Eşinizle aranızda çok büyük sorunlar oldu mu boşanma kararı, şiddet flan filan.. Ya da hastalıktan dolayı böyle davranıyor olabilir mi. Sizinle normal bir şekilde konuşmak istemedi miAnsızın uyandım hala bütün vücudum titriyor.
Nerden başlasam anlatmaya bilmiyorum. Eşim 2-3 gündür sözleriyle bana şiddet uyguluyordu. Anneliğime kadar... Tatil ödevleri için, Bu ödevler neden son güne kaldı, sen ne biçim disiplinsiz bir annesin. Çocuğunu öpmekten başka ne işe yararsın.Muck muck öpmeyle anne olunmaz. Sabah olmuş bu perdeleri neden açmadın çocuğu karanlıkta niye oturtuyorsun. Elinde telefon ne işe yarıyorsun. (o an elimde telefon bile yoktu)menenjit atlattı eşim. Neler çektim bilmiyorsun, kendimi senin için paramparça etmiştim bu sözleri duymak için mi Allah rızası için üstüme varma artık diye ağlaya ağlaya yalvarırken kendimi bir anda sinir krizi geçirirken buldum. Çığlıklarım yükseldi. Yumruklarımı duvarlara vurdum. Ellerim kan topladı. Acıyor. Benden ne istiyorsun diye sürekli çığlık attım. Gerisini hatırlamıyorum susturamadım çığlıklarımı. 8 yaşındaki Oğlum o esnada lavabodaydı. Duydu herşeyi. Oğluma bak nolur koş korkmuştur dediğimi hatırlıyorum. 17 senelik evliliğimde ilk defa böyle anıma şahit oldu. Ben neden böyle oldum. Çok sakin ve alttan alan bir insanken ilk defa sınıra geldim. Evladım travma yaşamış mıdır... Şu an titriyorum hala. Birdaha bu anı yaşamak istemiyorum. İlk defa sinir krizi geçirdim.Toparlanamıyorum.
bunu hayat prensibi edinmiş ben ilk defa bu hale geldim.İçerdeydi hiç gelmedi salona. Babasına koş dedim yanına. sadece çığlıklarımı duydu .Mutsuz olmasın yavrum.Ne olursa olsun çocuğun yanında veya duyacağı şekilde kavga etmeyin, o unutmaz, mutsuz çocuk olur, çünkü onun hayatında 2 kahraman vardır anne ve babası
Hastalığı atlattı. Sürekli benimle uğraşıyordu. Ne yapsam gözüne batıyordu. Başka büyük bir sorun olmadı. Normal bir şekilde konuşmak istemedi en alakasız anlarda misal Sabah kalkar kalkmaz benim gibi Günaydın diyeceğine sürekli eleştirip yerden yere vuruyordu.Eşinizle aranızda çok büyük sorunlar oldu mu boşanma kararı, şiddet flan filan.. Ya da hastalıktan dolayı böyle davranıyor olabilir mi. Sizinle normal bir şekilde konuşmak istemedi mi
Hastalıktan sonra mi böyle oldu acaba? Ya da psikolojik rahatsızlığı başlamış olabilir çok üzüldüm valla hele ki çocuğunuza keşke görmemiş olsaydıHastalığı atlattı. Sürekli benimle uğraşıyordu. Ne yapsam gözüne batıyordu. Başka büyük bir sorun olmadı. Normal bir şekilde konuşmak istemedi en alakasız anlarda misal Sabah kalkar kalkmaz benim gibi Günaydın diyeceğine sürekli eleştirip yerden yere vuruyordu.
Artık dikkat edersiniz, eşin normal değil, hep mi böyle neden böyle biz bilemeyiz ki, aşırı sinir sevgi eksikliğinden gelir, seni bu kadar eleştiriyor mu sürekli, o zaman neden evlenmis?bunu hayat prensibi edinmiş ben ilk defa bu hale geldim.İçerdeydi hiç gelmedi salona. Babasına koş dedim yanına. sadece çığlıklarımı duydu .Mutsuz olmasın yavrum.
Evet eşim hep eleştirir beni. Senin çocukluğundaki gibi olmayacak benim çocuğum der. Sana disiplini öğretmemişler der. Tamam ben bilmiyorsam sen öğret derim.Benim çocukluğum ona koz olmuş sanki. İlgisiz bir annede değilim. Oturur 2 saat ödev ders çalıştırırım.yine de bana hep yetersiz olduğum duygusunu aşılardı eşim. Çok çaresiz hissettirirdi.Eşiniz hep böyle mi?
