• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

TAKİYE
kullanabilecek olsam çok daha büyük harfler kullanrdım bu filmin ismi için. yasaklara alışkın ülkemin meraklı, sorgulayan nsanları için yapılmış adeta. ismi dini ancak içeriği !!!! film eğlencelikten çok bakmayı bilenler için bir nevi belgesel niteliğinde :)))) kısa süre önce merak ederek nette aratmış ve yasaklandığını öğrendikten sonra daha çok üzerine düşmüştüm. nihayette bulmayı başardım. bilmediğim şeyler öğrendim demeyeceksiniz büyük ihtimal izlemeye kalkışırsanız sadece bilgilerinizi tazeleyecektir çünkü aramızda hiç bakar kör yok :))) neyse birazda filmin kendisinden bahsedeyim. çok can alıcı sahneler mevcut değil, ne ışık, ne efek, nede diyologlar. gayette durağan aslında fakat pisikolojiye oynamıyor dersem yalan olur ve finali bakış açısına göre değişir ancak benim için gayet güzeldi.
Şiddetle Tavsiye Ederim.

Revolucion: 4

selam kızlar,

malesef çok fazla film izleyemiyorum bu aralar, çok özeniyorum size. inşallah ben de o kafaya dönerim bigün :)

Rango

Johnny Depp'in hatrına izlediğim bir animasyon. zaten animasyonlardan çok keyif aldığım için severek izledim.

Dönersen Islık Çal

92 yapımı bir film. Bir barda barmen olarak çalışan bir cüceyle, fahişelik yapan bir travestinin hüzünlü öyküsünü konu alıyor. Dönemine göre güzel bir film ama yapmacık bulduğum bazı diyaloglar oldu. Yine de ilginç, güzel bir yapım.

firfor :2

Rembetiko

Rembetiko (1983) - IMDb

Rembetiko müziğinin hikayesini bir kadının yaşam öyküsüyle birlikte anlatan çok hoş bir film. Bu müzik türüne olan hayranlığım sonucu filminden önce soundtrackini keşfetmiştim. Filmini izlemek yeni nasip oldu. Türkiye'den Yunanistan'a göç ettirilen Rembetler, acılarını müziklerine o kadar güzel yansıtmışlar ki uzun süre ne müziklerin ne de filmin etkisinden kurtulamadım. Çok hoş yav, tavsiye olunur (beğenenler soundtrackini de edinsin hatta)

The Darjeeling Limited

The Darjeeling Limited (2007) - IMDb

3 erkek kardeşin babalarının ölümü üzerine anneleri bulmak amacıyla ruhsal bir yolculuğa çıktığı film. Aralarındaki bağ yer yer komik, bazen hüzünlü, ama oldukça insani, film de öyle.

firfor: 4

Son düzenleme:
Whale Rider (2002)

Whale Rider (2002) - IMDb

ikinci izleyişim, eşim izlememiş, bir daha izlemiş bulundum, yine de keyifliydi..
Yeni Zellanda'da geçiyor, dansları, inanaçları, peygamberi beklemeleri ve hayal kırıklıkları
şefin torunu erkek olmalıydı fakat ikizlerden erkek öldü ve kız kaldı, kız onlara kötü şans getirdi.

pinaran: 18

Urideul-ui haengbok-han shigan
Maundy Thursday (2006) - IMDb

İdama mahkum edilmiş bir suçlu ile, üç kez intihara teşebbüs etmiş sorunlu bir genç kız hapishanede her perşembe biraraya gelip sohbet ederler. Bu ikili üstünden hikaye gelişir. İkisi de ölmek arzusundadır ama lakin kiii ... Daha fazla bir şey söylemiim. :))

Bazı sahnelerine pek anlam veremeyip sevememiş olsam ve yine bazı sahnelerde kullanılan yüksek volümlü müzikten hoşlanmamış olsam da, film bitince ben de bittim. Bitiş parçasını duyduğum an ağlamaya başladım. Epeyce de devam etti ağlama mevzusu.

Kadın oyuncuyu bi-mong'da da izlemiş ve çok soğuk bulmuştum. Burada da hoşuma gitmedi. İtici bir kadın ama neyse ki filmi mahvetmemiş. Onu dikkate almadım zaten, hiç etkilemedi ama erkek oyuncu çok başarılıydı, çok etkilendim. :(( Harika bir dram.

Snatch
Snatch. (2000) - IMDb

Çok güzel, çok tatlı, çok komik, nefis bir film. Karakterlerin her biri, aksanları, çingeneler (Brad Pitt), soundtrack müthişti. Bir kategoriye sokmak çok zor. Her şey var içinde. Bayıldım.

Tryamor : 11

1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ............................... 8
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................ 2
6.atlantis ................................
7.Tryamor ............................... 11
8.Revolucion ............................4
9.PrensesPeri ........................... 3
10.Asmin ................................. 3
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor .................................. 4
13.eylül.yn...............................
14.alewuska.............................
15.ThirtyFour............................
16.theuglygoddess..................... 1
17.aswang................................ 8
18.pinaran................................ 18
19. elmayrahh.............................. 1
20.electra_................................ 7
21. wilmaa..................................2

selam kızlar,

malesef çok fazla film izleyemiyorum bu aralar, çok özeniyorum size. inşallah ben de o kafaya dönerim bigün :)

Rango

Johnny Depp'in hatrına izlediğim bir animasyon. zaten animasyonlardan çok keyif aldığım için severek izledim.

