• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şiddet hayatımdaa

annene çok üzüldüm kardeşini psikiyatra mı götürürsünüz polise mi şikayet edersiniz bilmem ama bir daha böyle bir olayın olmasına izin verme.ergenlik çağında olması anneye el kaldırmasını haklı çıkarmaz:20:

Annelik ne zor. Doğur, binbir zorluklarla büyüt sen tüm fedekarlıkları yap sonra gelsin sana vursun. Eli kırılsın. Anneye el kalkarmıymış. Ama biz annelerde de suç var kıyamıyoruz her dediklerini yapıyoruz sonra böyle oluyorlar. Oğlum bana vursa büyük konuşmım ama o eli elimde kalır. Anneniz gibi olamzdım heralde baksana kadıncağız 14 yaşına kadar küçük beyi yıkamış. Çok sinir oldum.

kızlar aklımdan çıkarmak için burda takılıyorum olmuyor..akşam kardeşim resmen anneme şiddet uyguladı ve bu ilk değil.

Annemden su istedi annemde kalk al dedi annem yüksek sesle al demiş ki ben bile duymadım koltukları tekmeledi sehpayı kırdı,annem yapma diyor anneme bana yapma demeyeceksin diyor.yerlere tekme atıyor..yapma diyorum oluma bi vurdu bir saat kemiğim ağrıdı..annmde ona vurdu o da terbiyesiz anneme vurdu pat diye..annemin yüksek tansiyonu var ağlamaya başladı annem sinirden kadın titriyor anneme ağlamayacksın heryeri dağıtrım diyo nolur yapma diye yalvarıyorum anneme bişey olcak diyorum sandalyeleri fırlattı annem kaldı öyle ellerimi oynatamıyorum dedi..ama titriyor anneciğim :'( ambulansı ara dedim sen ara dedi ama ambulansın numarası aklıma gelmiyor şok oldum annem felç oldu sandım :'(

annem ağlıyor kızım ellerim uyuştu ayaklarım uyuştu diye ellerini ayaklarını ovalıyorum kolonya koklatıyorum..ambulans arayalım diyorum aklıma numara gelmiyor hemde korkuyorum geç kalmaktan kadıınn elleri bi garip oldu tüm parmaklar yanyana kardeşim olcak şahsiyetsizde salak salak duruyor en son annemin elini sıktım dizilerde hep olur ya acımıyorsa sorun vardır acıyor dedi ellerini baya ovdum yavaş yavaş hareket ettrdi

ağladı saatlerce canm annem :'( engel olamadım..babamda hala işten gelmedi..ölmek istiyorum diyo annem hala..bu çocukla baş edemiyoruz 17 yaşında..hasta eminim hasta psikolojik rahatsızlığı var ama gitmiyo doktora babamda baş edemiyor..dayanamıyorum annemin bu haline durup durup ağlıyo çocuğum beni dövüyor diye..polis çağırmak istiyorum ama o da olmuyor

sevgilime aram bozuk 3 gündür aramadı içim bi garip saf gibiyim bişey düşünemiyorum doğru düzgün

çok üzüldüm nasıl bir evlat bu yaa

bunun ergenlikle delikanlılıkla alakası yok
insan o yaşlarda çevresindeki herşeyden bıkıyor
tersliyor bağırıp çağıralabilir ama anneye vurmak büyük cesarett ister

yani ne kadar doğru bir örnek olur bilmiyorum ama afyonda yaşarken bir komşumuz vardı. 16 yaşındaki oğlu tıpkı sizin kardeşiniz gibi annesine şiddet uyguluyodu babasının ablasının lafı da geçmiyordu. bir gün yine çocuk annesinin üstüne yürüdü. annesi ablası ve babası bir araya gelip çocuğu bir güzel dövdüler

Son düzenleme:
Malesef kardeşinizi çok şımartmıssınız o rolleri karıştırıyor , kendisini evin reisi sanıyor zannımca bir otorite boşluğu olabilir eviniz de babanız biraz pasif bir adam mı ? (Bunu hakaret için sormadım lütfen yanlış anlamayın)

hepinizin yorumlarını okudum kızlar haklısınız kardeşimi çok şımarttı babam

madde bağımlısı değil ama psikolojik bi hastalığı var ve babam kıyamıyor çünkü babamda hasta yıllardır ilaç kullanıyor ilaç kullanmazsa bizi bile tanımıyor

