• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan oldum çok pişmanım yada aksine çok memnunum diyen var mı?

tam 2 yıl oldu doğum yapalı,genel anesteziyle sezeryan doğum yaptım..
ilk bebeğimi kan pıhtılaşması yüzünden kaybettim bu nedenle ikinci gebeliğim boyunca hergün kan sulandırıcı iğneler kullandım
bu durumda normal doğum benim için çok çok risk taşıyordu
normal doğumda kanamanın durmama riski vardı belki ölebilirdim
ayrıca benim bünyem çok narindi yani bebek vücuduma göre çok iriydi buda normal doğumu geçersiz kılıyordu
neysee karar sezeryanla doğum
bu konuda konuşanların yüzde 90 ı nedense olumsuz konuştu hep kim beni görse sanki ölüme gidiyormuşum gibi muamele yaptılar
ama ben hep benim ve bebeğim için hangi doğum sağlıklıyla o olsun dedim
hiç kendimi şartlandırmadım illaki şu olsun diye ..

doğum günü sabah saat 06:00 da hastanede hazırlandım koluma serum takıldı
sonra doktorum geldi hadi gidelimde şu bebeği görelim artık dedi güldük şakalaştık ameliyathaneye gittik
o kadar mutlu ve sakindim ki doktorumla konuşa konuşa hazırlandım
hatta sondayı sevmiyorum dedim onlarda o zaman takmayız dediler
doktorum bana 15 dk da bitecek demişti..
aynen öyle oldu uyudum bir uyandımki ameliyathanedeki herkes bana hadi kalk bebeğin ağlıyor dediler ve kucağıma koydular
odaya çıktık serumlar devam etti,sabah doğum yaptım öğle sonuna kadar dinlendim yatakta sonra kalktım yürüyüşler felan yaptım güldük oynadık herşey yolundaydı
eve geldik bir baktımki herkes bana yatak hazırlıyor :)) ben geri topladım çünkü iyiydim hiçbi ağrım sızım yoktu
bebeğimle hep kendim ilgilendim,misafirler gülüp dalga geçiyorlardı biz yanlış yere mi geldik doğum yapmış birini bekliyorduk diye...

veeee genel anlamda herkesin korktuğu şeylerin hiiiiç birini yaşamadım..
şu tezleride çürütmüş oldum :)))
sezeryandan sonra birkaç gün kalkamazsın : yoooo ben eve geldim misafirlerimle,bebeğimle ben ilgilendim,oturduk güldüm oynadım
sezeryandan sonra göbek kalır : hehehe doğumdan 2 ay sonra bebeğimle dışarı çıktığımda kimse inanamamıştı yeni doğum yaptığıma ne göbek ne kilo eser kalmamıştı:)
sezeryanda 8 kat dikiş atılıyor iz kalır : vallahi fotoğrafını çeksem koysam şuraya kimse inanmaz dikiş varmı diye (özel kremler var kullanırsan bişey kalmıyor)
sezeryan yapanlar hep acı çekiyor bu yıllarca sürüyor : vallahide billahide doğumdan sonra evde her işimi kendim yaptım,hiiiç bir ağrım sızım bişeyim yoktu halada yok
bu listeyi uzatabilirim

ve sonuççç :
benim hekese tavsiyem asla kendinizi şartlandırmayın
illaki şu olsun bu doğum olsun demeyin bebeğinizin ve sizin sağlığınız neye elveriyorsa o olsun hayırlısı olsun
herkesin bünyesi sağlığı durumu farklıdır

her normal doğum illaki, sağlıklı güzel olacak
her sezeryan doğum kötü sonuçlar doğuracak diye birşey yok olamaz..

herkes normal doğumu savunuyor peki ben normal doğum yapsaydım ne oldurdu kanamam durmayıp ölebilirdim
bakın normal doğumda benim için kötü bişeydiii..

