- 19 Eylül 2015
- 480
- 402
- 103
- 45
hala devam ediyor musun bilmiyorum. 14 yadinda basladim 28 yadima kadar ictim. sonra tek tuk icmeye basladim. son 2 yildir hic icmiyorum. beni trtikleyen bir yazi da kiz cocuklari annelerini ornek alir cumlesiydi bir kizim var. simdi kafama vuruyorum ne yapmisim yillatca kendime diye... kahve daha zevkli, daha temizim, daha guzel kokuyorum sabahlari super kalkiyorum. ve gercekten biraktigimdan beri aramiyorum. o programlar sana sigarayibhatirlatir bosuna kullanma hic bir arkadasim o programi kullanip da birakmadi motive etmiyor aksine tetikliyor. gun sayma sadece sunu soyle sen sigarayi birakmadin sen suandan itibaren sigara kullanmiyorsun.
ikinci sinif insan degilsun, sigara icmek icin disarilara cikmuyorsun ya da izmarit kokan sigara odalarina ihtiyacin yok. sigara molasi adi altinda en az 10 dkini ziyan etmeyeceksin birine yaklastiginda agzin zift gibi kokmayacak. cildin ozellikle goz altin ve koltuk.altin giderek acilacak. vs vs vs... bir sure sonra daha az hasta olcaksin daha guclu ve enerjik olacaksin.
bitter çikolata ekle kahvenin yanına fındık, hurma, kuru kayısı :) inan sigaradan daha lezzetli bunlar.Hiç planda yoktu ama geçen gece öyle çok içince ciğerlerim ağrımaya başladı
Ve sonrasında içemeyecek kadar ağrıyınca hazır bu 24 saati atlattım
Toptan bırakayım dedim (bugüne kadar 10 saati geçik içmediğim olmamıştı çünkü, hazır tiksinti gelmişken değerlendirmek istedim)
Her şey tamam öyle nikotin diye de ölmüyorum
Sadece tuhaf geliyor, sanki hiçbir şey aynı olmayacak gibi bir daha, boşluk hissi var
Ne bileyim mesela kahvenin yanında bir şey eksik
Mesela iş/okul aralarında ne yapacağım onu hiç bilmiyorum
Hep aklımda olurdu
Kendime ödül gibi düşünürdüm hadi ara olsun içeceksin diye
Veya alkolün yanında veya arkadaşlarımla buluşunca
Bunları sigarasız yapmaktan da keyif alabilir miyim? Kahvenin tadı güzel olur mu? Aralar keyifli geçer mi?
Mutlaka oluyordur ama...
Şu ana kadar tek olan öksürük ve balgam
Bir de şu, şu kadar saat içindeki, gün içindeki değişimleri falan okuyorum app ile beraber
Cidden öyle belirgin farkları hissedebilir miyim bu kadar kısa sürede
Bırakanların hayatı nasıl değişti, daha keyifli oldu mu, o eksiklik gitti mi duymak istedim
uzun yıllarrrr sonra babam bıraktı tam 7 yıldır içmiyor. Herkes bırakabilir babam asla derdim. İçinde ne yaşadı bilmiyorum bir gün tam paketi kırdı attı bir daha da hiç içmedi.Hiç planda yoktu ama geçen gece öyle çok içince ciğerlerim ağrımaya başladı
Toptan bırakayım dedim (bugüne kadar 10 saati geçik içmediğim olmamıştı çünkü, hazır tiksinti gelmişken değerlendirmek istedim)
Sadece tuhaf geliyor, sanki hiçbir şey aynı olmayacak gibi bir daha, boşluk hissi var
Hep aklımda olurdu
Bunları sigarasız yapmaktan da keyif alabilir miyim? Kahvenin tadı güzel olur mu? Aralar keyifli geçer mi?
Mutlaka oluyordur ama...
Bir de şu, şu kadar saat içindeki, gün içindeki değişimleri falan okuyorum app ile beraber
Bırakanların hayatı nasıl değişti, daha keyifli oldu mu, o eksiklik gitti mi duymak istedim
Duymustum ki 3 hafta boyunca tekrar ettigin davranislar hayatina yerlesiyormus.Hiç planda yoktu ama geçen gece öyle çok içince ciğerlerim ağrımaya başladı
Hep aklımda olurdu
Mutlaka oluyordur ama...
Çok tatlısın sen,biliyorsun di mi?Kahvenin alkolun yanina beni cagir,sigaradan daha guzel ve alimliyim just
Hadi gecmis olsun
Ay sagol bitanem sen de oylesinÇok tatlısın sen,biliyorsun di mi?