çok zor durumdayım çünkü ben ve babam evde olmuyoruz olan anneme oluyor anneminde gücü yetmiyor ona..annem her istediğini yaptı inanamayacaksınız 8 yaşına kadar tuvalete tuttu 14 yaşına kadar banyo yaptırdı ben şok olurdum ama çocuk çok tembeldi

babam geldi ve hiçbişey yapmadı o kardeşimde odasında zaten olan anneme oldu

babam çok aşırı yüz veriyor bunu kabul ediyorum...küçükkende beni ezerdi hep onu üstün tutardı şiödi pişman ama neye yarar

Annenizin davranisini iyi ve dogru buluyor musunuz? 8 yasa kadar cise tutmak, 14 yasa kadar banyo yaptirmak... Kardesinizin psikolojisi cok önceden bozulmus. Belki bunlarin intikamini aliyor. 14 yas tehlikeli bir yas. Anne bile olsa vücuduna dokunulmasi, onayi olmadan vücudunun ellenmesi... Hangimiz bu yaslarda kendi basimiza yikanip giyinmiyorduk? Hatirladigim kadariyla 7-8 yaslarda kendim yikaniyordum. Annem sacim sabunlu kalmis mi diye kontrol ederdi. Tembel oldugu icin degil, anneniz alistirdigi icin tembel olmus. Kizimin doktoru da ayni seyi söylemisti. Bir cocuk 8 yasindan itibaren yardim almadan yikanabilir.

Yanlis anlamayin annenizi tenzih ediyorum, anne evlat sevgisiyle kardesinize yaklastigindan kesinlikle hic suphem yok. Barbara Streisand'in bir filmini seyretmistim. Fazla detay vermeden belirtmek istiyorum. Zengin bir ailede varlik icinde yetisen bir kadinin niye kotu yola dusup siddet uygulayip, katil oldugunu anlatiyordu. Sonuc, kendisini büyüten üvey babasi 13-14 yasina kadar yikiyormus. Tabiki burada taciz sözkonusu. Ama annenin veya babanin cocuklarinin bedenini istedikleri zaman görme hakki diye birsey yok. 14 yas tam ergenlik baslangici.

Kardesinizin sorununu sizin kendi basiniza cözmenizin imkani yok. Yazik daha cok genc, önünde uzun bir hayat var. Sosyal hayati, arkadas cevresi, kiz arkadasi falan yok anladigim kadariyla. Kendiliginden asla duzelmez. Ailesi olarak ona yapabileceginiz en buyuk iyilik Cocuk ve ergen psikiyatristine danismak. Daha resit degil bu karari anne babaniz verebilir. Babaniz ne derse desin. Bence bir cocugun psikolojik ve fiziksel rahatsizligini anne kadar kimse anlayamaz. Ben pepsi icmem, niye kola yok diye dikleniyor ve anneniz hemen gidip alayim da sussun diyor. Bu iyilik degil canim kardesim. Kendi cocugundan dayak yemekten korkan bir anne.

Bence is sizde bitecek. Bir cocuk ergen psikiyatristi bulacaksiniz -internete bakmaniz yeter- ve gidip anlatacaksiniz boyle boyle diye. Kanuni kisimlari cok iyi bilmiyorum yanlis yonlendirmek istemem ama resit olmadigi icin sosyal hizmetler tedaviyi zorunlu tutabilir. Psikolog size bu konularda yol gosterebilir. Ah vah etmenin zamani degil. Hasta bir kardesiniz var ve onu sagligina kavusturmak sizin yani ailesinin elinde. Yoksa ömür boyu cekersiniz. Sizi korkutmak istemem ama bir gun iyice dellenir, kendini kaybeder alir bicagi eline artik karsisinda kim varsa. Anne baba kardes gozu gormez.

Kardeşinin en güvendiği, onu tanıdığı kişi ile konuşmak lazım, derdi ne imiş anlaşılsın.. Sonra dosdoğru hekime.

