• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara çık hayatımdan artık

bende bazen zorlanıyorum gerçekten
nerdeyse bir ay olucak hala aklıma geliyo ama kriz gibi değilde mesala türk kahvesi içerken bir tanecik içsem nolur ki gibisinden
ama devamının gelceğinden korkuyorum o kadar yol almışken başa dönmek istemiyorum

Aman deyim, o bitane varya o beni mahvetti işte. Arkadaşlar kehveyi alıp yanınada sigaralarını alıncaaaa dedim, birtanede ben içiyim sohbet olsun... Ondan beri aranıyorum, ara ara 1 tane nolur sanki vs demeye başladım. Sakın denemeyin siz. Ben sanırım özlemişim bu iğrenç şeyi:50::50:

Aman deyim, o bitane varya o beni mahvetti işte. Arkadaşlar kehveyi alıp yanınada sigaralarını alıncaaaa dedim, birtanede ben içiyim sohbet olsun... Ondan beri aranıyorum, ara ara 1 tane nolur sanki vs demeye başladım. Sakın denemeyin siz. Ben sanırım özlemişim bu iğrenç şeyi:50::50:

asıl mücadelem daha yeni başlıyo sanki
ilk zamanlar nikotin kriziyle baş etmek daha kolay geliyodu bana
şimdi herkes içtikçe aman bi taneden bişey olmaz nasılsa iradene sahip olabiliyosun gibi şeyler geliyo aklıma ama yok ondan sonra kendimle çekişiyorum hayır bu kadar zaman geçti olmaz içmek yok diyip kızıyorum
allaha şükür 13 martta bıraktım ondan beridir tek nefes almadım

tam 3 aydır içmiyorum. artık canım da hiç istemiyor. ama havaların ısınmasından korkmuyor değilim.

artık seni hiçbişi korkutmasın canım tam 3 ay olmuş
eski tecrübelerini hatırlama bu sefer bu iş tamamdır
sakın diyim sen içersen bende arkandan gelirim bakk :1::1::1::1::1::1::1:
şaka bir yana ben sigarayı bırakırken hergün senin topiğini okudum çok faydasını gördüm örnek aldım kendime
benimde bugün 28 nci günüm
inşallah bende 3 ay oldu diye yazıcam buraya

televizyonda çıkan sigara pişmanlıktır spotlarını sonuna kadar gururla izliyorum artık
eskiden hemen kanalı değiştirirdim

valla ne yalan söyleyeyimj ben de sizlerden güç alıyorum. içmicem o pis şeyi . zaten hiç niyetim yok ama havalar ısınınca aklıma düşecek. onu da atlatıcam allahın izniyle...

5.5 aylık hamileyim 11 gün öncesine kadar bırakamadım.Beynimi biri eziyor gibi zonkluyor adeta kriz geldiginde hüngür hüngür aglıyorum.Artık ben anneyim çocugumun hiç günahı yok zevkim yüzünden yaşıtları karşısında hayata 1-0 başlamasının affı olur mu?Ya astım olursa yada fiziken eksik ?Hiç birşey olmasada çocugum her hasta oldugunda vijdan azabı duyacagımı biliyorum benim yüzümden mi bukadar zayıf bünyeli yada okulda yıllar sonra herhangi bir başarasızlığında begin gelişimi ve gebelikteki sigara içişimin muhasebesini yapacagım.En önemliside hayatının herhangi bir döneminde annesiz yoluna devam etmesi ve yaşayacagı zorlukların sebebinin sigara zevkimden kaynaklanması.İşte bu yüzden krize girdigimde gözlerimden yaşlar geliyor gebeyim ve duygusalım yüksek sesle istedigin kadar zorla beni seni içme lüksüne sahip degilim içimde küçücük masum bir yavru var ve begin gelişimini etkilersem istikbalinden olur yavrum daha neler neler.... 11 gün... Çok uzun ve en kötüsü akşama kadar evde yalnızım ve çalışmıyorum beni oyalayacak hiçbirşey yok toplamda 3 ay yeterli en zor aşamaları geçtim ve kırizler bundan sonrası ara ara yoklayacak.Eşimde sigara kullanıyor sen bırakırsan banada cesaret olur dedi en büyük mükafatımda evet ben bıraktım sıra sende diyebilmek :52:

5.5 aylık hamileyim 11 gün öncesine kadar bırakamadım.Beynimi biri eziyor gibi zonkluyor adeta kriz geldiginde hüngür hüngür aglıyorum.Artık ben anneyim çocugumun hiç günahı yok zevkim yüzünden yaşıtları karşısında hayata 1-0 başlamasının affı olur mu?Ya astım olursa yada fiziken eksik ?Hiç birşey olmasada çocugum her hasta oldugunda vijdan azabı duyacagımı biliyorum benim yüzümden mi bukadar zayıf bünyeli yada okulda yıllar sonra herhangi bir başarasızlığında begin gelişimi ve gebelikteki sigara içişimin muhasebesini yapacagım.En önemliside hayatının herhangi bir döneminde annesiz yoluna devam etmesi ve yaşayacagı zorlukların sebebinin sigara zevkimden kaynaklanması.İşte bu yüzden krize girdigimde gözlerimden yaşlar geliyor gebeyim ve duygusalım yüksek sesle istedigin kadar zorla beni seni içme lüksüne sahip degilim içimde küçücük masum bir yavru var ve begin gelişimini etkilersem istikbalinden olur yavrum daha neler neler.... 11 gün... Çok uzun ve en kötüsü akşama kadar evde yalnızım ve çalışmıyorum beni oyalayacak hiçbirşey yok toplamda 3 ay yeterli en zor aşamaları geçtim ve kırizler bundan sonrası ara ara yoklayacak.Eşimde sigara kullanıyor sen bırakırsan banada cesaret olur dedi en büyük mükafatımda evet ben bıraktım sıra sende diyebilmek :52:

gebeliğiniz için sizi kutluyorum. bu dönemde sigara içmek gerçekten çok tehlikeli. bir arkadaşım 2 hamileliğinde de günde sanırım bir pakete yaklaşmak üzere sigara içti. çocuklarında gözle görülür bir problem yok ama çok hasta oluyorlar. en ufak bir üşütmme de hastaneye yatıyorlar. bir de tövbe yarabbim biraz saf gibiler. tabi sigarayla ilgisi var mıdır bilmem. sakın içmeyin. benim 3 ay oldu işte. insan herşey alışıyor. tekrar tebrik ediyorum.

bebeğiniz hayırlı olsun kucağınızada almak nasip olsun inş
bak sende başarıyosun işte 11 gün olmuş bırakalı artık eskisi kadar nikotin krizine girmiceksin her gün biraz daha az isteğin olucak ve zamanla hepten unutacaksın o zıkkımı
senin yerinde olmayı o kadar çok isterdim ki o zaman gerçekten hiç istemezdim sigara içmek zorlandığım zamanlarda göbeğimdeki melekle konuşurdum o bana teselli verirdi

teşekkür ederim :)

gebeligimi ögrendikten sonra 3 taneye indirdim sonra sonra baktım 7'ye çıkmış ve artıyor tamamen bıraktım.Doktorada sordum beş aydır içiyorum birşey olur mu diye çocuk büyüme aşamasında ve dogumuna çok var vicudun temizler kendini birşey olmaz içme dediler.Çok mutlu oldum konuşuyorum bebegimle konuştukça kıpır kıpır oynuyor içimde okadar iradesiz biriyim ki bebegim olmasaydı bırakamazdım herhalde :s

veeee bugün tam bir ay oldu
sigarasız geçen 30 gün bazen inanamıyorum çok şükür rabbime beni bu illetten kurtardı

vaaaaaay 30 gün hee, tebrikler şekerim.
bu süre zarfında eminim çok acı çektin, belki çevrendekilere de çektirdin. ama başardın, en önemlisini yaptın. devam...

