Sisli Memorial'da defalarca deneme sonrasi basari elde etmis biri olarak kesinlikle tavsiye ederim. Ancak 40 yas uzerinde olan bir kadinin biraz da gercekci olmasi gerekiyor tabiki. Ileri kadin yasi tup bebekte basarisizligin ana nedenlerinden biri. Cok uzgunum ama hangi bilimsel kaynaga bakarsaniz bu aci gercekle karsilasacaksiniz. Ha cok sanslisinizdir ilk denemenizde tutar, yada ellisine merdiven dayamis Seray Sever gibi Kibris yolculugu ile bir anda ikizlere kavusanlar da var tabiki, bence donasyon yaptirdi ama belli mi olur.
Acikcasi biz Sisli'nin labindan cok memnun kaldik, ben de hem yas hem amh dusuklugu, esimde de spermlerde sorun vardi. Forumu aratirsaniz benim gibi pek cok kisinin de labindan memnun kaldigini goreceksiniz zaten. Bu arada Semra Hanim kesinlikle pgt onerecektir. 40 ustu bir kadinin pgt'den saglikli embriyo bulmasi da sansi yaver gitmezse defalarca denemede oluyor. Cunku cok az embriyo besinci gune gidiyor onlarda sagliksiz geliyor. Ama deneye deneye bir iki tane cikiyor. Tam samanliktaki igne misali bizim uc yilimiz gitti, 8 tedavi yaptik. Ha bu arada pgt'den saglikli bulmak da is bitti demek degil ki, o da var onu da unutmamak lazim. Yani yine kimyasal olabiliyor, yine dusukle sonuclanabiliyor. Cunku pgt sadece bes gunluk embriyonun kromozomlarinin saglikli oldugunu gosteriyor. Yine de Memorial'da 40 uzeri bir kadin eger ki embriyolar besinci gune gidiyorsa pgt yaptirmali diyecekler size. Cunku bastan sagliksiz olan embriyo zaten kesinlikle ya tutunmayacak yada dusuge sebep olacak. Bu da vakit kaybi demek ve ileri yasta bu vakit kayiplari buyuk risk. Semra Hoca'nin ozgecmisini okuyun derim, cok yetkin bir profesor, ki bu arada ne televizyonda cikar ne de insta'si falan var yani ticari gozle bakan bir doktor diyemem ben asla. Kadin hep bilimsel makale pesinde. Ama tabi ki de bir hastaneden bahsediyoruz, merkezin ticari kaygilari olacaktir, hangi hastanenin yok ki? Sunu da unutmayin Semra Hoca kimse ile birebir ilgilenmiyor, size orada bir doktor atayacaklar, hatta bir kac tane, tedavi oyle ilerleyecek. Ama tabi ne zaman talep etseniz kendisi ile gorusturuyorlar. Rabbim sizi ve tum isteyenleri biran once evlatlarina kavustursun.