Sinirli Es

Merhaba arkadaslar,

Ben 14 aylik evliyim ve 7 aylik bir bebegim var.
Esim asiri derecede sinirli,
Tartisirken beni siniriyle susturur herzaman.
Sinirlenince etrafi saldirir, beni öyle tehdit eder, konusturmaz.
Sürekli bana ben evin erkegiyim, ben ne dersem o olur der.
DayanamiOrum bu Huyuna artik.
Evde hic bi yardimi olmaz.
Kadin herseyi yapmak zorunda düsüncesinde.
Ben ev haniyim, esimde Uni okuyor.
Yasimiz esim 28 ben 27, merak edenler icin.
Oglum cok zor bi insan, uyku düzenimiz zaten yok.
Bi kere olsun ben bir iki Saat uyuyayim, oda cocuga bakmaz.
Dün bosanalim dedim esime,
Oglumu benden alicani söyledi.
Mahkeme felan bilmem dedi.
Önüme geleni öldürürüm diyor bana.
Sizce ne yapmaliyim?
Bosanma sebebimi bu?
henüz birbirinizin, evliliğinizin tadına varamamışken hamilelik ve onun getirdiği hasasslık, nazlar niyazlar, alınganlıklar..
Ardından daha nefes alamadan bebeğin doğumu, senin lohusalığın, bebeğin ilk ayları..
henüz 14 aylık evlisiniz ve bu 14 aya nerdeyse bi ömür sığdırmaya çalışmışsınız.
kendinize dönüp bakın bunca ACELE yaşanmışlıktan sonra emiim siz ve tepkilerinizde normal değilsinizdir.
Eşiniz kocalığa adapte olamadan babalığa geçiş yapmış.
Biraz empati lütfen.

Bebeğinizi 9 aylık dünyaya getirdiyseniz sanırım hamile kaldıktan sonra evlendiniz .Biraz acele ve mecburi olmuş gibi sanki .Biraz zamana bırakın bakalım .Hakkınızda hayırlısı olsun .

Merhaba arkadaslar,

Sizce ne yapmaliyim?
Bosanma sebebimi bu?

Sinirli eş çok zordur.Bilirim. Benim eşim de çok sinirlidir.
7 yıllık evliliğimizde 3 amerikan kapı, bir portmanto kapağı kırmışlığı var.
en sonunda migrenimin tuttuğu bir gün ters cevap verdim diye, su bardağını tezgaha vurdu ve bardak olduğu gibi eline geçti.Tendom lifini zedeledi.Ameliyat oldu...
Sonra akıllandı. Bi de üzerine çocuk olunca, süt liman oldu. Şimdi kolay kolay sinirlenmez. Sinirlense de ses tonuna dikkat etmeye çalışıyor en azından.
İyi yönleri ; evde yardımcı olmaya çalışır,oğlumuzla ilgilidir, bize düşkündür,Ne yapsa birlikte yapmak ister,maddi konuda esirgeyen biri değildir.Sevgisini hissettirir.

Şöyle bir ayrım var dikkat edilmesi gereken.Siz hiç bir şekilde yardımcı olmayan birinden bahsediyorsunuz.
dolayısı ile mutlu değilsiniz. Çocuk da çok erken olmuş.
Böyle bir adamdan boşanmakta çok sıkıntılı ve hatta tehlikeli olur. Nacizane tavsiyem,sakin dönemlerinde konuşmayı deneyin. O zamanki tavrını ölçün,Yani bu adamın hoşuna mı gidiyor size eziyet etmek? yoksa kendine mi hakim olamıyor? bu önemli. Allah yardımcınız olsun :KK43:

Sinirli eş çok zordur.Bilirim. Benim eşim de çok sinirlidir.
7 yıllık evliliğimizde 3 amerikan kapı, bir portmanto kapağı kırmışlığı var.
en sonunda migrenimin tuttuğu bir gün ters cevap verdim diye, su bardağını tezgaha vurdu ve bardak olduğu gibi eline geçti.Tendom lifini zedeledi.Ameliyat oldu...
Sonra akıllandı. Bi de üzerine çocuk olunca, süt liman oldu. Şimdi kolay kolay sinirlenmez. Sinirlense de ses tonuna dikkat etmeye çalışıyor en azından.
İyi yönleri ; evde yardımcı olmaya çalışır,oğlumuzla ilgilidir, bize düşkündür,Ne yapsa birlikte yapmak ister,maddi konuda esirgeyen biri değildir.Sevgisini hissettirir.

Şöyle bir ayrım var dikkat edilmesi gereken.Siz hiç bir şekilde yardımcı olmayan birinden bahsediyorsunuz.
dolayısı ile mutlu değilsiniz. Çocuk da çok erken olmuş.
Böyle bir adamdan boşanmakta çok sıkıntılı ve hatta tehlikeli olur. Nacizane tavsiyem,sakin dönemlerinde konuşmayı deneyin. O zamanki tavrını ölçün,Yani bu adamın hoşuna mı gidiyor size eziyet etmek? yoksa kendine mi hakim olamıyor? bu önemli. Allah yardımcınız olsun :KK43:

Cocuk dogmadan önce hamileligimde prensesmisim gibi davranirdi.
Cocuk dogduktan sonra olan oldu.
Cocuguna düskündür, hic kiyamaz.
Biraz ilgilenir sonra birakir.
Kendine kesinlikle hakim olamiyor.
Annesine bile sert davranir.
Asiri sinirli ve kiskancdir.
Aile piskolaga gidelim dedim, mahremimi anlatmam ben diyor.
Üstelik piskologu dövermis giderse.

