- 16 Haziran 2009
- 428
- 450
- 358
Canım peki şu an kan sulandırıcı iğne kullanmıyormusun?Kızlar bende homozigotumFakat bu durumu sadece tüp bebek açısından değerlendirmedim hemen bir hematolog'a gittim. Prof. Dr. Orhan Sezer'e Memorial doktorlarından o da, benden ayrıntılı testler istedi pıhtılaşma var mı yok mu diye, testler neticesinde kanımda pıhtılaşmaya rastlanmadı doktorun teşhisi 'pıhtılaşma eğilimi var' oldu açıklama olarakta taşıyıcısın şuan kanda pıhtılaşma yok ama ne olacak diye bilirim nede olmayacak, ilaç kullanmaya gerek yok dedi. Binde bir ihtimal var ama sonuçta var dedi. Zaten bu rahatsızlığın bilinen ve kanıtlanmış tek ilacı folik asitmiş :)
Evet canım kullaniyorum clexane ve corasprin. Gebelik devam ettikçe kullanacakmisim 9 au"bilmiyorumki, post: 38706268, member: 149543"]Canım peki şu an kan sulandırıcı iğne kullanmıyormusun?
Kızlar bende homozigotumFakat bu durumu sadece tüp bebek açısından değerlendirmedim hemen bir hematolog'a gittim. Prof. Dr. Orhan Sezer'e Memorial doktorlarından o da, benden ayrıntılı testler istedi pıhtılaşma var mı yok mu diye, testler neticesinde kanımda pıhtılaşmaya rastlanmadı doktorun teşhisi 'pıhtılaşma eğilimi var' oldu açıklama olarakta taşıyıcısın şuan kanda pıhtılaşma yok ama ne olacak diye bilirim nede olmayacak, ilaç kullanmaya gerek yok dedi. Binde bir ihtimal var ama sonuçta var dedi. Zaten bu rahatsızlığın bilinen ve kanıtlanmış tek ilacı folik asitmiş :)
Canım çok teknik olarak bilmiyorum ama her insanın birini anneden birini babadan aldığı 2 geni var homozigotta bu genlerden ikiside hatalı pıhtılaşma egilimi çok fazla, heterezigotta anneden yada babadan alınan bir gen hatalı. Mesela ben heterezigotum tek genim hatalı eşimde birşey yok çocugumuza bir genimi vercem ya ya hatalı genim gecebilir ya normal genim, taşıyıcı gibi oluyorum %50 ihtimal, yani normal bir kana göre bizlerin kanı daha fazla pıhtılaşıyor buda hamilelikte dahada artıyor duşuklere sebep oluyor işte kan sulandırıcıyı çok uzun dönem kullandırıyor gebelikte
Aslında bizlerin çok fazla hateketsiz kalmamız gerekliymiş uzun yolculuklarda arada mutlaka yurumemiz gerek yada ameliyatlara girmeden önce söylemek gerek. Bunun gibi ilerleyen donemde kalp kirizi riski artabiliyormuş yani birsuru şey. Toplumda az kişide var gibi duşunuluyor ama artan kısırlık vakaları çokta az kişide olmadığını gösteriyor
Umarım yanlış anlatmadım benim anladığım bunlar bizlerin kanı normal kana göre daha pıhtılasabiliyor tabi homozigotun daha fazla fazla heterezigota göre.
trombofili paneli testlerinimi yaptırdı Orhan bey.. bende kendisine gidecektim daha sonra vazgeçtim çünkü zaten Trombofili panelimde 5 taneden 2 tanesi homozigot çıkmıştı açıkça pıhtı olduğu ortadaydı tekrar gitmedim..
pıhtılaşmada önemli olan şey gebelik sürecinde 9 ay boyunca takip edip kan sulandırıcıları pıhtı derecesine göre ayarlayacak bir hematolog bulmak cnm..
0.3 le başlatıyorlar 9 ay kullan diyorlar oysaki vücudun pıhtı derecesi düşüp yükselebiliyormuş buna göre 15 günde bir APTT testi yaptırıp 0.3 mü 0.4 mü kullanacağız ona karar verecek birini bulmalıyız.. tüple gebe kalan bir arkadaş var ondada pıhtı var ve iki haftada bir aptt test verip doktoruna bildiriyor, doktoru ona göre iğne ünitelerini değiştiriyor.
pıhtılaşmada önemli olan şey gebelik sürecinde 9 ay boyunca takip edip kan sulandırıcıları pıhtı derecesine göre ayarlayacak bir hematolog bulmak cnm..
0.3 le başlatıyorlar 9 ay kullan diyorlar oysaki vücudun pıhtı derecesi düşüp yükselebiliyormuş buna göre 15 günde bir APTT testi yaptırıp 0.3 mü 0.4 mü kullanacağız ona karar verecek birini bulmalıyız.. tüple gebe kalan bir arkadaş var ondada pıhtı var ve iki haftada bir aptt test verip doktoruna bildiriyor, doktoru ona göre iğne ünitelerini değiştiriyor.
