Sigarayı bırakanlar nasıl bıraktı... lütfen gelsinler...

Benim eşim de sigara içiyordu ona çok kızıyordum ve hiç bırakamaz sanıyordum ama bir gece geç vakitte televizyon seyrediyorduk işte akciğerlerinden hasta insanları gösteriyordu ağızlarında burunlarında hortum,sesleri çıkmıyor köh köh öksürüyorlar ve o an ben sigarayı bırakıyorum dedi ve maşallah 11 sene oldu,çok şükür evimize sigara girmiyor o günden beri

tebrikler arkadaşım darısı benim eşimin başına NE YAPTIYSAM BIRAKTIRAMIYORUM İNAT NOLCAKKKK

tebrikler arkadaşım darısı benim eşimin başına NE YAPTIYSAM BIRAKTIRAMIYORUM İNAT NOLCAKKKK

inatlıkla alakası yok bence.. 7 yıldır kullanıyorum sigarayı. her gün bugün bırakıcam diyorum ama öyle birşey ki olmuyor yani. sinirlendiğinde üzüldüğünde ihtiyac duyuyorsun. keşke hiç başlamasaydım köppek gibi pişmanım ama birde bırakabilsemm

tamamen beynde bitiyor dedikleri şey doğru oturup artılarını ve eksilerini düşünün tabi ki artısı yok ama bana keyifti sigara tek artı yönü buydu yani =) ben öğrenciyim ailemin yolladığı paranın yarısından fazlası sigaraya gidiyor bi de içmesem kmbilir ne rahat edicem bu düşünceyle tüm ev arkadaşlaryla bırakma kararı aldık zaten bi bayana yakışmıyo hele kokusu misler gibi kokmak varken... ayrıca saçları çabuk yağlandırıyo. ve bazen de çok iğrenç bi tat geliyo ağzına aslında tam o an bırakıcaksın . yemekten sonra içmemeye alıştıktan sonrası geliyor zaten

Merhaba kıslar.Sigarasız 10.günüm çok mutluyum.Eşiminde 9.günü. Devlet hastanesinde, KETEM diye bir birim var, oraya gidip, sigara içtiğinizi ve bırakmak istediğinizi söylediğinizde, bazı testler yaptırıyorlar ve bir anket doldurtuyorlar. Tiryakiliğinize göre champix veya Zyban adlı ilaçları ücretsiz olarak veriyorlar.Üstelik ilacın yan etkilerine karşı kontrolde oluyorsunuz.Bizim bundan haberimiz yoktu tabi biz eczaneye gidip kendi cebimizden 180l ödedik ilacı bana aldık.4 haftalık hap olmasına rağmen (ki yasmin arkadaşımız kullanımından da bahsetmiş) bende artık yutmuyorum.Bende sigarayı unutturmadı tam aksine sigaranın tadını bozdu.Hani çamaşır suyu ile temizlik yaparsınız ardından dinlenmek için yaktığınız ilk sigarada iğrenç bir tat algılarsınız işte tam buna dönüştü.Yine de ısrarla 8.ve 14.gün arasında bırakın yazdığı halde ilaçta ben 14.güne kadar içtim ,sonuna kadar ayrılmadım yani sigaradan.Eşimse hiç ilaç kullanmadı sen bırak bende bırakacağım dedi ertesi gün bıraktı nasıl bir iradedir anlamıyorum erkekleri.Ben kendime güvenemedim o kadar.Şimdi hala aklımda sigara var.Günde 1 paket içiyordum.Kaç yıllık alışkanlık bırakmayı da hiç denememiştim ama 10gündür yapacağım diyorum.Başka şeylerle ilgileniyorum.Anne olmak istiyorum ve sigara hayatıma bir daha girmeyecek!!1
Sizlerede tavsiye ediyorum eğer kendinize güvenmiyorsanız yardım alın.