allah tüm isteyenlere sağlıklı gebelik,doğum ve bebek nasip etsin
her ne olursa olsun anne olmak dünyanın en güzel şeyiymiş

tam 2 yıl oldu doğum yapalı,genel anesteziyle sezeryan doğum yaptım..
ilk bebeğimi kan pıhtılaşması yüzünden kaybettim bu nedenle ikinci gebeliğim boyunca hergün kan sulandırıcı iğneler kullandım
bu durumda normal doğum benim için çok çok risk taşıyordu
normal doğumda kanamanın durmama riski vardı belki ölebilirdim
ayrıca benim bünyem çok narindi yani bebek vücuduma göre çok iriydi buda normal doğumu geçersiz kılıyordu
neysee karar sezeryanla doğum
bu konuda konuşanların yüzde 90 ı nedense olumsuz konuştu hep kim beni görse sanki ölüme gidiyormuşum gibi muamele yaptılar
ama ben hep benim ve bebeğim için hangi doğum sağlıklıyla o olsun dedim
hiç kendimi şartlandırmadım illaki şu olsun diye ..

doğum günü sabah saat 06:00 da hastanede hazırlandım koluma serum takıldı
sonra doktorum geldi hadi gidelimde şu bebeği görelim artık dedi güldük şakalaştık ameliyathaneye gittik
o kadar mutlu ve sakindim ki doktorumla konuşa konuşa hazırlandım
hatta sondayı sevmiyorum dedim onlarda o zaman takmayız dediler
doktorum bana 15 dk da bitecek demişti..
aynen öyle oldu uyudum bir uyandımki ameliyathanedeki herkes bana hadi kalk bebeğin ağlıyor dediler ve kucağıma koydular
odaya çıktık serumlar devam etti,sabah doğum yaptım öğle sonuna kadar dinlendim yatakta sonra kalktım yürüyüşler felan yaptım güldük oynadık herşey yolundaydı
eve geldik bir baktımki herkes bana yatak hazırlıyor :)) ben geri topladım çünkü iyiydim hiçbi ağrım sızım yoktu
bebeğimle hep kendim ilgilendim,misafirler gülüp dalga geçiyorlardı biz yanlış yere mi geldik doğum yapmış birini bekliyorduk diye...

veeee genel anlamda herkesin korktuğu şeylerin hiiiiç birini yaşamadım..
şu tezleride çürütmüş oldum :)))
sezeryandan sonra birkaç gün kalkamazsın : yoooo ben eve geldim misafirlerimle,bebeğimle ben ilgilendim,oturduk güldüm oynadım
sezeryandan sonra göbek kalır : hehehe doğumdan 2 ay sonra bebeğimle dışarı çıktığımda kimse inanamamıştı yeni doğum yaptığıma ne göbek ne kilo eser kalmamıştı:)
sezeryanda 8 kat dikiş atılıyor iz kalır : vallahi fotoğrafını çeksem koysam şuraya kimse inanmaz dikiş varmı diye (özel kremler var kullanırsan bişey kalmıyor)
sezeryan yapanlar hep acı çekiyor bu yıllarca sürüyor : vallahide billahide doğumdan sonra evde her işimi kendim yaptım,hiiiç bir ağrım sızım bişeyim yoktu halada yok
bu listeyi uzatabilirim

ve sonuççç :
benim hekese tavsiyem asla kendinizi şartlandırmayın
illaki şu olsun bu doğum olsun demeyin bebeğinizin ve sizin sağlığınız neye elveriyorsa o olsun hayırlısı olsun
herkesin bünyesi sağlığı durumu farklıdır

her normal doğum illaki, sağlıklı güzel olacak
her sezeryan doğum kötü sonuçlar doğuracak diye birşey yok olamaz..

herkes normal doğumu savunuyor peki ben normal doğum yapsaydım ne oldurdu kanamam durmayıp ölebilirdim
bakın normal doğumda benim için kötü bişeydiii..

allah tüm isteyenlere sağlıklı gebelik,doğum ve bebek nasip etsin
her ne olursa olsun anne olmak dünyanın en güzel şeyiymiş

canım Allah bağışlasın yavrunu, yazdıkların içimi çok rahatlattı ben de 11 Ekim de sezeryan olcam korkuyordum ama hayırlısı buymuş normal doğuramayacağım... Rabbim tüm hamilelere hayırlı, sağlıklı kolay bir doğum nasip etsin...

