• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet uygulayan öğretmen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de bişey değişeceğini pek sanmıyorum. Adam yirmi yıldır öğretmen, benim zamanimda da böyleydi. Ya kimse şikayet etmedi hherkes kabullendi, ya da başka destekleri var
Ya herkes sizin zihniyetinizle " nasılsa bir şey yapmayacklar" dediyse ve şikayet etmediyse. Siz edin, deneyin.

Şiddetin ama bir sorun neden vurmuşu olmaz
Hele çocuğa şiddetin ama siz çocuklarınızı terbiyesiz yetiştiriyorsunuz ondan çileden çıkmıştırı,siz evde vurmuyor musunuzu hiç olmaz
Bunu bir öğretmen söylüyorsa durum daha da vahim olur,evde vuran ana babayı asıl farkedip bu çocuk istismarına dur demede anahtar rolü oynayabilecek göreve sahip biri anası babası da vuruyor,evde de terbiye yok canım deyip iki tane de ben okulda yapıştırırın diyorsa durum inanılmaz vahim olur
Konuya gelirsek öğretmenin yaptığını yetkili mercilere bir şekilde bildirmelisiniz
Cevapsız kalınacağını hiç sanmıyorum
Açıklaması olan bir durum değil çünkü

Veliler, okul açılsa da kurtulsak derler. Öğretmenler aylarca bir sürü çocukla uğraşır yine de 2 ay tatil yapınca gözlerine batar bazı kesimin.

Adaletsizliğe isyan edilecekse ülkede daha büyük adaletsizlikler var onlara isyan etsinler.
Ama o kadar korkaklar ki onlara ses çıkarmazlar. Belki de desteklerler.

Neyse konuya yorumum: Önce öğretmenle konuşun, kardeşinizin matematiği çok sevdiğinden bahsedin ama son zamanlarda sıkıntılı olduğundan bahsedin bakalım ne diyecek. Yine aynı şey olursa direk şikayet edin, müdür, ilçe milli eğitim, meb, hala devam ederse tv ler. Ama gizli görüntü almayın.

Dayakçı öğretmeni uyarabilir. Dayak yiyen öğrencileri yüreklendirip şikayetçi olmalarını sağlayabilir. Müdürle o öğretmen hakkında konuşabilir.

Rehberlik; öğrenci ayağıma gelsin, iki pışpış bir yallah değildir herhalde
Dayakçı öğretmeni uyaramaz . Öğrenciyi yureklendirip mudurle konusmakta askida kaliyor birileri araya girip veliyi sakinleştiriyor bundan nefret ediyorum. Veliler de kitap aldırıyorlar diye ortalığı yıkıp siddette sakinlesebiliyor

Herkes bi şey yazmış ben de bi öğretmen olarak yazayım. Öncelikle ortada bi şiddet olayı varsa kesinlikle üstünün kapatılmasına izin vermeyin. Ama öncelikle bunun gerçekliğini araştırın derim. Yazdığınız gibi basit bi nedenle kardeşinize vuruyorsa o öğretmenin psikolojisi artık normal değildir. KAldı ki sizin de öğretmeninizmiş yaşı baya ilerlemiş tahminim.
Eğer olay gerçekse zaten diğer öğrenciler de şahitlik edecektir, böyle bi durumda gerekli yerlere şikayet ederseniz illa ki sonuç alırsınız. Telaş etmeyin.
Ha bir de tek bir öğretmenden yola çıkıp da diğer öğretmenlere genelleme yapanlara da şunu söylemek istiyorum; hani yattığımızı düşünüyorsunuz yaa Allah için gidin girin sınava kazanın, atanın da siz yatın. Biz de rahat edelim. Tabi dışardab bakıldığı kadar kolay geliyorsa, öncelikle rahat olduğunuz yerden doğunun güneydoğunun küçük bi ilçesine gidip, hatta marketi bile olmayan köylerinde, 6 yıl görev yapmaya yüreğiniz yetiyorsa, teröristlerin bile kaçırma ihtimalinin yaşandığı üstüne, hatta geçen sene şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin cesaretinden varsa yapın bu mesleği. Evde psikolojisini bozduğunuz kaç çocuk var sınıfta haberiniz yok. Kaçınızın çocuğunun başına neler geliyor da gidip öğretmenine anlatıyor bu çocuklar.
En basit bi örnek bi öğrencim sürekli sınıfta ağlamaya ve karnım ağrıyor demeye başlıyordu. 1 hafta bu şekilde geçti. Öğrencimle ilgilendim ve annesiyle iletişime geçtim. Ve ne çıktı; teyzesinin eşi yaz tatilinde taciz etmiş 9 yaşındaki kız çocuğunu!!! Şunu bile benim sayemde öğrendi bi anne. Demem o ki yatıyor dediğiniz o öğretmenleri bir kez anlamaya çalışsanız elinizi vicdanınıza koyup anlarsınız, zor değil anlmaya çalışmak. Ha illa ki işini hakkıyla yapamayan vardır. Ama bu her meslek grubu için geçerlidir. Bir kasa domatesin içinden illa ki 2-3 tanesi çürük çıkacaktır. Bunu unutmayın!!!

