her türlü kan sulandırıcı kullandırıyorlar diye biliyorum
Ya anladım şimdi.Benimde pai homozigot mtfr ikiside heterozigot.İpek hoca da folidoce u folbiolle değiştirdi bu mthfr genelde folik asit eksikliğinden oluyormuş.Ama Aysu hoca daha önce kürtajım olduğu için birde pai homozigot diye yine de bir hematoloji ile görüş dedi , bende transferden sonraya randevu buldum.Zaten eğer olursa pozitif o Zaman başlayacakmişımYani işte sıralama olarak beşinci gen demek istedim sadece taşıyıcı olmak demekmiş yani kan sulandırıcı gerekli diyen de var gerek yok diyen de bu durumda kullanan arkadaşlar varsa bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim
Gebelik şekeri nasıl oluyor bilmiyorum o kadar ay ilerleyemedigim için ama insülin direncim varmış . Bir aydır rafine şekersiz besleniyorum ( kaçamak olarak bir ya da iki kez dondurma yemisimdir) Gebelikte de böyle devam edersen senin için iyi olur demişti dun muayenede doktor hanım . Şeker ne kadar az tüketilirse bizim için o kadar iyi dedi . Benim tekrarlı dusuklerim var o yüzden yine böyle devam etmeyi düşünüyorum . Size de olabildiğince az karbonhidrat ve rafine şekersiz bir diyet onerebilirler . Tabi yine danışmak lazım .Kızlar gebelik şekeri olan var mı ? Bnm ilk gebeliğimde şeker yüklemesinde 400 e kadar çıkmıştı, sıkı bir diyet ve sürekli evde ölçüm yaparak doğum yaptım. Şimdi yaşda ilerledi, ondan da endişe ediyorum. Erken gebelik haftalarında gebelik şekerinin etkisi olur mu ?
Hayırlısı olsun ...Az önce verdim 1 saate kadar çıkar
Serum dediğiniz bağışıklık serumu mu ? Eğer o ise üç kez yapılması gerekiyormuş . Transferden bir hafta önce transfer günü ve sonra bı kez daha . Siz isterseniz yaparız dedi doktorum . Fakat etkisi yüzde yüz kanıtlanmış birşey değil diye de ekledi. Sizde bir konusun bu konuyu bakalım ne diyecekler
Ewet bağışıklık serumu bende gidince sorucam burda kullananlar varmı diye bilgi almak istedimSerum dediğiniz bağışıklık serumu mu ? Eğer o ise üç kez yapılması gerekiyormuş . Transferden bir hafta önce transfer günü ve sonra bı kez daha . Siz isterseniz yaparız dedi doktorum . Fakat etkisi yüzde yüz kanıtlanmış birşey değil diye de ekledi. Sizde bir konusun bu konuyu bakalım ne diyecekler n
Sizde hematoloji ile görüştüm dediniz, ne dedi size Bilgi verirseniz çok mutlu olurumYani işte sıralama olarak beşinci gen demek istedim sadece taşıyıcı olmak demekmiş yani kan sulandırıcı gerekli diyen de var gerek yok diyen de bu durumda kullanan arkadaşlar varsa bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim
Bir sorun bakalım onerecekler mi ? Çok sıcak bakmadılar benim durumumda ama isterseniz yapariz dendi.Ewet bağışıklık serumu bende gidince sorucam burda kullananlar varmı diye bilgi almak istedim
Tabiki yani önlem amaçlı kullanabilirsiniz tüp Bebek tedavisi deyince de onlar zaten verirler dediSizde hematoloji ile görüştüm dediniz, ne dedi size Bilgi verirseniz çok mutlu olurum
Benimde ilk gebeliğimde çıkmıştı şeker yüklemesindw ama çok değildi. 140 üst referanstı benimki 156 çıkmıştı. Hamileliğimi diyetisyenle sürdürdüm ve günde 6-7 kez şeker ölçümü yapıyodum sorunsuz ilerledik şükür diyet ve bol yürüyüşle. Hamilelğimde toplam 8 kilo almıştım en güzel yanı buydu:)Kızlar gebelik şekeri olan var mı ? Bnm ilk gebeliğimde şeker yüklemesinde 400 e kadar çıkmıştı, sıkı bir diyet ve sürekli evde ölçüm yaparak doğum yaptım. Şimdi yaşda ilerledi, ondan da endişe ediyorum. Erken gebelik haftalarında gebelik şekerinin etkisi olur mu ?