Bende sezeryan oldum.Çocuk yaşta beyin kanamsı geçirdim,doktorum normal doğum sırasında yine risk olacağını söyledi,genel anestezi ile sezeryan önerdi.Kabul ettim,ama kendimi normal doğuma hazırladığım için biraz moralim bozuldu.Gece 02:00 gibi bitti ameliyatım,sabah 07:30 da ilk yürüyüşümü yaptım.Sonrada hiç bir zorluk çekmedim.Bebeği görmeye gelenler oturup kalmamdaki,emzirmemdeki rahatlığıma şaşıp kaldılar :)
Sanırım biraz bünye meselesi.Ben sezeryan yaptırdım,sağlığım için zorunluydu sonrasında hiçbir şikayetim olmadı

Arkadaşlar 38 haftalık hamileyim düzenli olarak zeynep kamile kontrole gidiyorum en son bu hft gittiğimde bebeğimin suyunun fazla olduğunu sölediler bende özele gittim merak ettim özeldeki doktor gayet iyi olduğunu ve suyununda normal olduğunu söledi ve çatı muayenesi oldum sonuç olarak çatımın dar olduğunu ve normal yolla doğum yaparsam anca vakumla doğurabileceğimi söledi moralim çok bozuk sezeryan olmamı tavsiye etti hemen napıcağımı bilmiyorum benim gibi olan varsa paylaşın lütfen çok merak ediyorum nolcak diyee:44::44:

ben sezaryen oldum ama şimdiki aklım olsa normal isterdim o zaman doktor ne derse onu kabul ediyorsun tecrübesiz olduğun için (hoş şimdide olsa öyle olurdu da)bana doğumdan sonra rahim toparlayıcı iğneler yaptılar sbaha kadar dikişlerimin acısının yanısıra birde sanki sıkıp sıkıp bırakılıyormuş gibi rahim kasılması sancısı çektim.sabaha kadar ellerimi ısıra ısıra bağıra bağıra sancı çektim.ama kimsede de böyle birşey duymadım artık bende mi denendi böyle birşey bilmiyorum çok zor geçti o sancıları doğumdan önce çekip bebeğimi doğurduğum anda bitmesini tercih eder ,dilerdim nasip böyleymiş.sezaryen de olsa normal da olsa hayırlısı olsun.hayırlı doğumlar dilerim tüm hamişlere:)

kan sulandırıcı ıgne kullandıgım için
normal dogum yapma yasagım vardı
sezeryan oldum 2 gun hastanede kaldık agrım sızım hiç olmadı desem yerıdır
eve geldım mısafırlerım geldı annemle yemekler yaptık bebegımle kendım ılgılendım
hiç bi sorun olmadı cok şükür
iyi kide sezeryan olmus

bende normal dogum masasindan 5 dk icinde ameliyathaneye alindim.-9 cm acilmam olduktan sonra bi kemik yuzunden dogum yapamayip sezeryana alindim.yani ben sole soleyim.her insan farklidir yapi olarak agri esigi olarak.yasadigim ulkede keyfi sezeryan diye bisey yok mecbursun normale.ama benim yasadigimi allah kimseye yasatmasin.ikisine yaptim diyorum.sezeryan sonucta bir ameliyat dogal olan en guzeli.ben 3 gun yataktan kalkamadim zorla yuruttuler carpintim oldu nefes alamadim ayaga kalktigimda.ama dedigim gibi ben 1,5 gun sanci cektim agri kesicilerle 8 cm oldugunda epidural istedim yapildi ama gecikti zaten doguramadim.ustune bide spinal oldu ...neyse bence normal dogum