Dayakçı öğretmeni uyaramaz . Öğrenciyi yureklendirip mudurle konusmakta askida kaliyor birileri araya girip veliyi sakinleştiriyor bundan nefret ediyorum. Veliler de kitap aldırıyorlar diye ortalığı yıkıp siddette sakinlesebiliyor
Neden?
Hocam yaptığın ayıp, insanlık suçu, yasal olarak da suç diyemez mi?

Tacize uğrayan öğrenciyi polise bildiren rehber öğretmenler şiddeti de bildirmeli bence.

Veli şikayetçi olmasa bile olması gereken bu diye düşünüyorum.

Herkes bi şey yazmış ben de bi öğretmen olarak yazayım. Öncelikle ortada bi şiddet olayı varsa kesinlikle üstünün kapatılmasına izin vermeyin. Ama öncelikle bunun gerçekliğini araştırın derim. Yazdığınız gibi basit bi nedenle kardeşinize vuruyorsa o öğretmenin psikolojisi artık normal değildir. KAldı ki sizin de öğretmeninizmiş yaşı baya ilerlemiş tahminim.
Eğer olay gerçekse zaten diğer öğrenciler de şahitlik edecektir, böyle bi durumda gerekli yerlere şikayet ederseniz illa ki sonuç alırsınız. Telaş etmeyin.
Ha bir de tek bir öğretmenden yola çıkıp da diğer öğretmenlere genelleme yapanlara da şunu söylemek istiyorum; hani yattığımızı düşünüyorsunuz yaa Allah için gidin girin sınava kazanın, atanın da siz yatın. Biz de rahat edelim. Tabi dışardab bakıldığı kadar kolay geliyorsa, öncelikle rahat olduğunuz yerden doğunun güneydoğunun küçük bi ilçesine gidip, hatta marketi bile olmayan köylerinde, 6 yıl görev yapmaya yüreğiniz yetiyorsa, teröristlerin bile kaçırma ihtimalinin yaşandığı üstüne, hatta geçen sene şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin cesaretinden varsa yapın bu mesleği. Evde psikolojisini bozduğunuz kaç çocuk var sınıfta haberiniz yok. Kaçınızın çocuğunun başına neler geliyor da gidip öğretmenine anlatıyor bu çocuklar.
En basit bi örnek bi öğrencim sürekli sınıfta ağlamaya ve karnım ağrıyor demeye başlıyordu. 1 hafta bu şekilde geçti. Öğrencimle ilgilendim ve annesiyle iletişime geçtim. Ve ne çıktı; teyzesinin eşi yaz tatilinde taciz etmiş 9 yaşındaki kız çocuğunu!!! Şunu bile benim sayemde öğrendi bi anne. Demem o ki yatıyor dediğiniz o öğretmenleri bir kez anlamaya çalışsanız elinizi vicdanınıza koyup anlarsınız, zor değil anlmaya çalışmak. Ha illa ki işini hakkıyla yapamayan vardır. Ama bu her meslek grubu için geçerlidir. Bir kasa domatesin içinden illa ki 2-3 tanesi çürük çıkacaktır. Bunu unutmayın!!!
Sonucu merak ettim. Polise ihbar edildi mi?

Sonucu merak ettim. Polise ihbar edildi mi?
KAdın kocam kötü şeyler yapabilir eşime anlatamam dedi, çocuğu psikoloğa götürdü. Ücretli öğretmendim o zaman 4 hafta görevde kalabilmiştim maalesef. Sonra ne yaptı hiç bilmiyorum. O ara rehberlik öğretmeni de yoktu okulda :(

Evet.öğreteceği matematiği de geçtim, zamanında ettiği hakaretler attığı tokatlar benim bile hala aklimda. Buyuk iz bırakıyor:KK43:

Siz de aynı öğretmenden şiddet görmüşsünüz, gerekirse şahitlik de yapabilirsiniz, kameralı görüntüye vb gerek yok zaten suç sanırım böyle şeyler, önce okul idaresiyle görüşün, onlar öğretmenle konuşacaktır, öğretmen idareyle görüştükten sonra tavrı değişmeyebilir, hatta şikayet edildi diye daha da hiddetlenebilir, düzelmezse ilçe milli eğitime şikayet dilekçesi yazıp götürün.