Tabiki yani önlem amaçlı kullanabilirsiniz tüp Bebek tedavisi deyince de onlar zaten verirler dedi
Merhaba, evet faktör 5 heterozigottu benimde. Transfer gününde başladım ben oksapara iki gebeliğimde de. Doktorlar çok çekimser davrandı esasen yani kesin kullanmalısın falan demediler. Normalde bu tahlilleri ilk gebelikte de yapmıyorlarmış nedense saçma bi şekilde bir kaç düşük olunxa yapıyorlarmış. Halbuki bence tüp bebeğe başlayan herkese yapılmalı neden düşük süreci bekleniyorsa.Mutlu1anne sanırım sizinde bi geniniz heterezigot demiştiniz ve kan sulandırıcı kullanıyordunuz size Memorial mi başlattı benide aydınlatırsanız çok sevinirim
Teşekkür ederim aydınlatığınız için benimde daha önce düşük ve kalp atışı alınamadığı için kürtaj oldu ama kromozom bozukluğu olabilir diye hani kan sulandırıcı kullanmanız gerekiyor diye bişey daha denmedi bende transfer için bekliyorum sizler zamana yönelik daha tecrübe yaşadığınız için bende bilgi almak istedimMerhaba, evet faktör 5 heterozigottu benimde. Transfer gününde başladım ben oksapara iki gebeliğimde de. Doktorlar çok çekimser davrandı esasen yani kesin kullanmalısın falan demediler. Normalde bu tahlilleri ilk gebelikte de yapmıyorlarmış nedense saçma bi şekilde bir kaç düşük olunxa yapıyorlarmış. Halbuki bence tüp bebeğe başlayan herkese yapılmalı neden düşük süreci bekleniyorsa.
Her neyse eşimde hekim benim karşılıklı git gel yaşadılar memorialle. Çünkü ailemde de bu gen heterozigot olan pıhtılaşma sorunu olan kişiler vardı. En sonunda yücel bey kullanalım biz dedi transfer günü başladık.
Ama bazıları olumlu sonuçtan sonra başlıyormuş.
Düşük öykünüzde varsa bence sizede başlanacaktır diye düşünüyorum.Teşekkür ederim aydınlatığınız için benimde daha önce düşük ve kalp atışı alınamadığı için kürtaj oldu ama kromozom bozukluğu olabilir diye hani kan sulandırıcı kullanmanız gerekiyor diye bişey daha denmedi bende transfer için bekliyorum sizler zamana yönelik daha tecrübe yaşadığınız için bende bilgi almak istedim
YouTubeta Dr. Cemal Ünlünun kan sulandırıcılarla ilgili bir videosuna denk gelmiştim. Kan sulandırıcı kullanmanın asıl amacının anneyi korumak olduğunu anlatıyordu. Belki sizde dinlemissinizdir .Ben kullanırsam düşüğü engeller sanıyordumMerhaba, evet faktör 5 heterozigottu benimde. Transfer gününde başladım ben oksapara iki gebeliğimde de. Doktorlar çok çekimser davrandı esasen yani kesin kullanmalısın falan demediler. Normalde bu tahlilleri ilk gebelikte de yapmıyorlarmış nedense saçma bi şekilde bir kaç düşük olunxa yapıyorlarmış. Halbuki bence tüp bebeğe başlayan herkese yapılmalı neden düşük süreci bekleniyorsa.
Her neyse eşimde hekim benim karşılıklı git gel yaşadılar memorialle. Çünkü ailemde de bu gen heterozigot olan pıhtılaşma sorunu olan kişiler vardı. En sonunda yücel bey kullanalım biz dedi transfer günü başladık.
Ama bazıları olumlu sonuçtan sonra başlıyormuş.
Evet evet bebek değil aslında pıhtı atıp anne hayatı riske atmamak için kullanılan bir şey. Çünkü genelikte artan progestan pıhtı ihtimalini arttıran bir şey ve bizim gibi pıhtılaşma sorunu olanlar için dahada riskli hale geliyor durum.YouTubeta Dr. Cemal Ünlünun kan sulandırıcılarla ilgili bir videosuna denk gelmiştim. Kan sulandırıcı kullanmanın asıl amacının anneyi korumak olduğunu anlatıyordu. Belki sizde dinlemissinizdir .Ben kullanırsam düşüğü engeller sanıyordum