Kesinlikle eziyet çekiyorum..bırakalı 6 gün oldu ve 6 yıldır sigara içiyorum genelde nefsime hiç hakim değilimdir..Ama artık ofiste mis gibi kokan kızlara her gün baka baka melül melül istemeye istemeye bıraktım..Bıraktığım zamanda bi mutluluk bi rahatlık geldi sormayın..Keşke daha önce bıraksaymışım diyorum kendi kendime .. Annemin bir sözü beni çok etkiledi ..Sen selimi bırakmış kızsın (6yıllık sevgilim ,artık eski ) sigarayımı bırakamıcan dedi ve bende orda kayış koptuD Bu yıl tüm zararlı yaratık ve varlıklardan kurtuldum suan için tatlı yeme isteği dışında bir rahatsızlıgım yok..Paramda cebimde kalıyor kızlar..Tek korkum daha fazla bi tepki yani bu kadar kolay olamaz heralde dimi :)
Cay , Kahve,Yemekten sonralarıda hala eziyet..
aslında o kadar kolay işte..evet en güzel yanı gerçekten paran bitmiyor..hiç harcamıyorum sigara almak için yanında başka şeylerdemi alıyormuşumki markete de gitmiyorum artık..
bir komşum sigara içiyor ve içtikten sonra yanıma geldi..benimle konuşurken yayılan o koku abartmıyorum iğrençti..kültablası gibi..bende öyle kokuyordum demekki içmeyenlere..
sakın pes etme senin adına çok sevindim..buraya sık sık yaz hissettiklerini..etkili oluyor bırakmakta..
ilk güne göre daha iyiyim ama zorlansamda pes etmemeyi düşünüyorum.
darısı bana tebrik ederim sizi inşallah bende bırakırım evde nikotin bandı var onumu kullansam bilmiyorumKızlar Merhaba ;
Aylar önce bırakmak istiyorum diye bir konuya mesaj yazmıstım aradım ama bulamadım maalesef..
Sigarayı bırakalı tam 16 gün oluyor..kısaca anlatmak istiyorum..belki birilerine faydam olur
8 yıldır birfiil içiyordum son birkaç yıldır günde 1 paket bazen 2 paket sigarayı bir güzel zevkle tüketiyordum..ancak herzamanda ırakmayı istiyordum.Bi kurtulsam acaba kurtulabilirmiyim diye içimden söylenip duruyordum..Sonra bir gün gece yatarken saclarımı kokladım..Pfff.derbat ellerimde çok kotü izmarit kouyordu cok tiksindim kendimden ve bırakmalısın emel dedim sabah lütfen bunu kendine hatırlat ve ve o günkü ilk sıgaranı yakma ..Sonra binbir hevesle yine kendimi kandırdım ve ilk sıgaramı yaktım..Başarısız olmuştum..O gün yine içtim.O akşam yatarken bilgisayarımı aldım ve araştırmaya basladım..Bırakanların hikayelerini okudum..Bıraktıktan sonra ki fiziksel ve ruhsal süreci okudum ve bedenimin tepkilerini anlamlandırmak istedim.Kendimi Kontrol edebilmem için bu bilgilere ihtiyacım vardı. Her sabah uyanır uyanmaz tabletimi elime alır ve bildirimlerime bakardım..O gece kendime söz verdigimden arastırdıgım sayfaları tabletten kapatmadım.SAbah gözlerimi açtıgımda gece verdigim söz geldi aklıma ve bırakıyorum dedim. Bıraktım... 16 gündür içmiyorum ve birdaha içmeyeceğim. . .
Neden bırakma kararı aldım;
Giydiğim giysiler evim odam ben sacım ellerım herşey sigara kokuyordu
dislerimi her gün , günde 2 kere fırcalamama ragmen maalesef hiç sarımtıraklıgı kaybetmiyordu
Gözlerimin altı mosmor yüzüm cansız ve solgundu
aksamları cok gec yatar sabahları geç kalkardım.
Sabahları yataktan hep yorgun uyanırdım kalkmaya dermanım olmazdı
kahvaltı yapmaz öglen yemegini yemezdim akşam da hafif bişeyler veya abur cubur iştah hiç yoktu
kışın hep acık alanlarda oturup sırf sigara içebilmek için soguktan tir tir titrerdik eşimle
yasak koyulduktan sonra hiç bi restoranda daha içerde oturdugumu bilmem ..Hep o soguk bahçelerde
hayatımı her yönde kısıtlardı misafirlikte rahatca sigara içebilecegim yerleri arardım
ev sahibinin rahatsız oldugunu düsününce de utanırdım..bunu kendime nden yaptım ki..
agzımda hep tanıdık bildik pis bir tat vardı ...
Ve en önemlisi Alperen di.. Oğlum..daha 2 yasındaki oğluma kimbilir nasıl kokuyordu annesi ..hepsini bir araya getirince kızlar gercekten sıkıntılı bir şey ve bunların farkına varmak..çok önemli .
Bıraktıktan sonra.;
ilk 3 gün...pff asırı sinir stres istek arzu hayalimde sigaralar.. asırı yeme istegi tuhaf bişey oldum ama bunların olacagını daha onceden okudugum için biliyordum yani daha kontrolluydum..
ilk 3 günü atlattıktan sonra herseyin normale dönecegini sadece alışkanlık olarak sosyallk olarak sigarayı arayacagımı b,l,yordum ..nitekim öyle de oldu
ama sonra hersey geçti.. 1 hafta gibi kısa sürede ..öksürüklerim kokular morluklar sabah yorgun ve geç kalkmalar aksam geç yatmalar hepsi gitti yukarda saydıgım nedenların hepsi bi anda yok oldu ve ben kendimi iyi hissediyorum gerçekten..bıraktım evet evet bn SİGARAYI BIRAKTIM !!!! cok mutluyum ..
İsteyin kızlar...sadece isteyin..
Canım bana biraz anlatırmısın şu nikotin bandını ve ne gibi zorluklar oldu bende birakmak istiyorum nasıl ve nereden başlıcam bilmiyorum 17yıldır bir paket içiyorum ama artık dur demem lazım bılıyorum fakat nasıl immmdattt diye bagırasım var vallaKızlar bende yaklaşık onbeş senedir günde bir paket sigara kullanıyordum, bundan bir buçuk ay önce nikotin bandı ve sakızından destek alarak hemde hiç zorlanmadan sigarayı bıraktım.
darısı bana tebrik ederim sizi inşallah bende bırakırım evde nikotin bandı var onumu kullansam bilmiyorum
Bırakmayı isteyiynce zaten bırakıyosun.Ama kafanda bitiremediysen nikotin bandı fln fayda etmiyor muhakkak bir bahane üretip içiyorsun sigarayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?