• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakınca hayattan keyif almak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bitter çikolata ekle kahvenin yanına fındık, hurma, kuru kayısı :) inan sigaradan daha lezzetli bunlar.

Bunlarsız da çok tatlı gelmeye başladı zaten hadi umarım artık şu dilimdeki şeyler hücreler falan yenileniyormuş ondandır :KK53:

uzun yıllarrrr sonra babam bıraktı tam 7 yıldır içmiyor. Herkes bırakabilir babam asla derdim. İçinde ne yaşadı bilmiyorum bir gün tam paketi kırdı attı bir daha da hiç içmedi.
Özlediği alıp kokladığı oluyor , özellikle içki içtiginde arıyordu ilk zamanlar ama şimdi o da geçti.

Dişlerini temizletti , sigara kokusu yok , mis gibi kokuyor. Tek kötü yanı kilo aldı şimdi onları vermeye çalışıyor.

Umarım sizde başlamazsınız bir daha :)

Teşekkürler, sigara bağımlılarının en iyisi kendisi karar vermesi. Dışarıdan baskıyla olmuyor :)
Bende iştahsızlık var ve zaten diyetteyim
Ama metabolizması yavaşlayabilir insanın, normaldir :)

Duymustum ki 3 hafta boyunca tekrar ettigin davranislar hayatina yerlesiyormus.
Mesela her aksam dus alirken almamaya baslarsan eksiklik hissedersin. Ama 3 hafta sonra aliskanlik olmaktan ciktigi icin unutursun gider.
Fiziksel nikotin bagimliligin oldugunu dusunmuyorum. O nedenle kendine 1-2 hafta zaman verirsen unutacaksin. Kahvenin bile tadina varirsin. Sigara her seyi mahvediyor bence.

Evet bilnçaltına yerleşmesi 21 günü bulur ve insan 1 ayı tamamladığında yeni duruma adapte olabilir
Yok Aysenaz zaten nikotin vücuttan çok kolay atılan ve yoksunluğu varla yok arası olan bir "uyuşturucu" (artık böyle diyeceğim kötüleyeyim bari arada batırayım aklıma kazınsın :D)
Tek zorluğu psikolojik, o da bugüne kadar bir nesle yaptıkları beyin yıkamalardan kaynaklı
Önceden sigara pis ve iğrenç bir şey olarak lanse edilmezdi
Biz hep havalı bir şey olarak gördük onu küçükken :)

Kahvenin alkolun yanina beni cagir,sigaradan daha guzel ve alimliyim just :süslü:
Hadi gecmis olsun

Ya sen ne tatlısın öyle hahahah :KK15::KK200:

2 yil oldu nerdeyse birakali.Ilk hafta zordu.O icme istegi gittikce azaliyo bunu bil ve diren.Kahvem oldukca keyifli.Ben sigara mi iciyodum yaa diyorum bazen ve kendimle gurur duyuyorum :sampiyon:

Ay hadi darısı başıma :)

Tebrik ederim..ben de piyasadaki meshur ilaci aldim.paketin yarisina gelmeden sigaradan tiksinmistim.agzima degil surmek icilen ortam bile inanilmaz rahatsiz ediyor hala.Yoksunluk hissi vs yasamadim kilo verdim daha az yemek yemeye başlamistim çünkü.3 yil oluyor birakali

Bende de tam tersi iştah kesilmesi yaptı biz garip gruptanız herhalde :KK53:

şöyle düşün; o smiley aslında sigara dumanını üflemiyor dışarı..
kusuyor :KK53:

hah yaa ben de bunun için bırakmalıyım aslında.

kilo almak istiyorum çoluklu çocuklu kadınım lise öğrencisi sanıyorlar beni :KK53::işsiz:

ama ondan önemlisi de 2 yaşında bir oğlum var.
nedeninin büyük kısmını kendimde bulduğum yani yüksek ihtimal benden kaynaklı alerjik tetikleyicisi olan bir üst solunum yolu rahatsızlığı yaşıyor.:KK42::KK42::KK42:

kendimi anlatayım; 27 yaşındayım 14-15 yaşımdan beri içiyorum.
lisede de 10 günde 1 paket anca biterdi bir arkadaşım vardı onunla beraber alırdık içerdik.
o dönemler özentilikti tabi ki tiryakilik boyutuna geçmem üniversiteye geçişimle beraber başladı.
günde 1 paketi aştığımda oldu bir günde hiç içmediğimde..
ve çok çok üzgünüm ki hamileyken de arada günde bir tane de olsa içtim.

