Ama çocuk istemiyorum demek neden ayıp ki? Siz anne olmak istiyorsunuz, çocuk yetiştirecek gücü kendinizde görüyorsunuz, böyle mutlu olacaksınız, ne kadar güzel. Ama ben de diğer türlü mutlu oluyorum. Sizden daha farklı düşünmem ve hayat görüşünün farklı olması neden ayıp? Üzdüysem özür dilerim ama nispet yaptığımı düşünmüyorum. Çevrede de bir sürü hamile var yani hamile kalamayan bir sürü kadın varken onların hamile hamile gezmesi de mi nispet yapmak oluyor bu durumda? Ukala ya da kırıcı olmamak için mesaj yazarken dilime çok dikkat ettim ama gözümden kaçmış olabilir daha çok dikkat ederim. Güle güle büyütün evladınızı. İsteyen herkesin de sağlıklı bebekleri olur inşallah.Arkadasın yazdığı çok ukalaca. Burası bir forum. Rabbim nasip etmiş ve istemiyorum diyo. Korunurken hamile kaldı Madem mutsuz aldırsaydı zamanında. Ben 5 tedavi görüp bebek sahibi oldum ve bu forumda benim gibi ne kadar cok insan var. Onlara nispet yapar gibi oldu ama istemiyorum demek ayıp. Rabbim nasip etmiş kıymetini bilsin.
İyi de hanımefendi burda yorum/fikir özgürlüğü var ben yorumumu yaparım konu sahibi takarsa takar, takmazsa takmaz yani sizi neden bu rahatsız etti ben anlayamadım ?Siz "bu konuda taviz veremiyicem biz olmadığı için sinir krizi geçiriyoruz " demeniz rahatsız etti . Olmaması sinir krizine sebepse istenmeden olmasida sebeptir . Sizlerde biraz anlayın tek dert sizinkinin olmadığını böyle her konunun altina olmadığını yazmak acınızı azaltmıyor sabr edin hanım efendi sabr varlığı da yokluğu da imtihan . Sizi anlamıyorum ama umarım sizde beni anlamak zorunda kalacağınız durum içine düşmeyin.
Duygularınızı anlıyorum ya da en azından anlamaya çalışıyorum. Eminim çok zor bir durum, benim kendi durumuma üzüldüğüm kadar siz de kendi durumunuza üzülüyorsunuz eminim. Yanlış anlamamışsınız da başka çocuğum yok bu ilk olacak ve evet olmasa daha mutlu olurdum ben hayatımı başka türlü planladım çünkü. Size de kızmadım ayrıca. Sadece siz çocuk sahibi olamadığınız için kötü bir ruh halinde olduğunuzu yazdığınızda üzüldüm ve suçluluk duydum. Kimseye kırgın veya kızgın değilim gerçekten uzamasına gerek yok bu tartışmanın. İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur.İyi de hanımefendi burda yorum/fikir özgürlüğü var ben yorumumu yaparım konu sahibi takarsa takar, takmazsa takmaz yani sizi neden bu rahatsız etti ben anlayamadım ?
Ben bu konuda konumu açıp fikir istesem böyle yazsanız anlarım ama kalkıp ben sizi ve sizin gibi düşünenleri alıntı yapıp aaa ne kadar ayıp bizim çocuğumuz olmuyo saygısızlık yapmayın falan mı dedim ?
Kaldı ki tek dert benim olmadığını acımın hafiflemiyeceğini gayet bilen bir insanım kalkıp acımı hafifletsin diye yorum yapmadım ilk yorumumda belirttim hiç çocuğu olmadığını düşünerek olmaması olmasından daha mı iyi olurdu ? Diye.
Hepsi bu kadar basit bence uzatıp aman aman abartılcak bir mevzu yok.
Belirli zamanlarda kontrol şart var , spiral taktıranlar için , gitmediniz mi?Korunuyordum. Spiral kullanıyordum. Spiralim kaymış.
Duygularımı anladığınız için çok teşekkür ederim, minettarım. Bana destek olmak için bu mesajları yazmanız da çok hoş gerçekten. Ama diğer hanımefendinin de duyguları depreşmiş olmalı. Çocuk sahibi olamamak travmatik olabiliyor, kınamak için yazmadığına eminim. O yüzden iki taraftan da tartışmayı sürdürmemenizi rica ediyorum. Gerilmeyelim hiçbirimiz. Tekrar çok teşekkür ederim.Siz "bu konuda taviz veremiyicem biz olmadığı için sinir krizi geçiriyoruz " demeniz rahatsız etti . Olmaması sinir krizine sebepse istenmeden olmasida sebeptir . Sizlerde biraz anlayın tek dert sizinkinin olmadığını böyle her konunun altina olmadığını yazmak acınızı azaltmıyor sabr edin hanım efendi sabr varlığı da yokluğu da imtihan . Sizi anlamıyorum ama umarım sizde beni anlamak zorunda kalacağınız durum içine düşmeyin.
Düzenli olarak gittim. Ama iki kontrol arası süreçte kaymış, bu benim kontrolümde olan bir durum değil maalesef.Belirli zamanlarda kontrol şart var , spiral taktıranlar için , gitmediniz mi?
