Sinema Günlüğümüz

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1.orchidea ............................9
2.prensesin.uykusuyum ...........3
3.guvastanema .....................1
4.atlantis .............................5
5.Tryamor ...........................6
6.Maip .................................
7.katrem ..............................2
8.Revolucion ........................2
9.PrensesPeri ........................
10.Liza ..................................3
11.sunsea ..............................
12.pupillist .............................5

guvastanema biraz yoğun bu aralar, o gelene kadar listeyi güncelleyeyim=)

Biraz yalnızca yazılanları okuyup, maillerime bakıp uyuyorum( en iyisi şu aralar sen devral canım.
bu arada Eraserhead Lynch'in kısaları hariç izlediğim ilk uzun metraj filmiydi ve nedense en çok beğeneceğim filmi olacak gibi bir his var içimde. İnanılmaz etkileyiciydi, karmaşık bulanlar, hiçbir şey anlamadım diyenler olmuş ama bence derdini çok net anlatıyordu.

1.orchidea ............................9
2.prensesin.uykusuyum ...........3
3.guvastanema .....................1
4.atlantis .............................5
5.Tryamor ...........................6
6.Maip .................................
7.katrem ..............................2
8.Revolucion ........................2
9.PrensesPeri ........................1
10.Liza ..................................3
11.sunsea ..............................
12.pupillist .............................5

Ağlama ama ne konuştuk seninle sen gelene kadar ben ilgilenirim burasıyla canım, merak etme=)) geçecek geçecek yoğunluk da=)

Oldeuboi : Bir sürü övgü almış ve imdb notu da 8.4 olunca izlememek olmazdı. Çok etkilendim. Kurgusu, konusu her şey muhteşem. Soundtrack de öyle. Yazacak bir şey yok aslında, izlemek lazım.

Tryamor : 7

Shallow Grave

Aynı evi paylaşan üç gencin ev arkadaşı arayışı ve sürüklendikleri macerayı konu alan kara komedi.

Atlantis:6

İhtiyarlara yer yok

soğukkanlı, psikopat bir katilin bir çanta parayla kaçan bir adamı araması.
bol gerilimli ve kanlı sahneler olan yönetmenin sıradışı tarzını hissettirdiği bir suç filmi.
ben bu coen kardeşlerin filmlerini çok seyrettiğim için birçok detay yakaladım ama ilk seyredenler için ağır ilerleyen bir film gibi gelebilir.

(Liza-4)

The Painted Veil

senaryosu nedeniyle ısınamasam da Norton ve harika manzarası ile sıkılmadan izlediğim bir film, aşk sorgulaması. detaylı yorum sinema günlerinde:)

guvastanema 2

yazdım silindı ya esi ark film almıs.icinde duvara karsıda varmıs.belki ıyıdır dedik actik.siddet tecavuz seks ne ararsanız var.garip bir ask hıkayesi.gordugum en kotu filmlerdendi.nesine odul vermisler anlamadım.prensesperi 2

Aaaaa şaşırdım bu yoruma.
Çok etkilenmiştim ben o filmden. Olağanüstüdür aslında.
Çoğunluk da öyle düşünüyor ama zevk meselesi işte.

Aaaaa şaşırdım bu yoruma.
Çok etkilenmiştim ben o filmden. Olağanüstüdür aslında.
Çoğunluk da öyle düşünüyor ama zevk meselesi işte.

Bende begenen olabilecegini dusunmemıstım.dedigin gibi zevk meselesi.cok fazla sex var en basta bu rahatsız etti.sonra duygular hep karmasik.netligi seviyorum belki ondan.cok hoslanmadım.

painted veil

Etkileyici bir dram. ( ayrıntılı yorum sinema günlerinde=)) )

Atlantis: 6

topiğin tezatlıklar simgesi olarak ine size çok farklı bir eser takdim edicem
bu aralar tiyatro oyunlrına sardım yine ve ne zamandır aradığım bir oyunu buldum. eğer tiyatroyu seviyorsanız kaçırılmaması gereken Türk tiyatrosunun başyapıtlarından birini tavsiye edeicem bu kez.
ARTİZ MEKTEBİ ilk sahneye konma tarihi 1987 çocukluğumun TRT si ve RTÜĞ üne rağmen gerçek bir başyapıt benim için. daha sonra 2004 te tekrar sahneye kondu ve onu canlı izleyebilmiştim ama bu ilki altın gömüsü bulsam bu kadar mutlu olmazdım.
eğer izlemediyseniz mutlaka aklınızın bir köşesinde olmalı.

bir ameliyat molasında sonra tekrar sahalara dönmüş bulunuyorum:):)

Oscar'a aday gösterilmesiyle dikkatimi çeken 127 Hours'u izledim. 'bir yaşanmış hayat hikayesi' olmasıyla benim için sıradan bir kuurguydu. zira filmin başından,sonunu tahmin ediyorsunuz çabucak. kurgu bence bu yönden zayıf. ancaaaaaak film müzikleri muhteşem.(sanki başka bir filmi anımsattı ama çıkaramadım) ayrıca çekim teknikleri de filmi oldukça hareketli hale getirmiş. aşrol oyuncumuz James Franco da oyunculukta oldukça tabir-i caizse pişmiş.

sonuç olarak gönlümün Oscarı'ını alamasa da sırf çekimleri için bile izlenilebilir.,

Orchidea:10

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs Çok klişe ilerledi, beğenmedim.
Heyecan da zevk de vermedi.

Tryamor : 8

Son düzenleme:
orchidea geçmiş olsun arkadaşım.

Dünyalı Adam 2007 yapımı ABD
film bir tek odada geçiyor diyebiliriz dialoglar üzerine dönüyor. tek bir konu nefessiz izlenecek gelişmeler. Vatikan çıldırımış olmalı diye düşünmeye başladım bu filmide görünce. tarih, din, mitoloji, çağımız geçmiş hepsi bir arada ve bir saatte. düşünmeye severler özellikle atlantis igini çekeicek bir film denemeye değer kızlar.

bu arada rakamlarla aram hep kötüydü büyük özürlerden bir demetle takdim edeyim

Revolucion : 4

teşekkürler şekerim

Gladyatör

oscarlı film olmasına rağmen ilk defa izledim.Russell Crowe'u gladyatörlüğe yakıştırmıyorum ama genel olarak çok ihtişamlı bir film.müzikleride harika...

Liza-5

Aşk Tesadüfleri Sever : Çok klişe buldum. Güzel bir filmdi denilemez ama izlenebilir yani. Mehmet Günsür için izlenir en azından. ) Zaten film sonrası etkisinde olduğum tek şey onun yakışıklılığı oldu. Çok eksik geldi bana bazı şeyler. Aşk duygusunu hiç hissedemedim mesela ve acıtasyon yapılmış, zorlama olmuş. Çok çok başarısız bulduğum bir sahne vardı aynı zamanda. Fazlasıyla yapmacık ve aceleyle çekilmiş gibiydi. Böyle işte..

Tryamor : 9

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…