Sizi artık sınıra getirmiş, sizi öyle görünce ne yaptı? Çocuğunuz için üzüldüm, etkilenmiş olabilir. Bundan sonra dikkat edin . Eşinizle boşanma gibi bir durumunuz yoksa da onu idare etmenin yollarını bulun. İkili iletişime geçmemeye çalışın, dediklerine cevap verip karşılıklı konuşmaları uzatmayın.
Bütün bu söylemleri oğlumun yanında yaptı. Buna da içten içe çok kırılmıştım.sonuçta oğlumun yanında derin yaralarımı açıp benim çocukluğumdan eksik yanımdan bahsediyordu.siz degil eşiniz sizi o hale getirtmiş.Ne kadar dogru bilmem ama madem bu kadar sizin anneliğinizi yargılıyor.ben olsam cocugumu kendime iyice baglarım.cnkü babanın bu söylediklerini çocugunuzda ister istemez duyuyor yada hissediyordur bir babanın tavrından bakısından.büyüdügünde cocugunuzda hiç degeriniz kalmayacagına sizde babasına karşı işe yaramaz imajı verdirin gitsin.Eşinize cok sinirlendim.sinir krizi geçirdigsenizde hakkınız umarım bir daha hareketlerine dikkat eder
İşte bende o sebepten diyorum.sizde eşinizi oglunuza hiç birşey beceremeyen biriymiş gibi lans edin.komşum yapıyor cokta mutlu valla.iki tane cocugu var.evde 3-1 gibiler inanın cocuklar erkeklerden yana olunca erkekler bir havalara giriyor.en iyisi iyice anneci yapmak.ödev çalıştırırken şakayla karışık diyin mesela yardıma geleyim sonucta baban sana yardım etmez zaten hiç birşeydende anlamıyor.birlikte yapalım gel ödevlerini diyin.Normalde bu cok tasrif ettigim bir davranış degil ama eşiniz ve eşiniz gibiler bunu hakediyor.kimse kimsenin anneliğini yargılayamaz.ve sunuda net söyleyim bununda örneklerini cok gördüm.eşiniz bu eleştirileri cocugunuzun yanında yapıyorsa cocugunuzda büyüdügünde size cok agır eleştirilerde bulunacak,küçümseyecek saymayacak.Önleminizi şimdiden alın.benim cocugum yok ama gün içimde cok yogun olan biriyim iki gün önce eşimde bana cocugun olsa bu evi düşünemiyorum dedi.Bi insan nası yemek yemez cocugun olsa sen onada üşendiginden yemek hazırlamazsın dedi bende sen önce avize takmayı ögren.daha duvara çivi çakıp saat takamıyorsun gelmiş bana evdeki görevlerimi mi söylüyosun dedim.yani bu eşeltiriler karşısında sizde susmayın.erkeklik eve para getirmeyle olmuyor.İpin ucu da kaçtımı bir daha tutamazsınızBütün bu söylemleri oğlumun yanında yaptı. Buna da içten içe çok kırılmıştım.sonuçta oğlumun yanında derin yaralarımı açıp benim çocukluğumdan eksik yanımdan bahsediyordu.
Sakinleştirmeye çalıştı. Ellerimi tuttu. Tamam geçicek dedi. İyi davrandı ama çok kontrolcü çok diktatör bir ruha sahip. Ömrüm çürüdü eleştirilerinden inanın.Bir de merak ediyorum siz sinir krizi geçirirken eşiniz ne yaptı?
Iyi biraz aklı başına gelmiştir umarım. Hep mi böyleydi sonradan mi oldu ?Sakinleştirmeye çalıştı. Ellerimi tuttu. Tamam geçicek dedi. İyi davrandı ama çok kontrolcü çok diktatör bir ruha sahip. Ömrüm çürüdü eleştirilerinden inanın.
Hep böyle. Bir gece ben uykusuzdum oyalanmak için telefondan kkya ve dizilere bakıyordum uykum gelsin diye. Uyanıp bi hışımla ne yapıyorsun rezil senden bi b. k olmaz anlaşıldı uyusana sen demişti.Neye uğradığımı şaşırırdım. Böyle şeyler söyler hep. Ve ben kendimi hep kötü işe yaramaz hissederim.Iyi biraz aklı başına gelmiştir umarım. Hep mi böyleydi sonradan mi oldu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?