şuan paket almıyoruz hazır sarılmış tütün kullanıyoruz. benim tütün tabakam 9 tane alıyor. ve eve döndüğümde mutlaka 1-2-3-4 tane arttığı oluyor. yani bu da günde 4-5-6 bazen 7-8 sigara içtiğim anlamına geliyor.

bırakmak için tek sebebim oğlum oldu diyebilirim.
kimseye bunu söylemiyorum şimdilik ama ben kendime süre belirledim.
bayramın ilk günü miladım olacak..
destek olalım birbirimize yaaao_O

Ben de tütünü daha çok seviyorum
Özellikle İngiliz tütünlerini o_O
Neyse iğrenç bir şey şimdi tütün falan karıştırmayalım :D
Evde bir yerde bir paket olacak çünkü
Onu da bulayım kardeşime vereyim de saklasın :deli:

Ay ben 1 haftada nasıl benimsemişsem bugün "eskiden sigara içtiğim dönemlerde..." diye başlayan bir cümle kurdum. Dersin 1 hafta değil de 1 asır olmuş bırakalı :KK70:

Taze bırakmış biri olarak üzülüyorum her sigara içen gördüğümde yazık keşke onlar da bıraksa falan diyorum :KK70:

Ahahahahaah ya sen ne diyorsun canım ben ertesi gün yanımda içerlerken yüzüme geldi
Öff bana geliyor dumanı diye sandalyemi çektim :KK70:
Sanki bir önceki gece fosur fosur içen sen değilsin triplere bak :KK70:
Balkona gelip içtiler ben içeri geçtim tripli tripli

Ama güzel hissettiriyormuş
Hep bana yaparlardı bunu
Bir kez de ben öff diyeyim :deli:

Ahahahahaah ya sen ne diyorsun canım ben ertesi gün yanımda içerlerken yüzüme geldi
Öff bana geliyor dumanı diye sandalyemi çektim :KK70:
Sanki bir önceki gece fosur fosur içen sen değilsin triplere bak :KK70:
Balkona gelip içtiler ben içeri geçtim tripli tripli

Ama güzel hissettiriyormuş
Hep bana yaparlardı bunu
Bir kez de ben öff diyeyim :deli:

Haha :D Ben o dumanı içime çekmeye çalışıyorum oh ne güzel koktu diye ya :D Ben hiç iflah olmayacağım galiba seneler de geçse :D

Ama diyetteymişsiniz, spor yapıyorsanız bir hafta içinde hissedersiniz farkı. O zaman başlamamak için daha çok motive oluyor insan.

saklamasın kuzum.
sen at onu. ve bunun kutlamasını yap.
inan iyi gelir.

Ama 40 lira vermiştim ya üstelik yepisyeni iki tane sardım içinden öyle duruyor :110:

Haha :KK70: Ben o dumanı içime çekmeye çalışıyorum oh ne güzel koktu diye ya :KK70: Ben hiç iflah olmayacağım galiba seneler de geçse :KK70:

Ama diyetteymişsiniz, spor yapıyorsanız bir hafta içinde hissedersiniz farkı. O zaman başlamamak için daha çok motive oluyor insan.

