Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnanır mısınız bilmiyorum işe yaradığına?Ben de pek inanmıyordum ama eft tekniği kurtulmak istediğim bazı duygularda çok işime yaramıştı. Belki placebo etkisi de olabilir. Yine de belki denemek istersiniz.Teşekkür ederim. Destek almaya başladım ama şimdilik iyi gitmiyor. Bağ kurmaya çalışmamı önermişti doktor. Kendime belli bir zaman belirlememi ve her gün o saatlerde sessiz bir yere uzanıp elimi karnında gezdirmemi, bebeği hissetmemi istemişti. Bir nevi meditasyon. Hiç yapamadım henüz. Değil dakikalarca göbeğimi sevmek elimi karnıma koyar koymaz fena oluyorum
Tabi istemiyorum. Merhametli, farklılıklara saygılı, duyarlı, kültürlü bir birey yetiştirmek istiyorum. Zaten bakabilir miyim, yapabilir miyim tarzı korkularım yok. Biliyorum zorlansam da gayet iyi bakar büyütürüm. Benim korkum bu süreçte kendimi kaybetmek.O size değil bi süre sonra siz ona bağlı olacaksınız
Zaman..bu hemen olmayacak.Bi doğsun,bi gülücükler atmaya başlasın..
Bakın kızım şuan needeyse 3 yaşında
Bazen anlamsızca onu izleyip Allahım bu benimmi diyorum
Benmi büyüttüm diyorum
Bi insanın başarabildiği en güzel eser bence küçücuk bir bebeği büyütmek.
İyi şeylee düşünün.
Ben hep kızımla el ele gezdiğimizi hayal ederdim.Gelecekte kahve içip sohbet etmeyi falan.
Benim kanımdan beni en çok seven canlı işte.
Onu siz yetiştirip siz şekil vereceksiniz ötesi varmı.
Annenizle bu baginizin olmayisi anneniz yuzunden.
siz böyle olmayi secmek istemiyorsunuz bence.
zamana birakin.zaman en guzel ilaç inanin
Eft tekniği nedir bilmiyorum ilk sizden duydumİnanır mısınız bilmiyorum işe yaradığına?Ben de pek inanmıyordum ama eft tekniği kurtulmak istediğim bazı duygularda çok işime yaramıştı. Belki placebo etkisi de olabilir. Yine de belki denemek istersiniz.
Hayatımdaki herhangi bir değişiklik beni çocuk sahibi olmaya yöneltmeyecekti. Hayatımdaki bir problem veya eksiklik değildi benim çocuk istemememin nedeni. Ben ta lise yıllarımda derdim ben anne olmayacağım diye. Çok çocuk seven anaç bir karakter değilim. Kariyerimde ilerleyeyim, eşimle bol bol zaman geçirip paylaşım yapayım, arkadaşlarımla vakit geçireyim, bol bol gezeyim, okuyayım, izleyeyim, sıkı çalışıp iyi eğleneyim, yaşadığımı iliklerime kadar hissedeyim... Yaşamdan beklentilerim bu şekildeydi. Kafamdaki ideal yaşamın içinde çocuk yetiştirmek yoktu.Siz neden çocuk istemediniz?yani hayatınızda ne gibi değişiklikler olduktan sonra çocuk düşünecektiniz?
Ama çocuk bunlara engel değil ki.yine kariyer yaparsınız.hatta eşiniz çok çocuk istiyormuş.evde daha çok vakit geçirir ve üçünüz oynarsınız.arkadaşlarınız çalışıyorsa ;çalışan insanların arkadaşlarına vakit ayırması zor oluyor.arkadaşınızın çocuğu varsa çocuklarınız oynar.yada bekar ise anneniz birkaç saat bakabilir çocuğunuza..inanın çocukla gezmek daha zevkli..kızım gelmese bir yanım eksik oluyor..çocuğunuz bunlara engel değilHayatımdaki herhangi bir değişiklik beni çocuk sahibi olmaya yöneltmeyecekti. Hayatımdaki bir problem veya eksiklik değildi benim çocuk istemememin nedeni. Ben ta lise yıllarımda derdim ben anne olmayacağım diye. Çok çocuk seven anaç bir karakter değilim. Kariyerimde ilerleyeyim, eşimle bol bol zaman geçirip paylaşım yapayım, arkadaşlarımla vakit geçireyim, bol bol gezeyim, okuyayım, izleyeyim, sıkı çalışıp iyi eğleneyim, yaşadığımı iliklerime kadar hissedeyim... Yaşamdan beklentilerim bu şekildeydi. Kafamdaki ideal yaşamın içinde çocuk yetiştirmek yoktu.
