Sinema Günlüğümüz

Water for Elephants- Aşkın Büyüsü

http://www.imdb.com/title/tt1067583/

Bu filmin afişi dikkati çektiği için konusunu bile okumadan izledim. İzlerken olayların nasıl gideceğini tahmin edebileceğiniz bir film olmuş fakat ben yinede başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Özellikle Christoph Waltz ın oyunculuğu çok iyiydi. Sirk yaşantısını o atmosferi çok güzel anlatmışlar. İzlemenizi tavsiye ederim..

aswang: 11

yazmadan duramadım.
Mary öylesine yalnız ki,öylesine hüzünlü.
O suratındaki yarı şaşkın,yarı acılı ifade içimde gerçekten yer etmiş.

yazmadan duramadım.
Mary öylesine yalnız ki,öylesine hüzünlü.
O suratındaki yarı şaşkın,yarı acılı ifade içimde gerçekten yer etmiş.

evet, gerçekten çok etkileyiciydi. tanımadığım ve beğendiğim oyuncuları genelde araştırırm. inan bu kadının başka hallerini (şık kıyafetler içinde, gülerken vs) görmek istemediğim için adını bile öğrenmedim."mary" olarak kaldı o kadın bende.

Çoğunluk

Çogunluk (2010) - IMDb

Türkiyede'ki çoğunluğa genel bir bakış. Yakalarımıza iliklenen "nasıl yaşamalı" kurallarını bir bir anlatıyor. Bir baba evini geçindirmeli, karısına çocuklarına bakmalı, kurallar koymalı, çocuklarının hayatına despotça yollar çizmeli, günü gelince torun sahibi olmalı. Bir anne kocasına, çocuğuna, evine bakmalı; kendini yalnız, çaresiz, değersiz hissetse bile fedakarlıkta bulunmaya devam etmeli. Bir erkek çocuk, tüm haytalıkları tüketip büyünce eli silah tutmalı, iş güç sahibi olmalı, sonra evlenmeli, çoluk çocuğa karışmalı, bu kısır döngünün içinde rolünü bulmalı. Çoğunluğa karışanların hikayesi.

firfor: 11

Son düzenleme:
1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ............................... 15
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................ 2
6.atlantis ................................
7.Tryamor ............................... 18
8.Revolucion ............................5
9.PrensesPeri ........................... 3
10.Asmin ................................. 3
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor .................................. 11
13.eylül.yn...............................
14.alewuska.............................
15.ThirtyFour............................
16.theuglygoddess..................... 1
17.aswang................................ 11
18.pinaran................................ 30
19. elmayrahh.............................. 3
20.electra_................................ 7
21. wilmaa..................................2

MANCURYALI ADAY ( 1962 - 2004 )

filmin iki versiyonu var biri 2004 diğeri 1962. 2004 yapımını izledim önce genelde senaryolar ikinciye çekilirlerken geliştirilirlerde daha iyi bişey çıkar ya ortaya kesinlikle alakası olmamış. konu gerçekten çok iyi ama senaristler resmen iki halinde de mahvetmişler filmi. savaş sırasında beyinleri yıkanan bir gurup askeri ve sonrasında mahvolan hayatları konu alınıyor. biraz başlangıç filmini andırmıyor dersem yalan olur. ancak dediğim gibi senaryo ve yönetmenin değişmesi lazım ki film içine alabilsin izleyiciyi bu halleriyle ikiside vasat. fakat yinede izlemeye değer konu açısından ve eğer görmekte fayda var derseniz 62 yapımını tavsiye ederim.

Anlaşma (The Deal )

komedi olarak nitelenen daha çok trajikomik olarak nitelendirilebilecek bir film.başarısız bir yapımcının kendini kurtarma çabası ve yiğeninin hayatına güneş gibi doğmasını konu alıyor. ince bir mizahı var. ancak eğlenceliğin üzerine geçemez.

