Dün sabaha karşı izlemeye başlayıp uykuya yenik düştüğüm - asla uyunacak bir film değil - biraz önce tamamlayabildiğim
"Mr Nobody" . Alternatif yaşam kurgularının eşzamanlı anlatıldığı, küçücük seçimlerin hayati önemi üzerinde duran Butterfly Effect ve The Jacket'in ortasında, etkileyici diyaloglara sahip, paralel evrenleri ve paralel hayatları sıkıcı olmadan anlatabilen bir film.
Film hakkında o kadar tuhaf yorumlar okudum ki ne simgeler, ne zaman ve yaşam üzerine anlatılanlar sezilmiş, oysa felsefi yönü o kadar da yoğun değildi, anlaşılabilir bir film.
Müzikleri çok iyiydi, "Everyday" şarkısını duymak güzeldi - bu şarkının kullanıldığı 3 filme rastgeldim şimdiye dek ( Big Fish / Stand By Me/ Mr Nobody) 3 filmi de çok sevmiştim, şarkının filmlere olumlu bir etkisi olduğu kanaatindeyim=))) -
Jared Leto 'nun daha önce de filmlerini izlemiştim - Requiem for a Dream 'den hatırlatsınız, başroldeki aktör- fakat ilk kez dikkatimi çekti bu filmde bu arada 39 yaşındaymış, inanılır gibi değil
Kısacası çok beğendim, öneririm, sakin kafa ile izlemenizi.
Edgar Allan Poe'nun "bir düşün içinde bir düş mü bütün gördüğümüz ve göründüğümüz?" dizelerini anımsatıyor, aynı soruyu sorduruyor. Tiyatro sahnesinde Nemo Nobody'nin geleceğini izlediği sahnede özellikle...
Atlantis:23