Şu smiley de bazen tetikliyor - ""
üstüne 2,5 ayda 5 kilo..
2 yil oldu nerdeyse birakali.Ilk hafta zordu.O icme istegi gittikce azaliyo bunu bil ve diren.Kahvem oldukca keyifli.Ben sigara mi iciyodum yaa diyorum bazen ve kendimle gurur duyuyorum
Çevremdeki herkes sigara kullaniyor malesef eşim, arkadslarim, en yakin dostlarim... bununda cok büyük etkisi oldu.. kahveler gelince herkes sigara yakar ben kendimle mücedele ediyordum.. hicbirseyden zevk almiyordum... sigarayi biraktigim dönem her gece ohh bir gecenin sonuna daha geldim diye gun sayar oldum... yani birakamadim .. tabi herkes böyle olacak diye bisey yok.. iki arkadasim biraktilar birdahada icmediler
bende birakmak istiyoruuuuuummmm...
onerilerinize acigim ve malesef bunu yazarken bile sigara iciyorum
bugun zor ve stresli bi gun oldu. bastim sigarayi yine. napsamda sigarayi biraksam
sagligima yazik
Benim esim de guya sigarayi birakti.
9 senedir her sigara icen arkadasinin yaninda icer. Kavga edersek gider paket alir 5-6 tane ust uste icer.
Bi ara elektronik sigara kullandi.
9 sene oldu hala tam manasiyla birakamadi. Ayda 1 pakete yakin iciyor.
Kahvenizin yanına bol neşe ve çikolata diliyorum bundan böyle :)
Odun gibi yazmışım valla kusuruma bakmayın
şöyle düşün; o smiley aslında sigara dumanını üflemiyor dışarı..
kusuyor
hah yaa ben de bunun için bırakmalıyım aslında.
kilo almak istiyorum çoluklu çocuklu kadınım lise öğrencisi sanıyorlar beni
ama ondan önemlisi de 2 yaşında bir oğlum var.
nedeninin büyük kısmını kendimde bulduğum yani yüksek ihtimal benden kaynaklı alerjik tetikleyicisi olan bir üst solunum yolu rahatsızlığı yaşıyor.
kendimi anlatayım; 27 yaşındayım 14-15 yaşımdan beri içiyorum.
lisede de 10 günde 1 paket anca biterdi bir arkadaşım vardı onunla beraber alırdık içerdik.
o dönemler özentilikti tabi ki tiryakilik boyutuna geçmem üniversiteye geçişimle beraber başladı.
günde 1 paketi aştığımda oldu bir günde hiç içmediğimde..
ve çok çok üzgünüm ki hamileyken de arada günde bir tane de olsa içtim.
şuan paket almıyoruz hazır sarılmış tütün kullanıyoruz. benim tütün tabakam 9 tane alıyor. ve eve döndüğümde mutlaka 1-2-3-4 tane arttığı oluyor. yani bu da günde 4-5-6 bazen 7-8 sigara içtiğim anlamına geliyor.
bırakmak için tek sebebim oğlum oldu diyebilirim.
kimseye bunu söylemiyorum şimdilik ama ben kendime süre belirledim.
bayramın ilk günü miladım olacak..
destek olalım birbirimize yaaa
al benden de o kadar..
tat aynı tat nefes aynı nefes..
üstüne sürekli bir şey yapmayı unutuyormuşum hissi
üstüne 2,5 ayda 5 kilo..
yak bi sigara en iyisi sen dedim ben
Bende sigaeayı bırakınca o ortamı bi daha bulamayacam diye endişe etmiştim
Ben öğretmenim sigara okulda içilmiyor.peki nerde içiliyor? okulu dışında yani duvar dibi yani kaldırım yani sokak.şu an arkadaşlarım orda sigara içerken ne düşünüyorum biliyor musun?ucuz görünüyorlar ve basit.iradesiz olduklarını bahçedeki öğrencilerde görüyo çok üzücü.bir kadın ve bu öğretmen davranışlarıyla topluma örnek olması gereken kişi sokakta sigara içmemeli.sigara bir insanı bu kadar basitleştirmemeli.
İçmeyen arkadaşlar bir zamanlar ben içerke eminim bu düşundüklerimi düşünmüştür.
İcmemek daha çok ortam kazandırıyo ve özgüvenin gelişiyo o başarma duygusu her şeyden güzel
gebelikten dolayı 7 aydır içmiyorum bazen eksikliğini hissediyorum aşırı canım istiyor o zaman hemen kendimi oyalıyorum ama kendime dönüp bakınca nefes alışım değişti yüzümün rengi canlandı üstümde yürüyen izmarit gibi kokmuyor olmayıncada oluyormuş yanii
bir bağımlılık bu da işte. umarım bende bırakırım
Günayyyydın ben geldim!!!