Revolucion : 8

Groundhog Day (1993) - IMDb

bir 90'lı yıllar filmi daha, klasik bir hikaye aslında ama güzel zaman geçirmeye de birebir.
yalnız imdb puanını abartılı(!) hatta bayağı bir abartılı bulduğumu söylemeliyim.

The Triplets of Belleville (2003) - IMDb

çok hoş, sıcak,orjinal ve merak duygusu barındıran izleniesi bir animasyon.
özellikle Fransız Amimasyonlarını sevenler sakın ama sakın kaçırmayın gözden derim.

Orchidea:17

Blade Runner (1982)

Blade Runner (1982) - IMDb

üçüncü izleyişim, yalnız bu sefer iki dvd li özel versiyonlu izledim, battlestar galactica'daki ağbiyi görmek filmi daha da gerçekçi kılıyor. bilim kurguya bayılıyorum.
kusursuz insan görünümlü robotlar..

Memento (2000)

Memento (2000) - IMDb

bu filmi izlememiş bir arkadaşın ısrarı üzerine oturup bir daha izledik, ama bir yandan da iyi oldu, bonus özelliklerini, kamera arkasını, ek seçeneklerine bakmamıştık, filmi ıncık cıncık sömürmüş olduk.
esas adamımızın hafızasıyla başı derttedir..

Bir zamanlar Anadolu'da (2011)

Bir zamanlar Anadolu'da (2011) - IMDb

dün akşam üzerimize yapışmış inanılmaz yorgunluğa rağmen bir ara bulup da koşa koşa sinemaya gittik.
yabancı dilde en iyi film oscarını rahatlıkla kazanabilir Nuri Bilge Ceylan, gerçi diğer adayların hepsini izlemedim ama, film çok iyiydi, 2.30 saatim mükemmel geçti. ayrıca Muhammet Uzuner'in karizması, duruşu, bakışı oldukça etkileyici...

pinaran: 33

1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

3.orchidea ............................... 17
8.Revolucion ............................8
10.Asmin ................................. 3
12.firfor .................................. 11
18.pinaran................................ 33

Bir Zamanlar Anadolu'da

Uzun zamandır güzel türk filmleri izlediğimi düşünüyorum artık... Buram buram kaliteli bir iş olduğu belliydi..
Görsellik müzik.. O bitmeyen gece, gündüzün daha iç karartıcı olması..
Karakterler cuk oturmuş..Ne eksik ne de fazla..
İki buçuk saat büyük bir keyifle izledim..
Filmden çıktığımda doymuş hissettim resmen kendimi filme..

Ben sinema sever herkesin gidip görmesini isterim..

Asmin: 4

Son düzenleme:
Voksne mennesker (Dark Horse)

http://www.imdb.com/title/tt0408318/

Türkçe'ye tutunamayanlar olarak çevrilmiş. Aynı zamanda en sevdiğim romanın adı olduğu için benim de dikkatimi bu "tutunamayanlar" ismi yüzünden çekti zaten. Sorumsuz, disleksi hastası ve beş parasız bir grafiti sanatçısı, kafası bi dünya bir kız, kendini futbol hakemi olmaya adamış kuralcı bi arkadaş ve filmin sonlarına doğru ortaya çıkıp seyircinin kafasını karıştıran bir adam.. evet dilimize güzel çevrilmiş, tam bir tutunamayanlar filmi. çok beğendim, çok etkilendim, çok içime sindi.

Nói albínói (Noi the Albino)

Noi the Albino (2003) - IMDb

Dark Horse'u çok beğenince, yönetmenin bu meşhur filmini de izliim dedim. Yaşadığı küçük dünyaya sığmayan, palmiyeli kumsalların resmine bakıp bakıp kaçma isteği kamçılanan Noi'mizin öyküsü. Biraz yürek parçalıyor ama bu filmi de beğenerek izledim.

