12 yıllık ciddi içiciydim günde 1 paket kullanıyordum...
hamile iken bile bırakamamıştım bu illeti
geçen yıl bir girişimim oldu ve sadece 3 gün dayanabilmiştim ..
bu kez de allah biliyor ya kendimce '' acaba kaç gün dayanabileceğim '' diye düşünerek başladım,çok ilginç ama öyle hakikatten.. bugün tam 14 .günüm..
açık ve net söylüyorum,canınız istiyor ,arıyorsunuz aklınıza geliyor,ama direnmeyi öğrenmelisiniz..savaşmayın da onunla,kavga da etmeyin ! içmiyeceğim ,kendime bu kötü yapmayacağım die düşünün...
ben şunu yaptım, içerken hep bırakamk isteriz ve özeniriz içmeyenlere yada bırakanlara ,''ay nasıl bırakıyorlar yaaa hayret ''deriz içimizden gıpta ederiz,onların becerebildiğini ,ben neden beceremiyorum -başaramıyorum diyede iç sesimizle kendimize söylenir kızarız
işte ben o duygunun ta içinde yer almak ,onu hissetmek istedim...
bana gıpta edilmeli,hayertle ve özenti ile bakılıp,tebrik edilmeliydim,''bunu başarabildin sen nil '' sözlerini duyabilmeliydim..
annemin babamın sevincini ve ''aferin kızıma'' deyişini duyabilmeliydim,en az benim kadar tiryaki olan eşime önce umut olabilmeli,
sonra bana o küçümseyerek, hiç inanmayarak söylediği,bıyık altı sırıtarak ''sen hayatta bıramazsın''
cümlesinin cevabını layıkı ile ona verebilmeliydim..
sigaraya veda etmem konusunda bana inanmayan komşu ve arkadaşlarımın bu nu dile getirdiğimde beni önemsemedikleri ve
bunu ciddiye almadıkları için '' he heee,olur inşalahh,bırakırsın belki '' deyişlerinin altında nahh bırakırsın sen, bakışlarını yerini alabilcek bakışı görmeliydim:))..kızıma iyi örmek olmalıydım hepsinden öte ,onu baş ucunda bir sigara paketi ile büyütmemeli ve
her ne kadar dikkat etsemde o pis kara dumanı o temiz ve masum ciğerlerine erişmesini engelleyebilmeydim,
bana sarıldığında-öptüğünde'' öff anne sigara kokuyorsun'' cümlesini işitip,boyu eğmemeliydim kaderime ve
daha birçok bilinen ve yaşanan negatif durumları yaratan sigara,
hayatımızı olumsuz etkilerken buna devam etmemek için hala birçok nedenim var...
kendime diorum ki ,canım her istediğinde ve bunu ertelemeyi başarabildiğimde, ben harikayım,ben güçlüyüm ,
ben bunu yapabiliyorum onu halt ettim bir kez daha,onun karşısında eğilmedim zafer benim..
aferin bana ,müthişim ben vs gibi cümleleri inanın kendime göğsümü gere gere her defasında söyledim ve söylüyorumda ,
en önemlisi yukarıda yazıklarımı başarıyorum,başarabildiğimi ve yapabileceğimi gösterebiliyorum..
ve sigara içmediğim için 14 gündür kendimle gurur duyuyorum ,çok önemsiyorum kendimi ve artık sigaranın karşınsında bırakılme düşüncesinin ucunda kendimi aciz hissetmiyorum,kendime güven telkin ediyorum ve inanıyorum kendime ,güveniyorum artık:)
inanın çok işe yarıyor