Bu kadar kısa bir evlilikte ki 1 seneyi yeni geçmişsiniz, eşiniz daha üniversite oluyor, çalışıyor mu belli değil neden hemen çocuk yapıyorsunuz ayrıca hemen neden boşanalım diyorsunuz anlamadım zaten ev hanımısınız bu insan hem üni oluyup hem çalışyorsa zaten yoruluyordut tartışmalarda uzatmayın daha sonra güzellikle konuşun. Öyle boşanmak kolay mı ne çabuk ağzınıza alıyorsunuz çocuğunuz var bir de ama çocuğu düşünen kim hemen aceleniz varmış gibi yapıyorsunuz sonra boşanalım o çocuğu düşünen yok evliliğiniz oturmadan çocuk yapmayın yaa.

Bu kadar kısa bir evlilikte ki 1 seneyi yeni geçmişsiniz, eşiniz daha üniversite oluyor, çalışıyor mu belli değil neden hemen çocuk yapıyorsunuz ayrıca hemen neden boşanalım diyorsunuz anlamadım zaten ev hanımısınız bu insan hem üni oluyup hem çalışyorsa zaten yoruluyordut tartışmalarda uzatmayın daha sonra güzellikle konuşun. Öyle boşanmak kolay mı ne çabuk ağzınıza alıyorsunuz çocuğunuz var bir de ama çocuğu düşünen kim hemen aceleniz varmış gibi yapıyorsunuz sonra boşanalım o çocuğu düşünen yok evliliğiniz oturmadan çocuk yapmayın yaa.
Esim cok istedi cocugumuzun olmasini.
Benide sonra ikna etti.
Evet dersleri agir olabilir.
Bu demek deyildirki evi Hotel gibi kulansin
Bende cocuktan dolayi yoruluyorum.
Biraz destek olabilir

sinirli adam insanı bi günde bir yıl yaşlandırır. sizin bir de çocuğunuz varmış.
annemin bi akrabası alkol yüzünden sinirlenip sürekli kendini döven kocasını yemeğine azar azar sakinleştirici koyuyordu.hem alkol hem dayak bitti süt gibi adam oldu:KK53:
Sükür esimin ne kumar, ne alkol nede disari hayati vardir.
Tek sorun sinir ve kiskanclik.
Ilacin ismini biliyormusunuz?

Evet Bunun farkinda, ben sinirli insanlardan herzaman korkmusumdur.
Genele olarakta cok korkak bi insanimdir.
sizin durumunuzu anlamış olacak ki. psikologa gidersem döverim. boşanırsan öldürürüm gibi şeyler söylüyor.
biraz güçlü durun . bence siz de psikolojik destek alabilirsiniz
belki daha güçlenirsiniz.

Madem boşanalım dediniz,kolayca geri adım atmayın.
Tedavi olmazsa bu evliliğin biteceğini söyleyin.
Bebeğiniz konusundada hiç inatlaşmayın.
Adam sırf sizin dediğiniz olmasın diye bebeği ben alırım diyor.
Ben alırım derse sen bilirsin,çozuğumuz için iyi olan buysa öyle de olabilir diye blöf yapın ve geri adım atmayın.
Sizin oralı olmadığınızı düşünürse bu konuyu kan davası yapmayacaktır zaten.
Hakim nasıl olsa size verecektir çocuğu.

Evet dün blöd yaptim,
Cocugu al o zaman dedim.
Hic birsey demedi onun üzerine.
Gece yatagimi ayirdim, sabah anneme gidicemi söyledim.
Sabah kahvalti hazirlamis, yanima gelip beni kahvalti sofrasina götürdü birsey olmamis gibi.
Sanirim bütün gece düsündü

Evet dün blöd yaptim,
Cocugu al o zaman dedim.
Hic birsey demedi onun üzerine.
Gece yatagimi ayirdim, sabah anneme gidicemi söyledim.
Sabah kahvalti hazirlamis, yanima gelip beni kahvalti sofrasina götürdü birsey olmamis gibi.
Sanirim bütün gece düsündü
demek ki arada blöf yapmak gerekiyor. demek ki öyle asarım keserim bi adam değil. istediğiniz gibi davranmasını sağlayabilirsiniz

Merhaba arkadaslar,

Sizce ne yapmaliyim?
Bosanma sebebimi bu?
sinirli degilken nasil bi insan peki hani sinirli olmadigin da araniz iyi oldugun da konussan ayrica bosanacak olsan 7 aylik bir bebegi asla senden alamaz ama allah korusun ulkemiz de yasanan durumlari goruyoruz... Ayrica daha cok yeni evliymissin bir sure sonra bu durum duzelebilir sen guler yuz gostermeye calis ne bileyim sinirlendigin de sen sakin ol neden boyle yapiyosun de bosanmakta haklisin ama ne bileyim korkutucu bi olay

X