Sinema Günlüğümüz

1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ............................... 13
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................ 2
6.atlantis ................................
7.Tryamor ............................... 14
8.Revolucion ............................4
9.PrensesPeri ........................... 3
10.Asmin ................................. 3
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor .................................. 6
13.eylül.yn...............................
14.alewuska.............................
15.ThirtyFour............................
16.theuglygoddess..................... 1
17.aswang................................ 9
18.pinaran................................ 19
19. elmayrahh.............................. 3
20.electra_................................ 7
21. wilmaa..................................2

Super 8

http://www.imdb.com/title/tt1650062/

Steven Spielberg ve J.J Abrams'ı görünce tamamdır dedim ve büyük beklentiler içine girerek izledim. Sonuç kocamaaan bir hayal kırıklığı. Ağır ilerleyen sıradan bir filmdi. İzlerken yarısında kapatmaya niyetlendim hadi dedim ilerleyen dakikalarda J.J Abrams yapmıştır yapacağını Olmamış Abrams olmamış bu sefeeer olmamış
Kimseye tavsiye etmiyorum boşuna izleyipte zaman kaybetmeyin

aswang: 10

Wristcutters: A Love Story

IMDb - Wristcutters: A Love Story (2006)

sadece intihar edenlerin gittiği, "gereksiz" mucizelerin olduğu bir öteki dünya düşünün. işte böyle bi dünya üzerine kurgulanmış filmimiz de. filmin adından da anlaşılacağı üzere bu dünyada da aşksız kalınmıyor. filmle ilgili çok fazla bilgi vermek istemiyorum ama komik ayrıntılar barındırıp eğlendiren, az çok gidişatı ve sonu tahmin edilebilen ve gerçek aşkın "yaşadığını" anlatan süper bi filmdi benim için. soundtrackinde de gogol bordello'yu barındırması bana çok büyük kıyak oldu. tom waits'i de oyuncular arasında görünce çok sevindim. çok kanım kaynıyor kendisine, karşıma alıp rakı sofralarında muhabbet edesim var. neyse konudan uzaklaşmadan belirteyim, süper film. izleyin :)

Gadjo dilo

The Crazy Stranger (1997) - IMDb

çingene filmlerini sadece emir kustrica'nın yapımlarından ve desteklediği filmlerden bilen biri olarak, bu filmle birlikte farklı bi bakış açısı da kazanmış oldum. o nası güzel bir anlatım. çingenelerin tüm o bağırış çağırışlarına rağmen hiç abartıya kaçılmamış. komediyi de hüznü de tadında bırakmış bir film. öyle ki, bi sahne oluyo, gözlerim doluo, hüngür foşurt ağlamaya başlıorum, sonraa hooop başka bi sahne ne olduunu şaşırıp gülüyorum falan. hele öyle bi sahne vardı ki- bu kısmı izlemeyenler okumasın- amcamızın yakın arkadaşının mezarının başında ağlayarak yaptığı dansı izlerken ne hissedeceğimi şaşırdım resmen. adamı histerik eder böyle filmler. o kadar etkileyici bi anlatıma sahip ki, soundtrackiyle beraber baş ucuma koydum bu filmi de. "super mon cher" diyorum :)

bi de şunu ekleyeyim dedim, eğer kukushka'yı izlediyseniz ve güldüyseniz bu filmdeki "iletişememe" durumuna da gülersiniz :)

firfor: 8

Son düzenleme:
incir reçeli

dün akşam izlediğim o 2 güzel filmden sonra uyku tutmayınca açıp bu filmi izleyeyim dedim. filmi sevmeyeceğimi başından biliodum, ama nefret edeceğimi de tahmin etmemiştim. başroldeki ablamızla abimize ayrı gıcığım zaten. oyunculukları da berbattı. haylaz, sevimli(!) kızımızla cool ve yalnız abimizin mesafeli başlayıp dünyanın en büyük aşkına dönüşen ilişkileri, bir de makinasının flaşını açmadan flaş çakabilen(neresinden çıkarıosa artık o ışığı) zıpır bi arkadaş, aşkını kalbine gömen diğer kadın falan, bu dörtlüden sonsuz sayıda film çekilir ama duyguyu geçiremezse o film bi işe yaramaz. klişelerle, yuh artık dedirtecek hatalarla dolu bir filmdi bence. duygusal bir film olmasına ve birçok kişiyi hüzne gark etmesine rağmen benim tek hissettiğim şey acıktığım oldu :) o ne güzel sofralardı be. nerden duydularsa birkaç güzel cümle vardı filmde. onlar da zaten "bu cümleleri bir film içinde kullanın bakalım" güdüsüyle kullanılmış cümlelerdi bana göre. ya kusura bakmayın sevmediğim filmlere böyle lümpen yorumlar yapıorum, hatta bıraksalar sabah kadar yererim ben bu filmi ama susiim artık.