Ayrıca lütfen kimse şiddeti haklı göstermesin, öğretmenleri severim, yaptıkları işin ağırlığını da bilecek kadar içlerindeydim, sabır gerektiren bir meslek, ben aynı sabırda olamazdım o yüzden benden öğretmen olmaz, benim gibiler öğretmen olmamalı zaten, yalnız öğretmenlik mesleğinde öğretmen vurdu, vurdu ama sor bakalım neden vurdu demeyin, savunmayın ne olur, kızım öğrenciyken okulun tüm sınıflarına resim dersine giren öğretmen çocuklara hem sözlü hem fiziksel şiddet uyguluyordu, kendisiyle konuşmak istedim, günlerce okula gittim ama hep kaçtı, her seferinde haberli gittim, biliyordu konuşmak istediğimi, deyim yerindeyse her konuşmak istediğimde ben kapıdan o bacadan durumu yaşandı, müdüre gittim durumu anlattım, müdür belki ara bulmak istedi, iyi niyetle yaklaşıp öğretmenin çocuğunun hasta olduğunu, zor bir dönemden geçtiğini, o yüzden psikolojisinin bozuk olabileceğini söyledi, insanım halden anlarım, evladın ne demek olduğunu, tırnağı incinse ne kadar üzülündüğünü bilirim, çocuğu için şifa diledim, geçmiş olsun dileklerimi iletin dedim, evlat sahibi bir baba olarak çocuklara vurmak, korkutmak yerine şefkatle yaklaşmasının ona da iyi geleceğini söyledim, lütfen ikaz edin, sözlerimi kendisine iletin dedim, öğretmen ne yaptı? Bütün sınıflara girip beni kim şikayet etti deyip çocukları sıra dayağına çekti, gözlüklü çocukların gözlüklerini alıp üstünde tepindi, hiddeti şiddeti arttı, sonuç ilçe milli eğitimde aldım soluğu, önce dilekçemi almak istemediler, yazıktır düzelir iş şikayet boyutuna varmasın dediler, belki onlarda arayı düzeltirler diye uğraşmışlardır bilemem ama ben şiddeti şiddetle çözmek taraftarı olmadığımdan hep konuşarak anlaşmak istediğim halde kaçan, durumu müdüre aktarınca çocuklara daha çok şiddet uygulayan bir öğretmeni şikayet etmezsem tüm çocuklar adına vicdan azabı çekecektim, sonuç şikayet etmekten korkan tüm çocuklar gelen müfettişlere yaşadıklarını anlattı ve öğretmen okuldan gitti.

Çocuklar şımarık olabilir, laftan anlamayabilir, aile içi eğitimi sıfır olabilir, öğretmen çocuğu kazanmak için çabalayan olmalıdır, şiddetle dize getirmeye çalışan değil, unutmayalım ağaç yaşken eğilir, öğretmenin görevi şiddet öğretmek değildir, şiddete karşı gelmektir.

Dün dövdüğü çocuğu ödevini yapmadı diye dövmüş. Bugün yine derslerk varmış o çocuk yine ödevi yapmamis. Diğer çocuklar birleşip çocuğun ödevini yapmişlar tenefüste. Arkadaşlari dayak yemesin diye... Halimiz traji komik.
Kuçuk yüreklerin merhametine bak bir de 50yasinda adamin taş kalbine...

KAdın kocam kötü şeyler yapabilir eşime anlatamam dedi, çocuğu psikoloğa götürdü. Ücretli öğretmendim o zaman 4 hafta görevde kalabilmiştim maalesef. Sonra ne yaptı hiç bilmiyorum. O ara rehberlik öğretmeni de yoktu okulda :KK43:
Enişte olacak şerefsiz paçayı kurtardı yani.
Kadın kocasını düşüneceğini çocuğu düşünseydi keşke.
Öldürmezdi, en fazla kemiklerini kırardı.
Yazık kıza, annesi arkasında bile değil.