Yahu siz yaşadınız mi ki böyle konuşuyorsunuz yokluğu ne kadar zorsa istenmiyen bir bebegi doğurmakta o kadar zor siz ve sizin gibi düşünenler hepiniz buraya bakın sizde artık su triplerden çıkın yaBu konuda taviz veremicem kimse kusura bakmasın.
Biz olmuyor diye sinir krizi geçiyoruz hanımefendi..
yokluğu, olmaması, varlığından daha mı iyi olurdu sizce ?
Bence artık kabullenmelisiniz bir anne olucaksınız ! çocuğunuz ilerde bunları duysa çok acı olur.
Ban yememek için burda kesiyorum.
Biraz öyle oldu evet çünkü şu an doktorun önerdiği meditasyon gibi yöntemleri uygulayamıyorum. Elimi karnıma bile koyamıyorum direkt fena oluyorum. Doktorum şu an kullanabileceğim ilaçların çok sınırlı olduğunu ve hiçbirinin bana yeterli destek sağlamayacağını söyledi. İşe yaramadığı gibi ilaçların istemediğimiz yan etkileri olabilir, yeni psikozlarla karşılaşabiliriz dedi. Doğmasını bekliyorum.aslinda sen cocugu kendi hayatina uydururken bunu cocugun istedigi sekilde yapabiliyorsun. yani orta noktada bulusulunuyor. bence bunlari simdiden dusunmeye baslama. cocuk dogunca onun karakterine gore sekilleniyor nasil davrandigimiz.
nacizane tavsiyem maddi durumunuz uygunsa ilk 2 hafta eve her gun temizlik ve yemek icin yardimci alin. yediginiz onunuzde yemediginiz dolapta dursun :) ilk gunler extra stresli oluyor bir de duzen ve yiyecek sorumlulugu olmasin kimsenin uzerinde.
bence kendine fazla yukleniyorsun. zaten hersey cok yeni. zaman ver. su an bir ilacin iyi gelecegine de odaklanmis gibisin galiba. istersen bunu psikiyatristine söyle sana uygun bir ilac başlasın.
Nasibim de yokmuş olmuyor evet..Nasibinizde yokmuş olmamış. Sizin kaybınız var diye başkasına böyle şeyler söylemeye hakkınız yok.
İyi de bu benim fikrim hanımefendi sizi neden bu kadar rahatsız etti kaldı ki konu sahibini bu kadar rahatsız etmiyorken bence saygı çerçevesini aşmasak daha iyi olacaktır.Yahu siz yaşadınız mi ki böyle konuşuyorsunuz yokluğu ne kadar zorsa istenmiyen bir bebegi doğurmakta o kadar zor siz ve sizin gibi düşünenler hepiniz buraya bakın sizde artık su triplerden çıkın ya
Yaşadım konu sahibinin dediğini bende yaşadım 3. çocuğu hicmi hiç istemedim korunuyordum spiral ve pro ile oldu nasil olduysa oldu Rabbim verdi size vermeyen Rabbim bana verdi imtihan etti siz olsun diye ağlarken ben geri alsın diye ağladım icimde bir ur gibi büyüyordu o büyüdükçe ben hastalanıyordum son 3 ayımı yatarak geçirdim bu yaşadıklarımı bi ben bilirim bir Allah ...
Hiç farklı yere çekmedim. Korunmadan hamile kalıp sonra da aynı şeyleri yaşayabilirdi. Siz kendi başınıza gelenlerin hıncını başkalarından çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sanki sizin bebek hakkınızı konu sahibi çalmış gibi. Kaybınızı da söz konusu eden sizsiniz.Nasibim de yokmuş olmuyor evet..
Ama burası açık alan konu sahibi “benim gibi düşünmeyen yorum yazmasın” dediğini ben göremiyorum hanımefendi ?
Kaldı ki korunduğu halde hamile kaldığını bilmiyordum korunuyordum demiş anlamış olduk..
Konunun benim kaybımla bir alakası yok ayrıca farklı yerlere çekmeyin lütfen.
“Sanki sizin bebek hakkınızı konu sahibi çalmış gibi.”Hiç farklı yere çekmedim. Korunmadan hamile kalıp sonra da aynı şeyleri yaşayabilirdi. Siz kendi başınıza gelenlerin hıncını başkalarından çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sanki sizin bebek hakkınızı konu sahibi çalmış gibi. Kaybınızı da söz konusu eden sizsiniz.