Son düzenleme:
arkadaşlar ben hayatımda hiç sigara kullanmadım ve başlamayı da hiç düşünmüyorum:) erkek arkadaşım sigara kullanıodu çok rahatsız oluodum ve bu yüzden çok araştırdım bunları zamanında.Bir sigara bıraktırma merkezi var uzmanlar çizelge hazırlıo ve ona göre bi bitkisel şeker alıosunuz tamamen bitkisel ürünlerden oluşan bişey bu.reklam yapmamak için ismini veremiorum bunu kullanmaya başladıktan sonra 10 gün boyunca sizi her gün arıolar ve kontrol ediolar kullanımlarınızı bu sürede de ne zaman canınız sigara çekse bu şekerden atıosunuz ağzınıza.Erkek arkadaşım bu sayede kurtuldu şimdi kokusundan bile tiksinio. sigarayibirakalim@hotmail.com adresine mail atınca hemen geri dönüş yapıolar telefondan.bize de arkadaşım önermişti siz de bi deneyin derim.

Kızlar bende yaklaşık onbeş senedir günde bir paket sigara kullanıyordum, bundan bir buçuk ay önce nikotin bandı ve sakızından destek alarak hemde hiç zorlanmadan sigarayı bıraktım.

günde 4 paket sigara mı..nasıl kokuyordur o sigara üstüne sınerek bn bir paket içiyorum hemen heemen berbat kokuyorum ve cok rahatsız oluyorum bir bayan olarak inan gardrobuma dahi yaklaşmak istemiyorum.kahveye giden erkekler gibiyim 4 paket hem saglıgına hem güzelliğine zarar..

Bende uzun yillardir sigara icenlerdendim..
Suan hamileyim,ilk baslarda zararli hemen birakin dediysede doktorlar yinede iciyordum.
Ama bir gün yani 3 gün öncesi bir sabah uyandim ve evin icinde kalan sigara dumanini algilayip tiksindim.
Simdi 3 gündür hic icmiyorum ve canimda hic cekmiyor hamilelikden olsa gerek,hep derlerdi aniden kendiliginden tiksinme gelir diye,cok sükür bu bendede oldu..umarim dahada elime almam

Birakmak isteyen tüm arkadaslarada Allah yardimci olsun,bu is gercekden beyin iradesi..

arkadasımın okudugu bı kıtap var sıgarayı bırakmala alakalı ve resmen kitapla bıraktı...şimdi birdiger arkadasta eger ondada bu yapıcı etkisini gorursem bende okuyup adını paylasacagım sızlere:)

Arkadaşlar sigarayı irade yöntemiyle filan bırakamazsınız (ya da bırakırsınız ama her yeni gün eziyet çekersiniz). Bırakmak isteyenler için Allen Carr'ın Sigarayı Bırakmanın En Kolay Yolu isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim. Sonra da dvdsini izleyin. Garantili yöntem.

sigarayi birakmak isteyenlerin şevkini kıracak yorumlar yazmayalim lutfen. ben 16 yil ictim. irade yontemiyle de biraktim. etrafimdaki herkes de iciyordu. yontemimi soyleyeyim:

tamamen sigarayi birakana kadar paket tasidim; yanimda olmayinca baskalarindan aliyordum cunku. paket yanimda olunca kendimi baski altinda hissetmiyordum. psikolojik iste. sonra canim isteyince yarim yarim icmeye basladim. o yarimlarda bir sure sonra azaldi. 1 ay icinde tamamen biraktim ve paketi de attim. 5 ay oldu. agzima surmuyorum. sigara icilen yere bile girmiyorum.
siz once karar verin ama kendinize basku yapmadan :))

Ülkemizde Sigara önlenebilir ölüm nedenlerinin başında yer almaktadır.Neredeyse bütün kanser ölümlerinin üçte birine sigara neden olmaktadır.Kötü huylu hastalıkların ilk sırasında bulunan akciğer kanserinin en önemli risk faktörü sigaradır.Ayrıca sigara kullanımı yüzünden kalp damar hastalıkları ve kronik akciğer hastalıklarına yol açan büyük etken sigaradır.