Ya arada gelip yazışsak ya böyle :D
İyi gelir destek oluruz bak buraya yazdıkça içesimiz gelmez @Cok da Seyapmamak Lazim
Ben zaten sporla bir motive oldum bu kadar
Çünkü tıkanıyordum
Bir de sağlıklı hissetmeye başlıyorsun tam üzerine sigara yakınca o sağlık hissi falan gidiyordu :olamaz:
Sen düşünmez misin
Her gün yarım saat bile çok iyi gelir

Canım çok kahve istiyor

Gideyim de bir tane daha içeyim bari böyle arka arkaya kötü ama :ruh:

Sigaradan gelmeyen dopamini bir yerden almak istiyorum :ruh:

Aslında doğru söylüyorsunuz
Sigara içenler artık 80lerdeki 90lardaki rahata sahip de değiller
Bir çok yerde içmeleri ve sosyalleşmeleri yasak
Hatta bazı yerlerde sadece belli köşelerde içebiliyorlar
İnsanlar içeride oturalım derken sen buz gibi soğukta dışarı oturuyorsun gibi :olamaz:

Sizin sebebiniz çok güzelmiş, tebrik ediyorum :)

Umarım kurtulursunuz :KK73:

Lalecim ben de 8di işte ama 50yi nasıl içebildin ne sağlam ciğerlerin varmış valla :KK57:
İşte o fazla içtğimiz dönem çok iyi olmuş
Ondan tiksinmiş olabiliriz bence
Ben de 10 saat geçmesin istemsiz gidip sigara yakan bir insandım
Öyle kriz falan da değil
Gidip yakıyordum yani düşünmeden :KK70:
O kadar iyi anlıyorum ki, her köşede bir yerde sigara yakma olayını
Aslında resmen hayatı kaçırıyormuş gibiyiz
Sigara için mola vermişiz, durmuşuz hep bir yerlerde
Veya güzelim yemeğin, içeceğin yanına sigarayı koyup tadını kaçırmışız
Belki zamanla böyle bakarız veya ben öyle bakarım sen zaten bakıyorsundur :KK53:

Devam ediyorum canım 3. gün oldu bakalım
O yazı doğruymuş bence, ben de annemi örnek alırdım :)
Özellikle ergenlikte iyi bir rol model olabiliyor anne
Hep dışlanıyorduk zaten sigara içenler olarak :işsiz:
Şimdilik iyi geliyor ya şu vücudumdaki düzelmeleri görmek hele çok hoş bence o_O
Şimdi karbonmonoksitten arındım, nikotinden arınmaya şu kadar kaldı gibi :sampiyon:

Cilde zararını ben de biliyorum da cildimin bozulduğunu fark etmedim ki
Acaba o fotoğraflardaki gibi bozulmuş mudur
Bugün bir öncesi fotosu çekeyim bir de aylar sonra bakarım :ukala::ukala:

Velvette Velvette canım benim. :KK60:
Akciğerler sağlam da benim karaciğer iptal maalesef.
Bak 6 ay oldu ağzıma sürmedim,değerlerim hala tavanda geziyor.
Tabii kendim ettim kendim buldum ayrı.:KK67:
Neyse...
İşin ilginci ben ne sağlık ne tad doku olayı. Hiç birini düşünmedim.:p
Sadece kendi kokumdan rahatsız oldum,kocacım bir defa bile lafını yapmadığı halde kendime takıntı yaptım.:63:
Zaten çok iştahlı bir insandım her zaman yediklerim pek tatlıydı,hala da öyle.:hamarat:
Kilo almayalım diye işte unu,şekeri kestik.
İşin ilginci gün içinde aklıma gelse de işe dalıyorum,buraya takılıyorum,unutuyorum da rüyalarımdan çıkmıyor şu meret hala.:bicak:

Hiç planda yoktu ama geçen gece öyle çok içince ciğerlerim ağrımaya başladı
Ve sonrasında içemeyecek kadar ağrıyınca hazır bu 24 saati atlattım
Toptan bırakayım dedim (bugüne kadar 10 saati geçik içmediğim olmamıştı çünkü, hazır tiksinti gelmişken değerlendirmek istedim)
Her şey tamam öyle nikotin diye de ölmüyorum

Sadece tuhaf geliyor, sanki hiçbir şey aynı olmayacak gibi bir daha, boşluk hissi var
Ne bileyim mesela kahvenin yanında bir şey eksik
Mesela iş/okul aralarında ne yapacağım onu hiç bilmiyorum
Hep aklımda olurdu
Kendime ödül gibi düşünürdüm hadi ara olsun içeceksin diye
Veya alkolün yanında veya arkadaşlarımla buluşunca

Bunları sigarasız yapmaktan da keyif alabilir miyim? Kahvenin tadı güzel olur mu? Aralar keyifli geçer mi?

