- Konu Sahibi TracyFlick
-
arşivi karıştırırken, sabahın köründe hocamızın derste izlettiği, uyanmakla birlikte kallavi bi tokat yediğimiz bir filmi yeniden izlemek istedim. 13 Tzametı, gerilim sevenler kaçırmasın. Durağanlıktan sıyrılmak için bugün bunu tekrar izlemeye karar verdim ama önerilerinizi bekliyorum yine de.
Yönetmeni Gela Babluani. Amerikan yapımı da çekilmiş sonra ondan uzak durun.
Bu arada memento severler, the machinist, diye bir film duydunuz mu, izlediniz mi? Seveceğinizi düşünüyorum...
Hmm güzel soru:)) Şu an aklıma gelmiyo ama gelince yazarım:44:
Popüler sinemada öne çıkan beğenmediğim film çok, sanatçı tayfasının da yerlere göklere sığdıramadığı bi türlü beğenemediğim film çok:) Biraz bilgi düzeyimiz biraz da ruh hali ile orantılı heralde. Ve sana özel olan bir noktaya dokunup dokunmadığı..
Aklıma 2001 Space Odyssey geldi. Başyapıt olarak gösteriliyor, beğendiğim bir film ama beni çok da etkilediğini söyleyemem. Ben mi anlamadım acaba diyerek hakkında çok yazı da okudum, kaçırdığım noktalar olmuş ama temelde çözmüşüm olayı. Teknik ve felsefi olarak yapıldığı dönemin çok üst düzeyinde o ayrı ama bilim-kurguya çok da meyilli olmadığımdan heralde. Yine Kubrick'in The Shining'i çok övülen bir gerilim filmi. Başarılı ama pek de gerilemediğim bir film. Hitchcock'un Psycho'su bana göre çok daha ileride. Rear Window için de aynı şeyi söyleyebilirim. Hitchcock severmişim:) Hemen indireyim birkaç filmini daha.
Bu arada önerilerini dikkate aldım My Son My Son, What Have Ye Done bile:))) Çok teşekkürler..
Film izlemek benim için bir nevi zorunluluk olduğundan kötü de olsa görmeliyim diye düşünüyorum.
My Son My Son What Have Ye Done ( adını yazmak bile çok keyifli geliyorzaten ilk ismindeki kafiye beni çekmiş, tamamen olumlu duygularla, beğenmek üzere izlemiş ve beğenmiştim ) hakkında ne düşüneceksin çok merak ediyorum, fakat bak ben önermedim tamam mı anlaşalım Sorumluluk kabul etmem, bir de konudan ziyade Michael Shannon'un oyunculuğuna odaklanırsan bir nebze olsun sevebilirsin
ahahaha tamam korkma:)) bu arada çok enterasan, beğeni konusunda hem çok yakınız hem de çok zıtlaşıyoruz:) Makinist bana göre baya iyi bir filmdi, Christian Bale'in performansının dışında da. Ve Oldboy, vurulduğum filmlerden bir tanesi. Evet ortasında neler olacağı anlaşılıyor ama bazen daha başından olayı çözsen de film kitliyor yapcak bişi yok:) Yönetmen zaten kurgusal anlamda şaşırtmayı hedeflememiş, didaktik bir yaklaşımda bulunmuş, sen misin milleti yargılayan... Eksisozlukte adamın teki, "ne var canım adam bilerek mi yatıyor kızıyla, bence çok abartılmış" gibi bir yorum okumuştum, aklıma geldikçe hala inanamıyorum.
Ben de katılabilir miyim? :92:
Benide şimdilik listeden silin arkadaşlar .Sevgilim askere gidince sarsıldımBiraz kendime geleyim tekrardan aranıza dönerim .
elbette canım, hoşgeldin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?