Bıraz genetık bırazda oyle olmamak kımseyı karıstırmazsanız oyle olmaz bır kızım bır oglum var oglum abladından daha kıbar daha sevgı dolu daha sakın kucuk olmasına ragmen daha cok bana yardım eder ınsallah hep oyle gıder. Bu zamanda kızda erkekde zor gercekten ortam cok kotu o ortama salınca daha zor toparlanıyorlar. Ama daha cok erken bunları dusunup kendınızı uzmeyın akısına bırak bı 3 sene tafını cıkar anne olmak bende kahraman olmak gıbı bı hıs bıraktı canından can cıkıyor allah nasıp etmıs olmayanlarada verır ınsallah. Dogumdan sonra kendını hıc hıssetmedıgın gıbı basarılı guclu hıssedeceksınEvet inşallah rahat bir bebek olur. Ataerkil toplum yapısı yüzünden erkek bebek sahibi olacak olmak da zor geliyor. Erkek çocukları duyarlı ve eşitlikçi yetiştirmeye çalışmak daha zor sanki.
Zaten kimse bebeğine emek vermeden koşulsuz sevemez. Yani sevgi emek ister tam buna uyuyor. Çocuk dogmadan hatta biraz vakit geçirmeden anneliği de hissedemezsin. Üstüne siz zaten istemiyorsunuz. Benim tek endişem lohusaliginiz oldu. Şimdiden terapi almaya başlamanızi şiddetle tavsiye ederim.Merhametsiz miyim acaba diye düşünmeye başladım. Yani 19.haftaya girdik ben hâlâ sevdiğimi hissetmiyorum.
Arkadasın yazdığı çok ukalaca. Burası bir forum. Rabbim nasip etmiş ve istemiyorum diyo. Korunurken hamile kaldı Madem mutsuz aldırsaydı zamanında. Ben 5 tedavi görüp bebek sahibi oldum ve bu forumda benim gibi ne kadar cok insan var. Onlara nispet yapar gibi oldu ama istemiyorum demek ayıp. Rabbim nasip etmiş kıymetini bilsin.Allah Allaah ilginçsiniz. Koskoca cenab-ı Allah’ın kime verip kime vermeyeceğine siz mi karar veriyorsunuz? Kadın belki korunurken gebe kaldı. Sizin çocuğunuz olmuyor diye insanlar depresyona giremez mi?
Canım deminden beri banada aynı konuda laf yapıyorlar anlamıyorlar hatta bebeğimi kaybettiğim için konu sahibinin hakkımı yediğini düşünüyormuşum ben bu kadar ağır yorum cidden aşırı ilginç..Arkadasın yazdığı çok ukalaca. Burası bir forum. Rabbim nasip etmiş ve istemiyorum diyo. Korunurken hamile kaldı Madem mutsuz aldırsaydı zamanında. Ben 5 tedavi görüp bebek sahibi oldum ve bu forumda benim gibi ne kadar cok insan var. Onlara nispet yapar gibi oldu ama istemiyorum demek ayıp. Rabbim nasip etmiş kıymetini bilsin.
Siz "bu konuda taviz veremiyicem biz olmadığı için sinir krizi geçiriyoruz " demeniz rahatsız etti . Olmaması sinir krizine sebepse istenmeden olmasida sebeptir . Sizlerde biraz anlayın tek dert sizinkinin olmadığını böyle her konunun altina olmadığını yazmak acınızı azaltmıyor sabr edin hanım efendi sabr varlığı da yokluğu da imtihan . Sizi anlamıyorum ama umarım sizde beni anlamak zorunda kalacağınız durum içine düşmeyin.İyi de bu benim fikrim hanımefendi sizi neden bu kadar rahatsız etti kaldı ki konu sahibini bu kadar rahatsız etmiyorken bence saygı çerçevesini aşmasak daha iyi olacaktır.
Konuda korunduğu ve başka çocuğu olduğu yazmıyordu herşeyimiz evliliğimiz sağlığımız maddiyatınız iyi ama ben hamileyim diye sinir krizi geçiyorum diye bir algı oluşmuş olamaz mı bende !
Siz ve sizin gibiler ne biz ve bizim gibileri anlarsınız nede biz sizin gibileri anlayamayız.
Konu dışına çıkmamanızı tavsiye ederim..