Arkadaşlar 38 haftalık hamileyim düzenli olarak zeynep kamile kontrole gidiyorum en son bu hft gittiğimde bebeğimin suyunun fazla olduğunu sölediler bende özele gittim merak ettim özeldeki doktor gayet iyi olduğunu ve suyununda normal olduğunu söledi ve çatı muayenesi oldum sonuç olarak çatımın dar olduğunu ve normal yolla doğum yaparsam anca vakumla doğurabileceğimi söledi moralim çok bozuk sezeryan olmamı tavsiye etti hemen napıcağımı bilmiyorum benim gibi olan varsa paylaşın lütfen çok merak ediyorum nolcak diyee:44::44:

bence vakumla normal doğum yapmaktansa sezeryan olmanı tavsiye ederim ki doktorunda zaten sezeryanı önermiş canım
korkma rahat ol sağlıcakla alırsın yavrunu kucağına inşallah

ben kendim istereyerk sezeryan oldum ve hiç ama hiç pişman diilim iiyiki sezeryan olmuşum ne ağrım ne sancım hiçbişeyim olmadı ameliyattan çıktıktan 4 saat sonra hemşirelere yalvar yakar ayağa kalktım ve neredeyse bi daha yatmadım diyebilirim eve geldikten sonra bütün işlerimi kendim hallettim çokta rahattım üstüne ne göbeğim kaldı ne bişi ki daha 3 hafta geçti ama birazda bünye ve psikolojik olduğunu düşüüyrum ben hep hiçbişi olmicak çok rahat geçicek hemen ayağa kalkıcam diye şartladım kendimi ve gerçekten de öyle oldu

ben kendim istereyerk sezeryan oldum ve hiç ama hiç pişman diilim iiyiki sezeryan olmuşum ne ağrım ne sancım hiçbişeyim olmadı ameliyattan çıktıktan 4 saat sonra hemşirelere yalvar yakar ayağa kalktım ve neredeyse bi daha yatmadım diyebilirim eve geldikten sonra bütün işlerimi kendim hallettim çokta rahattım üstüne ne göbeğim kaldı ne bişi ki daha 3 hafta geçti ama birazda bünye ve psikolojik olduğunu düşüüyrum ben hep hiçbişi olmicak çok rahat geçicek hemen ayağa kalkıcam diye şartladım kendimi ve gerçekten de öyle oldu

çok iyi bir noktaya değinmişsin
psikolojinin çok etkisi var
bak bende senin gibi düşündüm hep,hiç bir sorun yaşamayacam ne güzel bebeğime kavuşacam kilomada kalmaz vs gibi
kendimi çok şartladım aslında vede öyle oldu

bende sezeryan yapanlardanım hıc ama hıccc pısman deılım. normal dogum yapan arkadaslarımın anlattıklarını duyunca ıyıkı sezeryanda dıretmısım dıye bır kez bırkez daha sukredıyorum.ısrarla normal dogum yapmak ısteyen arkadaslarım benım aslında nekadarda haklı olduumu ve canımın nekadar kıymetlı oldugunu soyleyıp duruyorlar.keske senın sozune uyup sezeryanla dogum yapsaydım dıyen bır cok arkadasım var. benım doktorum bebegımın normal dogum kanalına gırdıgını ve normal dogum yapabılecegımı soylemıs olmasına ragmen ben ısrarla sezeryan ıstedım. henuz dogum yapmamıs arkadaslara ısrarla sezeryan yanı lokal anestezı yontemını uygulasınlar dıyroum.bebegım 8 aylık oldu ve ben bebegımı hayata getırdıgım andan ıtıbaren masallah hıc acım sancım agrım olmadı.doktorumun verdıgı yara ızlerını kapatıcı kremı devamlı uyguladım sezeryan ızım sılınıp gıtmek uzere.emzırdıgım ıcın hıc kılom kalmadı (oysakı cok kılo almıstım tam 22 kılo ) eskı kılomdayım cok az gobek var oda benım hatam hıc ama hıc mekık cekmedım emzrıdıgım ıcınde hıc rejım yapamadım.bır kac ay sonra eskı formuma ındım falanda fılanda . aslında yazacak oyle cok sey varkı ama uzun uzadıya yazmak ıstemıyroum arkadaslar. tum bebıslerı opuyorum