Günümüzde sigaranın zararlarını anlatan bildiren biçok faktör var bunun yanı sıra sigara bırakmak için yardımcı olan kuruluşlar ve başvuruacak merkezler de var.Fakat benim düşüncem kişinin bu olayı kafasında bitirmesi ve kesin bir karar alması gerekiyor ben bu illetten kurtulacağım başka hiçbir alternatifi yok demeli ve kararlılığını yaşadığı tüm zorluklar karşısında göstermeli yenik düşmemeli.Sigarayı bıraktıktan sonra kazanacaklarını düşünerek daha kararlı ve emin adımlarla devam etmeli.Sigarayı bırakanlar içmeye devam edenlerden daha uzun yaşadıklarını düşünmeliler.Sigarayı bıraktıktan 10 yıl sonra, erken ölüm riskleri hiç içmeyenler kadar olacağını ve akciğer kanseri riski ise içenlerin yarısı kadar olacağını bilmeliler bu bilgilere sahip olan tiryakileirn daha kararlı oldukları gözlemleniyor.

Bırakıldığı ilk günlerde yaşanan zorluklar çabucak geçecektir yeterki siz bu konuda kararlı olmaya devam edin sigarasız sağlıklı bir yaşam dileğiyle...Dumansız günler...

kızlar daha önce ilaç, bant sakız ne varsa denedim hiç bir işe yaramadı bırakamadım. daha sonra birkaç arkadaşımın da tavsiyesiyle bir bağımlılık terapistiyle görüştüm, sigara psikolojik bir bağımlılıktır kafanda bitirmezsen bırakamazsın dedi, birkaç detay anlattı ikna oldum ve denemek istedim. 3 saat süren bir grup terapisi yöntemi mental give up... adam konuşuyor siz bırakıyorsunuz:) ben izmirde gittim başka yerlerde var mıdır bilmem ama kesinlikle tavsiye ederim ben günde 2 pakete yakın içerdim, 3 saatin ardından tamamen bıraktım 10 gün kadar oldu, gayette iyiyim sigara hayatıma hiç girmemiş gibi:) üç saatinizi ayırıp kesinlikle denemeye değer diyorum...

bende psikolojik bir bağımlılık olduğunu hep duyardım, çok doğru. Allen Carr semineri ile bıraktım. Emre Üstünuçar candır :))) 4 sene oldu tık yok :)

bende psikolojik bir bağımlılık olduğunu hep duyardım, çok doğru. Allen Carr semineri ile bıraktım. Emre Üstünuçar candır :))) 4 sene oldu tık yok :)

bana bu illeti unutturan da Hüseyin Eleman, o da candır:) benim 10 gün oldu ama sizin gibi nice dört seneler göreceğimden kuşkum yok

Kesinlikle eziyet çekiyorum..bırakalı 6 gün oldu ve 6 yıldır sigara içiyorum genelde nefsime hiç hakim değilimdir..Ama artık ofiste mis gibi kokan kızlara her gün baka baka melül melül istemeye istemeye bıraktım..Bıraktığım zamanda bi mutluluk bi rahatlık geldi sormayın..Keşke daha önce bıraksaymışım diyorum kendi kendime .. Annemin bir sözü beni çok etkiledi ..Sen selimi bırakmış kızsın (6yıllık sevgilim ,artık eski ) sigarayımı bırakamıcan dedi ve bende orda kayış koptu D Bu yıl tüm zararlı yaratık ve varlıklardan kurtuldum suan için tatlı yeme isteği dışında bir rahatsızlıgım yok..Paramda cebimde kalıyor kızlar..Tek korkum daha fazla bi tepki yani bu kadar kolay olamaz heralde dimi :)

Cay , Kahve,Yemekten sonralarıda hala eziyet..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…