Ben bu annenin yerinde olsaydım, kızımın önünde o şerefsizi yalvartırdım ki, kızım kötülüğün cezasız kalmadığını görsün ve korkmasın diye. Bu anne resmen üstünü kapatmış. Vah kıza.

Dün dövdüğü çocuğu ödevini yapmadı diye dövmüş. Bugün yine derslerk varmış o çocuk yine ödevi yapmamis. Diğer çocuklar birleşip çocuğun ödevini yapmişlar tenefüste. Arkadaşlari dayak yemesin diye... Halimiz traji komik.
Kuçuk yüreklerin merhametine bak bir de 50yasinda adamin taş kalbine...
Siz ne yaptınız?
Şikayetçi oldunuz mu?

Köküne kadar şikayet etmek lazım. Her zaman birşeylerin şikayet edilmesi taraftarı değilim ben ama bu ve bunun gibi durumlar es gecilmemeli.

Bireysel bile şikayet edebilirsiniz bir araştırın bence bu durumu gerekirse müdürle konuşun, gereği yapılmazsa sosyal medyada ve ilgili mercilerde hakkınızı arayacağınızı söyleyin. Kutsal öğretmenlik mesleğini böyle karalayanları affedemiyorum

Kesinlikle bir öğretmenin vurmasının geçerli sebebi olmaz. Kardeşime lisede psikolojik şiddete maruz bırakan öğretmeni (eşi müdür yardımcısı olmasına rağmen) gittim şikayet ettim . Öğrenci sevmem deyip herkesi korkutan adamı özür dilettim ve aynı şeyi tekrar yapamadı. Oda 20 yıllık öğretmen benimde öğretmenimdi üstelik bu yüzden kesinlikle göz yummadım yaptığına .20 yıl sonunda vazgeçti bu davranışından

Neden?
Hocam yaptığın ayıp, insanlık suçu, yasal olarak da suç diyemez mi?

Tacize uğrayan öğrenciyi polise bildiren rehber öğretmenler şiddeti de bildirmeli bence.

Veli şikayetçi olmasa bile olması gereken bu diye düşünüyorum.
Müdürler insanı iki dk özür dileyecek kvama gelene kadar psikolojik baskı yapıyorlar. Anlatmıstım yegenım dayak yedı ve yengem bunu whatsapp grubundan oğlum böyle bısı yasamıs sunlar sunlarda yasamıs haberlerınız varmı dıye soruyor. ortadan konuşuluyor. Mudur buradan gırmış , proveke etmekten savcılığa verecekmıs bızımkılerı mudur

Öğrenciler öğretmenlerin stres topu değil :işsiz:
şikayet edin okul müdürüne.
Gerçi bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum ,sizi suçlu çıkarıp öğretmenden özür diletip olayı kapatırlar

Öğrenciler öğretmenlerin stres topu değil

şikayet edin okul müdürüne.
Gerçi bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum ,sizi suçlu çıkarıp öğretmenden özür diletip olayı kapatırlar
Al bendende o kadar.
benım basıma gelse darp raporu, savcılık ve mıllı egıtım bu sekılde gıderdım. Müdürlerden nefret edıyorum . Bu kadar kurnazlarını hayatımda gormedım arkadas

Merhaba arkadaşlar. Hemen konuya girmek istiyorum. 6. Sınıf öğrencisi bir erkek kardesim var. Kardeşimin ders başarısı iyidir, deneme sınavlarında derecelere girer. Matematik dersine de özel bir ilgisi ve yeteneği var. Ancak sorun şu ki bu dönem itibariyle derslerine giren matematik öğretmeni sınıfta çocuklara şiddet uyguluyor. daha okul açılalı 1 ay oldu, kardeşim iki kez tokat yemiş.(kitabının cilt kabını yanlışlıkla yırttığı için). Bugun de başka bir çocuğu dövmüş çocuk sınıfta savrulmuş yediği tokatın etkisiyle...
Ben de kardeşimin şu an okuduğu okulda okudum. Bu adam bizim de derslerimize girerdi. O gelinceye kadar matematik hayrani olan ben şimdi matematik sorusu gorunce midem bulaniyor.. Bizi de döverdi şimdi de aynıymış.
Peki sizce ne yapılmalı bu durumda? Bekleyelim de çocuklar bunların elinde yitip gitsin mi, eğitim için gidip dayak mı yesin? Yarin gidip okul idaresi ile görüşmeyi düşünüyorum. Daha önce böyle bir tecrübe yaşadınız mı?
Öğretmen cok önemli.biseyler yapin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back