Mutlaka oluyordur ama...

Şu ana kadar tek olan öksürük ve balgam :kusmuk::hasta:

Bir de şu, şu kadar saat içindeki, gün içindeki değişimleri falan okuyorum app ile beraber

Cidden öyle belirgin farkları hissedebilir miyim bu kadar kısa sürede

Bırakanların hayatı nasıl değişti, daha keyifli oldu mu, o eksiklik gitti mi duymak istedim

kahve sigarasizda gayet güzel :kahve: Alkolü bilemicem ama bence içmeeee:işsiz:

Velvette Velvette canım benim. :KK60:
Akciğerler sağlam da benim karaciğer iptal maalesef.
Bak 6 ay oldu ağzıma sürmedim,değerlerim hala tavanda geziyor.
Tabii kendim ettim kendim buldum ayrı.:KK67:
Neyse...
İşin ilginci ben ne sağlık ne tad doku olayı. Hiç birini düşünmedim.:p
Sadece kendi kokumdan rahatsız oldum,kocacım bir defa bile lafını yapmadığı halde kendime takıntı yaptım.:63:
Zaten çok iştahlı bir insandım her zaman yediklerim pek tatlıydı,hala da öyle.:hamarat:
Kilo almayalım diye işte unu,şekeri kestik.
İşin ilginci gün içinde aklıma gelse de işe dalıyorum,buraya takılıyorum,unutuyorum da rüyalarımdan çıkmıyor şu meret hala.:bicak:

Çok geçmiş olsun Lalecim karaciğerine ne oldu?
Ben kendi kokumu pek almıyordum ki ya muhtemelen kül tablası gibi kokuyormuşumdur
Ne yaparsan yap bir tane içtin mi kokuyorsun

Peki kriz dönemlerini nasıl atlatıyorsun
Mesela bugün olumsuz bir şey yaşadım ilk aklıma gelen sigara içmekti :işsiz:
Hala aklımda yalan olmasın kendimi mutsuz hissediyorum off :sinirli:

kahve sigarasizda gayet güzel :kahve: Alkolü bilemicem ama bence içmeeee:işsiz:

Sana inanıyorum ponçikim dayanmaya devam ediyorum :KK45::KK73:

Öh yalnız şu an fark ettim

Kendime sinirli değilim diyordum anneme kızdım, laf ettim bir sürü

Farkında olmadım o kadar çabuk gerildiğimin o_O:kızgın:

Umarım buraya da yazabiliyorumdur.

1,5 yıl sonra ilk defa depresifim.

Acayip acayip şarkılar dinliyorum.

Mutsuzum :olamaz:

Zaten en çok 3. gün yoksunluk hisleri gelirmiş

1 hafta sonunda azalıyormuş :ukala:

Umarım buraya da yazabiliyorumdur.

1,5 yıl sonra ilk defa depresifim.

Acayip acayip şarkılar dinliyorum.

Mutsuzum :olamaz:

Zaten en çok 3. gün yoksunluk hisleri gelirmiş

1 hafta sonunda azalıyormuş :ukala:

günlük tut.
bazen kimsenin bilmesini istemediğim düşüncelerimi sırlarımı yazıp yırtıp atıyorum ben.
öyle rahatlıyorum sana da iyi gelir belki...

ben de şunun ikileminde kaldım.
bana bir akıl ver bacım, acaba bayramın ilk günü yani fiili olarak bırakacağım güne kadar afedersin mokunu mu çıkarsam çokça içerek,
yoksa şuan 3 gündür günde 5'e sabitlediğim sayıda devam mı etsem...

