Smiile nasıl oldun canım daha iyi misin?
Bir an önce toparlarsın umarım canımyavaştan toparlanıyor gibiyim canım ama dün çok zor geçti, midem kötüydü ve günü biraz meyve ve haşlanmış patates ile geçirdim.
Merhabalar hanımlar iyi pazarlar bende kilolarından muzdarip biriyim aranıza katılmak isterim
Salı tartilsam olur mu ki çünkü şu an eşimin ailesinin yanındayız bı de bana bı el atın benim beslenme duzeni pert sezgisel olarak nasıl besleniyor cok bir fikrim yok bı iki bişey okudum ama destek beklerimhoşgeldin pandora!yarın sabah tartılmayı unutma, görüşürüz
Salı tartilsam olur mu ki çünkü şu an eşimin ailesinin yanındayız bı de bana bı el atın benim beslenme duzeni pert sezgisel olarak nasıl besleniyor cok bir fikrim yok bı iki bişey okudum ama destek beklerim
Direnç kilomu kıramıyorum 61,7 ne yaparsam yapayım düşmüyor var mı çözümü
Bende aralıklı oruç yapıyordum bı kaç hafta önceye kadar sonra cocuklar hastalanınca düzen falan kalmadi tavuk ve balık yiyebiliyorum bende sadece günde ya tek yada iki öğün besleniyorum ama şöyle bı durumum var yaklaşık 3 4 aydan beri kahvaltı alışkanlığı yok kahvaltı ogununde bile yemek yemek istiyorum sonrasında vücutta başlayan yaygın ağrılardan ötürü hareket durumların kisitlandi sporu bı anda bırakıp hareketsiz kalınca böyle oldum diyorum çünkü doktor kontrolünden de geçtim gayet iyiyim yemek düzeni ve sporu hayatıma ekleyebilirsem eğer mükemmel olacak çünkü kilo aldı başını gidiyorCanım genel olarak dikkat ettiğim şeylerden kısaca bahsedeyim:
-yiyecekleri iyi veya kötü diye etiketlemiyorum. canımın istediği her şeyi ölçülü ve dengeli şekilde tüketiyorum. her gün her gün değil kesinlikle. bu önemli bi nokta. mesela haftada en fazla 2 gün, 1’er öğün şeklinde yapıyorum bunu. her gün ufak tefek ıvır zıvır atıştırmak manasız ve yavaşlatan bir şey. zaten bir insanın her gün bunları canının çekmesi de mümkün değil, sıkıntıdan yeniyor. ben bedenimi dinliyorum, gerçekten ihtiyaç duyduğunda ölçülü bir şekilde veriyorum istediğini.
-80/20 kuralına uyuyorum. Haftalık öğünlerimin %80’i besleyici ve daha sağlıklı yiyeceklerden oluşurken %20’si kaçamak hakkım oluyor.
-Öğünlerimde esas nokta protein kaynağım oluyor. Mutlaka bir protein kaynağı seçiyorum. (yumurta, yoğurt, peynir, tavuk, baklagil) ben kırmızı et ve balık tüketmiyorum, bunları yiyorsan bunlar da güzel protein kaynakları. Tabağımın kalanı tamamen proteinime göre şekilleniyor.
-Basit karbonhidrat (beyaz pirinç, beyaz makarna, beyaz ekmek, işlenmiş paketli gıdalar) tüketmiyorum. Karbonhidrat kaynaklarımı kompleks karbonhidratlardan seçiyorum; meyve, sebze, tam buğday makarna, tam buğday veya ekşi mayalı ekmek gibi.
-Sağlıklı yağ tüketimi çok önemli; zeytinyağı, ceviz, çiğ badem, çiğ fındık, zeytin, avokado güzel yağ kaynaklarıdır.
-Hareket etmeye ve bol su tüketmeye özen gösteriyorum.
