Sigaradan kurtulmak isteyenler

Ben geçen sene Allen Carr’ın kitabı ile bıraktım, aynen anlattığın gibiydim. Öyle bir esir almış ki beni onsuz mutlu olamayacakmışım gibi hissediyordum. Bıraktıktan sonra hamile kaldım, doğum yaptım, hayat sigarasız daha güzel. Şimdi sanki hayatımda hiç içmemiş gibiyim.

Bende tiksinme yok. Zaten olsa da geçici olabilir. İlk hamileliğimde sigaradan tiksinmiştim tabi öğrendiğimde bırakmıştım içmeyi ama dumanında falan rahatsız oluyordum. Bu sefer kitapla bıraktım, kafamda bitti, içme isteğim yoktu, yoksunluk çekmedim. Bu hamileliğimde tiksinmedim bile, sokakta başkasının dumanı geldiğinde midem bulanmadı hiç. Tiksinmeyi beklemeyin. Şuanda ne canım çekiyor, ne içenlere özeniyorum, ne sinirlendiğimde üzüldüğümde bir tane yaksam diyorum, yani sigarayla hiç tanışmamış hiç içmemiş gibiyim. Bir arkadaşım ki uzun yıllar önce bırakmış, demişti ki şimdi 1 tane içsem gerisi gelir, o yüzden içmiyorum demişti. Ben öyle değilim, yalvarsalar o 1 taneyi içmek istemem.

Ne guzel cok sevindim sizin adiniza

6 ay olmak üzere ben de bıraktım sigarayı. Sigara içmediğim için bazı zamanlar hayatımda bir boşluk varmış gibi hissediyorum. Burnuma kokusu geldiği zaman rahatsız olmuyorum ya da canım çekmiyor, ama içtiğim zamanlardaki tokluk hissini özlüyorum garip bi şekilde. Umarım bu son bırakışımdır, tekrar elim gitmez.

Umarim tekrar dönmeyiz kurtulmuşuzdur.

Bende bu konudan çok ama çok muzdarip im.
Sabah aç karnına içme ve gece mutlaka yatmadan önce icip öyle yatma gibi bir huyum var. Son 4 aydır çok bırakmak istiyorum. Ama gerçekten istemediğim için sanırım bırakamıyorum. Eskiden içtiğim zaman keyf alırdım son 1 senedir içmek için iciyormusum gibi. Nasıl birakicam hiç bilmiyorum içmediğim zaman başıma ağrılar giriyor çok sinirleniyorum. Ve genelde can sıkıntısından içiyorum. Yani garip ama ekmeğim suyum gibi bişey. Ramazan geldi ve şuan oruç tutugum için icemiycem ve açtıktan sonra da icmemeye niyetleniyorum. Basarabilirmiyim bı fikrim de yok. Çok canımı sıkıyor artık bu drum. Ve artık her icisimde kendimi kötü hissediyorum pişman oluyorum. Günde 8 tane falan içiyorum. Umarım bırakmayı başarabilirim. Bırakan arkadaşlardan da tavsiye almayı isterim ne yaptılar bu süre zarfinda.

Bende ayni sizin gibiydim sabah gozumu acar acmaz yakardim gece yatmadan once mutlaka icmem lazimdi mesela ictim ama oyanladim ve yatmadim bir tane daha icerdim. Ayni dediginiz gibi artik zevkine degil icim bulansa bile pes pese yakmaya baslamisdim zevkle ictihim adet sayisi iyice azalmisdi. InsaAllah sizde birakirsiniz

Evett bayadir yasadiklarimi yazmamisim gunlukcummm, ben nirmalde disarida fazla sigarayi arayan degil daha cok evde yalnizken arayan bir insan olarak birakma kararimdan sonra virusden dolayi surekli evde kaldigim sure zarfinda bile sigarayi icmediysem Rabbimin izni ile icmem birdaha insaAllah. Bu sere zatfinda en fazla dustugum sey limonlu cay oldu galiba istemedende olsa sigaranin yerine cayi koymusum. Zaten cay tiryakisiydim ama suanki farkli bir durum. Istahimin acilmasida beni biraz tedirgin ediyor cunku kiloda aldim 3 4 kilo kadar disariya yuruyuse cikamayip surekli evde birseyler yapip yemekten olsa gerek ama olsun sigaradan kotu degildir ve tekrar verebilirim diye umit ediyorum.Temizligi cok seven biri olarak temizlik yapmak bana cok iyi geliyor ev mis hibi komunca icesim varsada geri ucup gidiyor bu fikir yillardir bu diruma cok uzulurdum okadar temizlik yap ama hala evin sigara koksun
Bu arada ikinvibtek kisilik battaniyemde bitmek uzere

Birde psikiyatriye danissaniz ben sigarayi birakmadan 20 gun kadar once panik atklarim cogaldigi icin ilac baslamisdim. Bence onunda faydasini gordum sinirlenmedim hic bu surecte

Bayalardir gorusemedik virusdu karantina idi ramazanin tatli telasi idi gunler su gibi akip gidiyor bugun sigarasiz kacinci gunum bilmiyorum hesap yapmadim buara fiziksel bagimlilik tamamen bitti diyebilirim ama psikolojik bagimlilik henuz sifirlanmadi.
Görüşmemiş olduğumuz bu zaman diliminde öyle zamanlar oldu ki sigara icmemek için kendimi zor tuttum çok canımın çektiği zamanlar oldu ama tamamen hepsi psikolojik de Ama içindeki canavara Allah'ın izniyle yenik düşmedim İnşallah bundan sonra da onun oyunlarına gelmeyeceğim

Allen car in kitabini okuyorum cok iyi geldi. Aslarini zaten okumusdum ilk zamanlar ama devamini getirmemisdim, surec zorlayinca aklima geldi tekrardan okumaya basladim ve sanirim iyi geldi

Evett bugun galuba 73. Gunum ve ben 3 gundur cok rahatim son zamanlarda baya baya zorlanmisdim ama yenilmedim icimdeki sese uymadim. Allen carr in kitabini bitirdim ve artik nerede yanlis yaptigimi anladim. Suan sihirli degnek deymisscesine rahatim masaAllah

2 buçuk aydir acilan iştahım doymak bilmeyen gözüm galiba eski duzene donmeye basladi. Bu arada 8 kilo aldim suan bir şekilde düzene girip almis olduğum kiloları uzerime yapismadan vermem lazim

Sigaraya ozlem duymamayi basarinca surekli yeme modundanda çıkıyormuş insan, karamsarlik yok ben yine eski kiloma donebilirim evet evet bunu basarabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…