Tahminim başlayalı 15 yıl olmuştur en azından. Günde 2 paketi biraz geçiyordu.
Şimdi okuyunca kendim bile geri dönüp tekrar okudum doğru mu yazmışım diye.
Neredeyse günde 50 sigara vayyy be!
Evde daima karton karton sigara olurdu. Bir gün karar verdim,daha çok içmeye başladım,elimden sigara düşmez olmuştu,hatta 2,5 yıl önce sigarayı bırakan kocam ağzını bile açmadı,tek bir yorum bile yapmadı.
Evde olan tüm kartonları hesapladım,habire içiyordum. Ta ki yılbaşına kadar. Son sigaramı 12'den önce içip takkk diye kestim.
İlk birkaç gün hiç kimse anlamadı,uzatanlara geçiştirdim,konuyu dağıttım.
1 hafta geçmeden tüm çevrem farketti.
"Ara verdim,mola verdim,içerim yine,sonra konuşalım" dedim.
Allahıma şükürler olsun ki 6 ayı geçtim,henüz kriz gelmedi. En çok Ramazan'ı merak ederdim,çünkü oruç tutarken de iftar sahur arasında yine abartırdım.Ramazan bitiyor,yine iyiyim çok şükür.
Çevremde hiç kimse inanamıyor bana,herkes tebrik yağdırıyor.
Ben ki evden çıkar yakarım,anneme gider yakarım,annemden çıkar yakarım,metroya giderken yakarım,işe gelip çantamı bırakıp inerim aşağı yine içerim,Saat Kulesi'nin önünde,Kemeraltında,Bornova'da,Karşıyaka'da sigara içmediğim tek bir sokak yoktur.
Neyse çok uzattım hayatımda 2 yıldır alkol zaten yok. Sigaranın yerine de sağlıklı yaşamı koyduk kocamla. Unlu ve şekerli gıdaları azalttık. Bir ara hiç tüketmiyorduk da malum dondurmaya ve arada bir gevreğe dayanamadık.
Hep diyorum,kocacım da hep söyler, yine de hep diyeceğim ki ben bıraktıysam herkes bırakır. Hele ki bekarken aç karnına tüm gün sadece su,kahve,sigara ile yaşayan ben nasıl şimdi bu nağmeleri döküyorum ben bile kendime şaşıyorum.
hala devam ediyor musun bilmiyorum. 14 yadinda basladim 28 yadima kadar ictim. sonra tek tuk icmeye basladim. son 2 yildir hic icmiyorum. beni trtikleyen bir yazi da kiz cocuklari annelerini ornek alir cumlesiydi bir kizim var. simdi kafama vuruyorum ne yapmisim yillatca kendime diye... kahve daha zevkli, daha temizim, daha guzel kokuyorum sabahlari super kalkiyorum. ve gercekten biraktigimdan beri aramiyorum. o programlar sana sigarayibhatirlatir bosuna kullanma hic bir arkadasim o programi kullanip da birakmadi motive etmiyor aksine tetikliyor. gun sayma sadece sunu soyle sen sigarayi birakmadin sen suandan itibaren sigara kullanmiyorsun.
ikinci sinif insan degilsun, sigara icmek icin disarilara cikmuyorsun ya da izmarit kokan sigara odalarina ihtiyacin yok. sigara molasi adi altinda en az 10 dkini ziyan etmeyeceksin birine yaklastiginda agzin zift gibi kokmayacak. cildin ozellikle goz altin ve koltuk.altin giderek acilacak. vs vs vs... bir sure sonra daha az hasta olcaksin daha guclu ve enerjik olacaksin.
Şu an aydınlanma yaşıyorum galiba. Ben de hep diyorum ki sigarayı bıraktım aynı benim işte, yok bir değişiklik diye. Altı ay oldu. Önceden kapatıcı kapatıcı gezerdim. Bir türlü bulamazdım o siyahlığı kapatacak bir şey. İki aydır kapatıcı kullanmıyorum, fondöten zaten yok. Yüzüme bakıyorum alala ayna arkadan ışık alıyor ondan galiba diyip evden çıkıyordum. Sigaraya özlemim çok büyük ama şu an dönüşünü beklediğim eski sevgiliden, aman nolur dönme dediğim eski sevgiliye geçiş yaptı galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?