-Aralıklı besleniyorum. 12:00-20:00 yeme aralığım. Akşam 8’den ertesi gün öğlen 12’ye kadar hiçbir şey yemiyorum. Gece açlığı çok mühim.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım, zamanla menülerini paylaştıkça yorumlarım:)
Merhaba hoşgeldinMerhabalar hanımlar iyi pazarlar bende kilolarından muzdarip biriyim aranıza katılmak isterim
Bence ilk adım olarak kahvaltı düzeninden başlayabilirsin. Ya kahvaltı öğününü atlayarak öğlen ve akşam öğünü yapabilir ya da klasik bir kahvaltı ile düzenleyebilirsin. Spor gercejten çok fark ettiriyor benimde buna hiç enerjim kalmıyor ve çok yavaş ilerliyorum bu yüzdenBende aralıklı oruç yapıyordum bı kaç hafta önceye kadar sonra cocuklar hastalanınca düzen falan kalmadi tavuk ve balık yiyebiliyorum bende sadece günde ya tek yada iki öğün besleniyorum ama şöyle bı durumum var yaklaşık 3 4 aydan beri kahvaltı alışkanlığı yok kahvaltı ogununde bile yemek yemek istiyorum sonrasında vücutta başlayan yaygın ağrılardan ötürü hareket durumların kisitlandi sporu bı anda bırakıp hareketsiz kalınca böyle oldum diyorum çünkü doktor kontrolünden de geçtim gayet iyiyim yemek düzeni ve sporu hayatıma ekleyebilirsem eğer mükemmel olacak çünkü kilo aldı başını gidiyor
Ben uzun süreli açlıkla kırdım bu durumu, çok mu sağlıklı hayır değil ama bende 57de takılmıştım. 22 saatlik açlık durumlarım oldu kimisi özellikle kimisi de denk geldi ve o şekilde kırıldı. Bu kadar uzun süreli açlıkla olmasa da aralıklı oruç ve düşük kalorili beslenme ile kırılabilir diye düşünüyorumm 3 günlük detokslar gibi şok diyet vs deneyebilirsinDirenç kilomu kıramıyorum 61,7 ne yaparsam yapayım düşmüyor var mı çözümü
Erken acıkma olayım olmasa direk öğle yemeğinden baslicam ama erken acikmamda var ama şeker duzeyim normal çocuklardan biri okulda biri evde koştur dur haliyle spora enerji kalmıyor her eve bir yürüyüş bandı sartBence ilk adım olarak kahvaltı düzeninden başlayabilirsin. Ya kahvaltı öğününü atlayarak öğlen ve akşam öğünü yapabilir ya da klasik bir kahvaltı ile düzenleyebilirsin. Spor gercejten çok fark ettiriyor benimde buna hiç enerjim kalmıyor ve çok yavaş ilerliyorum bu yüzden
Acıkma durumun varsa kahvaltı alışkanlığı edinmek çok daha güzel olur canım. Çocuklar ve ev işleri gerçekten çok enerji istiyor. Benimki de iki yaşında, ev yerinden oynuyor desem yeridirErken acıkma olayım olmasa direk öğle yemeğinden baslicam ama erken acikmamda var ama şeker duzeyim normal çocuklardan biri okulda biri evde koştur dur haliyle spora enerji kalmıyor her eve bir yürüyüş bandı sart
Kahvaltıda peynir zeytin yada yumurta yerine bı önceki gün ne yemek yaptıysam onu yemek istiyorum aslındaAcıkma durumun varsa kahvaltı alışkanlığı edinmek çok daha güzel olur canım. Çocuklar ve ev işleri gerçekten çok enerji istiyor. Benimki de iki yaşında, ev yerinden oynuyor desem yeridiraslında akşamları vaktim var spor için ama ben onu uyutup ders çalışıyorum sonra zaten uykum geliyor yürüyüş bandı gerçekten çok iş görür
Bizim durumlar ne kadar da benziyor birbirineKahvaltıda peynir zeytin yada yumurta yerine bı önceki gün ne yemek yaptıysam onu yemek istiyorum aslındaacayip bişey önceden mis gibi yumurta peynir zeytin çayla çok güzel kahvaltı ederdim şimdi o olayım gitti çocuklarımdan biri 1. Sınıfa gidiyor diğeri 2.5 yaşında evle okul arası mekik dokuyorum tüm gün çocuklarla uğraştıktan sonra akşam haliyle bende ders çalışmak ve çalıştırmak için oturuyorum final sınavlarım daha yenj bitti şükür