vaaaaaay 30 gün hee, tebrikler şekerim.
bu süre zarfında eminim çok acı çektin, belki çevrendekilere de çektirdin. ama başardın, en önemlisini yaptın. devam...

bende seni takipteyim canım topiğini okuyorum ve canı gönülden destekliyorum seni
evet bazen çok zorlandım bazen çok kolaydı işte tam bir ayı devirdim inşallah bir seneyi geçti demeyide yazmak istiyorum buraya

haftada bir gün kursa gidiyorum
dünde kurstaydım ve kursa iki aydır gelmeyen benim sigarayı bıraktığımı bilmeyen arkadaşım erce senin yüzün güzelleşmiş ne sürüyosun yüzüne dedi
gerçekten mi dedim evet dedi yüzünde bi ışıltı var o kadar mutlu oldum demekki vucudumuz kendini yenilemeye başladı bile
bir kaç ay sonraki gelişmeleri de merakla bekliyorum
zaten sigarayı bırakma sürecindeki en sevdiğim şey kendimdeki değişiklikleri gözlemlemek beni çok motive ediyo

bir ay oldu sadece 2 kilo aldım
aslında daha fazla alırım zannediyordum çünki hiç durmadan yedim ilk zamanlar
elim hiç boş kalmadı sigaranın boşluğunu çekirdek ve kuru meyvalar yiyerek doldurdum bol bol da su içtim
3 gündürde spora başladım yürüyüş ve bir kaç hareket düzenli yapıyorum ve hiç nefes nefese kalmıyorum
şimdi o aldığım iki kiloyu ve üstüne de hedefim olan kiloya düşmeyi hedefliyorum

bir ay oldu sadece 2 kilo aldım
aslında daha fazla alırım zannediyordum çünki hiç durmadan yedim ilk zamanlar
elim hiç boş kalmadı sigaranın boşluğunu çekirdek ve kuru meyvalar yiyerek doldurdum bol bol da su içtim
3 gündürde spora başladım yürüyüş ve bir kaç hareket düzenli yapıyorum ve hiç nefes nefese kalmıyorum
şimdi o aldığım iki kiloyu ve üstüne de hedefim olan kiloya düşmeyi hedefliyorum

"tebrikler yeğen" diyesim geldi.
2 kiloyla iyi kotarmışın ya. darısı başımıza...

"tebrikler yeğen" diyesim geldi.
2 kiloyla iyi kotarmışın ya. darısı başımıza...

bazen benim bile kendimi tebrik edesim gelmiyo değil yani :1::1::1::1::1::1::1:
bi arkadaşım tam 10 kilo almıştı :18::18::18::18:
onu gördükçe bende kesin 10 kilo alırım demiştim ama çok şükür almadım zaten artık ilk zamanlar gibi çerez de yemiyorum bundan sonra hedefim kilo vermek

hadi bakalım gözüm üstünde arkadaşım sen önce şu illetten bi kurtul sonra hep beraber fitt oluruz merak etme
alcağın 3 5 kilo gözünü korkutmasın sakın :34::34:

kilo gözümü korkutmuyor değil, ama öncelikli problemim kilo değil. senin yaptığın gibi ben de bıraktıktan sonra alacağım kiloları, bir süre sonra veririm. sanırım. inşallah yani...
bir kere 1,5 ay bırakmıştım da 7 kilo almıştım :D
tatlıya düşkün olmamama rağmen, bu mereti bırakınca; gözüm tatlıdan başka bir şey görmüyor. bir günde yiyeceklerimi bir öğünde tüketmeye başlıyordum. inşallah şimdi öyle olmaz. kullandığım ilacın yan etkilerinden biri iştah azalması, ama herkeste azaltmamış, bazıları kıtlıktan çıkmışcasına yemiş.

Back