Sinir Krizi, Suçlu Hissetmek

Ama çocuk istemiyorum demek neden ayıp ki? Siz anne olmak istiyorsunuz, çocuk yetiştirecek gücü kendinizde görüyorsunuz, böyle mutlu olacaksınız, ne kadar güzel. Ama ben de diğer türlü mutlu oluyorum. Sizden daha farklı düşünmem ve hayat görüşünün farklı olması neden ayıp? Üzdüysem özür dilerim ama nispet yaptığımı düşünmüyorum. Çevrede de bir sürü hamile var yani hamile kalamayan bir sürü kadın varken onların hamile hamile gezmesi de mi nispet yapmak oluyor bu durumda? Ukala ya da kırıcı olmamak için mesaj yazarken dilime çok dikkat ettim ama gözümden kaçmış olabilir daha çok dikkat ederim. Güle güle büyütün evladınızı. İsteyen herkesin de sağlıklı bebekleri olur inşallah.

İyi de hanımefendi burda yorum/fikir özgürlüğü var ben yorumumu yaparım konu sahibi takarsa takar, takmazsa takmaz yani sizi neden bu rahatsız etti ben anlayamadım ?
Ben bu konuda konumu açıp fikir istesem böyle yazsanız anlarım ama kalkıp ben sizi ve sizin gibi düşünenleri alıntı yapıp aaa ne kadar ayıp bizim çocuğumuz olmuyo saygısızlık yapmayın falan mı dedim ?
Kaldı ki tek dert benim olmadığını acımın hafiflemiyeceğini gayet bilen bir insanım kalkıp acımı hafifletsin diye yorum yapmadım ilk yorumumda belirttim hiç çocuğu olmadığını düşünerek olmaması olmasından daha mı iyi olurdu ? Diye.
Hepsi bu kadar basit bence uzatıp aman aman abartılcak bir mevzu yok.

Duygularınızı anlıyorum ya da en azından anlamaya çalışıyorum. Eminim çok zor bir durum, benim kendi durumuma üzüldüğüm kadar siz de kendi durumunuza üzülüyorsunuz eminim. Yanlış anlamamışsınız da başka çocuğum yok bu ilk olacak ve evet olmasa daha mutlu olurdum ben hayatımı başka türlü planladım çünkü. Size de kızmadım ayrıca. Sadece siz çocuk sahibi olamadığınız için kötü bir ruh halinde olduğunuzu yazdığınızda üzüldüm ve suçluluk duydum. Kimseye kırgın veya kızgın değilim gerçekten uzamasına gerek yok bu tartışmanın. İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur.

Duygularımı anladığınız için çok teşekkür ederim, minettarım. Bana destek olmak için bu mesajları yazmanız da çok hoş gerçekten. Ama diğer hanımefendinin de duyguları depreşmiş olmalı. Çocuk sahibi olamamak travmatik olabiliyor, kınamak için yazmadığına eminim. O yüzden iki taraftan da tartışmayı sürdürmemenizi rica ediyorum. Gerilmeyelim hiçbirimiz. Tekrar çok teşekkür ederim.

Belirli zamanlarda kontrol şart var , spiral taktıranlar için , gitmediniz mi?
Düzenli olarak gittim. Ama iki kontrol arası süreçte kaymış, bu benim kontrolümde olan bir durum değil maalesef.

Canım senlik bir durum asla yok şuan.
Üzme falanda yok sakın öyle düşünme.
Sadece korunduğunu bilmiyordum ve gerçekten çocuk isteyip olmaması daha kötü onu anlatmak istedim.
Saygı çerçevesinde çok güzel yorumların var teşekkür ederim kendim adına..
Ne ben anlarım seni ne sen beni anlarsın ama burda yapılan ağır yorumlara şaşkınlıkla okudum kimseye saygısızca bir şey yazmadım fikrimi yazdım oldu bitti kimsenin kimseye kırmaya hakkı yoktur.
Kaldı ki sen bile beni anlamışken diğer arkadaşların bu denli yorumları beni üzer..
Dileklerin için teşekkür ederim senin hakkındada inşallah hayırlısı olur.

Düzenli olarak gittim. Ama iki kontrol arası süreçte kaymış, bu benim kontrolümde olan bir durum değil maalesef.
O zaman gelecek bebeği kabulleneceksiniz
Red edip hayatınızı cehenneme çevirmiyeceksiniz , red ederek işi yokuşa sürü realiteden kaçmayıp , olan biten herşey kabulün deyip ruhunuza daha çok eziyet etmeyeceksiniz ,

Evet ikiz annesiyim hatta üçüz olacaklardı biri 8. Haftada aramızdan ayrıldı.ikizlerimde allah bağışlarsa 16 aylıklar. Sosyal hayatım bitti mi hayır. İşe devam ediyormuyum evet ve 28. Günde çalışmaya başladım. Lgs gibi ciddi bir sınava öğrenci hazırladım ... vs. Annem en büyük yardımcım ve destekçim.konu sahibide kendini bu şekilde motive etsin. Şuan evet belki çok yoruluyorum ama onların bir gülüşünü dünyaya değişmem.
Ve dipnot:tr deki doktorların çoğu evlenme.çocugun olmaz ve iki hormon 0. Rahim ince senden olmaz cocuk. Yumurta naklı bile yapsan %30 denen biriyim.çok çabaladım çok arastırdım ve doktorlara hastalıgın tedavısını anlattım. Şimdi benim gibi biride bu konuyu görüp yorum yazarsa AFERİN DEMEZ YANİ. SAHİP OLDUKLARINIZIN DEĞERİNİ KAYBEDİNCE ANLAYAN BİR TOPLUM OLDUĞUMUZ İÇİN BENİ ELEŞTİREN VE BEĞENMEDİM ATANLARA DA ÇOK GÖRMÜYORUM

