Sigarayı bırakanlar nasıl bıraktı... lütfen gelsinler...

aslında o kadar kolay işte..evet en güzel yanı gerçekten paran bitmiyor..hiç harcamıyorum sigara almak için yanında başka şeylerdemi alıyormuşumki markete de gitmiyorum artık..

bir komşum sigara içiyor ve içtikten sonra yanıma geldi..benimle konuşurken yayılan o koku abartmıyorum iğrençti..kültablası gibi..bende öyle kokuyordum demekki içmeyenlere..

sakın pes etme senin adına çok sevindim..buraya sık sık yaz hissettiklerini..etkili oluyor bırakmakta..

Aylardır nasıl bırakıcam diye debeleniyordum uğraşıyordum işin sırrı kesin karar vermek ve istemekmiş bırakmam lazım demekle bırakılmıyor gereksiz olduğunu anlamak gerekiyormuş

bırakmam lazım yada bırakmak zorundayım demek daha çok içmeme neden oluyordu..istemiyorum demek lazım..

bırakınca sorgulamamak lazım..

mutsuz olmak imkansız..

tebrikler nehir

Son düzenleme:

Kesinikle canım çok haklısın o kadar iğreniyorum ki şuan yanımdan geçerken o sigara içenlerin kokusundan..Soba gibi kokuyolar bi kıza yakışmıyo 15 gün oldu bırakalı korkuyorum yeniden başlarım diye yani çok kolay soru çıkınca tereddüte düşersin ya aynı mantık Hiç böyle iradeli tutumlu davranamadım hayatımda :)

korkma hiç istemiyorsan başlamazsın...ne olursa olsun içmezsin o pis kokulu iğrenç şeyi..

başlamada sakın birtaneden birşey olmaz yada bir nefes deme..işte yeniden başa dönersin ve bu kadar kolay olmaz bu kez..bırakamazsın uğraşır durursun..en iyisi hic içmemek..

tebrikler cok güzel bir karar vermişsin kendin için..

son sigaranızı gece için ve yatın..(8 saat uyuduğumuzu düşünürsek vücut az da olsa nikotini atıyor gün içinde bırakmak daha zor) sabah uyanınca direnin ve içmeyin kahvaltı saatini hatta öğle yemeğini mümkün olduğunca geciktirin.. açlık dayanılmaz olunca çok az bişeyler yiyin ama normal oturup yemek yemeyin.. hep yarı aç olun yani.. açlık hissi ile en az 3 gün geçirin..(beyin açım açım diyecek nikotin nikotin demeyecek).. erken yatın.. mümkün olduğunca uyuyun.. her geçen saat sizin lehinize...3 gün sonra nikotin atılmış vücut alışmış olacak sonrası size kalmış.. 1 tane yakarsanız gerisi gelir..

ben 20 yıldır sigara içiyorum 2 çocuğumda da bıraktım 2 aylık olduktan sonra tekrar başladım eşim bırakalı 4 yıl oldu bende bırakacağım dedim ve 4 aydır elimi bile sürmedim fakat 4 ayda 6 kilo aldım üstelik ben miyon bir bayanım hani boyu kaldırır falan değil yani. yürüyüşe başladım az yemeğe çalışıyorum ama nafile her tartıya çıkışımda 300gr. daha almışım daha önce hamilelikden dolayı aldığım kilonun farkında değildim şimdi çok üzülüyorum kurtulduğuma sevinemiyorum şimdide kilo savaşı ( bu arada dr. kubilayın reklamını yaptığı suda eriyen tabletten aldım 2 adet foss hiç bir gr. vermedim olan benim 130 tl. oldu bunlarada kanmayın lütfen şimdi bu firmalar ünlüleri kullanıp dolandıruyor.

kilo problemini halledebilirsin tabiki..spora devam et hele bu bahar aylarında sigarada içmiyorsun ciğerlerine temiz hava doldurmuş olursun mis gibi..

bu tip zayıflama ilaçlarına inanmıorum ama şu 9 lu çay formülünü alıp tek tek yapıp kullandım ve gerçekten faydasını gördüm..metabolizmamı hızlandırmıştı en azından...

Kızlar Merhaba ;

Aylar önce bırakmak istiyorum diye bir konuya mesaj yazmıstım aradım ama bulamadım maalesef..

