Sinema Günlüğümüz

1 EYLÜL - 30 EYLÜL 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ............................... 19
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................ 2
6.atlantis ................................
7.Tryamor ............................... 19
8.Revolucion ............................8
9.PrensesPeri ........................... 3
10.Asmin ................................. 4
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor .................................. 16
13.eylül.yn...............................
14.alewuska.............................
15.ThirtyFour............................
16.theuglygoddess..................... 1
17.aswang................................ 11
18.pinaran................................ 34
19. elmayrahh.............................. 3
20.electra_................................ 7
21. wilmaa..................................2

Bugün 00:00a kadar izledikleriniz olursa onları da ekleyip yeni listemizi oluşturacağız. :97::97:

Son düzenleme:
Eylül ayı birincimizi kutluyoruz. pinaran ...

Yeni listemiz hayırlı olsun.

1 EKİM - 31 EKİM 2011

3.orchidea ...............................
5.guvastanema ........................
7.Tryamor ...............................
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ...........................
10.Asmin .................................
12.firfor ..................................
16.theuglygoddess.....................
17.aswang................................
18.pinaran................................
19. elmayrahh..............................
20.electra_................................
21. wilmaa..................................

Bir zamanlar Anadolu'da (2011) - IMDb

sonunda izledim bugün.
filmler ilgili övgüler, güzel yorumlar malum ancak kızdıracağım biraz galiba bu kitleyi
filmin başlayışı,bozkırın içindeki insan hayatlarının o duruşu, sıradanlaşan hayatları yaşayan insanların yüzündeki o ifade filmin içinde gibi hissetmeme sebep oldu. Oyunculuklara ve çekimlere diyebileceğim hiçbir şey yok.
özellikle insan yüzlerine odaklanmaları çok sevdim.
amaaaaaa
fazlaca uzundu.
belki ilk kısımlar böyle fazlasıyla uzatılmasaydı son kısımları izlerken haz alabilirdim.
ancak filmin fazlaca uzun olması -kimse kusura bakmasın ama- başımı ağrıttı.
bu film için ideal süre 1.40-1.50 olmalıydı. 2.37 kesinlikle çok fazla.
bu da filme dair duygularımın yoğunluğunu şiddetle azaltıp beni yordu ve son yarım saatteki detaylara ve simgesel anlatımlara yoğunlaşamadım.

Orchidea:1

Eylül ayı birincimizi kutluyoruz. pinaran ...

Yeni listemiz hayırlı olsun.

1 EKİM - 31 EKİM 2011

birinci olmuşum

son 4-5 gün film izleyemedim, caprica'ya sardım, neyseki bitti, gerçi şimdi de stargate sg-1 baştan başladım..

birazdan The Jacket'i izleyeceğim, yine önceden izlediğim bir film, 6 sene oldu, yine izlemek istedim, kamera arkası ve röportajlar da ardına..

The Jacket (2005)

The Jacket (2005) - IMDb

savaşta yaralanan askerimiz Adrien Brody tedavisinden sonra tatlı tatlı evine doğru gitmektedir, başına bir talihsizlik gelir, bayılır, gözlerini açtığında onu bir polisin ölümünden sorumlu tuttuklarını öğrenir. hüküm giymez, savaş zamanlarından kalan psikolojik bir tür travma sonucu bilinçsizce polisi öldürdüğü düşünülür, hastaneye yatırılır, ruh ve sinir hastalıkları tarzında bir hastane olmalıdır burası, olmalıdır ama değildir..

filmi herkes izlemiştir zaten de yine de laf kalabalığı yapayım dedim, bugün sabaha kadar film izleyeceğim, bakalım sıradakiiiiii

We're No Angel, biraz komedi olsun, şenlenelim :))
bu filmi de kaç kere izledim hatırlamıyorum, seviyorum, Robert De Niro, Sean Penn ve Demi Moore, üçüne de hayranım, üçü de aynı filmde.. manyak güzel :))

pinaran: 1

Hard Candy (2005) - IMDb

bir solukta izlemek diye buna derler galiba.
film öyle bir başlıyor ki, işte yine bilindik senaryo dedim.
ancak evet bilindik senaryo ama tersinden.
izlenilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Orchidea:2

