Sinir Krizi, Suçlu Hissetmek

benzer şey yaşamadım ama bebeğim olmuyor ve hiç doğal yolla olamıcak bundan daha kötü birşey yok

Ay sen taviz vermedin diye herkes bebek isteyecek anne olacak şimdi. İstemek zorunda mı, si ze ne?

Uzman bir psikologdan destek almanız gerekiyor, travmalarınız atağa geçmiş olabilir.

Ay sen taviz vermedin diye herkes bebek isteyecek anne olacak şimdi. İstemek zorunda mı, si ze ne?
Ayrıca halkımız taviz vermeme kelimesini ne olarak biliyor gerçekten merak içindeyim..
Taviz vermemek=kendi fikrim budur bu fikrinden ödün vermicem.
Yani aaa çocuk yapmamana izin vermicem anlamına falan mı çıkartıyorsunuz !?
Ayrıca sen değil, siz.

psıkolojısı bozuk olanlar doktora gidip ben hastayım demezlermıs..hastayım diyıp gıdenlerın de psıkolojısı bozuk degılmıs cunku kendılerının farkında olumsuzluk var dıyebılıyorlar.
Dogumum zor gectı depresyona girdim ama kımse bana yardım etmedi.ben de depresyonda oldugumu bılmıyordum.içimde yaşadım hep ama ağır değildi.anlayabılıyorum sizi..
Rabbım yardımcınız olsun.

soyle,
benim ilk hamileligim cok pozitif ve guzel gecti, bebegim de gercekten melek gibi bir bebekti.

Ikinci hamileligim cok zor ve stresli gecti, bebegim de dogduktan sonra huysuz bir bebek oldu. Bir yil kadar surdu, sonrasinda cok sakin bir cocuga gecis yapti.

Ben hamilelik sirasindaki duygu durumumuzun ozellikle bebegin ilk yilinda etkili olduguna inaniyorum bu sebeple.

Ama bu dediklerim sizi uzmesin, aksine soyle dusunun, her zaman her zaman duzeltebilirsiniz kendinizi, daha iyiye gidecek hayatiniz emin olun. Simdi zorlaniyorsunuz, yavas yavas daha az zorlanmaya baslayacaksiniz.

bir de konu ozelinde sunu eklemek istiyorum. Iki hamileligim de planli ve isteyerek oldu. Ama ben de hic cok anac bir insan degilimdir, hala daha da oyle. Kisiligimizi anne olduk diye degistiremeyiz, ama yine de cocuklarimiz icin en iyi anne biziz degil mi.

bir de nacizane sunu ekleyecegim, teyze mod on seklinde. Tek cocuk hic cocuk, iki cocuk cok cocuk belki kalici dogum kontrol yontemlerini de bu surecte arastirmak isteyebilirsiniz.

Peki hiç uzman yardımı almayı düşündünüz mü? Bunu ilk bu duyguları yoğun olarak hissettiğinizde yapsaydiniz sizin için de bebeğiniz için de çok iyi olurdu. Siz doğduktan sonra onu çok seveceksiniz onu eşinizden bile sakinacaksiniz buna inanıyorum. Ama ilerde kendini bilmezin biri bunu çocuğunuza isteyerek ya da istemeyerek söylerse o zaman çocuğunuz bunu unutmayacak. Yakınlarımda da benzer bir durum olmuştu hatta sizinki kadar ciddi bir durumda değildi. Ama o çocuk 20 yaşına geldiğinde bile bunu hep dile getirdi zaten ben istenmeyen bir çocuktum diye. Ben de duydukça çok üzülürüm. Ben çocuğunuzun o günlerini düşünerek kendimi ifade etmek istedim. Bundan sonrası için kendinizi anne olmaya zorlamayın bu süreç kendiliğinden gelişir kimsenin karakteri diğeriyle aynı olmaz. Ben de bebeğim olacak diye havalara ucmadim çok normal hicbir şey yokmus gibi bir hamilelik geçirdim ama çocuğum duyduktan sonra herşey çok baska oldu. Kızımın bir süre hastanede yatması gerekiyordu. Yoğun bakımda yanında kalamazsiniz eve gidin biz herşeyiyle.ilgilenicez dediler. Ben burda bekliycem kızıma süt vermem lazım burda koltukta oturur beklerim dedim ve onu hastanede yalnız birakmadim. Ben sizin de bunu yaşayacağıniza inanıyorum ama muhakkak uzman desteği almanızı da

Peki ilk bebeğinizle aranızdaki bağ ikinci bebeğinizle aranızda olan bağdan daha kuvvetli mi? İkinci bebeğiniz sizden uzak durdu mu? Ben biraz bundan çekiniyorum da.
Evet zaten hamile olduğumu öğrendiğimden beri tüp ligasyonunu araştırıyorum. Bebek doğar doğmaz da düşünüyorum açıkçası.

benzer şey yaşamadım ama bebeğim olmuyor ve hiç doğal yolla olamıcak bundan daha kötü birşey yok
Geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda tedavileriniz sonuç verir ve sağlıklı bir bebeğiniz olur.

Teşekkür ederim

bebegin anneden uzak durmak gibi bir durumu ilerleyen zamanlarda olabilir, ilk yillarda degil,
o yuzden oyle bir sorun yasayacaginizi sanmiyorum.
Zaten bol bol ten temasi ile aciginizi kapatirsiniz diye dusunuyorum.
Ikinci oglum cok huysuz oldugu icin ben surekli kanguruda tasidim onu bir yil boyunca, koynumda uyudu uyandi yani, bir sekilde ana karnindaki gibi hissedebiliyormus o durumda zaten.

Uzman desteği alıyorum şimdi. Haklısınız en başında almaya başlasam daha iyi olurdu. Maalesef ben geçer, alışırım, severim diye bekledim. Etrafta da zaten hep kalp atışlarını duy gözyaşlarını tutamayacaksın, bir hareket etsin tekme atsın için gidecek, cinsiyetini öğren her şey heyecanlı olacak deyip durdular. Kalp atışını duydum, tekmeledi, cinsiyetini öğrendim ve sadece kaygım artmaya devam etti. Şimdi keşke o kadar dinlemeseydim çevreyi diyorum.

Siz bebek istiyosunuz diye herkesin istemesini bekliyosunuz evet yorumunuzdan direk çıkan bu gidin kendi mesajınızın iticiliğinin bir farkına varın önce.

Anladım, teşekkür ederim.

size bir video onereyim,
ingilizce orjinal dilinde, TR altyazisini secebilirsiniz

Let's talk parenting taboos

Teşekkür ederim

Siz bebek istiyosunuz diye herkesin istemesini bekliyosunuz evet yorumunuzdan direk çıkan bu gidin kendi mesajınızın iticiliğinin bir farkına varın önce.
Yahu evliliği kötü gidip hamile kalana/eşinden dayak yerken çocuğum olsun diyene kızan bir insanım ben !
Cidden nasıl bir algıya sahipsiniz bu kötü algınız sizi yorar bu hayatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…