- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
- 448
- Konu Sahibi TracyFlick
-
- #1.681
Eylül ayı birincimizi kutluyoruz. pinaran ...
Yeni listemiz hayırlı olsun.
1 EKİM - 31 EKİM 2011
Bir zamanlar Anadolu'da (2011) - IMDb
sonunda izledim bugün.
filmler ilgili övgüler, güzel yorumlar malum ancak kızdıracağım biraz galiba bu kitleyi
filmin başlayışı,bozkırın içindeki insan hayatlarının o duruşu, sıradanlaşan hayatları yaşayan insanların yüzündeki o ifade filmin içinde gibi hissetmeme sebep oldu. Oyunculuklara ve çekimlere diyebileceğim hiçbir şey yok.
özellikle insan yüzlerine odaklanmaları çok sevdim.
amaaaaaa
fazlaca uzundu.
belki ilk kısımlar böyle fazlasıyla uzatılmasaydı son kısımları izlerken haz alabilirdim.
ancak filmin fazlaca uzun olması -kimse kusura bakmasın ama- başımı ağrıttı.
bu film için ideal süre 1.40-1.50 olmalıydı. 2.37 kesinlikle çok fazla.
bu da filme dair duygularımın yoğunluğunu şiddetle azaltıp beni yordu ve son yarım saatteki detaylara ve simgesel anlatımlara yoğunlaşamadım.
Orchidea:1
Filmde o kadar güzel sahneler var ki, öyle şeyler hissettirebiliyor ki durağanlığı yadırganacak bir şey değil bence.
Kim ki duk'u anımsadım ben de izlediğimde. Onun filmleri su gibi akıyor ve muhteşem müzikleri oluyor. Fark orda sanırım.
Ama mantıksız şeyler görülebiliyor. Fakat ben o kısımları es geçip filmin bana ne hissettirdiğine bakıyorum. Bu yüzden ufak detaylara takılmadan hakkını vermek gerekir diye düşünüyorum.
Bir Zamanlar Anadolu'da çok uzun, bazen yuh dedim hatta ama çok güzel nihayetinde. Varsın bi 30 dk daha oturalım koltukta nedir yani.Hala hatırladıkça büyüleniyorum valla. Bir daha izleyeceğim mutlaka.:97:
Eminim ki film çok güzeldir, ama bu biraz uyuşma meselesi sanırım. Bazen o boşluklar bana o kadar anlamsız geliyo ki dikkatim dağılıo resmen. Mesela İklimler'i izlerken filmin yarısında kendimi evi temizlerken bulmuştum :) Tamam çok büyük saygısızlık belki ama o sessiz sedasız bitmek bilmeyen anlar bana çok fazla geldi. İzlemediğim bi film hakkında bu kadar konuşmak da doğru değil, tüm bunlara rağmen bi şans vericem elbette filme. Belki de Nuri Bilge Ceylan korkumu yenerim bu filmle, kim bilir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?