firfor: 9

Away from Her
Away from Her (2006) - IMDb

Alzheimer hastası bir kadın, onu çok seven bir koca baş kahramanlarımız. Sonra hasta, bir kliniğe yatırılır ve olaylar gelişir. Not Defteri'ni hatırlatmıştır izleyen herkese. Öyle bir şey işte. Adamın oyunculuğu çok etkiledi beni. Oysa ki kadın ödüller almış filmdeki rolü ile. Daha önce de benzer filmler izlediğim için bir orijinalliği yoktu. İzlenir yine de. Güzel film.

LelleBelle
LelleBelle (TV 2010) - IMDb

Dünyanın en kötü filmleri listesinde üst sıralara alınabilir bu. Çok kötü, çok salakça, anlamsız. Bomboş, bomb*k bir film.
İzleyende kabahat. :s

Dönersen Islık Çal
IMDb - Donersen Islik Cal (1993)

Film konusunda firfor ile aynı düşünce içindeyim. Samimiyetsiz geliyor bazı söylemler. Belki de artık 2011de olup da aynı lafları bin kez duyduğumuz için izleyince bir etkisi olmuyordur bilmiyorum. Bir de konuşma dilinde biz 'yor' ekini yutarız cümlelerimizde ama bu filmde yutmamışlar komik olmuş. Yine de güzel bi yapım. Atmosferi hoş. Fikren Kuşkan'ı travesti olarak görmek ilginçti. Çok güzel yüzlü bi adam.

firfor İncir Reçeli yorumuna da sonuna dek katılıyorum. Ne kötü filmdir o öyle! Ama aşk tesadüfleri sever daha da beter.

Tryamor : 17

Son düzenleme:

incir reçeli konusunda birinin bana katıldığına çok sevindim. bi ara kıllandım yahu ben mi aşktan anlamıyorum diye :)
aşk tesadüfleri sever'e elimi sürmem o zaman. ama mehmet günsür'ü yerim, o ayrı :)

The Wrestler (2008)

IMDb - The Wrestler (2008)

Mickey Rourke o yaşına rağmen hala yakışıklı, pankreas güreşçilerini severim zaten, ağbiye de yakışmış..
eski yıldız güreşçi yaşlanır, eski günlerini özlemektedir. yönetmen Aronofsky, bu filme gidememiştim sinemadayken, neyse izlemiş olduk..

They (2002)

They (2002) - IMDb

karabasanlar... korku filmi, korkutamıyor pek, sadece ani sahnelerde zıplatıyor, ee o da olsun..

Et Dieu... créa la femme (1956)

IMDb - Et Dieu... créa la femme (1956)

Brigitte Bardot şahane, ikinci izleyişim, bu kadına hastayım, yaşına rağmeni yaşıtlarına kıyasla hala güzel..

Suspiria (1977)

Suspiria (1977) - IMDb

korku başyapıtı yazıyor dvd üzerinde, amatör sahneler, bilemiyorum, acaba zamanına göre mi başyapıt, hiçbir sahneden korkmadım, hatta öcülü böcülü karelerde öcülerşn üstündeki ipler bile gözüküyor izleyin ama, ilginç..

pinaran: 25

Film bence cidden kötüydü ama izlediğime hiç pişman olmadım.
Mehmet Günsür'ü seviyorsan kaçırma derim.
İnanılmaz bir cazibesi var. Tabi sinemanın kocaman ekranında izlemek bir başka.
Filmden çıktığımda sokaktaki erkekler o kadar çirkin gelmişti ki bana.
Olağanüstü bir güzellik. Sadece onun için izlenir yani.
Ama oyunculuğunu çok yapmacık bulmuştum o da ayrı mesele tabi.