Sigarayı bırakalı tam 16 gün oluyor..kısaca anlatmak istiyorum..belki birilerine faydam olur
8 yıldır birfiil içiyordum son birkaç yıldır günde 1 paket bazen 2 paket sigarayı bir güzel zevkle tüketiyordum..ancak herzamanda ırakmayı istiyordum.Bi kurtulsam acaba kurtulabilirmiyim diye içimden söylenip duruyordum..Sonra bir gün gece yatarken saclarımı kokladım..Pfff.derbat ellerimde çok kotü izmarit kouyordu cok tiksindim kendimden ve bırakmalısın emel dedim sabah lütfen bunu kendine hatırlat ve ve o günkü ilk sıgaranı yakma ..Sonra binbir hevesle yine kendimi kandırdım ve ilk sıgaramı yaktım..Başarısız olmuştum..O gün yine içtim.O akşam yatarken bilgisayarımı aldım ve araştırmaya basladım..Bırakanların hikayelerini okudum..Bıraktıktan sonra ki fiziksel ve ruhsal süreci okudum ve bedenimin tepkilerini anlamlandırmak istedim.Kendimi Kontrol edebilmem için bu bilgilere ihtiyacım vardı. Her sabah uyanır uyanmaz tabletimi elime alır ve bildirimlerime bakardım..O gece kendime söz verdigimden arastırdıgım sayfaları tabletten kapatmadım.SAbah gözlerimi açtıgımda gece verdigim söz geldi aklıma ve bırakıyorum dedim. Bıraktım... 16 gündür içmiyorum ve birdaha içmeyeceğim. . .

Neden bırakma kararı aldım;

Giydiğim giysiler evim odam ben sacım ellerım herşey sigara kokuyordu
dislerimi her gün , günde 2 kere fırcalamama ragmen maalesef hiç sarımtıraklıgı kaybetmiyordu
Gözlerimin altı mosmor yüzüm cansız ve solgundu
aksamları cok gec yatar sabahları geç kalkardım.
Sabahları yataktan hep yorgun uyanırdım kalkmaya dermanım olmazdı
kahvaltı yapmaz öglen yemegini yemezdim akşam da hafif bişeyler veya abur cubur iştah hiç yoktu
kışın hep acık alanlarda oturup sırf sigara içebilmek için soguktan tir tir titrerdik eşimle
yasak koyulduktan sonra hiç bi restoranda daha içerde oturdugumu bilmem ..Hep o soguk bahçelerde
hayatımı her yönde kısıtlardı misafirlikte rahatca sigara içebilecegim yerleri arardım
ev sahibinin rahatsız oldugunu düsününce de utanırdım..bunu kendime nden yaptım ki..
agzımda hep tanıdık bildik pis bir tat vardı ...
Ve en önemlisi Alperen di.. Oğlum..daha 2 yasındaki oğluma kimbilir nasıl kokuyordu annesi ..hepsini bir araya getirince kızlar gercekten sıkıntılı bir şey ve bunların farkına varmak..çok önemli .

Bıraktıktan sonra.;

ilk 3 gün...pff asırı sinir stres istek arzu hayalimde sigaralar.. asırı yeme istegi tuhaf bişey oldum ama bunların olacagını daha onceden okudugum için biliyordum yani daha kontrolluydum..
ilk 3 günü atlattıktan sonra herseyin normale dönecegini sadece alışkanlık olarak sosyallk olarak sigarayı arayacagımı b,l,yordum ..nitekim öyle de oldu

ama sonra hersey geçti.. 1 hafta gibi kısa sürede ..öksürüklerim kokular morluklar sabah yorgun ve geç kalkmalar aksam geç yatmalar hepsi gitti yukarda saydıgım nedenların hepsi bi anda yok oldu ve ben kendimi iyi hissediyorum gerçekten..bıraktım evet evet bn SİGARAYI BIRAKTIM !!!! cok mutluyum ..

İsteyin kızlar...sadece isteyin..

Tebrik ederim sizi bende birakali bugün onuncu günüm kendimi daha iyi hissediyorum aramiyor degilim canim cok istiyor ve kendime telkin yapiyorum hersey güzel olacak diye sadece kötü tarafi devamli acim simdiden bir kilo geldi bile bakalim ne yapicaz.

darısı bana tebrik ederim sizi inşallah bende bırakırım evde nikotin bandı var onumu kullansam bilmiyorum

Kızlar bende yaklaşık onbeş senedir günde bir paket sigara kullanıyordum, bundan bir buçuk ay önce nikotin bandı ve sakızından destek alarak hemde hiç zorlanmadan sigarayı bıraktım.
Canım bana biraz anlatırmısın şu nikotin bandını ve ne gibi zorluklar oldu bende birakmak istiyorum nasıl ve nereden başlıcam bilmiyorum 17yıldır bir paket içiyorum ama artık dur demem lazım bılıyorum fakat nasıl immmdattt diye bagırasım var valla

sıgarayı ılk 2 buçuk yıl ıcmedım sonra yenıden başladım bır hıc uğruna ..gercı sebeplı sebepsız başlanmamalı ama sıkıntıdayken yakarız ya daha cok ...neyse yenıden bıraktım ve 5 yıl olmuştur bırakalı...hamd olsun aklıma dahı gelmiyor artık...hıcbırşey kullanmadım allahın ıznıyle kendı kendıme bıraktım..eşimde ıstedı.. nıkotın denedı ama olmadı...nıkotın böbrek yetmezlıgıne yol açacaktı neredeyse...hastanede çalıştığından farkına varmıştı..sıgarayı halen ıcıyor..ama wc de ya da balkonda...yınede yetıyor vesselam...ıcmeyınce peh yapıyorsun bır yerden sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…