Shaun of the Dead

Shaun of the Dead (2004) - IMDb

Bu meşhur filmi, korku filmi korkum yüzünden uzun süre izleyemedim :) Komedi filmi bile olsa filmdeki zombi yoğunluğu beni epey endişelendirmişti. Yalnız yaşayan, hayal gücü geniş biri olarak, bu filmi izleme cesaretini ancak bi misafirimin geldiği bir gün buldum :) Amaaan ne ödleğim yaa. Bildiğin fıstık gibi bi ingiliz komedisi çıktı. Ama yine de "gece tek başına bi daha izle" deseniz, önce bi düşünürüm :18:

Everything Is Illuminated

Everything Is Illuminated (2005) - IMDb

Ailesinden ve akrabalarından kalan çeşitli eşyaları toplayıp bunları arşivleyen koleksiyoner Jonathan'ın eline geçen bir gizemli mektup üzerine yola çıkıp büyükbabasının geçmişini didiklemesiyle filmimiz başlıyor ve nası olduğunu bile anlamadan çok huzurlu bi şekilde bitiyor. Yahudi soykırımıyla ilgili çok film yapıldı, hatta artık bu işin abartılıp sinamacılar için iyi bir malzeme ve basit bir gelir kapısı olarak görüldüğünü düşünmeye falan başladım. Her ne kadar dolaylı olarak, soykırımın geride kalanlar üzerindeki etkisini konu edinse de, bu filmin diğerlerinden biraz daha farklı olduğuunu düşünüyorum. Bazı sahneler insanın yüreğine işliyor. Beğenerek izledim. Büyükbaba süper. Müzikler süper.

firfor: 15

Son düzenleme:
1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

3.orchidea ............................... 17
8.Revolucion ............................8
10.Asmin ................................. 4
12.firfor .................................. 15
18.pinaran................................ 33

Bir Zamanlar Anadolu'da
http://www.imdb.com/title/tt1827487/

İzlediğim ilk Nuri Bilge Ceylan filmi.
Görsellik enfes. Bakmaya doyum olmuyor ordan oraya savrulan otalara, yağmurun çiselemesine, karakterlerin yakın plan çekim suratlarındaki mimiklere, duruşlarına, güneşin batışına, geçip gittikleri yollara...
Unutulmaz cinsten sahneleri vardı benim için. Öyle anlar var ki dalıp gittim.
Çok güzeldii çoookkkk çççooookkkkkk. (((((

Tryamor : 19

IMDb - Dolls (2002)

yalın güzel hayat ve aşk hikayeleri arasında duru bir film.
uzak doğu sinemasının o kendine has şiirsel anlatımıyla kendine bağlıyor insanı.

Jules and Jim (1962) - IMDb

bu filmi geçen yılki sinema günlerinde Atlantis ankete koymuş ancak seçilmemişti.
gerçekten kaçırmışım dedim izlerken.
bambaşka kişilikler, bambaşka ruh halleri
Kadınsal ikilemler, uçlarda yaşayan ruhlar.
hissedilemeyen manik duygular uçuşuyor adeta havarda.
yapıldığı yıla göre bambaşka bir havası var.

Orchidea:19

haftasonu gidip sinemada izlemek istiyorum.
hem Türk sinemasına da destek olmak lazım.

Tam mesajı editliyordum net gitti. :s Diğer yazacaklarımı da ekliim yine.
Mizahi bakımdan da çok güzel. Çok sevimli ve komik sahneler mevcut.
Diyaloglar dolu dolu. Her şey çok anlamlı.
Çok durağan olmasına rağmen sıkılmak gibi bir şey söz konusu değil.

The Boat That Rocked

IMDb - The Boat That Rocked (2009)

1966 yılında yerel radyolar günde 1 saat rock yayını yaparken hükümete rağmen denizin ortasında bir gemide 24 saat rock müzik yayını yapan korsan bir radyonun öyküsünü anlatıyor. gemideki her telden karakterde dj'ler, rock n roll aşkı ve tabi ki müzikler harikaydı. eğer benim kadar duygusalsanız filmin sonunda ağlayabilirsiniz bile.

firfor:16

favori filmlerimden kendileri.
bayıla bayıla izlemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…