• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakanlar nasıl bıraktı... lütfen gelsinler...

Ben 2 yıl kadar önce kafaya takmış bırakıcam diyip diniyordum buralardada çok zaman geçirdim allen carr 10 defa okudum biorezonansa gittim yok olmadı allen car ile 2 hafta kadarda içmedim ama yine yenildim 1 yıldır bırakmayı düşünmedim çaba göstermedim içtim sıkıntı duymadan bırakamadım naıym dedim oğlum var 10 yaşında dün seviyordum öpüyordum bana çok düşkün olduğunu söyler herkes ama ben sürekli birlikte olduğumuzdan bunun normal olduğunu çok farklı bir durum olmadığını düşünürdüm.Dün oğlumu öpüp seviyordum sarıldı bana birden ağlamaya başladı sana bişey olursa diye korkuyorum diye ağladı içini çeke çeke insan bir başkası için ne kadar değerli olduğunu düşündüğünde sorumluluk duygusu daha ağır oluyor ve ben oğlum için hiç zorlanmadan bunı başarabilecek gücüm olduğunu farkettim hayırlısı ile:50:

merhaba
öncelikle kararın için seni tebrik ediyorum. ben 16 ekimden beri içmiyorum. bazen çok zorluyor. özlediğimi hissediyorum. benim de bırakmamdaki en büyük etken 6 yaşındaki oğlum. allah yardımcın olsun.
krizler geldiğinde bol su, bol derin nefes ve yeşil çay. inan zamanla bitecek ve kurtulacaksın.
iyi haberlerini bekliyoruz.

arkadaslar merhaba,

benn 10 yıllık sıgara tıryakalıgımı zorda olsa bırakmayı basardım.beynımde bıtırdım.psıkolojık bagımlılıktan kurtulmak onemlı arkadaslar oncelıkle beynınızde bıtırın etrafınızda yasadıgınız evde sigara ve sigara ile ilgili herseyi yok edin.sabah ilk uyandıgınızda kül tabagını koklayın.bir hesap yapın ve sigaraya verecegınız para ıle neler yapabılecegınızı hayal eedin.günde 5 tl sigaraya para veren bır kisi ayda 150tl yılda 1800tl para harcar 10 ylda 18000 artı eflasyonla 25000tl...bu para ile sıfır bir araba,bastan assagı estetık ıle yenılenme,cocugunuzun kolej masrafları yada dunya turu olarak degerlendırebılecegınızı dusunun..bır tırkyakı omru boyunca ortalama 30 yıl sıgara ıctıgını varsayarsak harcacn para bırde bozulan saglık bence sıgarayı bırakmanız ıcın yeterlı bır neden...
ben sıgarayı bıraktım ustune bırıktırdıgım parayı ekledım gogus buyutme amelıyatı oldum..cok ıstedıgım bırseydı ve bır secım yapmam gerktı ben secımımı yaptım:))) sımdı aynada kendıme her baktıgımda ıyıkıde sıgaraya verdıgım parayı bu sekılde kullanmısım dıyorum...tabı sızler cocuklarınız ıcın harcarsınız,egıtımınız ıcın harcarsınız gonlunuz nasıl ıstıyorsa..ben kendımı bu sekılde motıve ederek bıraktım..kendınızı mukafatlandırınn..sevgıler

benim annem 18 yıldır içiyodu.. bi ürün var reklama gircek yasak sanırımm ürün adı yazmak adını yazamıyoruumm.. tamamen bitkilerden oluşuyo.. annem onun sayesinde bıraktıı... babam da 25 yıldır 3 paket içiyodu günde ilk o ürünü denedii tadını sevmedi naneli şekerle biraktıı... esas olan beyinde bitirmekk.. ve gerçekten bu sigara illetinden kurtulmak istemekk.. Kullanıla ürünler sadece destekleyicii ...

çok uzun zaman olmadı ama 1,5 aydır içmiyorum diyebilirim.... 1.5 ayda pek fazla bi değişiklik olmaz ama yinede edindiğim bilgileri paylaşayım... öncelikle şunu belirteyim bırakmak için herhangi bir ilaç kullanmadım, kilo almadımm, sigara yerine herhangi bir şey koymadım (kimisi sigarayı bırakınca çekirdek naneli şeker falan koyar yerine) sinir krizleri geçirmedim aksine daha az asabiyim... canım hiç sigara çekmiyo şu an...
içince neler olcağını değil de bıraktığıında neler olacağını düşün... bir yere sigara içmenin artılarını yaz bir yere de eksilerinii vee bıraktığında nelerin değişeceğini düşün... yardımı olacaktırr...

