• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günleri 9. Hafta Anketi---ohcanimadeysin

sinema günleri 9. anket ohcanıma deysin

• Ankete Katılan
    17
canım insanları tek bir filme yönlendirmek istemedim..o zaman anketin anlamı kalmazdı..
benim için bütün filmler eşit olmalı diye şeyettiydim de..

Eşim mızmızlanmazsa bu akşam seyredicez
Alt yazı pek sevmiyor işinden dolayı gözleri çok yorulduğu için
Bide filmlerde alt yazı okumak istemiyor :umursamaz:
Bakalım sızlanırsa yarın seyredicem

kızlar bence yarın artık yorum yapalım çünkü ilk zamanlarda anket süresi 5 gündü..yarın 5 gün oluyor ve daha yoruma bile başlamadık....siz ne dersiniz..

bana uyar canım sürü psikolojisi var bende çoğunluk ne derse okey yane akannehir
bi de ben balık hafızalıyım biraz unuticiim filmi ona göre elinizi çabuk tutun bayanlar

ay ben yapıcam yorumumu valla aynen unutucam yoksa allegria :1rolleyes:
WARNING: Az sonra yazacaklarımı filmi izlemeyenlerin okuması sakıncalı olabilir.
önceden de belirttiğim gibi filmi dehşet derecesinde sapıklar gibi sevdiğimi geçiyorum
film bana tam anlamıyla bir efekt şenliği yaşattı, alice harikalar diyarında gibiydim adeta, özellikle uzaylıların su formunda gezindiği sahneler süperdi, kadının surat şeklini taklit ettiği sahnede aklıma hemen terminatör sıvı metal geldi, eee yönetmen böyle olunca bize de keyifle izlemek düşüyor. sonracımma bir çok filmde klasik olan bir ölüm kalım sahnesini çok farklı sunmuş izleyiciye bu film, adamın aklına nasıl gelmiş bunlar yaa diyorsunuz izlerken. beni en heycanlandıran "hadi beeee" dedirten sahne de, yukarıdan düşen kulenin denizin en dibine doğru düştüğü, herkesin aha kurtulduk diye sevinirken birden birbirlerine bağlı olduklarını farkettikleri ve halatın yavaş yavaş aşağı salındığı sahneydi. resmen heycanladım :1ninca: denizaltıyı araştırmaya gittiklerinde elemanın tekinin uzaylılarla ilk tanıştığı sahne çok kararındaydı, izleyiciyi müthiş merakta bırakıyordu gerçekten. filmi izlerken sonlara doğru tek şikayet ettiğim sahne "yaa uzaylılar çok az gözüktü" iken, bir geldiler pir geldiler hakkaten. gelgelelim filmin altındaki mesajaa... beni asıl etkileyen bana göre en önemli unsur filmin bize vermeye çalıştığı mesajdı. özellikle adama televizyon izlettikleri sahnedeki görüntüler gerçekten düşündürmüye itiyor insanı. yaa işte siz böyle yaparsanız biz de böyle yaparız naabeer tavrındaki tutumları yine hadi bu seferlik affettik şeklindeki merhametleriyle son buldu. dalgaların kabarması çok etkileyiciydi, özellikle yakından gösterildiği zaman hareket eden suyu görebiliyordun efektler muhteşemdi gerçekten. ayrıca filmdeki mesaj içerikli sahnelerin niye kesildiğini gerçekten anlayamadım, belki de o yıllarda insanlar bunu fazla siyasi buluyordu diyeceğim ama çok daha siyasi mesajlı filmler de vardı o dönem. belki de amerika ve rusyanın dış politikasıydı bilemiycem. ama ruslara çok sağlam göndermeler vardı filmde, tabii amerikalılara da.. hatta nazilere, hiroşimaya, kısacası bu dünyanın anasını ağlatan herkese.. çok teşekkür ederim ohcanimadeysin