Son düzenleme:
Ronin (1998)

Ronin (1998) - IMDb

yarım yamalak izlemiştim, şöyle oturup adam akıllı bi baştan sona izleyeyim dedim, meğersem ilkinde hiçbir şey anlamamışım, zira çoğu sahne yabancı geldi, neyse, film çok iyi, aksiyon dediğin böyle olur, öyle salak saçma sahneler yoktu hiç olmazsa, aksiyon türü pek benlik olmasa da iyiydi hoştu, bir de Robert De Niro var tabii, rolünde de oyunculuğunda da her haliyle ustayım diye bağırıyor, onun dışında Jean Reno, daha önce de yazmıştım, Natalie Portman'la Leon filmiyle ilk aşklarım arasına girmişti, neden neden neden ben değil de Natalie'yi öptü diye az üzmediydim kendimi :))

Natascha McElhone'ın cazibesi de cabası, o zaten hiç konuşmasın öyle baksın kameraya, elmacık kemikleri onun yerine konuşur

uzun araba sahneleri sıkıcıydı biraz,,, o kadar..

pinaran: 26

çok kaliteli filmler yazıyorum, lütfen izleyinnnn.
coco chanel.
schindler' list.
fame.
renaissance.
madame ırma.
the young victoria.
127 hours.
bunlar gerçekten izlenesi filmler. öneririm. :)

1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ............................... 13
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................ 2
6.atlantis ................................
7.Tryamor ............................... 17
8.Revolucion ............................4
9.PrensesPeri ........................... 3
10.Asmin ................................. 3
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor .................................. 9
13.eylül.yn...............................
14.alewuska.............................
15.ThirtyFour............................
16.theuglygoddess..................... 1
17.aswang................................ 10
18.pinaran................................ 26
19. elmayrahh.............................. 3
20.electra_................................ 7
21. wilmaa..................................2

http://www.imdb.com/title/tt0108550/

jhonny'immmmmmm benim. özlemişim valla depp izlemeyeli öyle çok zaman oldu ki,arizona dream'i izlemiştim en son galiba.
kesinlikle adı kadar varmış filmin hikayesi.
sorumlulukların kat kat üstüne yüklendiğini görmekteyiz ,Gilbert'ın.
ve durum öyle bir hal almış ki artık mücadelesini bile edemiyor.
Tüm karakterler içime sindi diyebilirim.
Öylesine yaşanıp giden bir film,sanki bir kesit izler gibi.
sanki filmin bitiş yazıları çıkarken ve kapatırken tamamen o hayat orda devam ediyormuş gibi.
Ayrıca Leonardo'yu çok sevmesem de onun da o yaşlarda bile rolünün hakkını verebilecek biri olduğunu bir kez daha anladım.

The Orphanage (2007) - IMDb

korku gerilim tarzına çok yatkın değilim,çabuk korkarım kabul ediyorum.
ancak film sandece korku ögesine takılı kalmamış güzel bir gerilim filmi idi.
türün müdavimlerinin de severek izleyeceğini tahmin ediyorum.
tavsiye edebilirim.

Orchidea:15

Transformars Karanlık Yüz (3 )
doğrusu beklentim çok daha yüksekti adeta hayal kırıklığına uğradım
arabalar en büyük hayranlığım sırf bu yüzden transformarsın ilk bölümünü 5 kez izledim halada izlerim ama serinin b filmi bence dehşet düzeyde kötüydü. özelliklede diyaloglar.söz yazarları dilsizdi heralde. merak için izlenir ama zevk almak için kapıdan dönülcek tarzda.

Revolucion : 5

Marmoulak
The Lizard (2004) - IMDb

İran yapımı bir film daha önce izlememiştim.
Bu konuda arayış içindeyken imdb puanı bi hayli yüksek olan bu filmi görünce hemen listeme ekleyip cdye atmıştım. :)))
Sonuç : İzlediğim eennnn güzel filmlerden biri.
Bir diyalog dahi boş olmaz mı arkadaş. Bu nasıl bir senaryo, nasıl güzel bir mizahtır.
Ne hoş karakterlerdir onlar öyle... Hiç başından kalkmadan bu saatte oturup izledim yani.
Normalde yapmam böyle bi şey. Gerçekten eşsiz.
Ve en önemlisi de çok samimi buldum. Çok gerçek, çok doğal.
Her şey harika. Kusursuz.

