Sigaradan kurtulmak isteyenler

Ay maşallah diyorum. İlk mesajda kendimi okudum sanki.
Bir daha değil elinize, aklınıza bile gelmez inşallah. Darısı başımıza hayırlısıyla.
InsaAllah kardesim daeisi tum birakmak isteyenlere olsun

3-4 gündür yine o başımın belası tatlı krizler beni yokluyor sanki benimle oyun oynuyor bir bakıyorsun Çok rahatım bir bakıyorsun daha 2 saat önce bırakmışım gibi Sil Baştan en başa dönüyorum Düne göre bugün biraz rahatladım Aslında kendimi sürekli motive de ediyorum Ama neden böyle dönem dönem içme isteği ya da Özlem pik yapıyor anlamıyorum

Bir haftadir annemlerdeyim karantina zamanindan sonra toprak bahce yesillik cok iyi geldi 3 gun falan daha kalip yine eve giricez. Burasi cok guzeldi ama hafizamdaki eski aliskanliklar bildirim vermeye basladi. Bahcedesin cayin yanina yak bir sigara dilek demeye basladi. Ama beynim baktiki eski aliskanliklar yok annemlerin evdede bahcedede oturduğumdada artik sigara icmeden temiz havanin tadini cikarmam gerektiğini beynim algilamaya basladi. Birdahaki annemlere olan ziyaretimde sil bastam yapmayiz umarim

Bir yerde dinledim kac yillik kullanmislihin varsa ona gore birakma zamaninda degisebiliyormus mesela 10 yil kullandiysan 10 ay ara ara yoklarmis. Ben 12 yil.kullandim ozaman rahat bi 1 yil beni yoklayacak ozaman. Eee 3 ay gitti kaldi 9 ay desene

En sonki mesajimi yazdıktan sonra baya rahattim suanda rahatim bir sıkıntı yok ay ne güzel boule devam eder umarim insaAllah. Ne sigara içme isteği ne canımın çekmesi nede aklıma düşüp cikmamasi gobi sorumlar olmadi. Böyle rahat gecince zamanlarım cok sevinyorum inanıyorum birgun hic icmemis gibi olucagim

Evett 10 gunun sonunda annemlerde olan tatilimi tamamlayip evime geldim bahce ve toprak yesillik bana cok iyi geldi. Virusden dolayi evde cok bunalmistik.

Baya baya rahat gecirdigim günlerden bir gündü bügun, artik zaman zaman sigarayi unutarak geçirdiğim saatler oluyor bu durum beni cok mutlu ediyor

Suan tek sorunum almis oldugum kilolar boyum 1.69 kilom ise suan 70 oldu. Sigarayi biraktihimda 62 idi. Biri bana yardim etse bu konu hakkinda hic fena olmaz ☹

Evet bayadir yazamadim cunkusi aldigim kilolari verme cabasi icerisine girmis bulunuyorum. Diyet takımında üye oldum cok cici arkisdislerle tanisdim. Evet sigarasiz nasil gidiyor dersen pek pek iyiyim hayret edilecek kadar Allah im lutfen devami gelsin hatta daha daha iyinolacagim.zamanlarda gelsin umarim suan tek kaygim yemegi fazlami kacirdim cayi nasil sekeraiz icicem yani bu tarz kaygilarim var baska sigaraymis neymis onlari dusunecek vaktim olmuyor benn halimden memnunum sanki yaaaEvett 2 martta biraktim sigarayi ozaman 61 bucuk 62 arasi degissen kilom gectigimiz zaman zarfinda oldu bana 71 cevremde boyle daha iyi olmussun diyen insanlar olsada ben eski kiloma donmek istiyorum biliyorumki bir baslar ve yaglar yer etmeye baslarsa basedemem. Buyuzden kontrol altinda tutmam herzaman iyidir. Evet burdada yazili olsun bakalim kilo verebimecekmiyim tabikisi burayada bildirim yapicam sana anlatmazsam olmaz.