What Dreams May Come - Aşkın Gücü

IMDb - What Dreams May Come (1998)

İzlerken 1998 yapımı bir film olduğuna inanmakta güçlük çektiğim bir filmdi. O görsellik efektler okadar güzeldiki. Hayran olmamak elde değil. Oyunculuklarda oldukça başarılıydı. Özellikle cennetteki boyalarla alakalı olan bölümlere bayıldığımı söyleyebilirim. Mutlaka izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum ve şiddetle izlemenizi tavsiye ediyorum.

Monsters vs Aliens - Canavarlar Yaratıklara Karşı

Monsters vs Aliens (2009) - IMDb

Bufilmi erkek arkadaşımın tavsiyesiyle indirdim. İzleyip izlememek arasında çoktereddüt ettim fakat iyiki izlemişim.Film başladığı andan itibaren hızını kesmeksizin devam ediyor. Özellikle Bob karakterine bayıldım :) Kısacası çok tatlı çok eğlenceli bir animasyondu. Çok beğendim. Animasyon filmleri seviyorsanız mutlaka izleyin derim.

aswang: 2

Ya Sonra

Özcan Deniz, Deniz Çakır başrolde.. Barış Falay bi de Janset tabiki...

Oyuncuların hepsi çok güzel seçilmiş bence... Özcan Deniz e oyuncu demezdim ben ama bu filimde biraz iyi çalışmış..
Konu güzel.. biraz gerçekdışı olsa da iyi işlenmiş..
Dekorasyon müzikler yerinde..
Görselliği yeterince iyi kullanamamışlar.. Gerek Antalya olsun gerek İstanbul..
Sürekli kişilere odaklanılmış, çevre etraf mekan da üzerinde durulması gerekenlerdendi bence..
Beğendim, pazar akşamımı renklendirdi..

Asmin: 1

Last Exit to Brooklyn (1989) - IMDb

brooklyn sokaklarında şiddet,cinsellik ve zorbalık dolu, çarpık ilişkileri konu alıyor film.
farklı ve benim için hoş olabilecek bir havası var,genellikle çekimler gece ve kasvetli.
sevdim işin özü bu filmi, trall karakterinin o farklı yalnızlığını.
filmi izlerken küf ve ter kokusunu da alıyormuş gibi hissettim ki bunu genelde emir kustirica filmlerinde hissederdim.

Orchidea:3

1 EKİM - 31 EKİM 2011

3.orchidea ...............................3
5.guvastanema ........................
7.Tryamor ...............................
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ...........................
10.Asmin .................................1
12.firfor ..................................
16.theuglygoddess.....................
17.aswang................................2
18.pinaran................................1
19. elmayrahh..............................
20.electra_................................
21. wilmaa..................................

Bu filmi neredeyse topikte izlemeyen kalmamış. Ben izlememe rağmen bu kadar yorum arasından filmin durağanlığıyla ilgili tek yorum gelmeyince şaşırmıştım. Nuri Bilge Ceylan'ın filmlerinde bazen iç bayan sabitlenmeler, sessizlikler, durgunluklar oluyor. Aynı şeyi Kim ki Duk da yapıyor ama Nuri Bilge Ceylan'ı izlerken resmen "ömür geçiyor ulan" diye haykırasım geliyor :) Filmle ilgili o kadar güzel şey yazıldı ki, filmi sinemada izlemeye karar vermiştim taaa ki senin yorumuna kadar. Evde izliim en iyisi ben bunu. En azından aralarda durdurma şansım falan olur :)

Filmde o kadar güzel sahneler var ki, öyle şeyler hissettirebiliyor ki durağanlığı yadırganacak bir şey değil bence.
Kim ki duk'u anımsadım ben de izlediğimde. Onun filmleri su gibi akıyor ve muhteşem müzikleri oluyor. Fark orda sanırım.
Ama mantıksız şeyler görülebiliyor. Fakat ben o kısımları es geçip filmin bana ne hissettirdiğine bakıyorum. Bu yüzden ufak detaylara takılmadan hakkını vermek gerekir diye düşünüyorum.
Bir Zamanlar Anadolu'da çok uzun, bazen yuh dedim hatta ama çok güzel nihayetinde. Varsın bi 30 dk daha oturalım koltukta nedir yani. Hala hatırladıkça büyüleniyorum valla. Bir daha izleyeceğim mutlaka.:97:

Hunger

Hunger (2008) - IMDb

IRA üyesi siyasi mahkumların hapishanedeki direnişleriyle ilgili çok çarpıcı bir film. Mahkumların yıkanmama ve bir suçlu uniforması giymek yerine battaniyelere sarınma şeklinde başlayan eylemleri açlık greviyle son buluyor. Mahkumların İrlanda için özgürlük mücadelesi, gardiyanların insani duygularla yüzleşmesi, diyaloglar, açılar çok çarpıcıydı gerçekten. izlediğim en iyi filmlerden biri.

L'Auberge Espagnole

L'Auberge Espagnole (2002) - IMDb

Erasmus'la İspanya'ya giden Fransız bir gencin yaşadığı sosyalleşme hikayesini anlatan bir film. Çok beğenerek izlediğimi söyleyemem ama vakit geçirmek için ideal. Çerezlik bir film yani.

firfor: 2

Eminim ki film çok güzeldir, ama bu biraz uyuşma meselesi sanırım. Bazen o boşluklar bana o kadar anlamsız geliyo ki dikkatim dağılıo resmen. Mesela İklimler'i izlerken filmin yarısında kendimi evi temizlerken bulmuştum :) Tamam çok büyük saygısızlık belki ama o sessiz sedasız bitmek bilmeyen anlar bana çok fazla geldi. İzlemediğim bi film hakkında bu kadar konuşmak da doğru değil, tüm bunlara rağmen bi şans vericem elbette filme. Belki de Nuri Bilge Ceylan korkumu yenerim bu filmle, kim bilir :)

We're No Angels (1989)

We're No Angels (1989) - IMDb

Horrible Bosses (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1499658/

çok tatlı bir komediydi, tavsiye ederim, zaten Kevin Spacey varsa kalitelidir :))
film adından anlaşılacağı gibi, çılgın 3 patron ve patronlarından bıkmış 3 çalışan, iş verenlerinden kurtulmak için çeşitli yollar aralar.

pinaran: 3

Son düzenleme:

tabii ki yorumlar kişiseldir ama dediğim gibi oldu bende, ha evde izleseydim bir şey değişir miydi??? hayır!
bana göre tadında bırakmak diye de bir şey var.
ayrıca kim ki duk'un filmlerindeki müzik ve görselliğin 10'da biri yok bu filmde.
Ancak yönetmeni her türlü takdir ettim.
bizimki gibi bir ülkede böylesine cesurca bir film çektiği için.
Recep İvedik'ten öte sinema geçmişi olmayan bir toplumuz genel anlamda bakınca.

Natural Born Killers (1994) - IMDb

şimdi bitirdim bu filmi ve duygularım daha sönmeden yazmak istedim.
uzun zamandır listemdeydi bu film ve çok da düşünmeden öylesine açtım bu filmi.
Amannn Allah'ım dedirtti, resmen bayıldım, böyle bir film izlememiştim sanırım daha önce.
tam bir borderlineve sosyopat film.
türünde ender rastlanacak bir havası,çekimleri,kurgusu var.
özellikle aralara serpiştirilmiş çizimler ve ironik betimlemelere bayıldım.

a orange clockwork kadar türünün başyapıtı sayılamaz belki ama bu türde izlediklerim içinde benim için en iyisi.

Orchidea:4

Incendies

Incendies (2010) - IMDb

bu kadar vurucu, çarpıcı bir film izlememiştim uzun zamandır. koltuğa çivilenip kaldım resmen. bu tür hikayelerin gerçek hayatta yaşanmış olduğunu bilmek bile çok ürpertici. izledikten sonra kendi dünyama geri dönmekte zorlandım.

firfor:3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…