Evet inşallah rahat bir bebek olur. Ataerkil toplum yapısı yüzünden erkek bebek sahibi olacak olmak da zor geliyor. Erkek çocukları duyarlı ve eşitlikçi yetiştirmeye çalışmak daha zor sanki.
Buna hemmen yorum yapayim 4 yasi bitmek üzere olan bir tazmanya canavarım var cok çok zor bir çocuk ama temizlik dedim mi kizim da 8 yaşında ikiside yapicak hersey eşit ben süpürürüm oğlum toz alir kizim villada tabaklarını kaldırmayı öğrendiler yatak toplama esyalari ni katlama dolaplarına koymak ikisinin işi ha yarim yamalak oluyor mu evet ama oluyor.
Oğlu ma pembe giydiriyorum kızıma da ma bi renklerin anlamı olmadığını öğrensinler doye ve sürekli anlatıyorum evdeki isler sorumluluklar hepimize ait birlikte yapicaz diye
Demem o ki asla korkmayın siz nasıl yetistirseniz hangi yoldan giderseniz cocuk onu alıyor bir şekilde gecen oğlum hadi anne tatlı yapalim mi dediğinde iste o zaman dedim tamam ben birşeyler öğretmişim artik

herşey o instagramda methiyeler düzenlerin gösterdiği gibi olmuyor. Bazı şeyleri yaşayarak öğreneceksin başka çözümü yok bunun. O bebek sevdiğin adamdan ortak parça öyle düşün

Doğduktan sonra emek verdikçe sevdim ben çocuklarımı, hatta iki numara doğduğunda büyük çocuğumu hastaneye getirdiler. Bu yeni doğurduğumu ilki gibi sevmiyorum ilkine içim kaynıyor diye düşünmüştüm Eşime anlattım o çok şaşırdı, odaya girdiğinde acı içindeydin hemşireler haline üzülmüştü ,asansörde çok zordu doğumu deyip durmuşlardı ama sen bebeği soruyordun mama vermediniz di mi oğlum nerde, emzirmem lazım süt inmesi lazım deyip duruyordun, ezelden seviyormuşsun gibi gelmişti hayran kalmıştım anneliğe/anneliğine dedi. Halbuki ben hiç öyle hissetmiyordum. Sadece yoğun bi sorumluluk hissediyordum hepsi bu.

Emek verdikçe o bağlandıkça sizi istediğini görünce siz de onu çok seveceksiniz, şimdi sevmeniz gerekmiyor bana göre.

Bu mantığı hiç anlayamayacağım sanırım.
Dediğiniz gibi burası bir forum ve herkesin derdi aynı olmak zorunda değil.

Birinin derdi diğerinin dermanı olabilir ama bu insanların sıkıntı çektiği gerçeğini değiştirmez.

Burada evlenmek isteyen birçok üye var o zaman kimse eşiyle yaşadığı problemleri yazmasın evlenmeyenlere nispet oluyor yazdığınız mantıkla bakarsanız.

Bende iki düşük ve tedavi sonrası anne oldum. Bu hamileligi kabullenmekte zorlanan kadınlara laf söyleme hakkını vermiyor.

Tam olarak bir türlü ifade edemediğim hissi söylemişsini, hayatım yarım kalacak. Ben de aynen böyle hissediyorum.
Yarım kalmıyor inanın, tam aksine tamamlanıyorsunuz.
Çok sevdiğim bir söz var der ki, yeryüzünde bir çocuk doğduğunda bir de kadın doğar.
Gerçekten öyle.
Doğum yaptığınızda tüm geçmiş korkularınız, travmalarınız, aslında hiç farkında olmayıp hayatınıza yön vermiş şeyler, bilinçaltınızda gizli saklı tuttuklarınız her şey gün yüzüne çıkıyor.
Daha anlamlı hale geliyor her şey.
Doğum olayının kendisine zaten hayranım.
Doğanın bize bahşettiği müthiş bir olay doğum, bir lütuf, bir mucize.
Bir de bebek olunca tamam illa ki zorlanmalar oluyor, sorumluluk büyük ama hala gezip tozabilirsiniz, ilk birkaç yıl dışında yapmak istediğiniz her şeyi hala yapabilirsiniz.
Misal ben, bebeğimin doğduğunun 5. günü gezmeye başladım. Başlayış o başlayış. Bebeğimde alıştı bu işe, sürekli gezmek istiyor.
Öyle bize dayatıldığı gibi sürekli evde çocuk bakmak zorunda değilsiniz.
İnanın kafanızdakinden çok daha güzel olacak :)

Hay agzin bal yesin
Taviz veremeyecegim diyorlar bir de. Ne tavizi yahu,bizi birbirimize baglayan ne var da taviz verilecek? Keske agizlarin klavyelerin bir ayari olsa

Siz çok istediniz zor sahip oldunuz diye herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı, ya da istemediğinde size ayıp olur diye susmak zorunda mı? Herkesin aklı fikri duyguları var, yargılama hakkına sahip değilsiniz, asıl sizinki ayıp.

Hay agzin bal yesin
Taviz veremeyecegim diyorlar bir de. Ne tavizi yahu,bizi birbirimize baglayan ne var da taviz verilecek? Keske agizlarin klavyelerin bir ayari olsa
Artık saygı çerçevesini aşan bir yorum benim hakkımda konuşurken beni alıntı yapsaydınız keşke.
Şikayet etmek durumunda kaldım bilginize.

Onunla konuşmak da bağ kurmak için çok iyi gelir. İçinizden ne geliyorsa anlatın ona, hatta duygularınızdan bahsedin. Ses tonunuz ikinize de iyi gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…