Evim pis kokmaya başladı. Kokusundan rahatsız olmaya başladım. Ne kadar havalandirsam da temizlesem de mis gibi kokmadigini fark ettim. Hep bu pislik böyle kokutuyor dedim. Sonra hamile olduğumu öğrendim ve bu ortamda bebeğimin ciderleri mahvolacak dedim. Birazda onu düşünüp vijdan yaptım. Kokusu beni çok tiksindirdi. 23 nisan günü içmeyecem bugün dedim. Siftah yapmadığım zaman akşama kadar canım istemiyodu zaten. Yine siftah yapmadım ve akşam ettim. O gün güzel geçti, ama ertesi gün baş ağrısı çektim. 3 güne yakın sürdü. Sonra iyice fark ettim ki , ne salakmisim. Bildiğin ota ve pis dumana günlük 10 lira bayiliyoruz. Yakiyosun ve bitiyor. Samana para veriyon günlük yani. 1 hafta at kenara 10 lira. Biriktir hafta sonu bişey yap veya bişey al. Git markete abur cubur al, biriyle disarda zaman geçir. Bırakınca akıl başa geliyor. Daha erken bırakaydım keşke.

Çok geçmiş olsun Lalecim karaciğerine ne oldu?
Ben kendi kokumu pek almıyordum ki ya muhtemelen kül tablası gibi kokuyormuşumdur
Ne yaparsan yap bir tane içtin mi kokuyorsun

Peki kriz dönemlerini nasıl atlatıyorsun
Mesela bugün olumsuz bir şey yaşadım ilk aklıma gelen sigara içmekti :işsiz:
Hala aklımda yalan olmasın kendimi mutsuz hissediyorum off :sinirli:

Sana inanıyorum ponçikim dayanmaya devam ediyorum :KK45::KK73:

Günaydın Velvette Velvette canım benim.:KK60:
Karaciğerciğim sağolsun bana siroz hediye etti bir kaç sene önce.:KK24:
Evimizin bir üyesi o da işte.Hep beraber yaşayıp gidiyoruz.
İşin şakası bir yana Allahıma şükürler olsun ki Ramazan dahil hiç krizim olmadı.:KK36:
Sadece rüyalarımdan çıkmıyor, eskisi gibiyim,yürürken hep elimde.:bicak:
Gerçekten hiç başlanmamalı,bence.:işsiz:

Hiç planda yoktu ama geçen gece öyle çok içince ciğerlerim ağrımaya başladı
Ve sonrasında içemeyecek kadar ağrıyınca hazır bu 24 saati atlattım
Toptan bırakayım dedim (bugüne kadar 10 saati geçik içmediğim olmamıştı çünkü, hazır tiksinti gelmişken değerlendirmek istedim)
Her şey tamam öyle nikotin diye de ölmüyorum

Sadece tuhaf geliyor, sanki hiçbir şey aynı olmayacak gibi bir daha, boşluk hissi var
Ne bileyim mesela kahvenin yanında bir şey eksik
Mesela iş/okul aralarında ne yapacağım onu hiç bilmiyorum
Hep aklımda olurdu
Kendime ödül gibi düşünürdüm hadi ara olsun içeceksin diye
Veya alkolün yanında veya arkadaşlarımla buluşunca

Bunları sigarasız yapmaktan da keyif alabilir miyim? Kahvenin tadı güzel olur mu? Aralar keyifli geçer mi?

Mutlaka oluyordur ama...

Şu ana kadar tek olan öksürük ve balgam :kusmuk::hasta:

Bir de şu, şu kadar saat içindeki, gün içindeki değişimleri falan okuyorum app ile beraber

Cidden öyle belirgin farkları hissedebilir miyim bu kadar kısa sürede

Bırakanların hayatı nasıl değişti, daha keyifli oldu mu, o eksiklik gitti mi duymak istedim
Benim esim 4 seneyi gecti birakali. Ilk 6 ay o cigerde biriken zift balgam olarak atiliyor. Deli gibi oksururdu veremli gibi. 6 aydan sonra kalmadi. Ama esim gunde 2 paket falan icerdi :)

Ben hayatimda hic icmedim. Alkolde kahvede sigarasiz gayet iciliyor merak etme :)

günlük tut.
bazen kimsenin bilmesini istemediğim düşüncelerimi sırlarımı yazıp yırtıp atıyorum ben.

bana bir akıl ver bacım, acaba bayramın ilk günü yani fiili olarak bırakacağım güne kadar afedersin mokunu mu çıkarsam çokça içerek,
Ben öncesinde azaltmıştım hamilelik tedavi ile olduğu için , tedavi süresince 3-5 e düşürdüm. Pozitiften 2 gün sonra tamamen bıraktım. Hiç zorlanmadım ben , bence arttırma , aynı seviyede devam et daha kolay atlatırsın nikotin krizlerini.