ay ben yapıcam yorumumu valla aynen unutucam yoksa allegria :1rolleyes:
WARNING: Az sonra yazacaklarımı filmi izlemeyenlerin okuması sakıncalı olabilir.
önceden de belirttiğim gibi filmi dehşet derecesinde sapıklar gibi sevdiğimi geçiyorum
film bana tam anlamıyla bir efekt şenliği yaşattı, alice harikalar diyarında gibiydim adeta, özellikle uzaylıların su formunda gezindiği sahneler süperdi, kadının surat şeklini taklit ettiği sahnede aklıma hemen terminatör sıvı metal geldi, eee yönetmen böyle olunca bize de keyifle izlemek düşüyor. sonracımma bir çok filmde klasik olan bir ölüm kalım sahnesini çok farklı sunmuş izleyiciye bu film, adamın aklına nasıl gelmiş bunlar yaa diyorsunuz izlerken. beni en heycanlandıran "hadi beeee" dedirten sahne de, yukarıdan düşen kulenin denizin en dibine doğru düştüğü, herkesin aha kurtulduk diye sevinirken birden birbirlerine bağlı olduklarını farkettikleri ve halatın yavaş yavaş aşağı salındığı sahneydi. resmen heycanladım :1ninca: denizaltıyı araştırmaya gittiklerinde elemanın tekinin uzaylılarla ilk tanıştığı sahne çok kararındaydı, izleyiciyi müthiş merakta bırakıyordu gerçekten. filmi izlerken sonlara doğru tek şikayet ettiğim sahne "yaa uzaylılar çok az gözüktü" iken, bir geldiler pir geldiler hakkaten. gelgelelim filmin altındaki mesajaa... beni asıl etkileyen bana göre en önemli unsur filmin bize vermeye çalıştığı mesajdı. özellikle adama televizyon izlettikleri sahnedeki görüntüler gerçekten düşündürmüye itiyor insanı. yaa işte siz böyle yaparsanız biz de böyle yaparız naabeer tavrındaki tutumları yine hadi bu seferlik affettik şeklindeki merhametleriyle son buldu. dalgaların kabarması çok etkileyiciydi, özellikle yakından gösterildiği zaman hareket eden suyu görebiliyordun efektler muhteşemdi gerçekten. ayrıca filmdeki mesaj içerikli sahnelerin niye kesildiğini gerçekten anlayamadım, belki de o yıllarda insanlar bunu fazla siyasi buluyordu diyeceğim ama çok daha siyasi mesajlı filmler de vardı o dönem. belki de amerika ve rusyanın dış politikasıydı bilemiycem. ama ruslara çok sağlam göndermeler vardı filmde, tabii amerikalılara da.. hatta nazilere, hiroşimaya, kısacası bu dünyanın anasını ağlatan herkese.. çok teşekkür ederim ohcanimadeysin

ben teşekkür ederim tatlım..Şeniz..beğenmene gerçekten çok sevindim..benimde en çok etkilendiğim sahnelerden biri(senin yazdıkların dışında) bud'ın denizin derinliklerine doğru bitmek bilmeyen inişydi..kör karanlıkta git git bitmiyor..kilometrelerce indi..bide fanustaki sıvı olayı gerçekten etkileyiciydi..
anne karnındaki sıvının aynından yapıp ciğerler suyla dolduğu halde nefes alması süperdi..çok bilimsel çalışılmış..
yüzbaşı coffeyinde basınç sonucunda patlaması ama içe doğru patlaması çok yerindeydi..
sonracıma dediğin gibi dalgaların yükselmesi çok gerçekçiydi..en azından yılına göre...
düşünsenize 20 sene önce çekilmiş..2012 de bile bu kadar gerçekçi değildi bence dalgaların yükselmesi..:1shok:

ilk 20 dakkasini izledim ama beni sarmadi film ya yorumlari da okumadim izliyim mi kizlar cok guzel mi cidden?

ya kızlar benim torenti virus programı durdurup duruyo. hala gelmemiş film .eimde ilgilenmiyo haftasonuna arkadaş gelip bakacak. geçenlerde film sanırım digitürkteydi eşim seyrediyordu keşkem seyretseymişim.arkadan yorumlarımı yaparım artık :((

hmm bi esine avast i sor bakalim.. ya da norton.. bu ikisinden biri daha iyi koruycak gibime geliyor viruslerden..
avastin da ucretsiz oldugunu da ekle canim..

ilk 20 dakkasini izledim ama beni sarmadi film ya yorumlari da okumadim izliyim mi kizlar cok guzel mi cidden?

canım yanlış anlama ama ben sinema kulübünün amacının seçilen filmin izlenip üzerine tartışılmak olduğunu sanıyordum..yani bu filmi beğenip beğenmememize göre değişiyorsa onu bilemem..ama bende sıkıldığım halde bazı filmleri izledim..şikayetçide değilim asla..sinema kültürüm ve arşivim genişlediği için ayrıca mutluyum..tamam sen ağır,yalın filmleri seviyorsun ama her zaman sana göre film seçilemezki...
bunu sitem olarak algılama lütfen sadece eğer böyle olursa sinema günlerinin hiçbir amacı yoktur bana göre...yanlış mı düşünüyorum..:utangac:

Back