Sezeryan oldum iyikide öle olmuş diyorum....
Bence normal doğum Milattan önceye ait bi yöntem bağara bağara yırtıla yırtılaaaa..............Bide o çatala germek bacakları offff!!
Gerek yok.Herşeyin yöntemi değişti kolayı çıktı bu millet niye normal doğuracam diye yırtıyo kendini anlaamdım.En ufak bi şikayetten hemen anestezi olunuyo,başımız ağrıyınca bile ağrı kesicilere saldırıyoz da(onlarda anestezi sayılır)niye böyle doğuruyoz anlamadım.
Al çantanı yat temiz temiz al bebeğini git.
Saatlerce doğum sancısının bitmesini bekliyozda 6 saat sezeryan acısınımı çekemedik.Sonrasında ilk 2 gün zor,1 hafta eğilip kalkmak zor.Sonrasında yok ağrı yok sancı yok göbek kalıyo hikayeeee.

Epidural sezeryan oldum 2. gün ayağa kalktım. ve kalkış o kalkış bir daha da yatmadım. AMeliyat sırasında zaten hiçbir açı sancı hissetmiyorsun. Uyuşma geçtikten sonra da kesinlikle ağrım olmadı. Kum torbası koyduklarını bile alırlarken gördüm aa kum torbası varmış karnımda dedim. Örtüyü kaldırıp bakmadığım için. Eve geldim kesinlikle ne bir ağrı ne bir sancı maaşallah hiçbir sıkıntım olmadı. Estetik dikiş oldum izi bile belli belirsiz. İyi ki sezeryan olmuşum. Benden sonra normal doğum yapan bir akrabamın dikiş yerleri çok acıdığı için oturmakta çok zorlanıyormuş günlerce sürmüş acısı bilseydim sezeryen olurdum diyormuş.

epidural sezeryan oldum çooooookkk memnun kaldım...iii ki de normal doğum yapmamışım.normal doğum yapanlar hala sorun yaşıyolar(cinsellik,kanama vb).şimdi sorsalar sezeryan mı normal mi diye kesinlikle sezeryan derim amaaa epidural.bebeğimin ilk ağlayışını duydum doğduğu anda gördüm harika bi duyguydu...ayrıca sezeryan yerim yapıştırma.doğum yapalı 2 buçuk ay olmasına rağmen belli bile değil.herkese tavsiye ederim...

ben doğumdam once hep normal dogum istedim.hatta bunun için 41.haftaya kadar bekledim.neyseki 41 haftanın sonunda sancılar başladı.sancılar yeterli gelmedi.serum vererek(suni sancı) sancıları artırdılar.saatlerce sancı çektim.doktorum 4-5 saat daha dişini sık normal doğurmak için dedi.ama ben oyle yoruldum ki bunu goze alamadım.sezeryana alınmak istedim.çıktıktan sonra 2 saat içinde agrım kalmadı.sadece hareket ederken acıma oluyodu.normal doğum yapacam diye diretip o kadar cok(16 saat) sancı çektiğime öyle pişman oldum ki.bi kaç saat sonra yürümeye basladım.bebegimi hep kendim aldım,kimsenin yardımına ihtiyaç duymadım cok sukur. Yapıştırma oldugundan iz belli belirsiz ki daha 2 ay oldu. İyiki sezeryan oldum diyorum.