Ben öncesinde azaltmıştım hamilelik tedavi ile olduğu için , tedavi süresince 3-5 e düşürdüm. Pozitiften 2 gün sonra tamamen bıraktım. Hiç zorlanmadım ben , bence arttırma , aynı seviyede devam et daha kolay atlatırsın nikotin krizlerini.

ben de öyle düşündüm ama o büyük gün yaklaştıkça alttan alttan yokluyor galiba "yapamayacaksın" hissi o_O:kızgın:

günlük tut.

Selam
Evet günlük tutuyorum ben de
Bugün çok daha iyiydi ya
Mutluyum
Gittim 15 km yürüdüm valla ne sigara ne bir şey kalmadı
Hem de içim açıldı
Tavsiye ederim

Valla ikisini de desem kötü olmaz mı şimdi
Benim bırakmama vesile olan olay arka arkaya deli gibi içip tiksinmem, mide bulantım oldu.
Böyle bir taktik daha önce duymuştum internette, bıktırma yolu ama denemeye cesaretim ve niyetim yoktu, herkes deneyemez diyordu zaten kalp krizi, felç vb risk olabilir diye
Ama şu bir gerçek ki sigarayı azaltmak daha çok arzulamamıza sebep oluyor
Çünkü arayı ne kadar uzun tutarsan stres o kadar artıyor sonra o kadar çok rahatlıyormuş hissine kapılıp zevk alıyorsun
Yani günde 1e düşürünce nikotin daha tatlı geliyor
Bence son günlerinse ve bunu kesin olarak söylüyorsan istediğin gibi iç madem
Bayram sonu senden haber almak istiyorum ama hem de güzel haberler :)

Evim pis kokmaya başladı. Kokusundan rahatsız olmaya başladım. Ne kadar havalandirsam da temizlesem de mis gibi kokmadigini fark ettim. Hep bu pislik böyle kokutuyor dedim. Sonra hamile olduğumu öğrendim ve bu ortamda bebeğimin ciderleri mahvolacak dedim. Birazda onu düşünüp vijdan yaptım. Kokusu beni çok tiksindirdi. 23 nisan günü içmeyecem bugün dedim. Siftah yapmadığım zaman akşama kadar canım istemiyodu zaten. Yine siftah yapmadım ve akşam ettim. O gün güzel geçti, ama ertesi gün baş ağrısı çektim. 3 güne yakın sürdü. Sonra iyice fark ettim ki , ne salakmisim. Bildiğin ota ve pis dumana günlük 10 lira bayiliyoruz. Yakiyosun ve bitiyor. Samana para veriyon günlük yani. 1 hafta at kenara 10 lira. Biriktir hafta sonu bişey yap veya bişey al. Git markete abur cubur al, biriyle disarda zaman geçir. Bırakınca akıl başa geliyor. Daha erken bırakaydım keşke.

Çok doğru söylüyorsunuz ama bunu fark edene kadar hata yapıyoruz işte
Siz fark etmiş ve bırakmışsınız
Ne mutlu size ve ailenize sağlıklı uzun ömürler diliyorum :)

Günaydın Velvette Velvette canım benim.:KK60:
Karaciğerciğim sağolsun bana siroz hediye etti bir kaç sene önce.:KK24:
Evimizin bir üyesi o da işte.Hep beraber yaşayıp gidiyoruz.
İşin şakası bir yana Allahıma şükürler olsun ki Ramazan dahil hiç krizim olmadı.:KK36:
Sadece rüyalarımdan çıkmıyor, eskisi gibiyim,yürürken hep elimde.:bicak:
Gerçekten hiç başlanmamalı,bence.:işsiz:

Kıyamam, çok geçmiş olsun Lalecim. Peki çok mu kötü yoksa iyileşiyor mu siroz hakkında da çok bilgim yok, nasıl seyrettiğini bilmiyorum :KK43:

Ben de bugün daha iyiyim, hiç canım çekmedi valla, yanımda da içtiler. Arada bir garip balkona çıkıp içecekmişim gibi geliyor sonra içmeyi bıraktığımı hatırlıyorum :KK45:

Gittim 15 km da yürüyüp kendimi yollara vurdum sigara migara kalmadı :deli:

Ayrıca çok teşekkür ederim buraya yazıp bana destek olduğun için :)

Benim esim 4 seneyi gecti birakali. Ilk 6 ay o cigerde biriken zift balgam olarak atiliyor. Deli gibi oksururdu veremli gibi. 6 aydan sonra kalmadi. Ama esim gunde 2 paket falan icerdi :)

Ben hayatimda hic icmedim. Alkolde kahvede sigarasiz gayet iciliyor merak etme :)

Benim öksürük durdu gibi şimdilik ama geri geliyor mu diyorsun daha yeni başlamış ciğerlerim kendini yeniden düzenlemeye app öyle diyor :deli:

Bir 40-50 kere içince alışılır herhalde :kahve::eğlence:

Selam
Evet günlük tutuyorum ben de
Bugün çok daha iyiydi ya
Mutluyum
Gittim 15 km yürüdüm valla ne sigara ne bir şey kalmadı
Hem de içim açıldı
Tavsiye ederim

Valla ikisini de desem kötü olmaz mı şimdi
Benim bırakmama vesile olan olay arka arkaya deli gibi içip tiksinmem, mide bulantım oldu.
Böyle bir taktik daha önce duymuştum internette, bıktırma yolu ama denemeye cesaretim ve niyetim yoktu, herkes deneyemez diyordu zaten kalp krizi, felç vb risk olabilir diye
Ama şu bir gerçek ki sigarayı azaltmak daha çok arzulamamıza sebep oluyor
Çünkü arayı ne kadar uzun tutarsan stres o kadar artıyor sonra o kadar çok rahatlıyormuş hissine kapılıp zevk alıyorsun
Yani günde 1e düşürünce nikotin daha tatlı geliyor
Bence son günlerinse ve bunu kesin olarak söylüyorsan istediğin gibi iç madem
Bayram sonu senden haber almak istiyorum ama hem de güzel haberler :)

Çok doğru söylüyorsunuz ama bunu fark edene kadar hata yapıyoruz işte
Siz fark etmiş ve bırakmışsınız
Ne mutlu size ve ailenize sağlıklı uzun ömürler diliyorum :)

Kıyamam, çok geçmiş olsun Lalecim. Peki çok mu kötü yoksa iyileşiyor mu siroz hakkında da çok bilgim yok, nasıl seyrettiğini bilmiyorum :KK43:

Ben de bugün daha iyiyim, hiç canım çekmedi valla, yanımda da içtiler. Arada bir garip balkona çıkıp içecekmişim gibi geliyor sonra içmeyi bıraktığımı hatırlıyorum :KK45:

Gittim 15 km da yürüyüp kendimi yollara vurdum sigara migara kalmadı :deli:

Ayrıca çok teşekkür ederim buraya yazıp bana destek olduğun için :)

Benim öksürük durdu gibi şimdilik ama geri geliyor mu diyorsun daha yeni başlamış ciğerlerim kendini yeniden düzenlemeye app öyle diyor :deli:

Bir 40-50 kere içince alışılır herhalde :kahve::eğlence:
Valla benim esim 10 senedir gunde 2 paket iciyordu. 6 ay kadar oksurdu.simdi biseyi yok. Belki daha az icigorsan yada daaha az suredir daha kisa biter :)
Psikolog hanim aliskanliklaela ilgili 21 gun kurali.mi ne vardi sen daha iyi bilirsin :) alisirsin sigarasi sarapa :) aynen devam :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X