Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Demek ki minnoş bi derin var:)
Zaten memoril da 2 günde bir kan alınırken kolum da aynı şekilde kara mor oldu . Kızım dedi anne ya 1 tüp te bu kadar morardı kolun benim 8 tane aldılar birsey olmadı,demek benim hemşire baya iyiymiş dedi. Hemşireye dedim kızım böyle diyor bir daha morartmayin😁😁

Tek alıyorum 400'lük tahlil yaptırdım folik asit üst sınırda çıktı bence yeterlidir hatta bir kaç gün kullanmadım yüksek olduğunu görünce, şimdi B12 ve omega desteği de almak istiyorum bu dönemde kullanılır mı biliyorum 6 haftalık hamileyim
Canım benim doktorum 12. Haftadan önce vitamin dahi önermiyor organ oluşturma aşaması olduğu için

Öyle düşünmeyin ihtiyacı olanlara veriyorlar diye düşünüyorum. Mesela ben 2 transferimde de transfer günü başladım. Yine memorialde başlayan arkadaşımda var başlamayanda. İhtiyaca göre belirleniyor bence . İçiniz rahat olsun
Aa öyle mi? Çok teşekkürler. Demek ki gerçekten boşuna kuruntu yapmışım. Ne bileyim, diğer merkezlerde daha fazla hatta rutin olarak kan sulandırıcı verildiğini duyunca… İnsan bi tedirgin oluyor.

Canım perpa eczanesini ara kargo ile gönderiyorlar biz dün 2 kutu söyledik
Az önce aradık kalmadı dediler .
Şimdi başka bir yerden 2 tane bulduk gelecekmiş bekliyor eşim. Ama kalkacak demişler . Birdaha bakalım nasıl bulacaz . İnşallah değişir hiç sevmiyorum ben onu ya

Aynı genlerimizde mutasyon var, ben Solgar on aktif formda olan folat ı kullanıyorum, bunu da araştırarak kendi kendime kullanıyorum, pai geni düşüklere sebep oluyormuş o yüzden iğne kullanmak istedim
Onu duymadım canım ama kalp atışından sonra kullanıcam oksaparı

Canım benim doktorum 12. Haftadan önce vitamin dahi önermiyor organ oluşturma aşaması olduğu için
Bende almadım emin olamadım, ama bazı folik asitler içinde birden fazla vitamin var. mthft genim homozigot olunca aktif formdaki folik asit kullanmak daha iyiymiş diğerleri sentetikmiş bu şekide yazılar okumuştum, folbiol ün mg mı yüksek fark nedir ? doktor açıklama yaptı mı?

Aa öyle mi? Çok teşekkürler. Demek ki gerçekten boşuna kuruntu yapmışım. Ne bileyim, diğer merkezlerde daha fazla hatta rutin olarak kan sulandırıcı verildiğini duyunca… İnsan bi tedirgin oluyor.
Buna bende çok şaşırıyorum. Rutin herkese nasıl verirler anlamıyorum kan sulandırıcı öyle çok basit bir iğne değil. Hastanın aptt ınr değeri kötüyse bide kan sulandırıcı verirse hasta kanama durumunda ölür yani. Ama hepsinin bir bildiği vardır diyip susuyorum :) güvenmekten başka çaremiz yok.

Anladım. Yine Memorial’dakiler değil, başka doktor yazmış. Memorial’dakiler kan sulandırıcı yazmamaya yemin etmiş gibiler 😅 İnşallah boşuna kuruntu yapıyorumdur. Bu arada bana da folidays kullan dedi Lale Hanım. Hatta günde iki sefer alıyorum. Siz de mi iki kere alıyorsunuz?
Yok bir defa alıyorum ben

Bende almadım emin olamadım, ama bazı folik asitler içinde birden fazla vitamin var. mthft genim homozigot olunca aktif formdaki folik asit kullanmak daha iyiymiş diğerleri sentetikmiş bu şekide yazılar okumuştum, folbiol ün mg mı yüksek fark nedir ? doktor açıklama yaptı mı?
folik asitle ilgili bie şey söylemedi zaten ben memorialin verdiği folidoce kullanıyorum. İçindeki iyot oranı değişiyordur belki bilemiyorum.

Ampülden insülin enjektörüne direk çekebiliyor musunuz? Zor olmuyor mu? Ben de o şekilde denemek istedim ama cesaret edemedim. Bir de sizin insülin enjektörü kaçlık?
Ben önceler 5 cc enjektöre çekip ucunu çıkarıp insülin iğne ucunu takarak uyguluyodum. Sonra zor olduğunu farkedince şimdi 1 mllik insülin enjektörüne normal enjektör ucu takıyorum kalın olandan. İlacı ampullr çekiyorum kalın başlığı ince başlıkla değişerek uyguluyorum

Az önce aradık kalmadı dediler .
Şimdi başka bir yerden 2 tane bulduk gelecekmiş bekliyor eşim. Ama kalkacak demişler . Birdaha bakalım nasıl bulacaz . İnşallah değişir hiç sevmiyorum ben onu ya
Dün iyi ki almışız birde çelebi eczanesiydi sanırım oraya da sorun ben bidaha ki sefere oraya saracam

Ampülden insülin enjektörüne direk çekebiliyor musunuz? Zor olmuyor mu? Ben de o şekilde denemek istedim ama cesaret edemedim. Bir de sizin insülin enjektörü kaçlık?
Evet çekiyorum. 1ml SET insulin imiş kullandığım. Onda problem yoktu . Şimdi bakınca farkettim birkaç gündür kullandığım BEYBİ 1ml imiş.

12.20 .... 2 tane transfer edildi ama benim 9. Gün degerim düşüktü sonra 3 kat katlandı ama bu değere göre herhalde ikiz olmaz gibi görünüyor. Çünkü ikiz değerler ilk aşamadan itibaren çok yüksek
Düşük değerle bile başlayan ikiz gebelik var birinin 9.gün 34 11.gün 45 sonra katlayarak artıyor ikizmiş mesela kişiden kişiye değişiyor inan o değer

Ben bu ikinci resimdeki olanı kullanıyorum sizler hangisini kullanıyorsunuz

Eklentiler

• IMG_20230418_132001.jpg
    IMG_20230418_132001.jpg
    32,2 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20230418_131943.jpg
    IMG_20230418_131943.jpg
    34,5 KB · Görüntüleme: 33
X