Bana öyle bişey demediler, benim hem pıhtılaşma testleri hem de sonrasında ayrıntılı testlerim var hastanede, pıhtılaşma yok pıhtılaşma eğilimi var ona rağmen 04 kullanıyorum. Gerçi bugün 17,30'da randevum var bilemiyorum bişey diyecekler mi
Bana öyle bişey demediler, benim hem pıhtılaşma testleri hem de sonrasında ayrıntılı testlerim var hastanede, pıhtılaşma yok pıhtılaşma eğilimi var ona rağmen 04 kullanıyorum. Gerçi bugün 17,30'da randevum var bilemiyorum bişey diyecekler mi
ağzına sağlık canım teşekkürler..Canım çok teknik olarak bilmiyorum ama her insanın birini anneden birini babadan aldığı 2 geni var homozigotta bu genlerden ikiside hatalı pıhtılaşma egilimi çok fazla, heterezigotta anneden yada babadan alınan bir gen hatalı. Mesela ben heterezigotum tek genim hatalı eşimde birşey yok çocugumuza bir genimi vercem ya ya hatalı genim gecebilir ya normal genim, taşıyıcı gibi oluyorum %50 ihtimal, yani normal bir kana göre bizlerin kanı daha fazla pıhtılaşıyor buda hamilelikte dahada artıyor duşuklere sebep oluyor işte kan sulandırıcıyı çok uzun dönem kullandırıyor gebelikte
Aslında bizlerin çok fazla hateketsiz kalmamız gerekliymiş uzun yolculuklarda arada mutlaka yurumemiz gerek yada ameliyatlara girmeden önce söylemek gerek. Bunun gibi ilerleyen donemde kalp kirizi riski artabiliyormuş yani birsuru şey. Toplumda az kişide var gibi duşunuluyor ama artan kısırlık vakaları çokta az kişide olmadığını gösteriyor
Umarım yanlış anlatmadım benim anladığım bunlar bizlerin kanı normal kana göre daha pıhtılasabiliyor tabi homozigotun daha fazla fazla heterezigota göre.
arkadaşlar tedavime başlamış bulunmaktayım....bugün aylin hanım baktı ama öyle çok fazla açıklama yapmadı beni çok doyurmadı sanki...bugün hastanede olacak arkadaşlar belki sizlerle de karşılaştık ama orda kimseden ses yokkk:)
arkadaşlar tedavime başlamış bulunmaktayım....bugün aylin hanım baktı ama öyle çok fazla açıklama yapmadı beni çok doyurmadı sanki...bugün hastanede olacak arkadaşlar belki sizlerle de karşılaştık ama orda kimseden ses yokkk:)
Kızlar bugün negatif görüşmesi için Semra hoca ve Ayşe hanımla görüşmem vardı. Transferim tutunmadığından dolayı Semra hocanın bir daha denemeyelim diyecek diye oldukça korktum. Ama Semra hoca bu seferlik tutmadığını ama diğer denemede yumurtaları daha detaylı takip edeceklerini ona göre belki farklı bir tedavi uygulayacaklarını söyledi. Allah kısmet ederse Şubat sonu gibi yeniden deneyeceğiz. İlk denemem kızım var. 2. deneme dış gebelik . 3. deneme tuttu ama bu seferlik kısmet olmadı. Yani bütün denemelerimde hamilelik gerçekleşti ama kısmetsizlik yüzünden olmadı. İnanıyorum yeni deneyeceğim tedavide kızımın bir kardeşi olacak. Yeni yılın isteyen herkesin kucağının dolduğu bir yıl olmasını dilerim..
evet ben de okuyunca bir an onu düşündümm biz de detaylı bakmıyorlar mı diye düşündümm...ben de yukarıda anlattığım gibi aynı çapta ilerlemiyor yumurtalarımm ben de niye çok farklı bişi denenmiyorr detaylı incelenmiyor mu diye düşünmeye başladım açıkçası...daha detaylı takip demek ne demek biraz saçma geldi bana.. her tedavi kendince özel herzaman detaylı takip edilmesi gerekmezmi..
insallah sen ne zaman basladin igneyeOnlem amaçlı iğne veriyorlar, şimdiye kadar bana clexsane vermişlerdi, burda faraxiparine 0.3 kan sulandırıcı verdiler. Aslında toplumun çogundada var pıhtılaşma egilimi heterezigot çok çok önemli değil
Evet katiliyorum Sana ozel hastane cok ilgili olmalari lazim her zamandaha detaylı takip demek ne demek biraz saçma geldi bana.. her tedavi kendince özel herzaman detaylı takip edilmesi gerekmezmi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?