Bir adam var, hırsızlıktan hapse girmiş. Sonra kendini bir camide hocalık yaparken buluyor.
Böyle hoca(!) vaiz sırasında şöyle bir cümle de kuruyor.

Bu gün Pulp Fiction (Ucuz Roman) filminden söz etmek istiyorum.Evet, film Tarantino birader tarafından çekilmiş. Kendisi büyük Ehl-i kitap sinemacılardandır.

Daha ne güzellikler var sormayın.

Kendimi çok garip, bi değişik hissettim bittiğinde. Anlatılmaz yaşanır. :97:

Tryamor : 18

Moon (2009)

Moon (2009) - IMDb

bu filmi çok beğendim, harikaydı, bilim kurgu sevdiğim için belki de, tam benlik, dünyada artık bir kesim ultra zengin rahat bir kesim de aç susuz değildir, çok ilginç ütopya gibi değil mi, artık çöller yeşertilmiş, dünyada açlık sona ermiştir, muhakkak bir kesim yine yiyecek ekmeği zor buluyordur eminim, filmde ondan bahsetmediler ama, sonuçta herkes rahat yaşayamaz, kiminin elinden ekmeğini almalılar, bugüne kadar hep böyle olmuştu, zaten bu yüzden ütopya dedim ya :)

kısaca ayda bir zamazingo buluyorlar ve onunla dünyadaki açlık sona eriyor, siz de sandınız şimdi zenginden alıp fakire veriyorlar, yok öyle, o filmlerde bile olmaz
aydaki bu zamazingoyu robotlar çıkarıyor tabii, ama bu robotların başında da biri olmalı, ne bileyim bi şey bozuldu tamir edilmeli, her bozuklukta üç günlük ay yolculuğuyla geç vakit tamir edemezler ya, anlık midaheleler için bir adam gerekli, 3 senede bir astronotu değiştiriyorlar, zira 3 senenin sonlarında insan çıldırmaya başlar artık tek başına, gökyüzü karanlık parıldayan yıldızlar...

uzatmayalım film şahane, esas adamımız başarılı, keyifle izleyin

13 Tzameti (2005)

IMDb - 13 Tzameti (2005)

filmi anlatmayacağım, çatlayın
şaka bir yana bu filmden hiç bahsetmek istemiyorum, tadı, heyecanı kaçar yoksa, izleyin derim..
konusuna da bakmayın netten falan, direk oturup izleyin, benden söylemesi...
yorumlarda bir ton spoiler veriyorlar zaten..

pinaran: 28

The Machinist (2004)

http://www.imdb.com/title/tt0361862/

Türkiye'ye 2005'te gelmişti bu film, sinemada izlemiştim, arşivde dvd'si duruyordu, bir de böyle izleyelim dedim çıkarılmış sahneleri de izlemiş oldum,
17 yaşlarımdaydım sinemaya doğru adımlarken, vay be 7 sene geçmiş aradan..
kadınlara zayıflık yakışırken erkeklere neden hiç yakışmaz, medyanın bize zayıf kadını pazulu iri erkekleri dayatması tek etken olamaz, bu durumun tersi cinslere kökten yakışmıyor..

esas adamımız Christian Bale (kk da çoğu kadının ona hasta olduğunu biliyorum bir senedir uyumamaktadır. acaba gördükleri uykusuzluk kaynaklı hayaller mi yoksa gerçek mi ???

nasıl bu kadar harika filmler yapabiliyorlar..

Lodos (2009)

Lodos (2009) - IMDb

farklı hayatlar aynı memlekette kesişiyor. başarılı sayılır.. bir önceki filmle elbet yarışamaz...

pinaran: 30

Son düzenleme:
Another Year

Another Year (2010) - IMDb

Türkçeye ömrümüzden bir sene olarak çevrilmiş. Film de bir çiftin dört mevsim şeklinde ömründen bir seneyi anlatıyor. Mutlu, yaşlı bir çiftin hayatlarına konuk olurken çevrelerindeki insanların hüznüne, yalnızlığına, mutluluğuna, doğumlarına, ölümlerine de tanık oluyoruz. Hayata dair ne varsa bu filmin içinde. Özellikle filmdeki Mary'nin yalnızlığı çok iç burkuyor, hatta benim için film Mary'nin ekseninde döndü diyebilirim. Kadının oyunculuğu da müthişti.

firfor: 10

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…