Canım senlik bir durum asla yok şuan.Duygularınızı anlıyorum ya da en azından anlamaya çalışıyorum. Eminim çok zor bir durum, benim kendi durumuma üzüldüğüm kadar siz de kendi durumunuza üzülüyorsunuz eminim. Yanlış anlamamışsınız da başka çocuğum yok bu ilk olacak ve evet olmasa daha mutlu olurdum ben hayatımı başka türlü planladım çünkü. Size de kızmadım ayrıca. Sadece siz çocuk sahibi olamadığınız için kötü bir ruh halinde olduğunuzu yazdığınızda üzüldüm ve suçluluk duydum. Kimseye kırgın veya kızgın değilim gerçekten uzamasına gerek yok bu tartışmanın. İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur.
O zaman gelecek bebeği kabulleneceksinizDüzenli olarak gittim. Ama iki kontrol arası süreçte kaymış, bu benim kontrolümde olan bir durum değil maalesef.
Buna hemmen yorum yapayim 4 yasi bitmek üzere olan bir tazmanya canavarım var cok çok zor bir çocuk ama temizlik dedim mi kizim da 8 yaşında ikiside yapicak hersey eşit ben süpürürüm oğlum toz alir kizim villada tabaklarını kaldırmayı öğrendiler yatak toplama esyalari ni katlama dolaplarına koymak ikisinin işi ha yarim yamalak oluyor mu evet ama oluyor.Evet inşallah rahat bir bebek olur. Ataerkil toplum yapısı yüzünden erkek bebek sahibi olacak olmak da zor geliyor. Erkek çocukları duyarlı ve eşitlikçi yetiştirmeye çalışmak daha zor sanki.
Bu mantığı hiç anlayamayacağım sanırım.Arkadasın yazdığı çok ukalaca. Burası bir forum. Rabbim nasip etmiş ve istemiyorum diyo. Korunurken hamile kaldı Madem mutsuz aldırsaydı zamanında. Ben 5 tedavi görüp bebek sahibi oldum ve bu forumda benim gibi ne kadar cok insan var. Onlara nispet yapar gibi oldu ama istemiyorum demek ayıp. Rabbim nasip etmiş kıymetini bilsin.
Yarım kalmıyor inanın, tam aksine tamamlanıyorsunuz.Tam olarak bir türlü ifade edemediğim hissi söylemişsini, hayatım yarım kalacak. Ben de aynen böyle hissediyorum.
Hay agzin bal yesinBu mantığı hiç anlayamayacağım sanırım.
Dediğiniz gibi burası bir forum ve herkesin derdi aynı olmak zorunda değil.
Birinin derdi diğerinin dermanı olabilir ama bu insanların sıkıntı çektiği gerçeğini değiştirmez.
Burada evlenmek isteyen birçok üye var o zaman kimse eşiyle yaşadığı problemleri yazmasın evlenmeyenlere nispet oluyor yazdığınız mantıkla bakarsanız.
Bende iki düşük ve tedavi sonrası anne oldum. Bu hamileligi kabullenmekte zorlanan kadınlara laf söyleme hakkını vermiyor.
Siz çok istediniz zor sahip oldunuz diye herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı, ya da istemediğinde size ayıp olur diye susmak zorunda mı? Herkesin aklı fikri duyguları var, yargılama hakkına sahip değilsiniz, asıl sizinki ayıp.Arkadasın yazdığı çok ukalaca. Burası bir forum. Rabbim nasip etmiş ve istemiyorum diyo. Korunurken hamile kaldı Madem mutsuz aldırsaydı zamanında. Ben 5 tedavi görüp bebek sahibi oldum ve bu forumda benim gibi ne kadar cok insan var. Onlara nispet yapar gibi oldu ama istemiyorum demek ayıp. Rabbim nasip etmiş kıymetini bilsin.
Artık saygı çerçevesini aşan bir yorum benim hakkımda konuşurken beni alıntı yapsaydınız keşke.Hay agzin bal yesin
Taviz veremeyecegim diyorlar bir de. Ne tavizi yahu,bizi birbirimize baglayan ne var da taviz verilecek? Keske agizlarin klavyelerin bir ayari olsa
Onunla konuşmak da bağ kurmak için çok iyi gelir. İçinizden ne geliyorsa anlatın ona, hatta duygularınızdan bahsedin. Ses tonunuz ikinize de iyi gelir.Teşekkür ederim. Destek almaya başladım ama şimdilik iyi gitmiyor. Bağ kurmaya çalışmamı önermişti doktor. Kendime belli bir zaman belirlememi ve her gün o saatlerde sessiz bir yere uzanıp elimi karnında gezdirmemi, bebeği hissetmemi istemişti. Bir nevi meditasyon. Hiç yapamadım henüz. Değil dakikalarca göbeğimi sevmek elimi karnıma koyar koymaz fena oluyorum
Gerek duymadim, yabanelma sevdigim bir arkadasimdir onun mesajini cok begendim iltifat etme geregi hissettim musadenizleArtık saygı çerçevesini aşan bir yorum benim hakkımda konuşurken beni alıntı yapsaydınız keşke.
Şikayet etmek durumunda kaldım bilginize.
Ağızlarının klavyelerin bir ayarı olsa ??Gerek duymadim, yabanelma sevdigim bir arkadasimdir onun mesajini cok begendim iltifat etme geregi hissettim musadenizle