8 ay oldu benimde bırakalı...öncelikle sigarayı bırakmayı gerçekten istemek gerekiyo..sonra içebildiğin kadar sigarayı içip ertesi gün pakette kalan varsa atacaksın...ilk 3 gün çok zor..gerçekten gözünün önünden sigara görüntüsü gitmiyo..sigara kokusu duyuyosun sürekli ama sabret geçecek..1 hafta sonra sigarayı unutmuyosun ama azalıyo istek..her hafta daha da azalarak gidiyo ..1 ay olunca da aklına geliyo olsa da içsem diye ama o kadar ...ve şimdi 8 ayda şöyle düşünüyorum..12 yıl sigara içmiş biri olarak İYİKİ BIRAKMIŞIM..SİGARASIZ BİR DÜNYA NE KADAR GÜZEL...

9 yıldır sigara içiyorum, ne zaman bırakmak istesem strese girip daha fazla içmeye başlıyorum. Ramazanda niyetlendim bırakmaya. O kadar saat içmiyorum demek ki bırakabilirim. Bugün iftardan beri 3 tane içtim mesela canım da istemiyo bi tane daha. Allahın izniyle bırakıcam ramazanda.

Ben AŞK la bıraktım kızlar. Sevgilim akşam bırakıyorum sen istersen iç ama bırakmanı bende isterim dedi ve yelkenler fora. uyum için saygım için bende bıraktım bizimkisi aşkın gücü oldu birazda herşeye kadir valaa

işimden dolayı azalttım sonra kendiliğinden bıraktım.. İşim eğitimle ilgili oldugu için sigara içmek yasak. Bina dşında içebileceğim kafe tarzı pek yer yok. kapı önünde içmek de pek hoş görünmüyor öğrencilere velilere karşı. Ayrıca kötü bir kokuda bıraktıgı için hemen farkediliyorsun. Bende iş yerinde içmemeye karar verdim. E akşam eve geldiğimde saat 7 yi geçiyor yemek bulaşık derken 9 10 oluyor. sabah erken kalktıgım için erken uyuyorum. Bu şekilde evde sadece 3 4 tane içebiliyordum. Bir süre sonra bu istek azaldı. Çevremde sağlığını kaybedenler oldu. Genç kalmak istediğimi düşündüm. Elli yaşıma geldiğimde kendimi dinç hissetmek istiyordum. Zaten düzenli beslenemiyorum dışardan yediğim zamanlar oluyor. Ne kadar sağlıklı ki.. 24 yaşıma gelmiştim , metabolizmam yavaşlamaya başladı cildimde hiç birşey yokken siyah nokta sivilce sorunları yaşamaya başladım. Ve çıkan seyler hemen geçmiyordu. kırışıklarım olsun istemedim.. vs. vs

En sonunda içmemek en güzeli dedim. bıraktıgımda 46 47 kilo idim. sonra ki 6 ayda 54 kiloya ulaştım. iştahım arttı biraz. Ama şu anda tekrar kilo verdim.. Zor iradeli olmak gerekiyor. Ama çok güzel yediğin yemeğin tadına varıyosun

7. günüm, hiç bişey kullanmadım tamamen irade kurtulcam inş bu illetten.. inat ettim içmicem:)) üstelik canım da çekmiyo sürekli yiyorumm

ben bıraktım, evdekı tum kulluklerı kaldırdım, evı temızleyıp oda parfumları aldım, kıyafetlerımı yıkadım ve bol bol maydonoz ve yogurt yıyorum.
psıkolojık olarak kendımı rahat hıssettıgım an bıraktım. sakınlestırıcı etkısı oldugu ıcın cayına karanfıl ve lımon koyup ıcıyorum. kendıme bırde dut pekmezı aldım. aklıma geldıkce derın derın nefes alıp , nefes almanın farkındalıgını beynıme hıssettırmeye calısıyprum. Sıgara ıcen kısılerdende uzak durdum bır sure.
tavsıye ederım arkadaslar ınsallah yardımcı olur soledıklerım gercekten sıgara ıcmemek mukemmerl bısey

Ben sigarayı bırakalı 3 yıl oldu .Sigaraya 24 yaşında başlamıştım 27 yaşında bıraktım.Bırakmamdaki en büyük etken spora tekrar başlamam oldu 24 yaşına kadar liglerde top peşinde koşturan basketbolcu bir hatundum.Öncesinde sigarayı sadece alkolun yanında tüketirken sonra paket almaya başladım.3 yıl içerisinde de bazen günde 1,5 paket içtiğimde oldu.Sigara içtiğim dönemde de bir takımda oynamıyor olsam da haftada 3 gün koşuyordum koşarken sigaranın beni etkilemediğini düşünüyordum performansımda düşüş yoktu.27 yaşında su ile ilgili bir spora başlayınca (sualtı rugbysi:) 3 yıl içtiğim sigaranın beni nasıl etkilediğini gördüm.Kendi bedenime üzülüp sigarayı bıraktım.Şu anda bile her suyun altına girdiğimde basınçla beraber ciğerlerimden o katranı atıyorum.(biraz iğrenç oldu ama kusura bakmayın) şu an içerisinde bulunduğum durumla da gerçekten doğru bir karar verdiğimi anladım.Annem3 3 ay önce kanser teşhisi kondu ve kemoterapiye başladı.3 aydır sürekli hastaneye gidip geliyoruz.Onkoloji hastanesine gelen hastaların %80'ni akciğer kanseri bu insanlar 40-50-60 yaşları arasında değişiyor.Ben o yaşlara gelip aynada kendime baktığımda sağlıklı dimdik bir kadın görmek istiyorum.Bunun içinde sağlıklı beslenip sporu bırakmayacağım.Kısaca herşey kafada bitiyor kendine verdiğin zararın farkına vardığında sigarayı bırakıyorsun.Bilinçaltı çalışmaları da yapabilirsiniz meditasyon vs...bu hem sosyal hayatınızda da etkili olur