Bugun tarti günümüzdü sali guni baslamis olduğum diyet ile bugün 800 gr vermis bulunuyorum. Buarada cayi sekersiz icme eylemlerim sürüyor simdide cayi nasil şekersiz içmeye alışırım onun derdine düşmüş bulunuyorum dunya mesakketi hic bitmiyor yani

Arkadaşlar 5ay oldu sigarayı bırakalı 17 yıldir iciciydi tabi daha öncesinde 3 kere bıraktıgım olmustu.abah aç karnina gece kalkip icmeler tiryakiydim.Nasil biraktigima geleyim biraz korkutucu olucak ama ocak ayında agir bir zatürre oldum ölüyorum sandım o zaman anladim ciğerlerimin kiymetini.Bana birsey olmaz demeyin ben zaturre olunca biraktim cunku icemez hala geldim simdi kokusunu dahi yan komsu içse alıyorum nefesim tıkaniyorum astım oldum anliyacaginiz.Ciğerler belirti vermiyor ama bir gün bir geliyor yillarin acisi sizden alip çıkarıyor..Nefes alamıyorum tıkanıyorum artık eskisi gibi olamiycam ilaclara bağli kalicam .dahada ileri icenler zaten KOAH oluyor.37 yasinda cigerlerim bitti yasada bakmiyor yani....Bir anlık keyif için ....Nefesinizin kiymetini bilin nefes açlığı çekmek ,nefes alamak çok kötü...

Cok cok gecmos olsun canim insaAllah sağliğina kavuşursun cok uzuldum☹

Bugun hastanedeydim bobrek kontrolume gityim yine dmsa (fonksiyon ölçümü icin ve ilacli tomografi için sıra aldim sol bobregim en son 1 bucuk yil once %17 calisiyordu suan tekrarlanacak test umarim hala ayni seviyeyi koruyabilmisimdir.

Evet gece 3: 52 ve ben ilacli tomografimi cekindim hastanedem geldim. Rabbim kimseyi saglikla imtihan etmesin koridorlari ne kadar soguk ne kadaf ürkütücü helede geceleyin☹ Kosusturanlar kimisi babasini getirmis kimisi safra kesesi tasi dusuren genc oğlunu kimisi esini bir hasta vardı yatan hasta, hasta bakicilar getirdi asiri kilolu 4 kisi anca sedyeden masaya alabildi ve sanki dusme tehlikeside gecirdi iceride tomogtafi cekiminden sonra duydugum seslerden oyle anladim ve yazik, filmi çeken doktor yorum yaparken duydum crp si 300 beyaz kuresi 30 000 ne kadar uzuldum ne acilar agrilar cekiyordur ☹ yaninda refakatciside yoktu yalnizdi bu beni dahada etkiledi. Sirami bekledigim zaman zarfinda baya baya derinlere dalip tefekkur etme firsatim oldu. Hey gidi yalan dunya en son cikarkennde bir hastayi covid 19 servisine yönlendirdiler Rabbim iyiligini versin.
Velhasili saglik cok onemli ölüm saati değişmez ama yasadigimiz zaman zarfinda kaliteli yasamak da var sürünerek yasamakta sigarayi birakmis olduğuma tekrar tekrar sukrettim. Simdi soylede dusunebilir insan eee sadece sigara icenmi hastalik cekiyor diye, bende şöyle derim en azindan basima bir hastalik geldiginde (gelmez insaAllah ) sebebi kendi ellerimle ictigim sigara olmasin.
Buarada diyete devam ve ben suan cok açimmm
Kayseri icin sabah ezani vakti bugünede uyandıran, kavuşturan Rabbime şükürler olsun.

Son düzenleme:
Evetttyy sevgili dert ortagimm ben geldim yineee sigarayi unuttigum aklimin ucuna gelmedigi gunlere girmis bulunuyorum gece hic aklima gelmemesini hatırlamamla aklima gelmis bulunuyor
Biliuoraun 6. Takimda diyete ve spora basladim ve cok iyi gidiyor kilo vermeye hatta bariz incelmeye basladim. Cayimida sekeraiz içebiliyorum oda zamanlan iyice pekisecek biliyorum

Evet yillik hastane seruvenim baslamisdir gerci iki hafta oldu baslayalida Rabbim selamete cikarsin bugünkü randevumuz ramatoloji kontrol, geldik bakalim kanlari verip cikmasini beklicez, en sonki yapilan tahlilde hastanenin birinin yaptigi sonuclara gore lupus suphesi degerlendirilecekken baska hastanede tekrarlanan tahlillerim ile bir nebzede olsa lupusu eleyip rahatlamisdim simdi uzerinden gecti 6 ay tekrarlanacak iki farkli cikan sonuc hayrolsun insaAllah Rabbim herkese sağlik sihhat versin.

Eklentiler

• 20200624_070039.jpg
    101,9 KB · Görüntüleme: 42
Sigara ile ilgili surecim ise cok guzel ilerliyor artik canim cekmiyir surekli aklimda falanda degil hatta unutuyorum elhamdulillah kurtuldum. Suanki durumumu baz alirsak 3 ay baya cektim 3 ay sonunda rahatladim yeni maceralar olmassa bitti gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…