Dönersen Islık Çal

92 yapımı bir film. Bir barda barmen olarak çalışan bir cüceyle, fahişelik yapan bir travestinin hüzünlü öyküsünü konu alıyor. Dönemine göre güzel bir film ama yapmacık bulduğum bazı diyaloglar oldu. Yine de ilginç, güzel bir yapım.

firfor :2

Dönersen ıslık çal çok ilgimi çekti. İndirmeye başladım.

Bu arada firfor bana itazura na kiss'i tavsiye etmiştin film önerisi istediğim zaman. İzledim ve bayıldım. :) Sayende anime dizilerini çok sever oldum yani. Çok teşekkür ederim sana bu yüzden. :71:

Dönersen ıslık çal çok ilgimi çekti. İndirmeye başladım.

Bu arada firfor bana itazura na kiss'i tavsiye etmiştin film önerisi istediğim zaman. İzledim ve bayıldım. :) Sayende anime dizilerini çok sever oldum yani. Çok teşekkür ederim sana bu yüzden. :71:

Ay canım benim çok sevindim beğendiğine. Zaten çok kanım kaynıo benim sana, beğenilerimiz de benzer bu yüzden :7: Başka ne tavsiye ettim hatırlamıorum ama lovely complex de çok iyidir, itazura na kiss'ten daha iyi bence.

Dönersen Islık Çal'ı da beğenirsin inşallah. Sorumlu hissettim şimdi kendimi :) Daha iyi şartlarda çekilseydi daha çok seveceğim bir film olurdu. Eksik bi şeyler var gibi hissettim biraz. Ama güzel film yani, bi sinemaseverin izlemesi gerekli bence.

Ay canım benim çok sevindim beğendiğine. Zaten çok kanım kaynıo benim sana, beğenilerimiz de benzer bu yüzden :7: Başka ne tavsiye ettim hatırlamıorum ama lovely complex de çok iyidir, itazura na kiss'ten daha iyi bence.

Dönersen Islık Çal'ı da beğenirsin inşallah. Sorumlu hissettim şimdi kendimi :) Daha iyi şartlarda çekilseydi daha çok seveceğim bir film olurdu. Eksik bi şeyler var gibi hissettim biraz. Ama güzel film yani, bi sinemaseverin izlemesi gerekli bence.

Lovely Complex'i de yazmıştın. :) Onu da izleyeceğim.

Dönersen Islık Çal'ı sansürlemişler, sansürsüz versiyonu yok gibi şeyler yazıyordu sharebusta. Bakalım. Severim büyük ihtimalle. :)

1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

3.orchidea ............................... 8
7.Tryamor ............................... 11
18.pinaran................................ 19

The Secret of Kells (2009) - IMDb

biraz dini,biraz toplumsal sorgulamaların olduğu,tarihi-fantastik bir animasyon.
çizimlerini sevdim,filmin atmosferi de çok hoştu.
özellikle düşünce gölgelerini beğendim.
izlenmesi hoş olacak bir animasyon

Orchidea:9

Edit:bugün haftanın yorgunluğunu atacak bir film şöleni vermek istiyorum kendime.(bakalım:34:)

The Hangover
http://www.imdb.com/title/tt1119646/

Bu filmin epeyce abartıldığını hatırlıyorum. Bana göre ise iyi, hoş. Eğlenceli. Zach Galifianakis çok tatlı. Olaylar tahmin edilebilir şekilde gelişiyor ama güzel noktalar var tabi mizahi açıdan.
Orta dereceli, bazen de vasat bulduğum bir komedi filmiydi yani.
The Hangover Part II yu izlemeyi düşünmem. İzlesem de Zach Galifianakis için izlerim.
Boş vakitte, yorgun olunan bir vakit izlenebilir sanırım. :s

Tryamor : 12

1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

3.orchidea ............................... 9
7.Tryamor ............................... 12
18.pinaran................................ 19

arkadaşlar merhaba,uzun zamandır fılm ızleyemedıgım ıcın yazamadım,haftaızı gec geldıgımız ıcın zaman olmuyor maalesef 2 saatlık fılm ızlemeye,o yüzden haftaiçi yabancı dızı ızlıyoruz genelde.Ama bugun ıkı tane fılm ızledım ve hemen yazmaya geldım.İlki ''Gamer''.Özeti kısaca;
Yönetmenliğini Mark Neveldine ve Brian Taylor‘ın üstlendiği Gamer bilim-kurgu/aksiyon türünde bir yapım. Başrollerde Gerard Butler, Michael C. Hall, Kyra Sedgwick, Milo Ventimiglia, Alison Lohman, John Leguizamo ve LudacrisSlayers” adında çok oyunculu bir oyun platformu kurulmuştur. Oyuncular hükümlülerden seçilmektedir. 30 oyundan sağ olarak çıkan oyunculara özgürlük vaat edilmektedir. Bu oyunun yıldız oyuncusu Kable (Gerard Butler) bir taraftan özgürlüğünü kazanmak için bu ölümcül oyunda mücadele verirken bir taraftan da oyunun yaratıcısı olan Ken Castle’ı (Michael C. Hall) devirmek istemektedir. Fakat bu hiç de kolay olmayacaktır…
Ben beğendim.Fantastik bir film.
ıkıncısı de''a bit of heaven''.Konusu::Film New Orleans'ta yaşayan uçuk kaçık bir genç kadının hiç beklemediği bir anda doktoruna aşık olmasını konu alan duygusal bir film...
Baştan söylim ben gözyaşlarımı tutamadım sonunda hatta yalnız izliyor olsaydım hönkürerek ağlardım:.Bıraz hassas bir konu
ve sonuc:
Elmayrah:3