öncelikle Allah herkese evlatlarıyla sağlıklı hayırlı bi ömür nasip etsin efenim...ben iyisi mi hikayemi anlatayım

benim doğumumda doktorcuğum benle inatlaştı, doğum sonrası da ben onunla:)
İnci çok aşağıda durduğu için 30. haftamda mecburen izne ayrılmıştım, 34. hafta gibi de rahim içi gelişme geriliği başladı ve kızım kilo almıyodu...her ihtimale karşı doğumdan sonra ciğerlerinde bi sorun olmasın diye zar zor 36. haftayı doldurduk, doktorcum başta:" normal doğumu beklemez bu bebek, ben de bu riski alamam" deyip sezaryen tarihi vermeye yöneldi ama sonra da suni sancıyı bi deneyelim dedik çünkü it gibi korkuyodum ameliyattan...
neyse efendim çatı muayenemizi olduk 16 mayıs pzt akşamı yattık hastaneye, fitil uygulandı gece ama hiç açılmam olmadııı...doktorcum da 17 si öğlen suni sancı vermeye başladı ama açılma olmayınca haliyle hiç bi işe yaramadığı gibi beni bi güzel fosur fosur uyuttu...aynı gün akşamı tekrar çatı mua için sancıyı söktüklerinde kendi sancım başladı ama düzensiz ve yetersizdi...bi de açılma yine başlamayıp, mösyö jinekolog da " Didem beklediğimden tembel çıktı " diyince ben ağlamaya başladım sinirden...bi de hipoglisemi hastasıyım 24 saat aç kalmışım, hepten şaftım kaydı, sezaryen istedim, adam küstü bana resmen:) 18 mayıs çarşamba sabahı kombine spinal+epidural anesteziyle sezaryen oldum...acaip derecede korkmama rağmen anestezi doktorum sayesinde çok rahat bi doğum oldu.sadece ilk ayağa kalkışımda zorluk çektim haliyle ama İncinin derdine düşünce kendi sıkıntılarımı unuttum...ilk günlerde tuvalet, ıkınma vs sorunlarım oldu ama asıl bombayı aml sonrası kontrolumde doktorcum patlattı...o 5 günlük lohusa halimle beni doğuramadım, yeterince mücadele edemedim diye bi güzel fırçaladı, ben de adama inadımdan iyileştim:)psikolojik olarak çok acı ve zor bi dönemdi lohusalık ama geldi geçti işte...
sonuç olarak sezaryenin öyle korkulacak kadar bişey olmadığını da anladım...özellikle konu komşu teyzeler, sanki beyin ameliyatı olacakmışım gibi korkutuyolardı beni sağolsunlar ama çabuk kalktığımı görünce de şaşırdılar maşaallah
tabii ki normal doğum olsun istrdm ama kızım sağlıkla doğduktan sonra nasıl olduğunu önemsemedim hiç..
size de sezaryene mecbur kalırsanız içinizi ferah tutun, Allah yardımcınzı olsun
keyfi olacaksanız da sonsuz saygı duyuyorum herşeyin en hayırlısı neyse o olsun
öpürückler

10 ay önce genel anestezi ile bebeğim ters olduğu için mecburen sezeryan oldum , iyi ki de öyle olmuş 3800 gr dı o zaman daha 10 günü vardı kesin 4 kiloyu geçerdi normal olsaydu,çok konforlu bence sezeryan ben hiç bi sıkıntı yaşamadım,sadece ilk 2 gün rahatça kalkıp oturamıyosun doğal olarak ama bir hafta sonra amuda bile kalkabilirdim:)

ben mecburi sezeryan yaptım ama normali istemiyodum zaten sezzeryan çok güzeldi eve gelene kadar sonra yüzüm şişince cehenneme döndü benim için hayat dr bulamıyo nedenini ama eminim ameliyatla bi alakası vardır belki geçici ama ben lohusalıkta bu bunalımı yaşattı bana

Back