Merhaba...
Ben 4 gündür içmiyorum. Pazar gecesi cok alkol aldım sigara da içtim. Sabah kendıme gelemedım kafamı kaldıramadım cok başım dönüyordu. Hatta bayıldım. Aksama kadar zor kendıme geldım eşim birsürü şey içirdi bana soda ayran falan.... O anın pişmanlığı mı çektiğim acılar ağrılar mı sebep oldu bilmiyorum o gün hiç içmedim ve karar aldım alkol ve sigarayı hayatımdan cıkarttım. Önce sarhos kafayla bir karar aldığımdan korktum yeniden başlarsam korkusu yaşadım. Bunu anlamak için bi kac kere içmeyi denedim. Başkası yaktığı an midem bulandı. içmedim hiç bi kere bir nefes içtim tadı çok çirkin geldi kokusu da iğrenç geliyor. Biraz da düşüncelerim etkili oldu. Dumanın kafamın içinde dolaştığını hayal ettım... Kokusu dışarıda boyleyse içimizde nasıldır bir düşünün. Dumanı duvarları sımsıyah yaparken içimizi nasıl yapar... Bence hepsi kafada bitiyor. Aklınıza geldiği an gönderin onu ki karar verdiğinizde aklınıza bıle gelmıyor. Şu an kokusundan bile iğreniyorum. İnşallah tekrar başlamam... Hepimize de mutlu sonlar diliyorum:):

Son düzenleme:
22 yaşımdaydım, sevgilimden ayrılmıştım, işimden ayrılmıştım, annemler beni bırakıp şehir dışına gitmişti ve ben isyan edip "ben de sigarayı bırakıyorum" diyip bir anda bıraktım.

Şimdi 32 yaşındayım, pırıl pırıl kırışıksız ve sarkmasız bir cildim var, sağlığım da yerinde, gören 26 diyebiliyor en fazla. Etmeyin, eylemeyin kendinize en büyük kötülüğü yapıyorsunuz sigarayla. Hem zehirleniyorsunuz, hem her tarafınız kırışıyor, cildiniz pörsüyor, kara sarı bir renk alıyor, işyerinde yasak olduğunda buz gibi havada dışarda titriyorsunuz, aldığınız vitaminin meyvenin sebzenin ilacın en ufak faydası olmuyor, kansere, kısırlığa resmen davetiye çıkarıyorsunuz bir de üstüne para ödüyorsunuz tüm bunlar için. Bırakın gitsin allahaşkına...

ben 15 yıl aralıksız içtim..1 ayı geçri tek bir nefes bile sigara içmedim..şu an saat geç oldu ama en kısa zamanda bırakma hikayemi anlatmak istiyorum..

ben yaptım sizde yapabilirisniz

Merhaba, ben de 1,5 ay önce Allen Carr yöntemiyle bıraktım.''sigarayı bırakmanın kolay yolu''. İlk 2 gün baş dönmesi uyuşukluk falan oldu, korktum hatta. Sıkı bağımlı olmuşsun dedim kendime. Sabrettim aklıma getirmedim. 3. gün geçti. Bu sanırım nikotin çekilmesinin fiziksel etkisi. Sonraki 2 hafta da alışkanlık olarak yemekten sonra kahveyle birayla sıkılınca sinirlenince yatmadan önce bilmem ne o anlarda zorlandım. Sonra bu da geçti.İçmeden sofradan kalkmaya, sıkılınca başka şey yapmaya vs alıştım. Sigara hiç hayatıma girmemiş gibi oldu bile diyebilirim. Nefret ettim hatta. Benim içmeme sebeplerim, sağlıklı dişler, saçlar, cilt, eller, çocuğumla koşabilmek için sağlam bir kalbe ihtiyaç duymamdı. Hep bunları aklımda tutmaya çalışıyorum. Zorlandığım bir konu iştahımın açılması oldu eh biraz kilo aldım ama çok faydalı bir şey yaptığım için kendimi tebrik ediyorum ve zayıflamak için havaların ısınmasını bekliyorum :) Oğlumu uyuturken nefesimi yüzüne dayamaksa ona verdiğim en büyük armağan sanırım. Herkese kolaylıklar dilerim..

Back