Annenizin davranisini iyi ve dogru buluyor musunuz? 8 yasa kadar cise tutmak, 14 yasa kadar banyo yaptirmak... Kardesinizin psikolojisi cok önceden bozulmus. Belki bunlarin intikamini aliyor. 14 yas tehlikeli bir yas. Anne bile olsa vücuduna dokunulmasi, onayi olmadan vücudunun ellenmesi... Hangimiz bu yaslarda kendi basimiza yikanip giyinmiyorduk? Hatirladigim kadariyla 7-8 yaslarda kendim yikaniyordum. Annem sacim sabunlu kalmis mi diye kontrol ederdi. Tembel oldugu icin degil, anneniz alistirdigi icin tembel olmus. Kizimin doktoru da ayni seyi söylemisti. Bir cocuk 8 yasindan itibaren yardim almadan yikanabilir.

Yanlis anlamayin annenizi tenzih ediyorum, anne evlat sevgisiyle kardesinize yaklastigindan kesinlikle hic suphem yok. Barbara Streisand'in bir filmini seyretmistim. Fazla detay vermeden belirtmek istiyorum. Zengin bir ailede varlik icinde yetisen bir kadinin niye kotu yola dusup siddet uygulayip, katil oldugunu anlatiyordu. Sonuc, kendisini büyüten üvey babasi 13-14 yasina kadar yikiyormus. Tabiki burada taciz sözkonusu. Ama annenin veya babanin cocuklarinin bedenini istedikleri zaman görme hakki diye birsey yok. 14 yas tam ergenlik baslangici.

Kardesinizin sorununu sizin kendi basiniza cözmenizin imkani yok. Yazik daha cok genc, önünde uzun bir hayat var. Sosyal hayati, arkadas cevresi, kiz arkadasi falan yok anladigim kadariyla. Kendiliginden asla duzelmez. Ailesi olarak ona yapabileceginiz en buyuk iyilik Cocuk ve ergen psikiyatristine danismak. Daha resit degil bu karari anne babaniz verebilir. Babaniz ne derse desin. Bence bir cocugun psikolojik ve fiziksel rahatsizligini anne kadar kimse anlayamaz. Ben pepsi icmem, niye kola yok diye dikleniyor ve anneniz hemen gidip alayim da sussun diyor. Bu iyilik degil canim kardesim. Kendi cocugundan dayak yemekten korkan bir anne.

Bence is sizde bitecek. Bir cocuk ergen psikiyatristi bulacaksiniz -internete bakmaniz yeter- ve gidip anlatacaksiniz boyle boyle diye. Kanuni kisimlari cok iyi bilmiyorum yanlis yonlendirmek istemem ama resit olmadigi icin sosyal hizmetler tedaviyi zorunlu tutabilir. Psikolog size bu konularda yol gosterebilir. Ah vah etmenin zamani degil. Hasta bir kardesiniz var ve onu sagligina kavusturmak sizin yani ailesinin elinde. Yoksa ömür boyu cekersiniz. Sizi korkutmak istemem ama bir gun iyice dellenir, kendini kaybeder alir bicagi eline artik karsisinda kim varsa. Anne baba kardes gozu gormez.

annem onu kendi isteğiyle yıkamadı ki annemle kavga ediyordu ben yıkanamıyorum diye annemde delikanlı oldun sen ayıp diye diye alıştırabildi ancak
annem dayak yemektende korkmuyor huzursuzluk istemiyor yoksa annemle bir olup dövebilirdik ınu gücümüzde yeterdi
yardım alma konusunda bende katılıyorum babamla konuştum araştırcak

ama çok vakit geçirmeden yaşı 18 in altındayken önlem alınması gerek yoksa çok geç kalabilirsiniz ona iyilik değil kötülük olur geç kalırsanız bir an önce baş vurun tedavi için anlattıklarınız uyuşturucu olabilir diye düşündürüyor insanı.ne olursa olsun anneye el kalkmaz.ne insani nede dinen doğru diğil.aman geç kalmayın.allah yardımcınız olsun çeken bilir

Psikolojik tedavi görmesi lazım...
Hasta ise size daha fazla zarar verebilir. Allah korusun.
Bizde yeri gelir karşı geliriz tamam ama bunun muhasebesi çok ağır oluyor.
Zaman kaybetmeyin, sevgiliniz konusunda yorum yapamayacağım.
Düzelir inşaAllah.

Son düzenleme:
Back