Herkes bi şey yazmış ben de bi öğretmen olarak yazayım. Öncelikle ortada bi şiddet olayı varsa kesinlikle üstünün kapatılmasına izin vermeyin. Ama öncelikle bunun gerçekliğini araştırın derim. Yazdığınız gibi basit bi nedenle kardeşinize vuruyorsa o öğretmenin psikolojisi artık normal değildir. KAldı ki sizin de öğretmeninizmiş yaşı baya ilerlemiş tahminim.
Eğer olay gerçekse zaten diğer öğrenciler de şahitlik edecektir, böyle bi durumda gerekli yerlere şikayet ederseniz illa ki sonuç alırsınız. Telaş etmeyin.
Ha bir de tek bir öğretmenden yola çıkıp da diğer öğretmenlere genelleme yapanlara da şunu söylemek istiyorum; hani yattığımızı düşünüyorsunuz yaa Allah için gidin girin sınava kazanın, atanın da siz yatın. Biz de rahat edelim. Tabi dışardab bakıldığı kadar kolay geliyorsa, öncelikle rahat olduğunuz yerden doğunun güneydoğunun küçük bi ilçesine gidip, hatta marketi bile olmayan köylerinde, 6 yıl görev yapmaya yüreğiniz yetiyorsa, teröristlerin bile kaçırma ihtimalinin yaşandığı üstüne, hatta geçen sene şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin cesaretinden varsa yapın bu mesleği. Evde psikolojisini bozduğunuz kaç çocuk var sınıfta haberiniz yok. Kaçınızın çocuğunun başına neler geliyor da gidip öğretmenine anlatıyor bu çocuklar.
En basit bi örnek bi öğrencim sürekli sınıfta ağlamaya ve karnım ağrıyor demeye başlıyordu. 1 hafta bu şekilde geçti. Öğrencimle ilgilendim ve annesiyle iletişime geçtim. Ve ne çıktı; teyzesinin eşi yaz tatilinde taciz etmiş 9 yaşındaki kız çocuğunu!!! Şunu bile benim sayemde öğrendi bi anne. Demem o ki yatıyor dediğiniz o öğretmenleri bir kez anlamaya çalışsanız elinizi vicdanınıza koyup anlarsınız, zor değil anlmaya çalışmak. Ha illa ki işini hakkıyla yapamayan vardır. Ama bu her meslek grubu için geçerlidir. Bir kasa domatesin içinden illa ki 2-3 tanesi çürük çıkacaktır. Bunu unutmayın!!!