Rio
Rio (2011) - IMDb

Son zamanlarda ruh halim pek iyi olmadığı için kafa dağıtıp neşelenmek amacıyla izlediğim bir animasyon. Zaman geçirmek için ideal, eğlenceli bi film.

The Secret Of Kells

Orchidea sayesinde tanıştığım bi animasyon :16:. Çizimlerine, renk uyumuna, ilistrasyonlara bayıldım. Film, İrlandalılar için önemli olan ve içinde dini öğretilerin bulunduğu "The Book of Kells"in nasıl yazıldığını büyüleyici bi teknikle anlatıyor. Müzikleri de çok hoş.

firfor:6

Chugyeogja
IMDb - The Chaser (2008)

Mmmmm... Aslında en başta klişe bir şeyler olacak gibi hissettim ama değilmiş, olmadı öyle klişeler. Güney Kore'nin katilli hikayelerini çok seviyorum bu yüzden. Film bildik katil hikayelerinden farklı.
Farklı noktalara odaklanmış ve farklı bir şekilde işliyor. Neler yaşanacağını bilemiyorsunuz. Sürprizlerle dolu.
Cinayet Günlükleri'ni anımsattı bu açılardan. Lakin bu filmde çok etkileyici bir dram tarafı da var.
Takipçimiz vicdanıyla cebelleşmekte. Her yolu deniyor bir şeyleri yoluna sokabilme adına.
Beni özellikle son sahneler civarı bu karakter vurdu geçti. İnanılmaz güzellikte bir oyunculuk performansı var ayrıyeten.
Ve müzikler çok güzeldi bence.

Tryamor : 13

IMDb - L'Avventura (1960)

büyük bir merakla başladığım film ilk 1 saat oldukça güzel ilerliyordu.
filmin o doğal havasını sevdim,başrol oyuncularının ikilemlerini sevdim ama
sonlara doğru sıkılmaya başladım ve sıkılarak bitirdim filmi.
2.17 saat çok fazla idi bu film için.

IMDb - Evil (2003)

isveç sinemasıyla bağlantım Bergman filmleriyle sınırlı.
bir isveç yapım film görünce Bergman'ın hatırına izlemek istedim.
Gerçekten etkileyici bir film.
Klass ya da Ben X gibi okullarda şiddet konulu ancak
bu filmde daha farklı tatlar da var.
Ayrıca başrol oyuncusu asil bir yakışıklılığa sahip bence.

IMDb - Pleasantville (1998)

tam bir 90lı yıllar filmi.
bilindik bir başlangıç(spoiler vermeyi sevmem bilirsiniz:)
ama öylesine tatlar sunuyor ki hiç sıkılmadan,zevkle izledim.

Orchidea:12

City Of Ember-Sihirli Şehir

City of Ember (2008) - IMDb

Filmin konusunu okuyunca bende büyük bir merak uyandırdı ve izledim. Kendini sonuna kadar izlettiren bir film fakat izleyicinin kafasında oluşan bir çok soruyu malesefki cevaplamamış. İzlerken benim kafamda bir çok soru oluşta fakat hiçbirine bir cevap alamadım. Sonu daha güzel bitebilirdi diye düşünüyorum. Bitişi resmen kestirip atılmış gibiydi. Filmi ne tavsiye ediyorum nede etmiyorum. İzlemezseniz bir şey kaybetmezsiniz demek en doğrusu sanırım :)

aswang: 9

The Breakfast Club (1985) - IMDb

izlemeyen pek kalmamıştır herhalde.
gerçekten övgüyü hakeden bir filmdi benim için.
zaten zıt karakterlerin o müthiş uyumunu sinemada seyretmeyi çoook seviyorum.
çok güzel ve anlamlı zaman geçirdim.
özellikle son 15-20 dk filmin seyrindeki o geçiş çok hoşuma gitti.

Orchidea:13

Trolljegeren
http://www.imdb.com/title/tt1740707/

İzlemekten zevk aldığım tek şey muhteşem Norveç görüntüleriydi.
Onun dışında, ne yazık ki yaratıkmış falan filan hiç sevmedim.
Film başladığında verilen ön bilgi yüzünden çok itici buldum sanırım.
Aktüeldi çekimler de. Belgesel gibi.

Tryamor : 14

Back